Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

T6 קראוול 2018 כפי שנמסר לי ע"י הנציגה -

269,000₪

מרצדס ויטו לנכים 2018 - 271,279₪

(לפי מחירון לוי יצחק)

שמתי לב שהמחיר שנתנה לי הנציגה מצ'מפיון, גם תואם את המחיר שבמחירון לוי יצחק (2018 חדשה כמובן, לא רכישה מאדם פרטי).

כפי שרואים, פער לא גדול. פחות מ 3,000₪

*** השוואה שלי היא בין מרצדס ויטו נכים 2018, לT6 קראוול נכים 2018

אם נשווה T6 רגיל לנכים (לא קראוול) מול מרצדס ויטו הכי זולה במחירון לוי יצחק (חדשה 2018, לנכים)

אז הפער יגדל ל - 13,279₪

כל זה בהנחה ולוי יצחק לא טועה במחירים שלו.

כי היו סוכנים של חברות אבזור לנכים, שאמרו לי שT6 רגילה עולה לנכה 196,000₪

שזה נמוך ב 62,000₪ מהמחיר שמפורסם אצל לוי יצחק.

בגלל זה אני מחפש ומחפש לדעת ממקור רשמי -
כמה עולה T6 הרגילה, לנכים
?

סוכנים אומרים לי דבר אחד(196.0), באתר של לוי יצחק דבר אחר(258.0).

מודה שלא התעמקתי יותר מדי, אלא יצאתי מנקודת הנחה ש-

מרצדס = ביטוח יקר יותר (כי מדובר במרצדס). כל כניסה למוסך (תהיה יקרה יותר מאשר טיפול ברכב עממי שהוא לא מרצדס).

חלפים (לאחר האחריות).

הסחירות (מאמין שקשה יותר למצוא קונה למרצדס, מאשר פולקסווגן, כי אוטומטית יש את המגבלה הזאת של

"אני אחפש מרצדס ביד2? אני בסה"כ מרוויח שכר מינימום")

מבחינת אגרת רישוי זה לא רלוונטי לנכים, כי מדובר על 26₪

חייב להודות שהפתעת אותי עם השאלה, כי אם לא אתה - לא הייתי בודק את המחיר של המרצדס.

מלכתחילה פסלתי אותה מתוך מחשבה של "זה מרצדס, זה יקר".

אבל אני עדיין מאמין שהיא תהיה יקרה יותר לאחזקה מאשר הדגמים האחרים שכתבתי. או שאתה לא מסכים?

כי מסקרן אותי אם שאלת מתוך מקום של יודע, ורציתי ללמד אותי שאולי אני טועה, או ששאלת בתמימות?

אני חייב גם לציין, שאיך שהוא מרגיש לי, שאולי יש ללוי יצחק טעות במחירון.

כי אם נסתכל לפי המחירון שלו, T6 רגילה לנכים עולה 258,000₪

ואילו T6 קראוול יקרה יותר ב-11,000₪ בלבד. משהו פה לא מסתדר לי.

בתוספת של 11,000₪

מקבלים גירסה שמאובזרת כבר מהיצרן, אוטומטית, עם מזגן מקורי דיפונים, תאורה - הכל מקורי,

מנוע יותר חזק 150 כ"ס לעומת 84 כ"ס, מתלים להסעת נוסעים (ולא רכב עבודה).

נראה שיש טעות עם המחירים של לוי יצחק (או שלא?)

לכן ההתעקשות שלי לאורך כל הדרך, וגם עכשיו - לקבל תשובה רק ממישהו מוסמך בצ'מפיון.

כמו שקיבלתי את מחיר הקראוול מנציגה של צ'מפיון (שבמקרה תואם למחיר של לוי יצחק).

עריכה אחרונה על ידי super-man
תוספת
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי שנתיים ו50000k עם הויטו של אמא שלי הנכה, הטיפול הראשון שכולל שמן ופילטר עלה כ650 ש"ח(לא שילמנו, זה היה הטבה חינם). החלפת 4 רפידות ברקס + חיישן 1300 ש"ח (מקורי, תחליפי עלה 350 פחות) טיפול שני(גדול) עלה 3450 כולל שמן גיר. זה מחיר האחזקה. המחיר ששולם על הרכב היה 272k לפני תוספות, אני קיבלתי טיפול ראשון חינם שזה לא משמעותי, אבל חבר שלי קיבל מהם גם טיפול שני חינם, שזה כבר משמעותי, אפשר לסחוט אותם אני מאמין. קחו בחשבון אחריות בויטו ארוכה .(5 שנים או 100000) לעומת הפולקסווגן שהיא רק שנתיים.

ועוד פלוס לא קטן שכלמוביל כיבואן. הרבה יותר אכפת להם מהלקוחות, לעומת צ'מפיון שלא מעניין אותם כלום במקרה של תלונה, תקלה וכו'

פורסם

שכחתי את עניין הביטוח, המחיר הוא 7500 בערך למקיף + חובה + ביטוח אביזרים מיוחדים. שזה קצת יותר (בערך 500₪) ממה שילמנו על הt5 שהייתה לנו לפני זה.

עניין נוסף הויטו שותה יותר (1ל-9.5) מהפולקסווגן (1ל-12 בנסיעה רגועה)

פורסם

מי שמרוויח שכר מינימום גם לא יקנה את הT6.

מרצדס זה לא רק רכבי יוקרה. ולדעתי הויטו תהנה משוק יד 2 מעולה.

מחירי טיפולים יקרים בשניהם. לא יודע לגבי ביטוח.

שווה לבדוק.

אם הפער הוא באמת רק 3000 ש"ח - אז ויטו אופציה מעולה.

פורסם (נערך)

yash

ראשית - אמך נוהגת או נכה מוסע? כי יש הבדלים משמעותיים בסיוע, אצלנו מדובר בנכה מוסע.

המחיר שכתבת של הויטו 272.0 אלף ש"ח. מתוכו כמה צריך לשלם בסופו של דבר, אחרי כל ההנחות והסיוע של ביטוח לאומי?

הפטור ממיסים, והסיוע במחיר הרכב. בסוף אני אשמח לדעת כמה צריך לשלם, תודה רבה לך.

Nakamichi

צריך באמת לבדוק.

שים לב, בחוץ, ברחוב, בחניות

רוב רכבי נכים (המסחרים) שנראה הם VW T5/T6

ככה שאני מאמין שהרוב מאמינים או נרתעים מכך שמרצדס זה נתפס כסוג של רכב יוקרה, רכב יקרה לאחזקה, לרכישה.

יש מצב שזה מסוג המקרים שעד שלא בודקים לעומק - טועים.

בגלל זה אני שמח שפתחתי את הנושא הזה, ועם הזמן אני אוסיף עוד ועוד מה שאני לומד,

ומאמין שזה גם יעזור לאחרים. הפורום הזה תמיד בראש תוצאות החיפוש בגוגל, ויצא לי להיעזר בו המון מהצד השני.

אומנם הנושא הזה לא קל לי מבחינת כמה שצריך ללמוד, לבדוק.

אבל זה שווה לעשות את שיעורי הבית האלה פעם אחת בצורה טובה.

אולי בסוף נגלה שכדאי באמת לרכוש מרצדס ויטו, מי יודע?

בסוף בסוף -הכי חשוב, זה הנוחות לאדם הנכה בכיסא גלגלים.

כי הרכב נועד על מנת להסיע אותו.

אני זוכר שכשאני חיפשתי נושא דומה בכל הרשת (רכישת/החלפת רכב לנכים) - לא מצאתי. אפילו לא אחד שמפרט ממש את

פרטי התהליך של החלפת / רכישת רכב מביטוח לאומי. עכשיו יש.

רוב הנכים פשוט זורמים עם מה שאומרים להם הסוכנים של חברות האבזור.

בוא, נקשר בינכם לבין סוכן של צ'מפיון, אל תדאג, יהיה בסדר. הוא יטפל בך יפה.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

חברות האיבזור ממליצות על הt6 כי יש להם רווח הרבה יותר על האיבזור. בעיקר מזגן דיפונים, בt5 אפילו חלונות הם שמו. לעומת זאת בויטו הרכב מגיע עם דיפונים מזגן וחלונות מקוריים. ככה שהם מרוויחים רק על מעלית. רצפה. ופסי עיגון לכיסא גלגלים. לכן הם ישר דוחפים את הנכה לרכבים ה'ערומים'. אנחנו קיבלנו מביטוח לאומי סכום של 172,605 ₪. חלק מזה זה הנחת מיסים של 75%(63,137₪) וחלק הלוואה של 90% משווי הרכב(109,468₪). ככה שבשביל הויטו צריך להוסיף כ100000₪.

פורסם

אמא שלי היא מוסעת ולא נוהגת בעצמה, ככה שהסיוע של הביטוח לאומי נמוך משמעותית. כל חברות האיבזור דוחפות לt6 כי הרכב מגיע ערום בלי חלונות בלי מזגן ובלי דיפונים. וככה הרווח שלהם מהאיבזור גבוה, עד 65,000₪ בערך, לעומת הויטו שמגיע עם חלונות מזגן ודיפונים מקוריים, ומה שנשאר לחברת האיבזור זה רק מעלית, רצפה, פסי עיגון לכסא גלגלים, ועוד כמה שטויות קטנות. לכן הסוכן של חברת האיבזור אצלנו התפתל כשאמרנו לו שאנחנו רוצים את הויטו בגלל הנוחות.

ביטוח לאומי שילם לנו על הרכב 172,605₪. שזה מורכב מהנחת מיסים של 75% (63,137₪) ומהלוואה על 90% משווי הרכב ללא מיסים (109,468₪). ככה שהוספנו על הויטו כ100,000₪.

פורסם

המון תודה לך, באמת. קשה עד מאוד מאוד למצוא הודעות מהסוג שלך.

שממש מפרטות סכומים, מספרים, כולל שימוש במונחים של ביטוח לאומי (פטור מיסים 75%).

עשית לי סדר.

כמובן שאני עדיין לא שולט בתחום ובחומר ברמה של מאה אחוז.

כרגע לומד צעד צעד. אבל זה עוד צעד בדרך אל.

לגבי השימוש שלך ב"רכב עירום" זה בדיוק המילים שמשתמשים בהם הסוכנים של חברות האבזור.

הרכב מגיע עירום. אני אפילו ביקשתי לראות לפני כמה שנים מה הכוונה עירום? הראו לי, ממש רכב כיחידה סגורה.

כמו שאמרת, הכל עושים פה. חלונות, דיפונים, תקרה, מזגן (כמובן כל אלה, התקנות מקומיות זה בדר"כ מתכון לבעיות בעתיד.

לא תמיד, אבל זה גם מה שהבנתי פה בפורום, לכן העדיפות היא לכמה שיותר מקורי מהיצרן).

זו בדיוק הסיבה שנכים ובני משפחותיהם, צריכות לעשות את שיעורי הבית האלה לדעתי.

זה לא כיף - אבל אין ברירה.

תגיד בבקשה, את מחיר הרכב, הצלחת לקבל בפגישה פרונטלית עם סוכן בבית / בסוכנות, או נתנו לך אותו בטלפון / במייל? או שלא אתה התעסקת בתהליך של הזמנת הרכב.

למדתי מההודעה שלך גם שכנראה מה שאמר לי אז סוכן צ'מפיון

שבגלל שזה רכב נכים, והם אפילו לא מרוויחים על עסקה כזאת, שזה לא נכון, והנה -

קיבלת הטבה של טיפול חינם. זה מראה שכן אפשר לבקש ולקבל (מודה שאז ציפיתי שיציעו/יתנו משהו לבד מיוזמתם).

תודה yash.

פורסם

בשמחה. המחיר של הויטו מופיע באתר כלמוביל מסחריות. התקשרנו אליהם והגיעו 2 נציגים של כלמוביל עם ויטו מאובזר במעלית ועזרי נהיגה לנכים (גז ברקס ביד) לנסיעת מבחן, השלב הבא היה להגיע לכלמוביל בת"א לפגישה ששם מתנהל המשא ומתן, אנחנו לא ביקשנו כלום וקיבלנו הטבות בשווי של כמה אלפי שקלים, אני מאמין שאם יבוא מולם אדם מקצועי במשא ומתן יוכל לקבל אפילו יותר. ברכב הראשון של אמא שלי(t5) לא התנהלנו מול צ'מפיון אלא מול החברה המאבזרת, שהביאה רכב הדגמה שלה. הרווח על האיבזור לא מגיע לצ'מפיון אלא לחברה המאבזרת. אבל אני לא מרחם על צ'מפיון, הם מרוויחים יופי על העסקה, אבל הם אף פעם לא הצטיינו ביחס ללקוחות שלהם.

פורסם

תגובתי בשרשור היתה לגבי נכה שנוהג ברכב (תוספת אבזור),

עד כמה שאני יודע/מבין בכל חמש שנים מחליפים רכב מבלי לשלם אגורה (במידה והאיבזור הנדרש מגיע לתקציב לו הוא זכאי אשר נקבע על ידי ביטוח לאומי) והלקוח בוחר איזה רכב שהוא רוצה.

דוגמא לכוונתי:

הרכב הנוכחי הוא טרנספורטר , הנכה מחוייב להגיע לאבזור בסך 100,000 ש״ח על מנת ״לעמוד בקריטריון״ הזכאות, כשיחליף רכב הוא שוב יצטרך לעמוד בתנאי/רף האבזור ויוכל לבחור כל רכב שירצה וזאת בתנאי שיוכלו להרכיב בו את האבזור לו הוא זקוק.

זה מה שנאמר לנו ואני מתחיל לחשוב שזה לא מדויק וכשיגיע הזמן להחליף רכב הסיפור יהיה קצת אחר?

פורסם

yash

תודה חבר על המידע החשוב והמלמד.

eldar3310

אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר, אתה מתכון לכך שאם הזכאי לרכב (הנכה)

מגיע לסכום של האבזור שאושר לו - אזי הוא לא משלם בכלל על הרכב. אפילו לא אגורה כמו שכתבת.

כשאתה מתכון בתהליך של החלפת רכב, לא רכב ראשון.

עוד לא יצא לי להכיר נכה (אני מדגיש לא נוהג - מוסע. לנוהג יש סיוע אחר גבוה יותר) שלא שילם עבור הרכב.

כי גם הסיוע, לנכה מוסע, הוא לא 100%

פטור ממיסים - 75%

מה שאומר שצריך לשלם 25% מיסים

סיוע לרכישת הרכב -80%

מה שאומר שצריך לשלם 20% מעלות הרכב

גם לנו פעם אמרו שבן אדם נכה, עם אחוזי ניידות גבוהים, שרכב זה רגליים עבורו ולכן המדינה מממנת לו רכב 100%.

זה לא אומר שהמדינה לא עוזרת (עוזרת ברוך השם) אבל אני לא מכיר (לפחות ממה שידוע לי) לקבל רכב בלי לשלם אגורה.

כל מה שאני כותב חבר, הכל מהניסיון המועט שלי. חשוב מאוד להבין שאני לא שולט בתחום, זו החלפה ראשונה שלנו.

היה לנו רכב ראשון, וכעת אחרי 5 שנים מגיעה לנו החלפה.

שתדע שלהגיע לסכום האבזור כמו שכתבת - חברת האבזור תדאג שתגיע.

כי לדעתי יש לחברת האבזור (לא משנה באיזו תבחר) אינטרס להגיע לסכום האבזור אפילו לעבור אותו.

כי הכסף מגיע ישירות לכיס שלה.

הכסף לסיוע רכישת הרכב מביטוח לאומי, לא מגיע אליה, אלא ליבואן (שאנחנו מעבירים אותו אליו כמובן).

לחברת האבזור מגיע רק הסכום שביטוח לאומי נותן (95% מעלות האבזור). כמה שהיא תנפח - ככה היא תרוויח יותר.

אם עשיתי לך בלאגן, אני יכול לשאול אותך שאלה כזאת:

אני מבין שיש לכם עכשיו רכב נכה, ראשון - נכון שילמתם בעבורו כמה עשרות אלפי שקלים?

כלומר, לא קיבלתם אותו חינם בלי לשלם אגורה. למרות כל הסיועים והכל.

גם ברכב המוחלף ממה שהצלחתי להבין גם צריך לשלם.

אם טעיתי איפה שהוא מקסימום יתקנו אותי וככה נלמד מטעויות. לאט לאט מצטרפים עוד ועוד חברים

שעברו את התהליך ובקיעים, שזה טוב. כמה שיותר מידע רק עוזר לכולם ואפשר להתייעץ, לשתף מהידע והניסיון.

פורסם

זה בסדר, גם אני לומד את הנושא.

אשתי נכה והיא נוהגת, בזמנו כשלקחה את הרכב הראשון נאמר שתשלום של כמה עשרות אלפי ש״ח זה רק בפעם הראשונה וכשתהיה החלפה זה נעשה ״מחירון מול מחירון״ כלומר נמכור את הרכב ונעביר את הכסף לביטוח לאומי, זה ישמש אותנו לרכב הבא מבלי להוסיף כסף.

ברור לי לגמרי שלחברת האבזור (תמן במקרה שלנו) יש אינטרס אבל כל עוד נקבל את מה שנרצה ונוכל לבחור זה לא מפריע לי.

הרכב הנוכחי שלנו הוא T6 ואני מאוד לא מרוצה מהמזגן, מבחינתי זה דיל ברייקר והרכב הבא כבר לא יהיה טרנספורטר.

פורסם

אני לא מכיר את הנושא אבל שכן וחבר טוב, שהחזיק עד שבוע שעבר את הT5 לרכב נכה (מוסע - כסא לא חשמלי) עבר לג'מפי אוטומטית, טיפה פחות גדולה וסוחבת מצויין.

הרכב החדש בן 4 ימים כך שאין עדיין תובנות מלאות.

פורסם

eldar3310

טוב שציינת שאשתך נוהגת, כי כמו שכתבתי בהודעות הקודמות שלי יש הבדל משמעותי בסיוע לנכה מוסע / נוהג.

נכה נוהג, כמדומני (לא מניסיון, אבל זוכר, מקווה שזוכר נכון) מקבל פטור 100% ממיסים, ואולי גם סיוע גדול יותר ברכישת הרכב.

אני פשוט יודע יותר טוב את המספרים של נכה לא נוהג (מוסע) אבל כמעט בטוח שנכה נוהג מקבל יותר סיוע.

אז למה אני מציין את זה, כי במקרה הזה, יכול להיות שבאמת בהחלפה - לא תצטרכו לשלם.

גם נכה נוהג מקבל אישור לרכב יקר יותר (למשל דנה שנוהגת, יכולה לקבל אישור ל T6, ויוסי שמוסע יקבל T6, אבל

הדגמים יהיו אחרים, והסיוע הכספי יהיה אחר. מה גם לנכה נוהג מאשרים תמיד רכב אוטומטי (ועצם זה זה כבר דגם אחר מדגם ידני)

שהוא גם יקר יותר.

אבל אני עדיין לא בטוח ב-100%, בכל מקרה - הדיון פה אני מאמין לפחות מביא אותך להיות מוכן, אולי אפילו לבדוק, וזה כבר טוב.

מסקרן אותי למה אתה לא מרוצה מהמזגן?

כי אם אשתך נוהגת, קרוב לוודאי שלא רכשתם את גירסת ה-T6 הרגילה (ידנית, 84 כ"ס, שמגיעה עירומה/חצי עירומה - גירסת עבודה, עם מזגן שמותקן פה בהתקנה מקומית).

אלא בטח רכשתם T6 אוטומטית, אם אני לא טועה 150 כ"ס? שמגיעה כבר מראש עם חלונות מהיצרן, מזגן מקורי (נכון?)

אני דווקא הבנתי שהמזגן ממש טוב, כי הוא מקורי מהיצרן, ובכלל יש הבדל של שמיים וארץ אפילו בנסיעה (מתלים) והכל.

llaavvii

קודם כל, תודה שהגבת, אם קראת את כל התגובות הבנת שכל מידע עוזר לנו. תודה.

ברכות לשכן שלך, יכול להיות ואני אפנה אליך גם בהודעה פרטית אם זה בסדר, על מנת שתקשר ביני לבין השכן

כי זה בדיוק המצב שלנו (נכה מוסע, שהרכב הקודם שלו {הנוכחי} הוא T5).

כמובן אם אין התנגדות מצדך, ומצד השכן.

* לחברים שעוקבים אחרי הנושא אם יהיה לי מידע חדש בעקבות השיחה, או כל שיחה שאדבר עם מישהו שיעזור, אני כמובן אכתוב פה

על מנת שיעזור גם לאחרים. לא לדאוג כמובן.

פורסם

יש לי כבר ניסיון עם סוכן של צ'מפיון, מהרכב הראשון. שקלט במי מדובר, ופשוט אמר לנו:

תשמע לא מגיע לכם כלום, לא שום דבר, זה גם ככה רכב נכים, אנחנו לא מרוויחים על זה בכלל

אז בוא פשוט נתקתק את העניין, וזה הכל. לא לבקש כלום, לא לעלות שום דבר. תגיד תודה שאתה בכלל קונה רכב דרכנו.

בפעם הבאה שסוכן מכירות אומר לך דבר כזה, תצלם אותו (טשטש את הפנים)ואת הסוכנות שהוא יושב בה, תעלה לפייסבוק ותכתוב מה הוא אמר לך. לאחר מכן תעבור לסוכנות המתחרה ותקנה מהם רכב.

• תוכן חדש...