Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

 

באוגוסט הקרוב מתכננים אני ואשתי טיול שבוע ללונדון.

מתלבטים קשות אם לצרף את הילד בן 3 שנים איתנו או להשאירו אצל הסבתות.

 

מצד אחד בא לנו לקחת אותו וליהנות ביחד איתו, מצד שני חוששים מלהיות כבולים ומוגבלים בטיול מבחינת הליכה ותחבורה ואטרקציות.

 

אודה מאד לקבלת דעות לכאן או לכאן מאלו שנסעו עם ילד בגיל דומה ולידעים דומים

 

 

תודה

פורסם

לילד בן 3 יהיה קשה בחול, הוא לא יזכור כלום וחבל על הכסף. תן לו לעשות חיים עם הסבתא ואתם תעשו חיים עם עצמכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לצורך העניין כאשר טסים לחו"ל לטיול שרובו רגלי-אורבני, נהוג להשתמש בטיולון, גם לילדים בני 3.

אני לא רואה שום מניעה לקחת את החמוד איתכם לטיול. חופש מוחלט זה לא אבל כל טיול מתאים לזאטטוטים, השאלה איך אתם רואים את הטיול הזה בעיניכם; כמנוחה והירגעות + יציאות לפאבים בערב, או כחיפוש אחר אטרקציות ביום ומנוחה בערב. אלו שני טיולים שונים בתכלית.

 

עריכה: צורם לי כשאומרים "הוא לא יזכור כלום גם ככה". זה לא ממש נכון מדעית, ובכל אופן, מותר לילד להנות ולבלות גם אם "הוא לא יזכור את זה". הרבה דברים נחרטים בזכרון של ילד, ומעצבים את עולמו.

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

הטיול המשפחתי הראשון שלי לא היה ללונדון, אלא לעיר עם לא מעט תכונות מקבילות - פריז. הילדים יו בני 9, 7 ו-3. הצעיר הגיע חולה, בלילה הראשון הזמנו רופא למלון, והילד, שמגיל 13 חודש לא הכיר את העגלה ישב על הכתפיים שלי 3 ימים .בכל זאת חוץ מערב אחד שבו אשתי נסעה למלון בזמן שאני עליתי עם הגדולים למגדל אייפל לא הפסדנו שום אטרקציה מתוכננת.

 

ובכל זאת - שים לב שנסיעה עם ילד(ים) צעיר(ים)מצריכה תכנון שונה מנסיעה בלעדיהם: לא תוכלו ללכת להצגה, תהיו מוגבלים בבחירת מוזיאונים (ד"א - באותו טיול בפריז היינו במוזיאון אחד, מוזיאון המדע, שכל הילדים נהנו בו מעל הראש, וזה כולל סה"כ 10 ילדים, היינו 3 משפחות).

 

לגבי תח"צ - הבעיה היא כיצד לא ליצור נתק בתחתית. אנחנו נהגנו להכנס ולצאת ממנה בשרשרת כאשר אנימוביל ואשתי מאספת (או להפך) - עד היום, קרוב ל-20 שנה אחרי, אנחנו קוראים לשיטה זו "נוהל פריז" (כמובן שלא מדובר על החזקת ידיים, אלא על תיאומים למקרה של נתק בתוך המשפחה).

 

בסופו של דבר השאלה היא מה מטרת הנסיעה. אם המטרה היא הביחד המשפחתי תכננו אותה עם התאמה לצרכים וליכולות של הילד. אם ביקור במוזיאונים ואתרים שאינם מתאימים לילדים - השאירו אותו אצל סבא וסבתא. אם תחליטו על נסיעה משפחתית, ובהמשך למה שכתב נהג הלילה, אולי הילד יזכור מעט מאד, אבל לכם תהיה חוויה שלא תשכחו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

נסענו עם התאומים לבורגס כשהיו בני שנה, אני סבלתי (מאוד, גם בגלל הטיפול בהם שהיה קשה, וגם בגלל אופי הטיול שלא התאים לי כלל) אבל הילדים מאוד נהנו

מעבר לכך שהם נהנו (וברור שלא זוכרים), הורגשה קפיצת התפתחות משמעותית שלהם כשחזרנו.

 

את הניסוי של לסוע בגיל 3 אני עושה בעוד כמה חודשים, אוכל לעדכן אז.

 

יכול להגיד לך שאני אישית מרגיש שהם מבינים, יתלהבו מעצם הטיסה והטיולים ובהחלט שווה לקחת אותם - תלוי כמובן לאיזה סוג של טיול.

קרוב לוודאי שלא יזכרו, אבל כל חוויה מעצבת אותם.

 

בעודי כותב את ההודעה, אשתי קוראת וצחקה "ילד אחד?" (מי שיש לו תאומים יבין).

פורסם

עם ילד בן 3 תהיו כבולים ומוגבלים.

חופשה עם הילד וחופשה בלי הילד, זו לא אותה חופשה.

העניין הוא שלילד בן 3 אין שום דרך להעריך את זה שהוא דווקא בלונדון. גדרה יכולה להיות לו כיף באותה מידה.

אז אם אתה רוצה חופשה עם הילד, סע למקום קרוב יותר ותבלו איתו ביחד.

 

נ.ב. זה לא שאני לא אומר שזה לא כיף להיות עם ילד בן 3 בלונדון. אתה עדיין בלונדון ומעריך את זה, גם אם הוא לא, אבל לא הייתי מצפה למצות את העיר כך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האמת שיש לנו עוד תינוקת בת 8 חודשים, אותה בוודאות משאירים אצל סבא וסבתא.

 

ברור לי לחלוטין שזו לא אותה חופשה עם הילד ומכאן נובעת ההתלבטות, עד היום נסענו לבד לערים באירופה והיה כיף עם קצת געגוע לילד תוך כדי (במיוחד אצל האישה)

 

- לונדון היא עיר ענקית, שבוע בקושי יספיק למצות אותה. לא מצפה למצות את העיר בטח לא עם הילד.

 

- ילד בן שלוש הוא כבר לא תינוק וקצת מבין (קצת הרבה האמת) וניתן לתקשר איתו. הבעיה שהוא עדיין ילד ויש לו את הקטעים והפינוק. כמובן לא ניתן לדבר על יציאות בלילות וזה לא באמת מפריע. ניתן לטייל כל היום ובערב/לילה לנוח או לבלות במלון ובסביבתו

 

- מצד אחד מאד בא לי שנסע ביחד כמשפחה, הילד לצד הקושי יוסיף לאווירה

מצד שני לונדון היא יעד שתמיד רציתי לחקור ולחרוש... וחושש שהילד יגביל מהבחינה הזאת.

  • אחראי פורום
פורסם

דעתי בתמצות לגבי ילדים בטווח החד סיפרתי:

לחופשות בטן גב - איתם.

ערים באירופה (כשבאים ממוקד, לונדון, אמסטרדם וכו') - בלעדיהם.

בסעיף 2 אתם בפירוש פחות תהנו עם ילד, אלו חופשות עם המון תיזוז, המון הליכה, המון עמידה. ילד קטן זה נטל.

להתגעגע זה טבעי. להיות לבד קצת "כמו פעם" זה חשוב לאללה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
דעתי בתמצות לגבי ילדים בטווח החד סיפרתי:

לחופשות בטן גב - איתם.

ערים באירופה (כשבאים ממוקד, לונדון, אמסטרדם וכו') - בלעדיהם.

בסעיף 2 אתם בפירוש פחות תהנו עם ילד, אלו חופשות עם המון תיזוז, המון הליכה, המון עמידה. ילד קטן זה נטל.

להתגעגע זה טבעי. להיות לבד קצת "כמו פעם" זה חשוב לאללה.

ניסוח מושלם.

 

תמצית מנהלים:

 

טיול בלי הילדים = חופש

 

טיול עם הילדים = חופשה

 

נכתב ברגע זה, מחופשה משפחתית בכפר נופש...

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני לא רואה ולא ראיתי שום סיבה לקחת את הילדים לחו"ל לפני גיל 6-7. וגם אז חוצץ מאוד ברור בין חו"ל בשביל הילדים וחו"ל בשבילך ואישתך.

לקחת את הילד ללונדון מתאים יותר לטיול בר מצווה. אין למה לגרור ילד בן 3 ללונדון. תשאיר אותו אצל הסבים ותקדיש את הטיול הזה לדבר לא פחות חשוב והוא הזוגיות שלך.

 

מי שאמר שהוא לקח את הילד בגיל 1-3 לחו"ל והרגיש התקדמות בהתפתחות בעקבות הטיול, אתם מדמיינים או מחפשים הסבר ללמה לעזאזל עשיתם את זה.

פורסם

אלקש - אולי פות"ש מחפש את הביחד עם כל המשפחה. כפי שכתבתי, עשיתי את זה בפריז ולמרות מחלת הילד סה"כ היתה חופשה טובה. אבל, כאמור, החופשה יועדה להיות משפחתית ותוכננה בהתאם.

 

אישית לא הייתי בוחר בלונדון אלא ביעד שיותר מתאים לילדים (נניח כפר נופש בהולנד או גרמניה או אוסטריה), אבל בהחלט לא הייתי פוסל גם את לונדון אם ניתן לבנות תוכנית שתספק את ההורים ולא תתנגש עם נוכחות הילד.

 

ועוד דבר, זה תלוי מאד באופיו של הילד. רק פות"ש יוד איך בנו מתנהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
האמת שיש לנו עוד תינוקת בת 8 חודשים, אותה בוודאות משאירים אצל סבא וסבתא.

 

תינוק - סיפור אחר לגמרי.

 

אין בכלל את הסוגיה של הבילוי ביחד.

יש את הסוגיה של הלוגסטיקה וכמה זה קשה.

כמה זה קשה, תלוי בתינוק.

ככשלי היתה תינוקת, בחודשים הראשונים, לקחנו אותה לכל מקום. יש חבילות וחיתולים וזמני האכלה וכסא תינוק לרכב ועגלה וווג'ארס, אבל היא היתה תינוקת שקטה ורגועה, ואפשר היה לטייל איתה בסבבה. יש תינוקות שהם קשים יותר. זה מאוד אינדיווידואלי.

 

אישית, אני לא משאיר תינוק שעוד לא מדבר בלעדי האמא (או אני). התפתחותית יכולות להיות לכך השפעות שאנחנו אפילו לא יודעים להבין, אבל אין ספק שהתינוק מרגיש שינוי, אלא, אולי, אם הוא מאוד רגיל לטיפול של סבא וסבתא.

למשל, תינוקות שלא קמים אליהם בלילה כשהם בוכים, מפסיקים לבכות בלילות, אבל זה לא אומר שזה טוב להתפתחות שלהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי שאמר שהוא לקח את הילד בגיל 1-3 לחו"ל והרגיש התקדמות בהתפתחות בעקבות הטיול, אתם מדמיינים או מחפשים הסבר ללמה לעזאזל עשיתם את זה.

לא זה נכון ולא זה נכון, אם תרצה הסבר מפורט יותר כדי להשתכנע מוזמן לשאול בפרטי.

פורסם

אפשר לעשות ברטר. תשאיר את שני הילדים אצל הסבא והסבתא, סעו ללונדון ואתן לכם את הילדים שלי שכבר בלונדון לטייל איתם בזמן שאני נוסע לחופש אמיתי.

מתאים?

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

  • אחראי פורום
פורסם

יש לי דיל יותר טוב, תשאיר את הילדים אצלי וקח את חמותי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

×
×
  • תוכן חדש...