Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אנסה להיות הכי קצר שאפשר.

זו בעיה שמלווה אותנו כל השנה בכל מקום, אך מקצינה במיוחד בחגים. ההרגשה היא שחיים בגן חיות אחד גדול ובאמת לא יקרה כלום אם יהיה סוף העולם ו-90% מהאנושות תיכחד. אחרי שנסחפתי קצת, לעניין עצמו - האם אתם מכירים חבר/ת כנסת (אפשר גם כמה) שפניה אליהם בנושא תזיז פה משהו? שיתנו קנס של 100 ש"ח על כל בדל סיגריה/שקית חטיפים/חיתול שנזרקים ברחוב או גן משחקים, עד 1000 ש"ח על השארת ערימות זבל בחופים או בפארקים, כנ"ל שמורות טבע. אפשר לשחק עם הסכומים, אך העיקרון ברור. לטעמי רק ככה ניתן לחנך את ה"אנשים" להפסיק ללכלך ולזהם לנו את הסביבה והמקומות הציבוריים. בשלב הראשון העסקה של כ"א מוגדל באכיפה הזו תשתלם בגדול לדעתי, אחרי שהציבור יתרגל לשמור על הנקיון הסביבתי אפשר יהיה לצמצם את כמות הפקחים.

כמובן פניה של כמה שיותר אנשים לאותו חבר/ת כנסת תועיל יותר. אז האם יש המלצות למישהו ספציפי שיהיה איכפת לו?

פורסם (נערך)

גם אותי זה מטריף. החדשות הטובות הן שזה משתפר משנה לשנה, קח כתבה אופטימית בתור כדור הרגעה:

http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-630797

מהזווית האישית שלי אני דווקא רואה שהמצב במגמת שיפור. לפני 16-17 שנים חזרתי לארץ אחרי שנה בחו"ל. זה היה במקרה בקיץ והזדמנתי לאחד החופים בחיפה - זבל בכמויות היסטריות, ג'יפים נוסעים על החוף בין האנשים, טרקטורונים ומוסיקה בקולי כקולות. היום לא תראה את זה, לפחות לא בחיפה.

תמיד יהיו חארות שישאירו לכלוך, יחנו איפה שאסור, יעשו רעש בלי התחשבות וכו'. אבל אני מאמין שהם המיעוט.

אצל רוב האוכלוסייה צריך פשוט להשקיע בחינוך ולהשאיר את הנושא כל הזמן במודעות.

לא חושב שזה מזיז לאיזה ח"כ או שר כי זה לא מביא קולות. בניגוד לאמונה זה גם לא מביא הרבה כסף, ובכלל התפעול של פקחים האפשרות שלהם לתת קנסות וכו' זה עניין לוגיסטי ומשפטי מורכב.

תכל'ס, אם אתה רוצה שינוי, אני מאמין שהדרך האפקטיבית ביותר היא לפנות לרשות הטבע והגנים, או איחוד חופים או רשות שמורות הטבע או משהו בסגנון הזה ולשאול איך אפשר לתרום. לרוב להסתובב בין המטיילים/מבלים לחלק שקיות אשפה ולהסביר דקה או שתיים על החשיבות עושה את העבודה.

נ.ב

עוד כתבה על הנושא:

https://www.haaretz.co.il/travel/.premium-MAGAZINE-1.5976760

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

החוקים קיימים, אכיפה כמעט ולא קיימת.

לדעתי צריך חינוך, כמו שפעם "טחנו" לנו שלא קוטפים את פרחי הבר והדבר נקלט ואין כמעט תופעה כזאת, כך צריך לטחון לילדי הגנים והבית ספר שיוצאים לטיול או לפקניק אך לא משאירים אשפה בשטח אלה לוקחים אותה הביתה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צריך לפנות לעיריה, לא לחברי כנסת.

קח בחשבון שהמצב הזה קורה לא רק בגלל שאנשים מגעילים אלא שבחגים אין פינוי זבל כי העובדים בחופש חלק גדול מהזמן. בחג אנשים מייצרים יותר זבל והפחים מתמלאים מהר מאד, אין פינוי בגלל ששבת וחג יוצאים אחד ליד השני והשכונה נראית כמו פח זבל ענק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^

אני מעוניין שזה יהיה ברמה הארצית, שתהיה חובת אכיפה מלמעלה וגם פיקוח על זה.

לא דיברתי על שכונה, אבל אם כבר - אנשים כל כך עצלנים שפשוט מעדיפים לזרוק את השקי זבל שלהם על הפח במקום לעשות עוד שני צעדים ולגלות שיש המון מקום פנוי בפתחים האחרונים של הפח (true story אחרי הערב חג הראשון).

גם אותי זה מטריף. החדשות הטובות הן שזה משתפר משנה לשנה, קח כתבה אופטימית בתור כדור הרגעה:

http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-630797

.

.

.

.

תכל'ס, אם אתה רוצה שינוי, אני מאמין שהדרך האפקטיבית ביותר היא לפנות לרשות הטבע והגנים, או איחוד חופים או רשות שמורות הטבע או משהו בסגנון הזה ולשאול איך אפשר לתרום. לרוב להסתובב בין המטיילים/מבלים לחלק שקיות אשפה ולהסביר דקה או שתיים על החשיבות עושה את העבודה.

ניקח בדוגמה את הפארק הלאומי ברמת גן. אכן יש שיפור בהשוואה למה שהיה לפני 5 שני נגיד, יש פקחים של הפארק שמסתובבים ומחלקים שקי זבל לאנשים. עדיין זה לא מספיק, יש מלא זבל שנזרק פה ושם בקטנה, בסוף זה יוצר את אותה תחושת מזבלה כמו כאשר היו ערימות אשפה שם בכל מקום. באגם שבפארק יש מלא שקיות ואשפה מכל סוג, זה מזיק לציפורים שמסתובבים שם בהמוניהם. כאמור, מעניין אותי להפסיק את התופעה בצורה מיידית וגורפת ולא דרך חינוך בעוד 20 שנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין פתרונות קסם. הפיתרון הכי יעיל לטווח הארוך זה חינוך. לטווח הקרוב זה רק הפעלת יותר אנשי ניקיון כי לא משנה כמה קנסות תחלק, הזבל ישאר.

פורסם

^מתבייש לומר שהייתי מהח***ת האלה, עד לפני איזה 8 שנים.

חטפתי 660 ש' קנס מפקח של איכות הסביבה בהרצליה והפסקתי עם זה מאז ולתמיד...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אי אפשר לעשות מחיות אנשים ומאנשים בני אדם.

הבעיה היא

שאין בעיה.

יש אשמה שהיא על השיטור והפיקוח בכלל המדינה.

אין מספיק פיקוח ואין מספיק שיטור (אחד לקנסות סביבתיים ואחד לסדר ובטחון) בכללי ובפרט בחגים ומועדים ובמיוחד בפארקים ואתרים ציבוריים ואז החיות עושות כרצונן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אין פתרונות קסם. הפיתרון הכי יעיל לטווח הארוך זה חינוך. לטווח הקרוב זה רק הפעלת יותר אנשי ניקיון כי לא משנה כמה קנסות תחלק, הזבל ישאר.

הנה דוגמה שהקנסות כן עובדים (זה גם הגיוני):

^מתבייש לומר שהייתי מהח***ת האלה, עד לפני איזה 8 שנים.

חטפתי 660 ש' קנס מפקח של איכות הסביבה בהרצליה והפסקתי עם זה מאז ולתמיד...

אגב קנס רציני ביותר על בדל, אני הייתי עדין עם ה-100 ש"ח. :lol:

המפקח שנתן לך כנס היה כפוף לעיריה או למשרד לאיכות הסביבה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקנסות לא ינקו לך את הרחובות, זו הכוונה.

קנסת עכשיו מישהו שזרק שקית זבל מהמרפסת למדרכה, מי ירים את הזבל? בטח שלא הוא. מעבר לזה, קנס לא יגרום לכל אחד להפסיק ללכלך כי יש סוג אנשים שהקנס גורם להם לחשוב ולשפר את ההתנהגות ויש אנשים שהקנס גורם להם רק להסתכל שאין פקח לפני שמלכלכים שוב. חינוך לניקיון מונע את זה בצורה הרבה יותר אפקטיבית.

פורסם
אגב קנס רציני ביותר על בדל, אני הייתי עדין עם ה-100 ש"ח. :lol:

המפקח שנתן לך כנס היה כפוף לעיריה או למשרד לאיכות הסביבה?

הציג תעודה של המשרד לאיכות הסביבה.

לגבי הסכום- מי שחמור-סופו לאכול קש. אין לי על מה להלין.

דקה אחרי הוא תפס איזה חיילצ'יק בחובה שזרק חתיכת נייר על הרצפה. השחיל לו סכום זהה.

לא עזרו המחאות שלו ושל מי שעמד סביבו שהתחננו שיוותר לו, רק כי זה סכום של שתי משכורות חייל.

זה כבר כאב לי יותר ממה שחטפתי בעצמי...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

ברור שהכל מתחיל בחינוך, אבל במקרה הזה חינוך הוא כבר מאוחר מדי. מדובר בדורות של אנשים חסרי חינוך שגם לא מחנכים את הילדים שלהם בחזרה.

לכן קנסות כבדים יכולים בהחלט לעזור. שימו שני פקחים באזורים "נגועים" שיעברו ויחלקו דו"חות בלי הפסקה. אנשים ילמדו דרך הכיס. (שני פקחים כי אנשים שמלכלכים הם לרוב לא מהשכבות הגבוהות של האוכלוסיה ובהחלט עשויים לתקוף את הפקח).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...