Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש בסוללות מסוג 18650 עבור פנסים.

לאחרונה קניתי באיביי זוג סוללות תוצרת LG דגם HE4.

כשהסוללות הגיעו שמתי לב שאין להם בליטה בקצה אלא הם מעוצבות כגליל חלק.

איך אני יכול להשתמש בסוללות בפנס ובמטען ?

יש מתאם כלשהו, או שלחלופין אפשר להלחים להם קצה ?

פורסם

יצא לי פעם לקמבן משהו דומה, ולמרות שאני לקחתי את הסיכון, ממש לא הייתי ממליץ לקמבן משהו לסוללות ליתיום.

הלחמה לא תעבוד, ומאוד לא ממומלץ לנסות.

פורסם

זה הכל תלוי איך עובד הפנס.

אם זוהי הצורה הנפוצה בה המינוס הוא גוף הפנס, ווהסוללות מושחלות פנימה, אז הקומבינה הזאת היא מסוכנת מאוד, שכן המגנט יכול לזוז ולקצר לגוף.

אם זה אמור ללכת לבית סוללה קלאסי, אז המגנטים יעבדו לא רע בכלל.

פורסם

מה הבעיה אפשר להלחים את המגנט לסוללה....

(זה היה בהומור, למען הסר ספק).

וברצינות

מדובר על מתח של 3.6 וולט, מדוע זה כל כך מסוכן ?

פורסם

לגבי תזוזת המגנטים ממרכז הסוללות (מקו הציר המרכזי שלהן) ניתן לכרוך את המגנטים בכמה שכבות של סרט בידוד/נייר דבק איכותי וכדומה, ואז לחתוך בדייקנות את העודפים עם סכין חד. עטיפה כזו תמרכז את המגנטים ויחד עם זאת תמנע קצר בהיקף החיצוני שלהם.

בקשר ללמה קצר בליתיום מסוכן - בגלל ההתנגדות הפנימית הנמוכה מאד של המצברים האלה. במקרה של קצר יזרום בסוללות זרם מאד גבוה תוך חימום שלהן. חוץ מזה קצר יכול לגרום לזרם דרך 2 או 3 תאים בטור כך שהוולטז' יהיה מכפלה של מתח הסוללה הבודדת. וכדי שיהיה מעניין, מי אמר שמתח התא הוא 3.6 וולט? זה רק מתח נומינלי אבל תא ליתיום טעון מגיע ל-4.2 וולט. החימום המופרז יוצר לחץ גז גבוה בתוך התא וכדי למנוע התפוצצות יש לתא מין הגנה מכנית, כיפה פנימית המתנפחת וקוטעת את הרציפות החשמלית. אם משהו במנגנון ההגנה הזה נכשל זה עלול להיות לא נעים.

באינטרנט ניתן לראות איך מבטלים את מנגנון ההגנה הזה כך שניתן לחדש את פעולתו של תא שבו הטריק המכני פעל, אבל זה כמובן לא מומלץ.

יוסי

פורסם

תשדרגו את עניין המגנט ותוסיפו לו דבק 3 שניות מסביב, לא יזוז אלא רק בעת הפעלת כוח פיזי שתירצו להוריד.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

וברצינות

מדובר על מתח של 3.6 וולט, מדוע זה כל כך מסוכן ?

ראית פעם פלאפון מתפוצץ?

או סיגריה אלקטרונית מתפוצצת?

זה למה. חפש ביוטיוב סרטונים של זה ותבין.

סביר מאד להניח שמה שרכשת מותאם לסיגריה אלקטרונית, מה שאומר שגם נתון האמפר (בפיק) הוא מאד מאד גבוה (תרגום: עוד יותר מסוכן).

יש גם סוללות עם בליטה, אבל קשה למצוא אותן בימינו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ראית פעם פלאפון מתפוצץ?

או סיגריה אלקטרונית מתפוצצת?

זה למה. חפש ביוטיוב סרטונים של זה ותבין.

סביר מאד להניח שמה שרכשת מותאם לסיגריה אלקטרונית, מה שאומר שגם נתון האמפר (בפיק) הוא מאד מאד גבוה (תרגום: עוד יותר מסוכן).

יש גם סוללות עם בליטה, אבל קשה למצוא אותן בימינו.

מוכר שמוכר ושולח לישראל (קניתי ארבע סוללות ממנו) של 18659 עם ראש (הסוללות הטובות ביותר בשוק)

https://www.ebay.com/itm/2PCS-PANASONIC-NCR18650PF-3-6V-2900mAh-10A-RECHARGEABLE-BATTERY-UNPROTECTED/142317706228?hash=item2122cbdbf4:g:ty8AAOSw3v5Yr1Ei

לגבי סוללות ללא ראש - הפתרון של מגנטים ניאודיום מעולה וכמו שכתבו לך אם תשים דבק מהיר מהצד זה יחזיק לתמיד

קובי

:-)

פורסם

המגנטים כבר בדרך...

הזמנתי 8 על 3 מ"מ. נקווה שזה יתאים.

לגבי הפאנאסוניק - אין ספק שזו סוללה טובה, אבל המחיר...

• תוכן חדש...