Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כביש 6 צפון החדש

יתחבר לכבישים 70/77 אחרי צומת התשבי, ״מחלף תל קשיש״ החדש.

כל הפרטים, מחירים ומפות באתר:

https://6cn.co.il

נדרש לחתום על מינוי חדש

פורסם

הם הולכים לגבות תעריף מוגדל בשעות היום ותעריף מופחת בשעות שאף אחד לא נוסע. בגדול 5.70 ש"ח לשני המקטעים רוב הזמן. לזה תוסיף עוד 1.18 אם לא עשית מנוי.

זה ומנהרות הכרמל אלו כבישי אגרה היחידים שאיכשהו עושים שכל.

בניגוד לרוב רובו של כביש 6 שבו יזם פרטי גובה כסף על מחדל של שנים בחסות המדינה.

פורסם
נראה עוד כמה זמן יסיימו את כל כביש 6 לצפון,אני מעריך שנה וחצי +

אתה יודע מה באמת מעניין אותי? מתי יתחילו לבנות כביש 6 מאילת ועד ק"ש... :)

תחשוב על זה, רעיון גאוני.. :p

פורסם (נערך)
הם הולכים לגבות תעריף מוגדל בשעות היום ותעריף מופחת בשעות שאף אחד לא נוסע. בגדול 5.70 ש"ח לשני המקטעים רוב הזמן. לזה תוסיף עוד 1.18 אם לא עשית מנוי.

זה ומנהרות הכרמל אלו כבישי אגרה היחידים שאיכשהו עושים שכל.

בניגוד לרוב רובו של כביש 6 שבו יזם פרטי גובה כסף על מחדל של שנים בחסות המדינה.

חשוב שאחרים יבינו למה אתה מתכוון, הינה הציטוט:

רעיון הכביש נהגה כבר בסוף שנות ה-60, בגיבוש תוכנית אב לכבישים במשרד הפנים, בהובלת ד"ר אלישע אפרת[3]. בשנת1976 הוא כבר הוכנס לתוכנית המתאר הארצית (תמ"א 3 ובהמשך לתמ"א 31), אולם לא נעשה כמעט דבר עד שנות ה-90. בשנת1992 החליטה הממשלה בראשות יצחק רבין על הקמת הכביש, באמצעות שותפות ציבורית-פרטית. העבודות על הקטע המרכזי, באורך 87 קילומטר, ממחלף שורק עד מחלף עירון החלו על ידי הזכיין בנובמבר 1999 והוא נחנך בשלבים עד שנת 2004.

בשנת 2028 אנחנו נקבל את הכביש חזרה לידי המדינה כך או כך.

כמו כן, יש מתנגדים ובעד וכל הנושא על כך שהמדינה השקיעה מיליארדי שקלים בפיתוח ובניית כבישי רוחב וגישה לכביש 6 וכן הלאה, אז זה שייך לעבר כבר כי אין ברירה באמת.

ברגע שהכביש יהיה גמור בעוד מספר שנים טובות מהדרום (נאות חובב) ועד שלומי בצפון יהיו לנו 248 ק"מ של נסיעה ללא רמזורים ועצירות, שזה מדהים.

סתם לידע כללי, כיום יש לכביש 6 קרוב ל 3.5 מיליון נוסעים בשנה וקרוב ל 1.6 מליון מנויים.

נראה עוד כמה זמן יסיימו את כל כביש 6 לצפון,אני מעריך שנה וחצי +

סביר להניח שבתוך 5-10 שנים לכל הפחות, כיוון שכל כביש 6 יגיע עד שלומי וכרגע יש לא מעט מחלפים שעדיין נמצאים בתכנון רק.

גם בדרום יש לנו עוד 13-15 ק"מ שנמצאים רק בתכנון ועוד לא נבנו.

אתה יודע מה באמת מעניין אותי? מתי יתחילו לבנות כביש 6 מאילת ועד ק"ש... :)

תחשוב על זה, רעיון גאוני.. :p

מממ.... לא זה ממש לא רעיון גאוני אלה רעיון בזבזני וטוב שאתה לא נמצא בממשלה לתת את הדין על עשרות מיליארדי שקלים בשביל הפרוייקט הזה.

כביש 6 יהיה 248 ק"מ בסה"כ נכון להיום.

ממחלף נאות חובב ועד שלומי, זה הכל.

הסיבה? ממחלף שורק דרומה, הכל נעשה על ידי המדינה וכאן, צריך להצדיק את המשך סלילת הכביש דרומה יותר, מה הסיבה בדיוק? כל עוד אין פיתוח מאסיבי של ערים חדשות או דרישה משמעותית כלשהי או הצדקה כספית, מה הטעם לסלול עוד 100 ק"מ בעשרות מיליארדי שקלים רק בכדי שינסעו שם כמה אלפי כלי רכב בחודש במקרה הטוב?

קח את פרוייקט הרכבת לאילת, זה מתעכב כבר משנת 1959 דרך אגב וכרגע אין שום תאריך התחלה בכלל, נכון למרץ 2018.

כיום, העלויות יכולות להגיע לכ 30-40 מיליארד שקלים ואולי יהיה בכלל בשיטה דומה לכביש 6, BOT.

אתה יכול להצדיק הפעלת רכבת בעלות בנייה של 30-40 מיליארד שקלים לאילת מתל אביב?

הפופולאריות ירדה קצת ב 2015 כאשר תעלץ סואץ החדשה נפתחה.

עוד יותר ירדה הפופולריות עם פתיחת שדה התעופה החדש, הרכבת תהיה אחלה בתנאי שאף אחד לא יטוס לאילת בכלל, כרגע יש מחירים סופר נמוכים לטיסות לאילת, מה הטעם לנסוע שעתיים ברכבת עם עצירות לעומת 36 דקות טיסה או 45-50 דקות כולל הכל?

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001229163

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אני רק שאלה. בפלייר שאוטומטיק העלה כתוב שהמחלף השני יקשר את "אזור צפון מזרח (עכו נהריה והקריות)" עם המרכז.

עכו נהריה והקריות זה צפון מזרח? יתכן שכל השנים האלה החזקתי את המפה הפוך?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מוזר לי למה לא פשוט לבטל את צומת התשבי שנראה בתמונה מאוד קרוב למחלף תל קשיש, כמו שעשו בדרום עם ביטול הצמתים של בית קמה ודבירה.

את צומת העמקים כבר הבנתי שכן הולכים לבטל.

אבל לפחות זה יוריד מהעומס תנועה של איזור יגור.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מוזר לי למה לא פשוט לבטל את צומת התשבי שנראה בתמונה מאוד קרוב למחלף תל קשיש, כמו שעשו בדרום עם ביטול הצמתים של בית קמה ודבירה.

את צומת העמקים כבר הבנתי שכן הולכים לבטל.

אבל לפחות זה יוריד מהעומס תנועה של איזור יגור.

ההבדל שבדרום זה חינם ובצפון המנהרות עולות כסף.

הם צריכים להשאיר את האופציה החינמית

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

פורסם

המנהרות עצמן כבר בשלבי סיום ותוך חודשיים אמורות להיות גמורות. מתי יפתחו זו כבר שאלה אחרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...