Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמו שבוקי ענה לך אם אין ירידה במפלס נוזל הקירור אז הכל תקין.

תופעה מוכרת וידועה במנועים שעוברים נסיעות קצרות בזמן החורף, מה גם הכמות היא קטנה מאוד, אין לך ממה לדאוג.

החלפת השמן מנוע לא תפתור את הבעיה, משום שהבעיה היא כתוצאה מנסיעות קצרות, כך שאחרי זמן קצר שוב תחזור "הטחינה", אין צורך לבצע שטיפה ולא החלפת שמן שלא לצורך, היצמד להוראות היצרן לגבי זמני החלפת השמן וטיפולים, תתעלם ממה שאתה רואה על הפקק זה שטחי, בקיץ התופעה הזו כמעט ולא קיימת.

מערכת אוורור חלל בית גל הארכובה בנויה מכמה שיטות משתנה בין סוגי הרכב.

בדרך כלל קיימים 2 צינורות שאחראים לאוורור בית גל הארכובה:

האחד בין סעפת היניקה לבין מכסה השסתומים צינור זה מעביר את אדי השמן וגזים מחלל בית גל הארכובה אל סעפת היניקה שמאלצת ע"י וואקום את האדים והגזים לעבור אליה.

הצינור השני הוא בין מכסה השסתומים לבין צינור יניקת האוויר תפקידו להעביר אוויר נקי מאולץ אל חלל בית גל הארכובה, אם אתה שואל כיצד לחות חודרת למנוע אז דרך הצינור הזה ששואב אוויר ואם קיימת לחות גבוהה באויר כמו בחורף אז הוא חודר למערכת השמן.

* על הצינור הראשון המדובר קיים שסתום pcv זהו שסתום חד כיווני חשוב מאוד ולו כמה תפקידים חשובים שלא ארחיב כרגע אך בין היתר קביעת כיוון זרימת אדי השמן וגזים רק לכיוון אחד לסעפת היניקה, תפקיד שני מניעת כניסת לחץ מסעפת היניקה אל חלל בית גל הארכובה כתוצאה מהצתה חוזרת"באקפייר", או במנועים עם מגדש טורבו ששם קיים לחץ חיובי בסעפת היניקה.

תפקיד שלישי קביעת כמות הזרימה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
כמו שבוקי ענה לך אם אין ירידה במפלס נוזל הקירור אז הכל תקין.

תופעה מוכרת וידועה במנועים שעוברים נסיעות קצרות בזמן החורף, מה גם הכמות היא קטנה מאוד, אין לך ממה לדאוג.

החלפת השמן מנוע לא תפתור את הבעיה, משום שהבעיה היא כתוצאה מנסיעות קצרות, כך שאחרי זמן קצר שוב תחזור "הטחינה", אין צורך לבצע שטיפה ולא החלפת שמן שלא לצורך, היצמד להוראות היצרן לגבי זמני החלפת השמן וטיפולים, תתעלם ממה שאתה רואה על הפקק זה שטחי, בקיץ התופעה הזו כמעט ולא קיימת.

מערכת אוורור חלל בית גל הארכובה בנויה מכמה שיטות משתנה בין סוגי הרכב.

בדרך כלל קיימים 2 צינורות שאחראים לאוורור בית גל הארכובה:

האחד בין סעפת היניקה לבין מכסה השסתומים צינור זה מעביר את אדי השמן וגזים מחלל בית גל הארכובה אל סעפת היניקה שמאלצת ע"י וואקום את האדים והגזים לעבור אליה.

הצינור השני הוא בין מכסה השסתומים לבין צינור יניקת האוויר תפקידו להעביר אוויר נקי מאולץ אל חלל בית גל הארכובה, אם אתה שואל כיצד לחות חודרת למנוע אז דרך הצינור הזה ששואב אוויר ואם קיימת לחות גבוהה באויר כמו בחורף אז הוא חודר למערכת השמן.

* על הצינור הראשון המדובר קיים שסתום pcv זהו שסתום חד כיווני חשוב מאוד ולו כמה תפקידים חשובים שלא ארחיב כרגע אך בין היתר קביעת כיוון זרימת אדי השמן וגזים רק לכיוון אחד לסעפת היניקה, תפקיד שני מניעת כניסת לחץ מסעפת היניקה אל חלל בית גל הארכובה כתוצאה מהצתה חוזרת"באקפייר", או במנועים עם מגדש טורבו ששם קיים לחץ חיובי בסעפת היניקה.

תפקיד שלישי קביעת כמות הזרימה.

תודה על התגובה המקצועית, אני מקבל את ההסבר, אבל תסכימו איתי שיש סיכוי שאטם ראש מנוע נפרץ/נסדק, או תקלה אחרת קשורה ???? (או שלא תסכימו).

השאלה עכשיו אם יש סיכון לנסוע ברכב או שאולי 350-450 שקל על בדיקת קומפרסיה/מנוע, זה לא לזרוק כסף לפח?

פורסם (נערך)

חבל על הכסף והזמן.

לבעיה באטם ראש יש תופעות נוספות כמו איבוד נוזל קירור, לחץ עודף במערכת הקירור עד כדי פריצת נוזל קירור דרך הפקק, ערבוב מים בשמן המנוע, התחממות יתר, מנוע לא עובד בצורה תקינה ועוד.

אין לך תופעות כאלה, לא חסר נוזל קירור והמנוע לא מתחמם...

תעשה נסיעה אחת של כמה עשרות ק"מ ביום חמים ואחרי זה תבדוק ותראה שהכל נקי.

התופעה הזו לא נדירה וקיימת אני תקל בה ביום יום אין לך ממה לדאוג.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

האם רוב הנסיעות שלך הם קצרות ?

האם קיימת טחינה גם בדפנות פתח מילוי שמן מנוע ?

האם קיימת טחינה על מדיד שמן המנוע ?

במקרים מסויימים בימים קרים ונסיעות קצרות בהחלט עלולה להיווצר אמולסיה על פקק השמן. רצוי לבדוק את מערכת האיוורור של המנוע (נשמים, שסתום PVC).

מכיוון שאין לי ניסיון עם מנועים של יונדאי ועצם זה שציינת ששמעת רעשים מוזרים בהתנעה אני מציע לך לגשת לאחר המוסכים המומחים והמומלצים של הפורום לבדיקה.

אורי,

מכיוון שהרכב שלך יחסית צעיר עם נסועה נמוכה ומנוע שלא עבר התחממות ייתר קשה לי להאמין שאטם ראש מנוע נפרץ לכן אני מציע לך לא בזבז כסף על חומרי ניקוי והחלפות שמן מיותרות.

קפוץ למוסך אורן בחולון או זיסו בת"א ותקבל איבחון מהיר ומדוייק של בעל מקצוע מומחה חינם אין כסף. אם יש צורך לבצע בדיקת קומפרסיה או/גם בדיקת CO2 להמצאות גזים במערכת הקירור ייתכן שתחוייב עבור הבדיקה.

אבל תסכימו איתי שיש סיכוי שאטם ראש מנוע נפרץ/נסדק, או תקלה אחרת קשורה ???? (או שלא תסכימו).

השאלה עכשיו אם יש סיכון לנסוע ברכב או שאולי 350-450 שקל על בדיקת קומפרסיה/מנוע, זה לא לזרוק כסף לפח?

עניתי לך בהודעות הראשונות מה הם הסיבות להיווצרות אמולסיה על פקק המילוי ובנוסף קיבלת חיזוק מחברי פורום נוספים (אותה גברת בשינוי אדרת).

אם אתה עדיין חרד לגורל המנוע קפוץ לבירור באחד המוסכים המומלצים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...