Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשקאי טורבו דיזל שנת 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אודה לחווד מבחינת אמינות, צריכת דלק, נוחות נסיעה, שמירת ערך .

עבור רכב משפחתי. כ 20K בשנה.

שמעתי שהיו בעיות בגיר בדגם בנזין 1200. האם רלבנטי לדגם זה ?

פורסם

בלי קשר לקשקאי- למה לא לקנות רכב משפחתי סטנדרטי כמו מאזדה 3/הונדה סיוויק, במה הן פחות טובות ?

אולי במראה החיצוני/פוזה ולא יותר מזה- הן נראות טובות וסקסיות יותר.

יש רכבי מנהלים שהם קצת יותר יוקרתיים ממשפחתיות רגילות אבל סה"כ יכולות לספק תמורה נאה : קאמרי/אקורד- גם אלו רכבים יקרים יותר לאחזקה כמובן.

רוצה ג'יפון ? אין בעיה אבל קח בחשבון שזו קטגוריה לא זולה לאחזקה,מוסכי היבואן שלהם לא פחות חמדנים מכל יבואן אחר ואף יותר.

ג'יפון חביב שלא יהיה יקר לתחזוקה הוא דווקא סוזוקי SX4 מהצורה הישנה (הותחל בשיווק מ 2012 או 2013)- הרכב אמין בטירוף ואפילו דודתי,שאהבה כל כך מכוניות צרפתיות עד שהרכב האחרון עקץ אותה קשות (במיוחד עקב חיבתה העזה למורשה) אמרה,שהרכב לא עשה אפילו בעיה אחת חוץ ממצבר.

אממה,בעלה הפנסיונר,שחשובה לו רק נוחות ישיבה כנראה מזוכיסט,החליט לרכוש קאפצ'ור חדשה (לפני שנה-שנתיים ועשיו בוכים שהמוסך קורע אותם בטיפולים.. נו טוב, מי אמר שעבור נוחות לא משלמים ביוקר ?) אבל לפחות עשה דבר אחד בשכל- את הסוזוקי העבירו לשימוש של הבן הגדול שלהם וכך, ממשיכים לברך אותי כל בוקר על המלצה לקנות רכב יפני (שאולי קצת קרש גיהוץ) ולא אירופאי "מפנק".

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בלי קשר לקשקאי- למה לא לקנות רכב משפחתי סטנדרטי כמו מאזדה 3/הונדה סיוויק, במה הן פחות טובות ?

....ג'יפון חביב שלא יהיה יקר לתחזוקה הוא דווקא סוזוקי SX4 מהצורה הישנה (הותחל בשיווק מ 2012 או 2013)- הרכב אמין בטירוף ואפילו דודתי,שאהבה כל כך מכוניות צרפתיות עד שהרכב האחרון עקץ אותה קשות (במיוחד עקב חיבתה העזה למורשה) אמרה,שהרכב לא עשה אפילו בעיה אחת חוץ ממצבר.

".

סוזוקי ירד מהאופציות בשל צפיפות במושב האחורי ל 3 ילדים.

הונדה היא אופצייה רלבנטית.

שאלתי על קשקאי כאפשרות נוספת. אודה לחווד לגבי הטורבו דיזל בפרט אמינות, גיר וכו'.

פורסם

פות'ש, לקשקאי דיזל גיר רציף, ראה כאן למשל:

https://www.automag.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C/

למיטב ידיעתי אין לו תקלות מהותיות, אבל יכול להיות שאני מפספס משהו. כמובן שרכבי דיזל לרוב נוסעים לא מעט, ובק"מ גבוה כל גיר (או מכלול יקר אחר) יכול לפתח תקלות לא זולות.

מצד שני יש מצב שמגיע כאן פרס "התגובה הכי לא קשורה, מטיפה, רווית אגדות, סטיגמות, חצאי אמיתות ומתובלת בסיפורים משפחתיים נוגעים ללב לשאלה טכנית פשוטה" ל-colauti9. ברכותי! הייתי מגיש מועמדות להנהלה במקומך.

איזה עלויות טיפולים מטורפות יש בקפצ'ור חדש שצריך ממש לבכות עליהן? עוד כמה מאות שקלים בשנה במקרה הרע? באמת כל יום (כל יום!) מברכים אותך על קניית sx4? אתה באמת חושב שכל מי שקונה רכב צרפתי הוא לגמרי מזוכיסט? איזה רכב עקץ אותם במורשה? ולמה אתה חושב שהקפצ'ור כל כך נח (כי הוא לא)?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

קפצ'ור נוח לנהג, וכניסה / יציאה נוחה מאוד לאדם מבוגר.

לנוסעים מאחורה הוא לא נוח בכלל. גם בידוד רעשים לא מהטובים.

פעם בשנה ניגשים לטיפול, התוספת כ 300₪ יחסית למוסכי יבואנים אחרים, שנחשבים זולים - לא משהו לבכות עליו. יש כזה רכב לחמותי - מרוצה עד הגג. אבל היא כנראה מזן המזוכיסטים - קפצ'ור בא אחרי 4 מגאן ו 2 רנו 5 ( היה פעם רכב כזה ).

חזרה לקשקאי - אם תמצא דגם דיזל במצב שמור ועם פחות מ 100 אלף קילומטרים, יכולה להיות אופציה טובה. הרכב אמין וחסכוני .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
פות'ש, לקשקאי דיזל גיר רציף, ראה כאן למשל:

https://www.automag.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C/

למיטב ידיעתי אין לו תקלות מהותיות, אבל יכול להיות שאני מפספס משהו. כמובן שרכבי דיזל לרוב נוסעים לא מעט, ובק"מ גבוה כל גיר (או מכלול יקר אחר) יכול לפתח תקלות לא זולות.

מצד שני יש מצב שמגיע כאן פרס "התגובה הכי לא קשורה, מטיפה, רווית אגדות, סטיגמות, חצאי אמיתות ומתובלת בסיפורים משפחתיים נוגעים ללב לשאלה טכנית פשוטה" ל-colauti9. ברכותי! הייתי מגיש מועמדות להנהלה במקומך.

איזה עלויות טיפולים מטורפות יש בקפצ'ור חדש שצריך ממש לבכות עליהן? עוד כמה מאות שקלים בשנה במקרה הרע? באמת כל יום (כל יום!) מברכים אותך על קניית sx4? אתה באמת חושב שכל מי שקונה רכב צרפתי הוא לגמרי מזוכיסט? איזה רכב עקץ אותם במורשה? ולמה אתה חושב שהקפצ'ור כל כך נח (כי הוא לא)?

הסוזוקי שנקנתה ב2013 החליפה פיג'ו 307 ארורה,שנקנתה חדשה ב 2002 וכל יום החל מגיל 3,אין חודש,שהרכב הזה לא בילה במוסכים וכל טיפול עלה פי 2-3 ממה שעולה במוסך לא מורשה יבואן-כאמור בעיה שלהם שהם מכורים ליבואן ולא הכחשתי.

אבל,לשלם על סטרטר פי 2-3 ממחיר בחוץ ?רכב ב 62,000 ק"מ שבקושי נסע (אפילו שהוא בן 11),הגיוני שיש נזילה מאטם ראש מנוע.

מבחינת הנוחות,דוד שלי מאס באי הנוחות לטעמו של הסוזוקי שלדעתו יושב לו נמוך מידי על הכביש (רוב הזמן לפני כן נסעו במכוניות אירופאיות אז איפה הסטיגמה כאן) אבל הם נהנו מאוד מהרכב 4 שנים והעבירו לבן שלהם את הרכב-עד עכשיו פרט לטיפולים שוטפים ולמצבר/צמיגים-שזו תחזוקה די שגרתית הרכב לא מצייץ ואם נשווה את זה רק לפיג'ו שקרעה להם את הכיס במורשה אולי עכשיו אתה מבין בין מה למה ההשוואה.

הקפצ'ור אולי עוד לא קורע אותם כרגע אבל, עוד תקרע אותם במורשה,אני מכיר את הנפשות הפועלות ועד שהרכב לא יגיע לגיל 8-9 ויתחיל לגסוס דוד שלי היקר לא ישחרר.

למה ? ככה הוא ולך תשכנע אדם בגילו ועם דעותיו הקדומות.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

אה, כי ה-i30 שלך לא היתה עשרות פעמים במוסך בכמה שנים שהחזקת אותה...

לא יודע לגבי ה-307 הספציפית ומה הסיפור שלה, אם תרצה לשתף זה יהיה מעניין. בכל אופן, אין אף רכיב משותף (להבנתי, בטח לא משמעותי) בין 307 לרכבים שנמכרים כרגע ע"י PSA, אז זה קצת לא רלוונטי. בטח לא לקפצ'ור. או לקשקאי.

וזה שבסוזוקי בת 4 אין אף תקלה, נו, לא התרגשתי.

ועכשיו רק תסביר בבקשה איך כל זה קשור לשאלה על אמינות הגיר בקשקאי דיזל. ולמה הבכי על עלות הטיפולים בקפצ'ור.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לא דיברתי באף שורה מההודעה על אמינות הגיר וגם לא באופן כללי נגד הרכב.

רק ציינתי,שלהחזיק ג'יפון אמיתי עלה במוסך קצת יותר יקר ממשפחתית סטנדרטית.

לגבי ה 307- זה רכב שדודה שלי ובעלה נהגו בו,הוצא מהחברה כחדש והאכיל אותם מרורים לשובע.

כל טיפול החל מהשנה ה4 יצאו כל פעם ב 1500-2,000 ש"ח והם טיפלו רק ב"צמרת"- מורשה היבואן-המקרה הכי בעייתי היתה נזילה מאטם ראש מנוע ב 62,000 ק"מ.

כאן אח שלה (אבי היקר) ניסה לחלץ אותה מעור שיניו של המורשה כדי שתחליף אטם במוסך כללי.

לא תאמין אולי למה שאמר המוסך (זה היה בשנת 2012)- "לא נוגע ברכבים הללו, אין לי כלים מיוחדים לפירוק שנדרש,גשו ליבואן".

מסיבותי האישיות לא אפרסם את שם המוסך וזה גם לא עניין השרשור.

החלפת אטם ראש מנוע בחברה כולל תיקון צבע קטן לרכב עלה לא פחות מ 2,500 ש"ח ואני רק מזכיר,שהרכב לא התחמם ומדובר על החלפת אטם ואני מאוד בספק אם פירקו שם ראש מנוע ושלחו לחרט או רק החליפו את האטם כי צדיקים גדולים שם הם ממש לא.

לאחר שהרכב יצא מהמוסך,המלצתי לה למכור לפני שתתחיל צרה חדשה (כמובן שאז הגיע הסטרטר)-בסופו של דבר נמכר לבחור שהגיע מב"ש לצפון ב 1,000 פחות ממחירון שזה גם נדיר לרכב צרפתי(כאן הסטורית הרכב שיחקה לידיהם ולפחות לא נשחטו במכירה).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

1.

אממה,בעלה הפנסיונר,שחשובה לו רק נוחות ישיבה כנראה מזוכיסט,החליט לרכוש קאפצ'ור חדשה (לפני שנה-שנתיים ועשיו בוכים שהמוסך קורע אותם בטיפולים..

הקפצ'ור אולי עוד לא קורע אותם כרגע אבל, עוד תקרע אותם במורשה,אני מכיר את הנפשות הפועלות ועד שהרכב לא יגיע לגיל 8-9 ויתחיל לגסוס דוד שלי היקר לא ישחרר.

למה ? ככה הוא ולך תשכנע אדם בגילו ועם דעותיו הקדומות.

2.

הסוזוקי שנקנתה ב2013 החליפה פיג'ו 307 ארורה,שנקנתה חדשה ב 2002 וכל יום החל מגיל 3,אין חודש,שהרכב הזה לא בילה במוסכים וכל

לגבי ה 307- זה רכב שדודה שלי ובעלה נהגו בו,הוצא מהחברה כחדש והאכיל אותם מרורים לשובע.

כל טיפול החל מהשנה ה4 יצאו כל פעם ב 1500-2,000 ש"ח והם טיפלו רק ב"צמרת"- מורשה היבואן

זה כאילו גרסת קארספורום ל"מצא את ההבדלים"?

המקרה הכי בעייתי היתה נזילה מאטם ראש מנוע ב 62,000 ק"מ.

כאן אח שלה (אבי היקר) ניסה לחלץ אותה מעור שיניו של המורשה כדי שתחליף אטם במוסך כללי.

לא תאמין אולי למה שאמר המוסך (זה היה בשנת 2012)- "לא נודע ברכבים הללו,גשו ליבואן".

אוקי, מפתיע, יש מוסכניקים שלא יטפלו בפיג'ו (או באופן כללי ברכבים שהם לא מכירים). נפלתי מהכיסא.

אני מסכים איתך

פורסם

אתה רואה כאן משהו בכתיבה נגד הקשקאי ? אני לא..

באופן כללי,לא ממליץ על ג'יפונים כי התחזוקה שלהם במוסך ובכלל יותר יקרה ממשפחתית רגילה.

אם תקרא,בהודעה הראשונה של פותח הנושא הוא מחפש רכב משפחתי-אז המלצתי לו לקנות משפחתי ולא להתמקד בג'יפונים למיניהם (בלי סטיגמות ובלי נעליים).

לגבי הקאפצ'ור- שיהיה בריא ויהנה-פעם אחת נסעתי כנוסע במושב האחורי ומאוד מאוד ועוד הרבה מאוד לא נהניתי.

העלויות הגבוהות של התחזוקה יתחילו אצלו מטיפול מס' 4 ואילך- זו בעיה שלו.

לגבי הקשקאי- צריך לבדוק בזהירות אם אינה חולקת את הגיר הרציף הבעייתי שמותקן בניסאן ג'וק,שעליו יש ועוד איך מגוון שרשורים על תקלות לא זולות כלל.

פורסם
שלום,

אודה לחווד מבחינת אמינות, צריכת דלק, נוחות נסיעה, שמירת ערך .

עבור רכב משפחתי. כ 20K בשנה.

שמעתי שהיו בעיות בגיר בדגם בנזין 1200. האם רלבנטי לדגם זה ?

קנינו 2018 בפברואר לחמי. הדיזל חזק ועושה ממוצע 1 ל 15 . נוח מאוד לנהיגה. לא היו תקלות עד עכשיו ולא שמענו על מחלות ספציפיות. הבנזין אכן חלש משמעותית וצורך כ 1 ל 10 עד 1 ל 14 תלוי באופי הנהיגה ובתוואי הדרך (חייפאים וירושלמים שייקנו רק דיזל ). ב 2015 זה דגם קודם אז יש קצת הבדלים בעיצוב ובמולטימדיה וכמו כן יש מערכות בטיחות אקטיביות. אם יש תקציב אז קשקאי דיזל חדש יד 1 אפס ק"מ ב 138 אלף על הכביש, יהיה עדיף על 2015 ב 100 אלף.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...