Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2003 - סיכום 15 שנה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין שאם המכה הזאת תהיה אחת לכמה שנים היא לא תהיה זולה אבל כמות כניסות מרובות למוסך אומר לקחת חופש בעבודה ורכב מושבת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וזה רק מחזק. תוסיף מה היה קורה אם באמת היו משתמשים באוטו.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

אי אפשר לדעת. יכול להיות שהיה כפול תקלות ויכול להיות שכלום לא היה משתנה. מה שבטוח זה שאין מצב שהיו פחות תקלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל תודה על השיתוף וכל הכבוד על אחזקת הרכב, הוא נראה כמו חדש!

אני חושב שרנו הרוויחו ביושר את התדמית שלהם כרכב לא אמין ויקח הרבה שנים עד שהתדמית תשתנה, אם בכלל.

הייתה לי סוזוקי בלנו שעשתה ב18 שנים את כמות התקלות שרנו מגאן עושה כל שנה...

פורסם

החזקנו 10 שנים רנו קנגו בנזין 1600 אוטומטית מודל 2006, אותה יחידת כוח כמו במגאן.

לא היו לה תקלות בכלל בשנים הראשונות, היא עשתה 30 אלף ק"מ בשנה. נמכרה עם 320 אלף ק"מ, עם בולמי זעזועים מקוריים וגיר AL4/DPO מקורי שלא עבר שיפוץ, רק החלפת שסתומים באיזור 150 אלף ק"מ. מדחס מזגן ואלטרנטור כן הוחלפו איפשהו בטווח שבין 150 ל 300 אל ק"מ.

היא נמכרה במחיר בדיחה, החלפה ברנו קנגו בנזין 1600 אוטומטית 2016, (עדיין אותה יחידת כוח) שעשתה כבר כ 60.000 ק"מ בלי תקלות.

פורסם
עשיתי במשך חמש שנים כמעט 100 אלף ק"מ על מאזדה 5 לא חדשה. הגיעה בת 4 עם 44 אלף ק"מ וחזרה אחרי 5 שנים עם 138 אלף. חוץ ממוט מיצב מרעיש ונזילה קטנה מהרדיאוטור בחודש האחרון... אפס תקלות.

מהסיכום שלך עולה הרושם שהמכונית פשוט גרועה בהיבט האמינות.

הצרפתית הרוויחו ביושר את המוניטין המפוקפק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ואצלי למטה בחניה יש בורה 2 ליטר 2001 עם 210K ק"מ ( קניתי חדשה מהחנות ), שמגלה עד היום אמינות מופתית, אז איזה מוניטין צריך לטעמך ל"הדביק" לוואג ? ויש פה במקום אחר סיפור על קורולה 2004 עם קילומטראז' נמוך לגילה ש"שפכה" מנוע אצל הקונה המאושר שרק אסף אותה לפני כן מהמוכר, טריידאין מכובד ומוכר, אז מה זה אומר על המוניטין של טויוטה ? אז אולי באמת תעזור לנו, כמי שיודע הכל על הכל וגוזר מ"לימון" אחד רקוב מסקנה על איכות הפרדס כולו, להבין ובצורה מושכלת ומסודרת מה קונים ומה לא, איזו מדינה פסולה ואיזו כשרה.

פורסם

הייתה לי שברולט אבאו 2006, נסעה 260,000 קילומטר.

לא עשתה רבע מהתקלות שהמגאן הזאת עשתה....

הייתי אולי 3 פעמים במוסך על דברים קטנים במשך 12 שנה... זו אמינות.

כשראיתי את הפוסט שלך חשבתי שאני הולך להיות מופתע לטובה, אבל לפי הפרסום מדובר ברכב לא אמין בעליל.

אמנם רוב הבעיות היו קטנות ושטותיות, אבל זה עדיין הרבה יותר מדי תקלות לרכב.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זה רק מחזק את הדעה שלי. בחיים לא נוגע ברנו.

בדיוק אנחנו מוסרים את נשמתה של המגאן 2008 של חברה שלי לבורא אחרי שנשבר לנו ה*** ממנה כבר וכמות התקלות הנוכחיות פשוט עברה כל גבול. וזה מצטרף לחוסר מודולריות מטונפת שגורמת להחליף חלק מהדברים כמקשה אחת (לדוגמא סליל כרית אוויר אי אפשר להחליף רק את הסליל בכמה גרושים, חייב להחליף את כל הפלסטיקה של הידיות מגבים וכו׳ מה שעולה לחליפי של ולאו בחו״ל אלפיה ובארץ יותר. עד היום כבר חצי רכב הוחלף וכרגע יש כ״כ הרבה תקלות שגם בביצוע עצמי זה פשוט יותר מידי.

בנוס, אבא שלי נתקע עם 3 רנו דיזל חדשות בשנים האחרונות, אז לא מקבל סיפורים של ״הם כבר לא כמו פעם״.

הרנו הוחלפה בפיקנטו, הנהגת מבסוטה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
זה רק מחזק את הדעה שלי. בחיים לא נוגע ברנו.

בדיוק אנחנו מוסרים את נשמתה של המגאן 2008 של חברה שלי לבורא אחרי שנשבר לנו ה*** ממנה כבר וכמות התקלות הנוכחיות פשוט עברה כל גבול. וזה מצטרף לחוסר מודולריות מטונפת שגורמת להחליף חלק מהדברים כמקשה אחת (לדוגמא סליל כרית אוויר אי אפשר להחליף רק את הסליל בכמה גרושים, חייב להחליף את כל הפלסטיקה של הידיות מגבים וכו׳ מה שעולה לחליפי של ולאו בחו״ל אלפיה ובארץ יותר. עד היום כבר חצי רכב הוחלף וכרגע יש כ״כ הרבה תקלות שגם בביצוע עצמי זה פשוט יותר מידי.

בנוס, אבא שלי נתקע עם 3 רנו דיזל חדשות בשנים האחרונות, אז לא מקבל סיפורים של ״הם כבר לא כמו פעם״.

הרנו הוחלפה בפיקנטו, הנהגת מבסוטה.

הבעיה היא עם רנו ספציפית, או שגם בשאר הצרפתיות אתה לא נוגע?

ומה עם VAG? גם שם לא חסרות בעיות, האם בכל זאת אלו רכבים אמינים יותר מרכבי רנו?

פורסם

לתת לך סטטיסטיקה ? אני לא יודע. מרנו פשוט אכלתי יותר מידי ***.

בנוסף שלא כיף לטפל בהן.

אישית דוגל ברכבים כמה שיותר פשוטים. ככל שזה יותר פשוט ככה יש פחות מה שיתקלקל. (ע״ע מאזדה 2 ופיקנטו).

כשאתה נוגע ברנו יוצא לך יותר מידי פעמים ״מה ? אבל למה ? למה זה ככה ?״ או ״איפה זה ?״ או ״אהה זה קל להחליף את זה. רק צריך לפרק חצי רכב לפני״.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אף אחד מאיתנו (שאיננו מנהל צי רכב) לא יכול לספק סטטיסטיקה מעבר לניסיון האישי שלו. הניסיון המשפחתי שלי בעשור האחרון, עם ניסאן סאני, סוזוקי באלנו וליאנה, דייהטסו שרייד, סובארו לגאסי, מיצובישי כריזמה ולאנסר (כולן הוחזקו במשך 5 עד 10 שנים כ"א) - כולן ביחד לא סיפקו אפילו רבע מהתקלות המפורטות לרנו אחת.

בשרשור אחר, חשבתי לקטר על נגד מהירויות מזגן שהתפגר (ותיקנתי) אחרי 18 שנה. השרשור הזה החזיר אותי לפרופורציות.

:turn-l:
פורסם

אם הייתי מפרט לך את התקלות הנוכחיות במגאן שלנו היית בוכה.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

את האמת לא ביקשתי סטטיסטיקות, פשוט תהיתי למה דווקא רנו ולא צרפתיות אחרות או רכבי VAG. ברורה לי התדמית הלא חיובית שיש כלפי רנו אבל אותה תדמית גם קיימת אצל VAG ורכבים צרפתיים אחרים ובכל זאת, החלטת שרק לרנו ספציפית אתה לא תתקרב עוד. אז סקרן אותי מה הסיבה שאתה לא שולל אחרות גם זה הכל.

פורסם

לי היתה במשך 3 שנים רנו מגאן סניק שנת 99 מנוע 1.6 עם גיר ידני.

כמות הצרות שאכלתי ממנה לא יאומן. כל חודש הייתי במוסך.

מה הוחלף: מנוע, ראש מנוע, גיר, קלאץ', מדחסי מזגן, משאבות הגה, משאבות דלק, אלטרנטור, מנגנוני חלונות, ידיות ופלסטיקה, חוטי וכוהלי הצתה, מחשב, ציריות, חיישני מצערת, נגד מהירויות מזגן, תושבות מנוע וגיר, וכל זה בשליפה בטוח היה עוד הרבה, מזל שהרכב היה ידני ולא אוטומט.

כל חודש היה לי איתה צרה אחרת וכל פעם הייתי אומר, אתקן רק הפעם.

עד שיום חורף אחד ישבתי ברכב עם כמה שכבות, קפאו לי הרגליים, הייתי מנקה את האדים כי החימום והקירור לא עבדו. באותו רגע החלטתי לעשות לזה סוף בכל מחיר. עליתי הביתה לקחתי הלוואה קטנה ועברתי לקורולה ישנה שנת 2000, כבר שלוש וחצי שנים ומאה אלף קילומטר, ובאופן יחסי יש שקט תעשייתי. אמנם יש תיקונים מידי פעם, אבל הכל זה בלאי טבעי ולא תקלות. לא מזמן העליתי סיכום מפורט איתה של שלוש שנים.

מידי פעם מתחשק לי לשדרג לאיזה צרפתיה מפנקת, אבל אני נזכר בסיוט שעברתי ויורד לי מיד. הצרפתיות הרוויחו את התדמית שלהם ביושר.

פורסם

מנסיוני ותחושתי (שוב, לא ביצעתי מחקר). רנו היא הבעייתית מכולן. אך כמו שראית גם ואג או צרפתיות אחרות אין לי.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

המצב לא נראה כזה רע כפי שאתם מציירים, אני רואה את המצב אחרת:

הרכב יצא מהמפעל עם בעיות איכות שהתגלו אצל הלקוח, שטופלו יחד עם היבואן (שחלק מהתשלום שילם הלקוח, וחלק היבואן), לאחר מכן רוב התקלות הם שיכולות לקרות לכל אחד. מאז שהחליפו את סליל ההצתה הרביעית בפעם השניה, אף פעם לא נדלקה מנורה צ'ק אנג'י עד לבעיה של הגיר.

לגבי בולמים: יכול להיות ששוב יש הבולמים יצאו לא ברמה איכותית מספקת מהמפעל אל הלקוח.

מה שאני כן יכול להגיד לרעתו של בעל הרכב: שסטרטר לא צריך למות גם בגיל 13. בטח אלטרנטור לא צריך למות פעמים ב-15 שנים האחורנות. לי יש תחושה שבישראל לא יודעים מה זה אלטרנטור ומה זה סטטור ואיך לשפץ אותם.

דבר נוסף שאותי מאוד מסקרן: למה החליפו פולי של אלטרנטור? זה חלק מהאלטרנטור?

• תוכן חדש...