Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים ברשותי i20 שנתון 2013, מנוע שנסע 40,000.

בוקר שיגרתי (קר) מתניע, שומע רעש מוזר טיפה מאזור מנוע, פעם ראשונה בחיים פותח את הפקק מילוי שמן ורואה "טחינה" מין נוזל בצבע לבן/זהב על הפקק.

תופס אותי שכן רואה רואה את הטחינה ואומר לי מזל טוב הלך המנוע!

אני תופס את הראש מבין שזה מים במנוע, מקבל הרצאה מהשכן על כמה שזה חמור.

אני אומר לו הרכב חדש, שמור טוב טוב, טיפולים אני עושה במוסך מורשה כל שנה! (טיפול אחרון לפני שנה בדיוק)

נסעתי איתו 40000 טיפולים עושה רק במוסך מורשה.

מרים כמה טלפונים. כאלה שאומרים לי 100% שלהך המנוע (ראש), כאלה שאומרים לי שאני חייב לעשות ניקוי בוצה וזה הדבר היחיד שיכול לעזור.

ישר הולך ומחליף שמן (הכי איכותי) ופילטר שמן.

נוסע 100-50 ק"מ פותח בזמן הזה פעמיים את הפקק אין כלום. פותח היום ושוב עוד פעם "טחינה".

חייב לציין שהנוזל קירור מלא על הסוף! לא זז מילימטר.

מנוע לא מתחמם ולא עבר בחיים את ה90.

נוסע כמו רופא על הרכב, הוא שמור ביותר בלי תאונות.

בבקשה אשמח לקבל את עזרתכם!

עריכה אחרונה על ידי אורי ראובני
פורסם

תשמ'ע, צילום של פקק השמן עשוי לעזור לנו לעזור לך :shock:

הצטברות קלה של טחינה על פקק השמן בתקופת החורף אינה דבר נדיר.

האם מכונאי רכב מוסמך ראה את הצטברות הטחינה וקבע חד משמעית שאטם ראש מנוע נפרץ ?

אתה יד 1 על הרכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תעלה תמונה.

אם המוסכניק היה חושב שהצטברות הטחינה היא בגלל פריצה של אטם ראש מנוע כנראה שהיה ממליץ לך לבצע ראש מנוע.

פורסם
[ATTACH=CONFIG]499870[/ATTACH]

האם רוב הנסיעות שלך הם קצרות ?

האם קיימת טחינה גם בדפנות פתח מילוי שמן מנוע ?

האם קיימת טחינה על מדיד שמן המנוע ?

במקרים מסויימים בימים קרים ונסיעות קצרות בהחלט עלולה להיווצר אמולסיה על פקק השמן. רצוי לבדוק את מערכת האיוורור של המנוע (נשמים, שסתום PVC).

מכיוון שאין לי ניסיון עם מנועים של יונדאי ועצם זה שציינת ששמעת רעשים מוזרים בהתנעה אני מציע לך לגשת לאחר המוסכים המומחים והמומלצים של הפורום לבדיקה.

פורסם (נערך)

כן בעיקר נסיעות בתוך העיר.

בדפנות אני הכנסתי אצבע היה חתיכות קטנות מאוד כמו דפים דקים בצבע שחור חום (לא מתכת).

מדד שמן יוצא נקי, צבע השמן כמו חדש עם "ריח טוב"

לגבי בדיקת מערכת

האוורור,

לא עדיף כבר לבדוק את המנוע (קומפרסיה)?

מה לגבי ניקוי בוצה עם תכשיר שנוסעים איתו 500-300 ק"מ ומחליפים שמן ופילטר????

עריכה אחרונה על ידי אורי ראובני
פורסם (נערך)

אורי,

מכיוון שהרכב שלך יחסית צעיר עם נסועה נמוכה ומנוע שלא עבר התחממות ייתר קשה לי להאמין שאטם ראש מנוע נפרץ לכן אני מציע לך לא בזבז כסף על חומרי ניקוי והחלפות שמן מיותרות.

קפוץ למוסך אורן בחולון או זיסו בת"א ותקבל איבחון מהיר ומדוייק של בעל מקצוע מומחה חינם אין כסף. אם יש צורך לבצע בדיקת קומפרסיה או/גם בדיקת CO2 להמצאות גזים במערכת הקירור ייתכן שתחוייב עבור הבדיקה.

ייתכן מאוד שתאכל'ס בטיפולים הקודמים לא הוחלף שמן מנוע או מילאו שמן שאינו מתאים באיכותו לדרישות הייצרן ולכן נוצרה מעט בוצה. אל תסמוך ב-100 אחוז על מוסכים מורשים של הייבואן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מרק מודה לך מאוד!

בכל טיפול אני ליד המוסכניק רואה מה הוא עושה, לפני שנה החליפו שמן כמו שצריך.

אני מאוד רוצה להבין אם אין פריצה של אתם ראש מנוע, מה יכול לגרום לאימולסיה "טחינה" להופיע כמה פעמים, מה יכול להיות הגורם לדעתכם?

תודה

פורסם

כתבתי לך קודם לכן מה הסיבות ובנוסף ציינת שהנסיעות שלך קצרות כלומר ייתכן מאוד שהמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס דבר שבהחלט מעלה את הסבירות להיווצרות אמולסיה על פקק המילוי.

במידה וכמות הטחינה גבוהה החשוד המידי הוא אטם ראש מנוע.

פורסם

כמו ש BUKI אמר, מדובר בלחות של חורף ותו לא.

הפרשי הטמפ' יוצרים את התעבות המים באויר שנותר בתוך חלל המנוע (חלל השמן, חלל החלקים הנעים) וזו גם הסיבה שזה נעלם ברגע שהרכב קצת מתחמם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במזג אוויר קר יש התעבות של מים על המשטחים הפנימיים של המנוע, בדומה לאדים שרואים על חלונות הרכב. כשעושים נסיעות קצרות, המים האלו לא מספיקים להתאדות. הם מתערבבים עם שכבת שמן שיש על פקק המילוי וזה מה שגורם לתופעה שאתה רואה.

• תוכן חדש...