Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיגו זריזה כמו הקליאו.

וממש אין לה בעיה לגמוע נסיעות ארוכות.

אני לא יודע על איזה צירצורים אתה מדבר אולי על רעידות?

אם כן אי אםשר להשוות את הרעידות של אלטו לאיביזה או לפיגו, בהם זה בקושי מורגש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה לכם.

נראה לי שאני אלך על פיג'ו שתהיה יותר נוחה ומבודדת וגם יותר אמינה, פשוט אין לי זמן לבלות הרבה במוסכים.

בכל מקרה אני אעשה נסיעת מבחן כדי לבדוק אם היא תתאים לגובה שלי.

פורסם

לגבי השאלה שלך ביחס לפולו, היתה לי פולו TSI 2010, עם הגיר המדובר. התפגר אחרי שנה וחצי. שכב שבועיים במוסך המרכזי בהמתנה לחלק שלא נמצא במלאי. חודש לפני כן השתחרר לה משהו בטורבו שגם השבית את הרכב לכמה ימים. מכרתי אותה מיד אח"כ.

הפיז'ו צריכה להיות בסדר. עדיין, אם אתה נהג חדש וזה הרכב הראשון שלך והרשיון שלך מאפשר לך לנהוג על רכב ידני אז לך על רכב ידני.

פורסם

הונדה סיוויק האצ'בק 2013 תהיה בחירה חכמה לפי דעתי,רכב אמין,יפה וזריז.

אם חשקה נפשך ברכב vag לא הייתי מתעסק עם רכבים אוטומטים יד 2 שאינם במסגרת האחריות.

אבל אם עדיין תתעקש אמליץ לך על סיאט לאון 1.4 עם הגיר הידני.

רכב זריז,אמין וחתיכי.

בהצלחה.

פורסם
לגבי השאלה שלך ביחס לפולו, היתה לי פולו TSI 2010, עם הגיר המדובר. התפגר אחרי שנה וחצי. שכב שבועיים במוסך המרכזי בהמתנה לחלק שלא נמצא במלאי. חודש לפני כן השתחרר לה משהו בטורבו שגם השבית את הרכב לכמה ימים. מכרתי אותה מיד אח"כ.

הפיז'ו צריכה להיות בסדר. עדיין, אם אתה נהג חדש וזה הרכב הראשון שלך והרשיון שלך מאפשר לך לנהוג על רכב ידני אז לך על רכב ידני.

חשבתי על ידני אבל יצא לי לנהוג ברכב גיר ידני במשפחה כמה אלפי ק"מ ומאוד מרוצה מזה אבל אני מוותר על ידני גלל:

1- בפקקים הופך להיות מעצבן ואני כמרבית הנהגים חסר סבלנות

2- שעמום עם הזמן ובמיוחד וגם עניין ההשהייה בתאוצה בזמן העברת הילוכים

3- למרבה הצער מאוד קשה למכור את הרכב, הרכב הנ"ל של המשפחה בזמן שבאנו למכור אנשים מאוד התלהבו ממנו אך חשבו שהוא אוטומטי ובהצעות טרייד-אין מול סוכניות הם מורידים עוד יותר מהמקובל בתירוץ שמדובר בגיר ידני שקשה למכור

4- והכי חשוב, לעיתים הרכב ישמש את אחותי נהגת בסוף תקופת נהג חדש שהרישיון שלה מוגבל לאוטומט ואתן לה בזמני חזרה מאוניברסיטה בסופ"ש לרענן את מיומנות הנהיגה שלה על הרכב שאקנה כי אני ממילא מבטח אותו לנהג צעיר ולכן חשוב שיהיה אוטומט - מאוד יקר לבטח רכב משפחתי גדול ועוד יותר יקר לא לתת לאחות לא לרענן אתת הנהיגה קצת!

פורסם
על 1-3 אני יכול להתווכח. על 4 לא. אתה יכול גם לחפש פיאט בראבו שכנראה תשאיר לך עודף.

דבר בנושא המכירה וביקוש השוק ואשמח לשמוע.

כמה תעלה החלפת גיר בפיאט בראבו?

פורסם

אם אתה מדבר על זולות ידניות (פיקנטו, אלטו, דאצ'יה ושות) אז אין שוק אבל אם אתה מדבר על מכוניות מעט יותר ראויות (למשל הבראבו שהזכרתי בגירסה הידנית שלה) אז אנשים ירדפו אחריך. אתה יכול להכנס לשרשור מהימים האחרונים בפורום הכללי שמתייחס לרכבים ידניים ולהתרשם שהביקוש לרכבים האלה גבוה יחסית להיצע אפסי והמחירים שמקבלים עליהם גבוהים ממחיר המחירון.

לעניין סוכנויות הטרייד אין, הן יגידו את כל מה שהם יכולים בשביל להוריד אותך במחיר, זה המקצוע שלהם.

לעניין הגיר בבראבו, הגיר הרובוטי שלה אמין מאוד. הרבה יותר מרוב המכוניות הרובוטיות שנמכרות כאן בשנים האחרונות. הוא רק מחייב הסתגלות מסוימת בהיותו חד מצמדי.

פורסם
אם אתה מדבר על זולות ידניות (פיקנטו, אלטו, דאצ'יה ושות) אז אין שוק אבל אם אתה מדבר על מכוניות מעט יותר ראויות (למשל הבראבו שהזכרתי בגירסה הידנית שלה) אז אנשים ירדפו אחריך. אתה יכול להכנס לשרשור מהימים האחרונים בפורום הכללי שמתייחס לרכבים ידניים ולהתרשם שהביקוש לרכבים האלה גבוה יחסית להיצע אפסי והמחירים שמקבלים עליהם גבוהים ממחיר המחירון.

לעניין סוכנויות הטרייד אין, הן יגידו את כל מה שהם יכולים בשביל להוריד אותך במחיר, זה המקצוע שלהם.

לעניין הגיר בבראבו, הגיר הרובוטי שלה אמין מאוד. הרבה יותר מרוב המכוניות הרובוטיות שנמכרות כאן בשנים האחרונות. הוא רק מחייב הסתגלות מסוימת בהיותו חד מצמדי.

הרכב הידני שהוצע למכירה היה פולקסווגן פולו 1.4 ידנית (הדור החדש)

פירסמנו אותה 4 חודשים ורק 10 אנשים התקשרו ושמונה מהם חשבו שמדובר באוטומטית והשאר והשאר לא רצו לשלם המחיר שאנחנו רצינו. בסוף ויתרנו על המכירה ואבא המשיך להחזיק את הרכב.

בכל אופן, אני לא נגד ידני אלא להיפך הוא נותן לך תחושת נהיגה אמיתית אבל לא עם מנוע אטמוספרי או מנוע קטן כמו 1.4...

נראה לי שאני אחשוב עוד פעם ואולי כן לחפש בראבו ב 30K כי עיקר ההתלבטות שלי היא אם כדאי בכלל לשלם 50/60אלף ש"ח בשביל נסיעה מקסימלית של 6K ק"מ בשנה או לקנות רכב יפני בן 10 שנים עם יד על הלב בנוגע לבלאי שלו. הבראבו הולכת לאזן את זה.

תודה שהארת אותי בעניין הבראבו, פשוט אנשים רבים התלוננו על פונטו וזו הסיבה אגב שאבא בזמנו בחר בפולו לאחר שהתלבט בינה בין הפונטו והפאנדה.

פורסם

שלום, נשמח להציע לך להתנסות בדאצ'יה סנדרו סטפווי אוטומטית (רובוטית). רכב מרווח מאוד, גבוה, מאובזר במולטימדיה מקורית, דיבורית בלוטות' ועוד... והמחיר - מאוד משתלם! 77,990 ש"ח

פורסם (נערך)
הרכב הידני שהוצע למכירה היה פולקסווגן פולו 1.4 ידנית (הדור החדש)

פירסמנו אותה 4 חודשים ורק 10 אנשים התקשרו ושמונה מהם חשבו שמדובר באוטומטית והשאר והשאר לא רצו לשלם המחיר שאנחנו רצינו. בסוף ויתרנו על המכירה ואבא המשיך להחזיק את הרכב.

בכל אופן, אני לא נגד ידני אלא להיפך הוא נותן לך תחושת נהיגה אמיתית אבל לא עם מנוע אטמוספרי או מנוע קטן כמו 1.4...

נראה לי שאני אחשוב עוד פעם ואולי כן לחפש בראבו ב 30K כי עיקר ההתלבטות שלי היא אם כדאי בכלל לשלם 50/60אלף ש"ח בשביל נסיעה מקסימלית של 6K ק"מ בשנה או לקנות רכב יפני בן 10 שנים עם יד על הלב בנוגע לבלאי שלו. הבראבו הולכת לאזן את זה.

תודה שהארת אותי בעניין הבראבו, פשוט אנשים רבים התלוננו על פונטו וזו הסיבה אגב שאבא בזמנו בחר בפולו לאחר שהתלבט בינה בין הפונטו והפאנדה.

הפולו 1.4 גם לא ממש אטרקטיבית כרכב ידני... אוטו קטן עם מנוע אטמוספרי חלש... זה לא רכב שקוסם לאותו ציבור שאני מדבר עליו.

לעניין הדאצ'יה שמציעים לך מלמעלה, היא רכב חביב יחסית ואתה כנראה יכול למצוא יד שניה כאלה בתקציב שלך (ועוד עם אחריות ממושכת) אבל שמירת הערך שלה לא משהו וההתנהגות שלה לא מאוד נעימה. אם היא נראית לך כאופציה, אתה יכול ללכת לעשות עליה נסיעת מבחן בשביל לקבל התרשמות. היא גם מגיעה בגירסה ידנית שאתה יכול למצוא בלוחות במחיר שישאיר לא מעט עודף (ועדיין תחת אחריות לא מבוטלת כי לא מעט קנו אותן עם 5 שנות אחריות). אם הגירסה הידנית באה בחשבון אז שווה לשקול כי יש לה מנוע טורבו והיא מכונית שאפשר להנות ממנה.

עריכה אחרונה על ידי Escre1
פורסם
הפולו 1.4 גם לא ממש אטרקטיבית כרכב ידני... אוטו קטן עם מנוע אטמוספרי חלש... זה לא רכב שקוסם לאותו ציבור שאני מדבר עליו.

לעניין הדאצ'יה שמציעים לך מלמעלה, היא רכב חביב יחסית ואתה כנראה יכול למצוא יד שניה כאלה בתקציב שלך (ועוד עם אחריות ממושכת) אבל שמירת הערך שלה לא משהו וההתנהגות שלה לא מאוד נעימה. אם היא נראית לך כאופציה, אתה יכול ללכת לעשות עליה נסיעת מבחן בשביל לקבל התרשמות. היא גם מגיעה בגירסה ידנית שאתה יכול למצוא בלוחות במחיר שישאיר לא מעט עודף (ועדיין תחת אחריות לא מבוטלת כי לא מעט קנו אותן עם 5 שנות אחריות). אם הגירסה הידנית באה בחשבון אז שווה לשקול כי יש לה מנוע טורבו והיא מכונית שאפשר להנות ממנה.

תודה לך

אכן הרגשתי שהפולו היא רכב שלא מושך צעירים וחובבי נהיגה.

שמעתי שיש אפשרות לבטח רכב באופן חד פעמי לתקופה של יום, שבוע וכו'... אם זהאכן קיים וילך טוב לאחותי שיבטחו עבורה רכב המשפחה באופן חד פעמי אז כנראה שאני אחפש רכב ידני עם טורבו (פיאט בראבו, סיאט איביזה או סקודה פאביה), החשש היחיד לגבי הבראבו הוא ליפול על רכב שהבעלים שלו זיין אותו הגם שאין היצע רחב ביד 2.

פורסם

האיביזה והפאביה הן בסה"כ פולו בתחפושת אחרת... יש לי (ובמשפחה בכלל) נסיון די רע עם תוצרת מגוונת מאוד של היצרן המדובר (VAG) ולמרות שעיקר הבעיה שלו בשנים האחרונות היא עם הגירים הרובוטיים, גם בלי הגירים האלה לא מדובר ברכבים אמינים במיוחד.

לעניין הביטוח, אין לי מושג... לעניין החשש מרכב שחוט, חשוב שתבדוק את זה. אל תתלהב ותנעל על אף רכב ואל "תחסוך" כמה מאות שקלים על בדיקות (מכון/מוסך מומחה) שיכולות להציל אותך מנזק גדול הרבה יותר. תשאיר גם כסף ליישור קו.

פורסם
האיביזה והפאביה הן בסה"כ פולו בתחפושת אחרת... יש לי (ובמשפחה בכלל) נסיון די רע עם תוצרת מגוונת מאוד של היצרן המדובר (VAG) ולמרות שעיקר הבעיה שלו בשנים האחרונות היא עם הגירים הרובוטיים, גם בלי הגירים האלה לא מדובר ברכבים אמינים במיוחד.

לעניין הביטוח, אין לי מושג... לעניין החשש מרכב שחוט, חשוב שתבדוק את זה. אל תתלהב ותנעל על אף רכב ואל "תחסוך" כמה מאות שקלים על בדיקות (מכון/מוסך מומחה) שיכולות להציל אותך מנזק גדול הרבה יותר. תשאיר גם כסף ליישור קו.

הנסיןן הדי רע תקף גם ללאון?

לעניין הבדיקה: אכן אני איקח את הרכב למכון בדיקה. קומפיוטסט נשמע מקצועי נכון?

פורסם

אני לא מכיר מישהו שמחזיק ליאון ידנית אבל אני אישית מתרחק מהרכבים האלה מחמת מי שנכווה ברותחין.

לענין המכון, אני בד"כ הולך למבדק בהרצליה אבל הייתי פעם אחת בקומפיוטסט בתל אביב (עשיתי טרייד לרכב ושלחו אותי לשם לבדיקה) והדיווח שלהם היה נראה לי הגיוני מאוד ותואם את מצב הרכב (שהיה חדש יחסית בלי בעיות מיוחדות). אם תמצא פיאט בראבו רלוונטית לבדיקה ויהיו לך סימני שאלה בנוגע לבדיקה אז יש במרחק כלום משם מוסך מומחה שנקרא פיאטון שיוכל כנראה לתת לך תשובות. אני לא מכיר את המוסך אישית אבל היו עליו המלצות בפורום והוא מסומן אצלי כאופציה אם יהיו בעיות עם הפיאט שלי.

• תוכן חדש...