Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה ניסוח משפטי סטנדרטי - אין שום משהו מיוחד בניסוח הזה, וכפי שציין mh53 - עומד בדרישות החוק במדינת ישראל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בארץ רכב חייב להירשם ברישיון עד 12 חודשים ממועד ייצורו, מה שאומר שיש מצב שתקנה רכב ותקבל רכב שיוצר, לדוגמה, בספטמבר 2017.

תקין לחלוטין וחוקי לחלוטין.

הרכב לא קיבל רישיון ולא עלה לכביש באף מדינה והגיע לארץ כשהוא חדש לחלוטין ישירות מהיצרן.

סבבה, אז למה הציון המיוחד (לא ראיתי בשום מקום אחר)? ולמה הציון המיוחד שהרכב עשה "עד 150 ק"מ"?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מאות מטרים זה כלום, רכב חדש מגיע עם כמה ק״מ וזה תקין לגמרי.

כמו שנאמר גם רכב מיצרן אחר יכול להיות שנבנה ב2017 אבל בפועל יחשב 2018 כי מה שקובע זה תאריך עליה לכביש.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
הכוונה שלא יודעים אם הרכב 2017 או 2018 ..ונסעו בו מאות מטרים..לי זה לא נשמע כפי שזה אמור להיות רכב חדש.

מה? אתה רציני?

אתה מתעלם מהקילומטרים שהיצרן עושה בעצמו על הרכב עוד במפעל (בערך 2-3 ק"מ), אבל העוד "מאות מטרים" שמוסיפים בארץ זה לא בסדר?

(אגב, זה גם לא מאות מטרים אלא כמה קילומטרים אבל זרמתי איתך.)

בלי קשר לזה, כל יבואן בארץ שמוכר רכב חדש, יכול למכור אותו כשעל מד הקילומטר שלו יש מקסימום 150 ק"מ. אתה אף פעם לא שומע על זה כי לא באמת מגיעים לזה, אבל בגלל שבמקרה הנוכחי אתה גם לא הולך לפגוש נציג, ולעסקה אינטרנטית יש קצת תקנות שונות מעסקה פרונטלית, הם מציינים את כל מה שהם חייבים לציין.

כמו שכבר כתבו פה, זה גם מופיע במסמכי הזמנה שלקוח חותם עליהם כשהוא מזמין רכב חדש.

כדי שתהיה רגוע, קבל את הנוסח המדויק בחוק, כפי שהוא מופיע בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, תשע"ו-2016, סעיף 32, תת סעיף 5ב:

הרכב הוא רכב חדש, ולעניין רכב כאמור שהוא רכב נוסעים מסוג M1, רכב מסחרי מסוג N1 או אופנוע – מספר הקילומטרים של כלל נסיבות הרכב אינו עולה על 150;

לגבי שנת ייצור, גם כשאתה הולך לקנות רכב בסוכנות יש מצב שתקנה רכב שיוצר ב2017, רק ששם הנציג כנראה לא יגיד לך את זה בכלל אם לא תשאל. שוב, גם זה מופיע בחוק שאותו רובנו מכירים (חובת רישום רכב בתום 12 חודש ממועד ייצורו), פשוט ששוב, צ'מפיון מציינים את זה כי חלה עליהם חובה לציין את זה. הם עובדים לפי החוק.

אין בפרסום שלהם שום הטעיה (לפחות ממה שהוצג פה עד עכשיו) או כוונת זדון.

דווקא הם ממש בסדר פה.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מה? אתה רציני?

אתה מתעלם מהקילומטרים שהיצרן עושה בעצמו על הרכב עוד במפעל (בערך 2-3 ק"מ), אבל העוד "מאות מטרים" שמוסיפים בארץ זה לא בסדר?

(אגב, זה גם לא מאות מטרים אלא כמה קילומטרים אבל זרמתי איתך.)

בלי קשר לזה, כל יבואן בארץ שמוכר רכב חדש, יכול למכור אותו כשעל מד הקילומטר שלו יש מקסימום 150 ק"מ. אתה אף פעם לא שומע על זה כי לא באמת מגיעים לזה, אבל בגלל שבמקרה הנוכחי אתה גם לא הולך לפגוש נציג, ולעסקה אינטרנטית יש קצת תקנות שונות מעסקה פרונטלית, הם מציינים את כל מה שהם חייבים לציין.

כמו שכבר כתבו פה, זה גם מופיע במסמכי הזמנה שלקוח חותם עליהם כשהוא מזמין רכב חדש.

כדי שתהיה רגוע, קבל את הנוסח המדויק בחוק, כפי שהוא מופיע בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, תשע"ו-2016, סעיף 32, תת סעיף 5ב:

לגבי שנת ייצור, גם כשאתה הולך לקנות רכב בסוכנות יש מצב שתקנה רכב שיוצר ב2017, רק ששם הנציג כנראה לא יגיד לך את זה בכלל אם לא תשאל. שוב, גם זה מופיע בחוק שאותו רובנו מכירים (חובת רישום רכב בתום 12 חודש ממועד ייצורו), פשוט ששוב, צ'מפיון מציינים את זה כי חלה עליהם חובה לציין את זה. הם עובדים לפי החוק.

אין בפרסום שלהם שום הטעיה (לפחות ממה שהוצג פה עד עכשיו) או כוונת זדון.

דווקא הם ממש בסדר פה.

כמובן מאות קילומטרים..

אם היבואן "לא יודע" אם הרכב הוא מודל 2017 או 2018 כנראה שהוא לא ממש יודע מה הוא משווק..

פורסם

אם תשאל סוכן מכירות מתי הרכב יצא מהמפעל אמל יבואן אחר הוא יגיד ידע להגיד לך?

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה נראה לך שהוא לא יודע?

הוא יודע, והוא פשוט מיידע את הלקוחות שהרכב שהם קונים יכול להיות מייצור 2017 או 2018. אני בטוח שאם לקוח ישאל, יקבל תשובה מדויקת.

גם אם הנציג לא יידע באותו רגע, זה נתון שמאוד קל בשבילו לברר אותו.

גם יכול להיות שהרכבים יוצרו בדצמבר 2017 וינואר 2018. בתכלס זה די אותו דבר, אבל כדי להיות שקופים הם מציינים את זה.

ושוב, כל זה לא באמת משנה, הרוב המוחלט של הרוכשים שמגיעים לסוכנות בכלל לא שואלים על מועד ייצור אלא פשוט קונים את הרמת גימור/צבע/מנוע שהם רוצים וזהו.

בסך הכל היבואן מציג לך מידע שהוא צריך להציג, ואתה מתלונן? לא ברור לי.

נראה לי שאף פעם לא קנית רכב חדש.

Always go sideways

פורסם

אני ממש לא מתלונן,אני בחיים לא ירכוש רכב של VAG...פשוט עוזר לבחור.

מה שכן אתה נשמע יותר מדי בצורה חשודה להבהיר את הנקודה של היבואן.

פורסם (נערך)

אהבתי.

בגלל שאני מבין את העניין הזה כמו שצריך (ויש לי גם ידע וניסיון בתחום כי בעבר מכרתי רכבים חדשים [לא של צ'מפיון]), אז אני "נציג מטעם".

בסך הכל היבואן פרסם רכב למכירה וציין את הפרטים שהוא צריך לציין על פי חוק ובשקיפות. חבל שבמקום להעריך דבר כזה, אתה מחפש למה זה לא בסדר.

ולא התכוונתי שלעולם לא רכשת רכב של VAG, אלא שלעולם לא רכשת רכב חדש בכלל.

אני אחזור שוב על הדברים.

החוק בארץ קובע שרכב חייב להירשם ולעלות לכביש לאחר תום 12 חודש ממועד ייצורו.

תאריך הייצור הוא בחודשים ולא בימים, ולכן רכב שיוצר, לדוגמה, בפברואר 2017, יוכל להימכר כחדש עד היום האחרון של פברואר 2018.

כשיבואן מזמין מלאי רכבים, לא כולם נמכרים באותו רגע וחלקם יעמדו במגרשי היבואן ויחכו לקונה המאושר. כך נוצר מצב שרכב שמועד ייצורו, לצורך הדוגמה בלבד, הוא אוקטובר 2017, יכול להימכר ללקוח בחודש מרץ 2018 או אפילו באוקטובר 2018, והוא עדיין יירשם ברישיון עם "מועד עלייה לכביש" של אותו חודש ושנה שבו הרכב נרשם (כלומר אוקטובר 2018), ללא קשר לתאריך ייצורו, וכמובן שיהיה רכב חדש ולא "יד יבואן" או "0 ק"מ".

לכן היבואן ציין בפרסום שלו שהרכבים יכולים להיות מייצור 2017 או 2018.

בנוסף, כפי שציינתי בהודעה הקודמת וציטטתי את החוק, רכב חדש בהגדרתו לא יכול להיות עם יותר מ-150 ק"מ.

צ'מפיון בסך הכל ציינו את מה שהחוק אומר ואת מה שהוא מאפשר להם, זהו.

אין פה נוכלות, אין פה מרמה, אין פה ניסיון לדפוק לקוחות (לפחות ממה שראינו עד כה), ואין פה נציג מטעם.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

Always go sideways

• תוכן חדש...