Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Check Engine p0170 לנסר 2011 1.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מגשש באפילה וכך תוציא כסף לחינם על החלפת חלקים שלא לצורך.

מה שכדאי לעשות הוא לגשת למכון להזרקות דלק טוב (לא יודע היכן יש בב"ש אחד' כזה, היתה המלצה על מוסך ה"סרן" מוסך כללי או שתתייעץ עם דוד ברזילי חבר הפורום לשעבר ממכון הבדיקה מונדיאל טסט).

לאחר התייעצות עם אחד מ 3 הגורמים הללו- תקבל כיוון לתקלה ומה יש להחליף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מגשש באפילה וכך תוציא כסף לחינם על החלפת חלקים שלא לצורך.

מה שכדאי לעשות הוא לגשת למכון להזרקות דלק טוב (לא יודע היכן יש בב"ש אחד' כזה, היתה המלצה על מוסך ה"סרן" מוסך כללי או שתתייעץ עם דוד ברזילי חבר הפורום לשעבר ממכון הבדיקה מונדיאל טסט).

לאחר התייעצות עם אחד מ 3 הגורמים הללו- תקבל כיוון לתקלה ומה יש להחליף.

הסרן מתעסק עפ כיווני פרונט וכ"ו

אני שוקל להחליף פשוט בגלל העלות היחסית נמוכה (215₪ מאיביי, מקורי) , זמן (לא מצליח להגיע למוסך) ואורך חיי החיישנים האלו, לפי מה שקראתי באיזור ה-160 אלף ק"מ

אז אפ אני מזמין וזה פתר לי את הבעיה, סבבה, ואם לא, סביר להניח שאצטרך להחליף חיישן בזמן הקרוב בכל מקרה (הרכב עבר עם החיישן הזה כ205 אלף)

אז זה אכן הימור, אבל אולי שווה

פרט נוסף שאולי יעזור פה, הרכב עבר בחודש 5 טסט עם המנוע הקודם, ללא שום בעיית זיהום או משהו

פורסם

אחד מקודי התקלה הכי מעצבנים שאני מכיר...בטח כאשר זה קורה פעם בכמה ימים.

מניסיון שלי בכמה מקרים זה היה מערכת נשם לא תקינה, שמן מהול בדלק או מד כמות אויר.

מערכת נשם הוחלפה יחד עם המנוע, אז השאלות שלי הם:

האם השמן מריח כמו דלק?

האם נבדק המד כמות אויר?

פורסם

דניאל צודק זו אחת מהתקלות המתסכלות לעיטים לאבחון ותמיד צריך להבין באיזה תנאים המע ענייה (בסרק או בסל"ד גבוה בעומס) מפני שהכיוונים באבחון שתפנה אלהם הם שונים ומול איזה מע ניהול אנו עומדים מבוססת MAF או MAP ונתקלתי גם במע EVAP שגרמה לתקלה זו למרות שזה קצת מתנגש לנו בהגיון באבחון אבל כן.

לפחות אצלך יש רמזים במוניטורים של בדיקת סורק התקלות - חיישן חמצן כך שאני רוצה להאמין שזה היה הפיתרון לתקלה שלעטים היא לא פשותה לאיתור

חיים יוד

פורסם

נראה לי שזה סיכום SRT, ז"א שצריך לבצע איפוס תקלות ומחזור TRIP נוסף כדי שזה יציין PASSED.

בדרך כלל אם החיישן חמצן נכשל בבדיקה יש קוד תקלה של חיישן חמצן עצמו.

אולי ה P0170 מונע בכלל השלמת בדיקה של החיישן חמצן.

מה דעתך?

פורסם

P0170 מגיע ממפות הדלק שנלמדות מחיישן החמצן.

על פניו בנתונים שהוקפאו החיישן חמצן נראה שמתפקד וגם המפות .

אם היה לנו FF של התקלה אפשר היה לנסות להבין יותר טוב את מקור התקלה ותנאיה כך שאין תשובה טובה לתת לך זה כמו שאני מכבל קוד תקלה על MAP כאשר המצערת מאד מלוכלכת ומפות סל"ד הסרק הגיעו לסף התיקון האפשרי - מדוע המחשב לא אוהב את ה MAP בנתון שלו מול זווית המצערת ולא את זווית המצערת מול נתון ה MAP - אין לי תשובה .

אולי גם במקרה זה המחשב לא אוהב את מפות הדלק שהן תוצאתיות לתקלה שמקורה מחיישן חמצן שתקוע במתח נמוך לעטים ובמקום לנתר את תפקוד חיישן החמצן כמו שצריך להיות ב OBD2 ( תדר עבודה ומהירות שינוי L-R בזמן), והוא מביט במפות יותר אולי הפרוטוקול של OBD2 בדגם הזה , בשנה הזו לא שלם עד הסוף אני לא יודע וסתם מנחש.

ואולי אני טועה בחשיבה אשמח לשמוע את דעתך .

בברכה והערכה

חיים יוד.

פורסם

בדיוק מנקה את בית המצערת ומד כמות האוויר, באתי לשאול היכן מד כמות האוויר כי אני לא מוצא (יודע איפה אמור להיות ואין) ואני רואה שכתבתם פה.. סורי

חיים ודניאל, כל מידע שצריך תגידו ואשמח לספק

קניתי ספריים מיוחדים לניקוי maf שאינני מוצא ומצערת 'מטונפת!!! מצרף תמונה

עכשיו אנקה אותה

חיישן חמצן- הזמנתי, מחכה שיגיע, סתם לידע כללי בדקתי מחיר ומק"ט מול מוסך מורשה מיצובישי ונדהמתי... 2740₪(!!!) קניתי מקורי (לפי המק"ט שציינתי פה שנבדק גם מול היבואן בוש ומול מיצובישי) מאיביי ב58$ , וזה לא מחיר חריג...

האם יש לי חיישן כמות אוויר? MAP יש לי, הוא ממש אחרי המצערת בחלק העליון

מנסה לצרף תמונות בנתיים ללא הצלחה..

גם צינור הנשם מטונף, אנקה

פורסם (נערך)

20180830_223104-2016x1512.jpg

20180830_222955-2016x1512.jpg

20180830_223021-2016x1512.jpg

20180830_231226-2016x1512.jpg

20180830_231240-2016x1512.jpg

20180830_222944-2016x1512.jpg

20180830_231210-1512x2016.jpg

20180830_221255-2016x1512.jpg

20180830_223808-2016x1512.jpg

בוקר טוב!

אתמול ניקיתי את בית המצערת (עם ספריי ייעודי), ניתן לראות שהיא הייתה פשוט מטונפת..

בנוסף, ניקיתי את חיישן הMAP, שם גם המצב היה גרוע, ניתן לראות ממש גרגירי חול.. (נוקה עם תרסיס ייעודי לחיישן MAF של BG)

ניקיתי את כל מה שיש שם, הרכבתי חזרה הכל, כדי לוודא אטימה, כשהמנוע עובד עברתי כמו קודם עם ספריי קרבורטורים.

המצבר נותק אז התקלה לא הופיעה מיד כשהנעתי (לא איפסתי קודם) ואז הופיע תקלה אחרת, שקשורה להזרקה, אבל היא הייתה ככל הנראה משאריות החומר ניקוי ונעלמה כלא הייתה אחרי איפוס.

עשיתי עם הרכב נסיעה במאמץ, הנורה לא נדלקה שוב, וגם ניסיתי לקרוא תקלות מספר פעמים באופם יזום,לא הופיע כלום. בין לבין בנסיעה עצרתי, דוממתי מנוע והנעתי שוב , עדיין לא נדלק (:-D)

היום אעשה נסיעה ארוכה יותר (ב"ש שדה תימן- למרוץ האופנועים !! ) ואעדכן עוד, מקווה שלא יהיה על מה..

הטורים יציבים, אבל אני חושב שהרגשתי מעט איטיות בתגובות המנוע, מה שלא הרגשתי קודם, אולי כדאי להחליף את חיישן ה map?

דבר נוסף ששמתי לב, long term fuel trim ירד מ12.5 קבוע למספר נמוך משמעותית, נראה לי 3.5 (הבנתי שיש רמה שהיא מתקבלת וכלל לא נדלקת נורת check engine )

תודה!

בקשה נוספת, מק"ט של פילטר אוויר מקורי/תחליפי איכותי ?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי msti
פורסם

אם אין MAF אז יש MAP, והניקיון שלו אולי עזר.

תעשה נסיעה רגילה לגמרי בלי מאמץ ובלי לכבות סוויץ' כל פעם, כי זה מאפס את התהליך אבחון של המערכות זיהום אויר השונות.

פורסם

היי, תודה על המענה, לא מצאתי מק"ט כזה (מתחיל בmn בדרך כלל)

לצערי הנורה חסרה לסורה (דולקת שוב) לאחר כ30 ק"מ, היום בדרך חזור משדה תימן..

הרכב נוסע רגיל

פורסם
היי, תודה על המענה, לא מצאתי מק"ט כזה (מתחיל בmn בדרך כלל)

לצערי הנורה חסרה לסורה (דולקת שוב) לאחר כ30 ק"מ, היום בדרך חזור משדה תימן..

הרכב נוסע רגיל

בס"ד

מזהה? Screenshot_20180831-144629_Chrome.jpeg

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...