Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספוטים לד מרצדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עד עכשיו היה לי בספוטים נורות MR16 מסוג הלוגן

הקטע שהם נשרפות מאוד מהר, מתחממות וגם עולות הרבה באופן יחסי

הזמנתי מהאינטרנט כמה נורות לד כאלה, אבל ברגע שחיברתי אותם האור מרצד-מהבהב -לא תקין

למישהו יש מושג למה זה קורה?

זה מה שהזמנתי

https://www.aliexpress.com/item/Ultra-Bright-9W-12W-15W-GU10-MR16-E27-E14-LED-Bulb-85-265V-Dimmable-Led-Spotlights/32788180188.html

עריכה אחרונה על ידי arik100
הוספת מידע
פורסם

יש לך דימר במעגל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דימר זה עמעם. אינך יכול לפספס את ההבדל בינו לבין מפסק.

או שאין התאמה לממיר המתח (זה כבר מעבר לידע שלי, בואו נמתין לחשמלאי הפורום).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מדובר על 12V

אין לי מושג אם יש דימר, אבל הנורות הלוגן לא מרצדות

הדרישות מספק של 12 וולט עבור מנורות הלוגן שונות מאשר למנורות לד.

חפש ספק מתח מתאים למנורות שרכשת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחזק את דברי מרק.

אם מערכת ההלוגנים 12V ותיקה אין בה בכלל ספק במובן של היום אלא שנאי טורואידי. מעגל כזה לא כולל שום יישור או החלקה של המתח המסופק. אבל אם אצלך מותקן כזה קשה לי לראות למה ההלוגנים נשרפים. אצלי נורות הלוגן חיות שנים רבות (ויש לי אקזמפלרים שחיים מעל 25 שנים ללא בעיה).

בנורות ליבון (ונורות הלוגן הן כאלה) הזרם ברגע ההדלקה גבוה משמעותית מהזרם לאחר זמן קצרצר. זה נובע כמובן מהעקרון הפיזיקלי שההתנגדות של חוט המתכת תלויה בטמפרטורה שלו, וכשהטמפרטורה גבוהה ההתנגדות יותר גבוהה.

לכן ברגע ההדלקה זורם זרם גבוה תוך הפעלת עומס מכני על אלמנט הליבון (הפילמנט).

בנורות הלוגן הניזונות משנאי טורואידי זה לא נכון כי בגלל השנאי זרם ההפעלה מוגבל ואינו מושפע רק מהתנגדות הפילמנטים, אלא מהרוויה של השדה המגנטי בשנאי כך שמתקבלת הגבלת זרם אוטומטית. הגבלה מובנית זו תורמת מאד לאורך החיים של הנורות.

כמובן שזה נכון אם השנאי מותאם להספק הכולל של הנורות במעגל שלו (50 וואט, 100 וואט, 150 וואט וכדומה).

היום 'חוסכים' ושנאי כזה הפך למוצר מוזאוני נדיר, ובכלל נורות לד משתמשות בספקים אחרים.

יוסי

פורסם

לא ידעתי שיש משמעות לשנאי בהתאם לנורה המותקנת...

חשבתי שזה גנרי..

לגבי הנורות זה בית חדש - 5 שנים בערך, וכבר החלפנו פעם אחת...

• תוכן חדש...