Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה 2010 1.4 / 2013 1.6

red1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לאשכולות שפתחתי פה בנוגע להתייעצות ברכישת רכב.

אני ארשום בקצרה מה שחשוב לי בטיחות, אמינות, נוחות נסיעה ואם אפשר צריכת דלק נמוכה.

הלכתי לכל מני מגרשים, וראיתי כמה 2013 הדגם עם הגריל הגדול יותר ומנוע 1.6.

אני חייב לציין שהצורה החדשה של הפיאסטה מושכת אותי הרבה יותר מאשר הישנה מה שגורם לי לרצות ללכת אחרי הלב ולא אחרי הראש.

אז בשביל להימנע מטעויות אני אודה לכם אם תוכלו לפרט ולהסביר מהן בדיוק הבעיות בגיר בשנתון 2013, מה גם שהמנוע 1.6 קורץ לי יותר. לצערי לא יצא לי לנהוג בשתיהן אז אין לי התרשמות אישית.

והאם יש עוד סיבות להעדיף את ה1.4 הישנה על פני ה1.6 החדשה יותר.

פורסם

הדגם ה"ישן" של הפיאסטה נמכר בארץ עד סוף 2012 (יכול להיות גם תחילת 2013, עד הגעת המודל המתוח- אך איני רוצה להטעות).

נסה למצוא אחת כזו שנמכרה רגע לפני המתיחת פנים.

לגבי הגיר של הפיאסטה המתוחה - עדין יש בעיות. משמעותית פחות מפעם אבל עדין יש.

לפני כבערך שנה יבואנית דלק מוטורס נתנה לכל בעלי התיבה הנ"ל בפיאסטה ובפוקוס הארכת אחריות ל5 שנים על כל הגיר ואחריות ארוכה יותר על המחשב גיר.

הפיאסטה ספגה פגיעת ערך מאוד גבוה וניתן למצוא פיאסטות פרטיות במחיר מגוחך - וכך לקנות אחת משנתון יחסית מתקדם.

אני מאמין שבמגרשים המחירים שתקבל יהיו גבוהים משמעותית מאלו שבשוק הפרטי.

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב בתקופת האחריות (המורחבת) - לדעתי מדובר במציאה.

פורסם

קראתי ועשיתי מחקרון קטן, ראיתי כאלה שמתלוננים שהאוטו מאוד רועד.

וביקורים תכופים במוסך השאלה האם הבעיו תהאלה נפתרו, עם כל ההיתרונות שאני רואה לחדשה 1.6 זרירזות ועיצוב יותר יפה, אם אני אצטרך לבקר יותר במסוך זה לא שווה את זה.

איך אני יודע מה המשך אחריות שיש על הגיר כאשר אני בא לקנות אחת כזאת?

פורסם

מקריאה בפורמים יש כאלה שטוענים שהבעיה הסתדרה ויש כאלה שעדיין מקללים את הרכב.

אז אני קצת מבולבל, אני מצד אחד מעדיף את זה שהגרסא החדשה נותנת יותר כח ונראה יותר טוב, מצד שני אין לי כח להתעסק עם רכב שכל שבוע במוסך.

אם יש פה חברה שיש להם ניסיון עם השנים המדוברות אשמח לשמוע את דעתם.

אני בכל מקרה חושב לקנות את מודל 2010-2012 הגרסא החלשה יותר.

• ספונסר פורום
פורסם

היי,

אני יכול לומר על שני הדגמים שהם מאוד אמינים, איכותיים, בטוחים ומהנים (אני שם לרגע את עניין הגיר בצד).

אנחנו כמעט ולא נתקלים בתקלות ברכבים אלה.

עניין הגיר בדגם החדש יותר הוא נקודה כאובה, כידוע, אבל אני חייב להודות שמאז שהתחלנו בהחלפת הקלאץ' המשופר, לקוחותינו בעלי הפיאסטות מדווחים על רכב שמגיב מעולה ונוסע בצורה אחרת לגמרי.

אמנם אני לא יכול להתחייב על כך (לצערי), אבל אני יכול לדווח מהצד השני מה תגובות הלקוחות שלנו.

הדגם הישן יותר הוא רכב מאוד מאוד אמין, בטוח ומהנה לנהיגה וביחס למחיר שלו, לדעתי, מדובר במציאה אמיתית מול המקבילות בקטגוריה.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

התיבה בדגם 1.4 מאוד מיושנת, 4 הילוכים בלבד ומתבלבלת בקלות. בנוסף, דגם 1.4 די מת בסל"ד נמוך כך שיציאה מהמקום זה ממש לא התחום החזק של הדגם, אך יחד עם זה אין לו שום בעיה עם סל"ד גבוה והמנוע נעים לשימוש בטווח הזה ולא נכנס לקוצר נשימה.

אני די מחבב את הפיאסטה, נוחה, חביבה לנהיגה, מושבים טובים (חייב לציין שלא כל אחד יאהב את המבנה שלהם לכן חשוב לבדוק), מערכת שמע מעל הממוצע... הגיר האוטומטי בשני הדגמים לא משהו (לטעמי גם המזגן לא משהו בכלל, חסר עוצמה).

אם הייתי צריך לבחור, למרות הגיר הבעייתי, הייתי בוחר בדגם המחודש. הייתי עושה זאת תוך כדי שאני רושם לעצמי שזה רכב שאמתין עם המכירה עד לערך אפס, זו גם הסיבה שמחיר יד 2 זול לעומת קוריאנית משעממת ובינונית כמו i20 או ריו.

פורסם

תודה לעדי ו ch2856, אני מתכנן להחזיק ברכב לפחות 3- 4 שנים לפני שאמכור אותו אין לי מושג מה יהיה שווי השוק עד אז.

שאלה בנוגע לאחריות המאורכת, אם אני קונה אחת שנת 2013 אז עד איזה שנה יהיה על הגיר אחריות?

פורסם
אצלנו מאז ההחלפה לפני כבערך שנה לא היו בעיות, אך זוהי אינה ערובה לדבר

אתה יכול לפרט בבקשה איזה בעיות היו? שאני אדע מה לחפש שאני בודק את הרכב?

• ספונסר פורום
פורסם
תודה לעדי ו ch2856, אני מתכנן להחזיק ברכב לפחות 3- 4 שנים לפני שאמכור אותו אין לי מושג מה יהיה שווי השוק עד אז.

שאלה בנוגע לאחריות המאורכת, אם אני קונה אחת שנת 2013 אז עד איזה שנה יהיה על הגיר אחריות?

כרגע האחריות היא ל-5 שנים על המצמד ו-10 על המחשב.

למרות (ואני מאוד מאוד מסייג את דבריי ולא מתחייב בנוגע לעתיד) שאנחנו עדיין עושים גם לפוקוסים משנת 2012 שתאורטית נמצאים מחוץ למסגרת האחריות.

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

תודה רבה על ההבהרה עדי, שאלה אחרונה לבנתיים.

יצא לי לראות בלוחות מספר רכבים שבעלים קודמים היה ליסינג\השכרה האם יש הבדלים בין רכבים פרטיים רגילים?

מבינחת אבזור בטיחות וכדומה?

פורסם

לגבי מה ששאלת,

הבעיות היו רעידות בתחילת נסיעה (אולי מוטב לקרוא לזה שקשוקים, זה לא היה עדין), ורעשי מתכת לא נעימים ביציאה מהמקום עם לחיצה נחושה בגז (קרה בעיקר בעליות בחיפה).

טפו טפו טפו כבר שנה שקט

• תוכן חדש...