Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

חזרה לי בעייה שבעבר פתרתי בעצמי.

סובארו B4 2010 עם 100 אלף ק"מ.

בגדול, יש מיני פעם נפילות סל"ד, לרוב במהירות נמוכה. המנוע מעולם לא נכבה אבל ירד לסל"ד נמוך מאוד. בחלק מהתרחישים לחיצה על דוושת הגז מגיבה בדיליי שכזה.

פעם, איכשהו במקרה, פתרתי את זה במין ניחוש. עם סוויץ', לחצתי על הדוושה בערך 10 פעמים, ניתקתי את הסוויץ ולמחרת בבוקר זה אשכרה הסתדר. זה קרה לפני בערך שנה וחצי ומאז לא קרה.

בכל מקרה, אני די בטוח שזה קשור למצערת. מצאתי בפורומים בארה"ב דרך לאפס את הדוושה (ניתוח מצבר לחצי שעה, מספר סוויצ'ים עם המתנה, השארת מנוע עובד 10 דק' ועוד כמה שלבים).

השאלה שלי היא האם ניתוק הרכב ממצבר יכול לעשות נזק כלשהו ברמת מחשב הרכב וכו'. האם יש עוד פתרונות לדעתכם?

תודה רבה,

טל

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

בעיקרון אם כבר מדברים על מצערת יכול להיות שגם צריך לנקות אותה.

בקשר למחשב רכב זה יכול לאפס לך את המערכות ולנעול את הרדיו אם יש נעילה אז לפני שאתה עושה את זה תוודא שיש לך סיסמא לרדיו במידה והוא מאלה שננעלים.

פורסם

אתה מדבר על ההליך של RELEARN לECU - כלומר הECU מבצע למידה מחדש\מיפוי מחדש לחיישנים ולמצערת.

אני "סובל" מהתופעה הזו גם עם אותו הרכב בדיוק לאחר ניקוי מצערת ולאחר הגברת הסל"ד ב50 סיבובים במוסך מורשה.

ממה שאני יודע היה ריקול בדור הזה לממיר המומנט אבל אם זו היתה התקלה המדוברת הרכב היה נכבה לך לקראת עצירה כאשר אתה בהילוך D.

אני לא בטוח אם זו בעיית וואקום מינורית אבל המצערת אצלי היתה די נקיה כאשר עשו לה ניקוי בפעם האחרונה - עדיין זה היה ללא פירוק בית מצערת - שווה ניסיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ארחיב ואומר שנראה שהבעייה קוראת בעיקר כאשר המזגן עובד. עמדתי בפארקינג, הפעלתי מזגן וכל נגיעה קטנה במצערת הפילה את הסל"ד ל-400, האורות התעמעמו טיפה והסל"ד קפץ חזרה למקום. ללא מזגן לא הצלחתי לשחזר את הבעייה.

lanosforce, תודה על הטיפ. האם ניסית את תהליך הלמידה מחדש? בכל מקרה אני לא חושב שזה ממיר הממונט, קראתי בפורומים, אצלי אין נפילה של סל"ד בבלימה כפי שזה נראה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אהלן,

בכל פעולה שהציעו לך כאן רק אל תנתק מצבר!!

בדגמי סובארו מחשב הרכב מתקן סטיות במצערת משך הזמן בעקבות פיח שהצטבר במצערת..

פשוט פרק את סעפת היניקה ובעזרת ספריי קרבורטורים תנקה תוך כדי פתיחת המצערת לאורך כל הזויות פתיחה שלה... כמו כן בפתיחה שלה יש חריר קטן בגוף המצערת.. זהו חריר של המנוע צעדים שדואג בסלד נמוך שישאר קבוע בעת הפעלת מזגן..אורות וכדומה..

בהצלחה

נמצא בפסילה האמת כבר 7 חודשים מתוך 3 :roll:

פורסם

ניסיתי בזמנו את הלמידה מחדש - זה לא ממש עזר אבל הבעיה אצלי ממש לא חמורה בגלל זה רשמתי "סובל".

מה שאני כן יכול לאמר זה ששמתי לב שכל נגיעה (התקנה - אני עושה לפעמים הרבה כאלו ברכב בעצמי בגלל הפרוייקט אודיו) בצמת החיווט של הרדיו והחיישן חמצן העליון יקפיץ תקלה למרות שהוא בסדר ואז גם הרכב מזייף כשהוא זורק לרגע תקלה - מאפס וזה לא חוזר.

תבדוק שאין לך נורת תקלת מנוע דולקת במקרה על הדרך.

אצלי כשהייתי במוסך - יש מכסה פלסטיק על סעפת היניקה (ממש מלמעלה אתה רואה אותו בבירור) שאתה יכול לפתוח והוא נותן לך גישה ישירה לבית המצערת - פשוט ריססו לשם ספריי קרבורטור וניקו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצערת מנקים כמו שצריך על ידי פירוק שלה מסעפת היניקה. בגלל שמדובר במצערת חשמלית גם לזה יש כללים אבל לא מנקים מצערת על ידי ריסוס בשיטת החאפרים כי הרבה פעמים זה גורם יותר נזק מתועלת.

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...