Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אציין שחיפשתי בפורום ובגוגל בכלל לגביי הדגם עם המנוע הזה וקראתי כל פוסט כמעט.

כרגע ברשותי פולו 06 ידנית, הרכב משרת אותי בצורה טובה יחסית אך אני לא מרגיש שאני נהנה איתו..

לאחר עיון וחיפוש כנראה שהרכב שיתאים לי הוא קליאו החדשה, דגש על עיצוב צעיר, איבזור מקסימלי במחיר נמוך יחסית למתחרות, לא מחפש מטוס קרב אבל כן שיהיה זריז יחסית כי אני גר בירושלים.

מצאתי קליאו נחמדה ולאחר דברים עם המוכר הוא הסכים למחיר של 34K לדגם הקולקשן 0.9T ידני.

אשמח לרשמים חדשים לגביי הרכב מחברי פורום שהרכב נמצא אצלך כבר תקופה ארוכה יחסית.

פרטים על הדגם הספציפי (אשמח אם תגידו לי אם העסקה סבירה\טובה)

יד שניה, נסעה 80,000 ק"מ, טסט לעוד חודשיים, צמיגים בני שנה, דרוש טיפול 80, דגם קולקשן היותר מאובזר לדעתי.

השאלות העיקריות הן לגביי אמינות ותכיפות ביקורים במוסך, האם המנוע (0.9T) "סוחב" בירושלים בצורה טובה ? לרוב אני נוסע לבד או עם עוד מישהו.

רוב הנסיעות עירוניות וכאחת לשבוע בינעירוני.

אחד הדברים שמדאיגים אותי היא הסחירות של הרכב, האם בעוד כ3 שנים אצליח למכור אותו במחיר סביר מבלי לספוג מכה קשה מדי.

קצת בלגנתי את השאלות מצטער :)

פורסם

המנוע סוחב טוב, ובהחלט יספיק לנהג הממוצע.

המושבים נוחים אם כי הייתי שמח ליותר תמיכה.

מאחור יושב בינוני בנוחות שלו והמרווח לא בין הטובים.

כמו כן נוחות הנסיעה נוקשה אך מנגד הרכב מרגיש יציב בפניות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מניח שהוא יציב כי הוא רחב, ההבדל בין המנוע של הפולו הישנה שלי לרנו בכוחות סוס הוא סך הכל כ25, ארגיש הבדל משמעותי בגלל שהרכב חדש לעומת ישן ?

פורסם

הוא יציב בגלל כיול המתלים, יש זווית גילגול נמוכה, אך אתה משלם בדמות קשיחות בשיבושים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כח לא חסר, ולמרות שהבן-אדם שקניתי ממנו את קליאו שלי, טען שהיא מתקשה בעליות של ירושלים, ובגלל זה הוא מוכר אותה (הוא החזיק אותה שנתיים וחצי) כשאני נסעתי לא הרגשתי שום קושי, שנה ו3 חודשים מאז שקניתי אותה, אף פעם לא היה חסר לי כח, וגם את העליות לאוניברסיטה בחיפה היא עושה בקלות. המנוע הזה מאוד גמיש ומעולה לדעתי. מצד שני אני לא אדם גדול והרכב לא עמוס.

ברכב הזה אין דבר כזה טיפול 80 - היצרן ממליץ כל 30 אלף או שנה.

רוב האנשים שאני מכיר, כולל אני עצמי, עושים כל 15 או שנה ואני ממליץ שתבדוק שאכן בוצעו טיפולים במרווח הזה לפחות.

(אם פעם פעמיים משך לכיוון ה17-18 לא ביג-דיל אבל לשים לב).

בלימת מנוע של הרכב - נמוכה, חד משמעית.

כשאתה עם הילוך משולב ועוזב את הגז - המנוע בקושי בולם את הרכב כמו שהיית מצפה מידני, ולכן יוצא להשתמש בבלמים יותר משהיית מצפה מרכב ידני, ולכן להיות עם היד על הדופק עם הרפידות של הבלמים, ולוודא שבודקים לך אותם בכל טיפול, הן נשחקות מהר יחסית, וידרשו החלפה.

רעשי רוח וקרקושי פלסטיקה זה המחלה של הרכב. אפשר לפתור את זה על ידי בידוד אצל איש מקצוע אם זה ממש יפריע לך.

הרבה אנשים מפרסמים את הרכב שלהם כגרסאת Collection (ביד 2 כשתלחץ על המחירון של הרכב - המחירון שלה גבוה יותר) שבפועל מדובר ב Expression Pack (כביכול בטעות תמימה) - תכלס אין הרבה הבדל ביניהן, אבל שים לב שאתה יודע מה אתה מקבל. (אפשר בקלות להבדיל - אם יש מזגן מכני רגיל, כפתור חימום קירור כמו בפולו שלך, זה Expression Pack אם בקרת אקלים עם בחירת טמפרטורה - זה גרסאת ה Collection. אלו שני הגרסאות היחידות שנמכרו בארץ בשילוב עם 0.9 הידנית.

אם לא החליפו 3 מצתים בטיפול הקודם - אתה כנראה תצטרך להחליף בטיפול הזה.

אין טיימינג - מדובר בשרשרת, אם זה משנה לך.

ב34, בהנחה ומדובר ברכב מטופל ושמור, זה עסקה מעולה. אני לפני שנה ומספר חודשים קניתי בסביבות ה49 ומאוד מרוצה מהרכב.

כשרק רכשתי הייתי מלטף את הדוושה במטר הלראות כמה אפשר לחסוך דלק - הגעתי בקלות ל1 ל 19 משולב.

היום אני כבר פחות שם זית וצריכת הדלק האמיתית של 1 ל17 משולב עיר ובחוץ, מזגן כשצריך וכו'.

Start & Stop בזבוז זמן, בבדיקה שלי אין הבדל ולו קטן בצריכת הדלק שלי אם אני משתמש בזה או לא.

מעדיף שלא - פחות הנעות, יותר חיים למצבר (אני עדיין עם המצבר המקורי שנה רביעית).

ביטוח אני משלם 3,100 חובה+מקיף נהגים מעל גיל 30.

טיפולים יוצא לי ממוצע של 700 שקל לטיפול (אם לא צריך בלמים, אז צריך מצתים, אם לא זה, אז רצועתה אביזרים, וכו') במוסך שמכיר את הרכב אבל לא מורשה יבואן.

תקלות ברכב מאז שיצא מהסוכנות:

1. נשבר ג'וייסטיק כיוון מראות בצד הנהג.

2. אחד הלדים נשרפו בצג מסך הקטן של המובילאיי .

3. מספר רישוי דהוי.

4. נורת בלם שרופה (אין חיווי על זה, מישהו אמר לי ברמזור אחרת בחיים לא הייתי יודע).

מעבר לזה לא היו שום תקלות מאז שהרכב יצא מהסוכנות.

בדיוק החודש סוגר שנה רביעית בכבישי ישראל.

בהצלחה.

פורסם

וואו תודה על הפירוט ! עזרת לי גם בנושאים ששכחתי לשאול לגביהם.

אם יש למישהו עוד פניני חכמה שלא נאמרו אשמח ! אבל אני כבר די סגור על הרכב ודי הרבה בזכותכם :)

פורסם

לי יש את הרכב הנ"ל 2017 רק expression pack

אני במקרה גם גר באזור ירושלים ואפילו יותר גבוה

ונסיעום יום יומיות לירושלים לעבודה...

הרכב חזק ביחס למנוע שלא תטעה..

המנוע 0.9 אכן נשמע קצת אבל תאמין לי שאת העלייה מכיוון ירושלים למבשרת הרכב סוצב בסיבות ה140 כמעט כל העלייה ולקראת המנהרה יורד ל120

כנל מכיוון שער הגיא עד שורש ב130 שזה מספיק לחלוטין ואפילו מעבר למצופה.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Using Tapatalk

פורסם

חקרתי קצת וראיתי שה1.2 טורבו עם בעיות גיר בסביבות ה60 אלף קילומטר, יש מחלות ידועות ל0.9T הידנית או איזשהם מכלולים שדרושה החלפה שלהם לאחר 80,000 קילומטרים ?

ובכל מקרה תודה רבה לכם מעריך עד מאוד :)

• תוכן חדש...