Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכיר אנשים שבקושי גומרים את החודש, שוכרים בת"א רק בשביל הזכות לגור בת"א באיזו פיסת קרקע עם שותפים...

ברגע שהם יצאו לפרבר שינה הם ישכרו דירה בלי שותפים, אבל יהיו חייבים להחזיק רכב בשביל לעשות את הסידורים הבסיסיים ביותר. בשורה התחתונה הם עדיין בקושי יסגרו את החודש ובנוסף יצטרכו לשרוף שעות ביום בדרכים. לא סתם צעירים בכל העולם בורחים מפרברי שינה לטובת הערים הגדולות. פשוט משהו פגום מהיסוד בתכנון של אותם פרברים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא פגום מהיסוד כי יש אוכלוסיה שמעדיפה צורת מגורים כזו. הבעיה היא שברוב הארץ מתכננים שכונות לאוכלוסיה הספציפית הזו בלבד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

צעירים בכל העולם בורחים לערים הגדולות מסיבות אובייקטיביות, כי שם יש פרנסה, ומסיבות סובייקטיביות, כי יש הייפ ו"הכל קורה שם". לא בגלל תכנון עירוני או תחבורה ציבורית.

בתור רווק צעיר שכרתי מספר שנים דירה באחת משכונות עבר הירקון של ת"א (בקנה מידה של ישראל אלה פרברי שינה לכל דבר), שילמתי שני-שליש ממה ששילמו חברים שגרו בצנטרום של ת"א בחורבות מתפוררות, ונהניתי מנגישות מעולה לתחבורה ציבורית למרכז ת"א. ועדיין נחשבתי לחייזר בגלל שבחרתי לגור שם ולא ב"ת"א עצמה". ללמדך מה באמת מטריד אנשים צעירים, ומה השיקולים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

הייפ והכל קורה שם זה לא סובייקטיבי.

אפשר לזלזל בטמקא עד מחר בבוקר, אבל אי אפשר לפסול את הטענות הפשוטות שמעלים החוקרים שמצוטטים שם.

פרברבי השינה ניתוק משאר המרחב העירוני זה לא בהכרח כזה דבר טוב, וזה לא כזה בריא לאדם לחיות בסביבה, בה הוא לא רואה אף אחד ברחוב. אף פעם. אלא אם, שוב, במקרה הוא הורה לילדים מאוד קטנים ואז יש לו את הגינה הציבורית באמצע, שם הוא יכול לריב עם הורים אחרים מי תפס ראשון את הנדנדה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
למה התפיסה מיושנת?

לדעתי תפיסה מאוד נכונה. צריכה להיות הפרדה בין מגורים לתעשיה. אני לא רוצה לגור ליד מוסך, משחטת עופות או מועדון לילה.

בנוסף לתגובה של slowride. בניו יורק יש אפילו מוסכים בקומה ראשונה של מגדלי מגורים.

שים לב איפה האזורים הכי מבוקשים בכל מדינה ותגלה שאלה בדיוק המקומות בהם יש עירוב שימושים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
בתור רווק צעיר שכרתי מספר שנים דירה באחת משכונות עבר הירקון של ת"א (בקנה מידה של ישראל אלה פרברי שינה לכל דבר), שילמתי שני-שליש ממה ששילמו חברים שגרו בצנטרום של ת"א בחורבות מתפוררות, ונהניתי מנגישות מעולה לתחבורה ציבורית למרכז ת"א. ועדיין נחשבתי לחייזר בגלל שבחרתי לגור שם ולא ב"ת"א עצמה". ללמדך מה באמת מטריד אנשים צעירים, ומה השיקולים שלהם.

ומי שגר בצד הרמת-גני של הפארק, נחשב לתושב חו"ל עם דרכון וזה? או שזה סתם פריפריה? :-P

פורסם

המציאות היא שמשרד התחבורה מתכנן את כל התחבורה הציבורית בישראל מ-א' ועד ת', לרבות המסלולים והמחירים.

באופן לא לא מפתיע כל-כך, זה לא עובד.

ואני שואל - בעיר כמו תל אביב - מדוע לא להפריט את התחבורה הציבורית? כל אחד יפתח חברת אוטובוסים כאוות נפשו, יסיע נוסעים, יחזיר נוסעים, ושלום על ישראל.

ברור שבמקומות שכוחי אל יזם פרטי זה דבר בעייתי - אבל בעיר גדולה? המודל הנוכחי לא עובד.

פורסם (נערך)
צעירים בכל העולם בורחים לערים הגדולות מסיבות אובייקטיביות, כי שם יש פרנסה, ומסיבות סובייקטיביות, כי יש הייפ ו"הכל קורה שם". לא בגלל תכנון עירוני או תחבורה ציבורית.

אני מת על הטענות האלה כמו למשל "אני גר בצד השני של איילון, זה עדיין תל-אביב, ואני תיק תק בכל הבילויים עם אופניים/אוטובוס/מונית/מגלשי סקי". בפועל, אתה מבזבז יותר זמן על נסיעה מאשר מה שאני למשל פשוט הולך ברגל. אתה אמנם משלם פחות, (לא תמיד, כי דירות חדשות/יפות/מרווחות יותר גם עולות בהתאם), אבל משלים את זה בהוצאות נסיעה, וכמובן זמן שגם עולה לך כסף. ולא התחלנו בכלל לדבר על מה קורה אם תרצה להגיע לחברים ביום שבת, שגרים נניח באיזור הבימה, כשאתה למשל גר ברמת אביב.

מה לעשות, ללגור בתוך ה"ברדק" יש את הקסם והיתרונות שלו. חלק אוהבים ממש בתוך הברדק, חלק אוהבים רחוב שקט אחד או שניים מחוצה לו, וחלק אוהבים רבע שעה-עשרים דקות נסיעה ממנו.

שני הצדדים של המטבע רלוונטיים, הכל שאלה של שיקולים אישיים.

ומי שגר בצד הרמת-גני של הפארק, נחשב לתושב חו"ל עם דרכון וזה? או שזה סתם פריפריה? :-P

מזרחה מאבן גבירול, צפונה מהירקון, ודרומה מפלורנטין, כל אלה "מחוץ" לתל-אביב. אם תשאל אותי זה בגדול קשקוש, אבל על הגבולות האלה הבדיחות רצות.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם (נערך)
ברגע שהם יצאו לפרבר שינה הם ישכרו דירה בלי שותפים, אבל יהיו חייבים להחזיק רכב בשביל לעשות את הסידורים הבסיסיים ביותר. בשורה התחתונה הם עדיין בקושי יסגרו את החודש ובנוסף יצטרכו לשרוף שעות ביום בדרכים. לא סתם צעירים בכל העולם בורחים מפרברי שינה לטובת הערים הגדולות. פשוט משהו פגום מהיסוד בתכנון של אותם פרברים.

הסתדרתי כמה שנים בלי רכב. (מדי פעם הייתי לוקח את הרכב של ההורים)

עד היום, כל עוד זה מתאפשר אני מעדיף להגיע לת"א בתחבו"צ ולא ברכב.

מה שהפריע לי זה בעיקר ההמתנות ובזבוז הזמן הרב.

ועוד שלמתי יחסית הרבה כסף על תחבו"צ (זה היה לפני הרפורמה)

מהמושב יש לי אחת לכמה שעות אוטובוס לנתניה.

מהצומת (הליכה של רבע שעה) - אוטובוסים לנתניה חדרה ות"א.

300 ש"ח בחודש, אפשר לקנות חופשי חודשי עד כולל איזור ת"א.

עריכה:

מה שהתכוונתי להגיד, שגם בערי שינה מסויימות ובאיזורים מסויימים אפשר להסתדר גם ללא אוטו.

רווקים למשל

לא לכולם יש את הרצון או הצורך ללכת לת"א.

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

רשמת את זה בעצמך, המתנה ובזבוז זמן רב. איזה דיכאון זה לצאת מהבית שעה וחצי לפני כדי לא לאחר במקום חצי שעה שזה לוקח ברכב פרטי? במיוחד בחורף שעוד חושך בחוץ. לדעתי זה הגורם מס' אחד להתאבדויות. ולחזור מהעבודה באוטובוס? על הפנים. אתה עייף ורוצה לשבת בכורסא בבית ולשחק אקסבוקס אבל במקום זה אתה תקוע חצי שעה בתחנת אוטובוס ואז עוד שעה נסיעה בעמידה. תענוג. עד שהגעת הביתה אתה כבר צריך לקום לעוד יום עבודה, מוקדם בבוקר כדי לא לפספס את האוטובוס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן, וכל עשר דקות דוקרים אותך בביצה השמאלית, להשלמת החוויה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אחרי שקניתי את האוטו הראשון לפני שנתיים וחצי אני כבר לא מסוגל לחזור אחורנית...

אני יכול לספור על יד אחת, את כמות הפעמים בשנה שאני נוסע בתחבו"צ...

היום אני חוזר באוטובוס ואני בכלל לא מתלהב מהרעיון.

זה כמו אנשים שעוקבים אחרי סדרות ב- YES/HOT ולא שמעו על טורנטים.

פורסם (נערך)
אחרי שקניתי את האוטו הראשון לפני שנתיים וחצי אני כבר לא מסוגל לחזור אחורנית...

אני יכול לספור על יד אחת, את כמות הפעמים בשנה שאני נוסע בתחבו"צ...

היום אני חוזר באוטובוס ואני בכלל לא מתלהב מהרעיון.

זה כמו אנשים שעוקבים אחרי סדרות ב- YES/HOT ולא שמעו על טורנטים.

זה לא כל כך שחור ולבן כמו שאתה מתאר. כלומר, זה אולי כן כזה שחור ולבן בשבילך, אבל בתוואי הנסיעה שלי זה הפוך. הרכב שלי רוב השבוע בחניה בבית.

אין לי שום סיבה לנסוע לתל אביב ברכב כשרכבת עושה את זה 15 דקות.

נכון, בטוטאל לוקח לי כשעה, כי אוטובוס עד הרכבת+הליכה של 10 דקות ברגל בתוך ת"א. ועדיין, אני עונה למיילים, קורא, סתם בוואפצ/פייסבוק; כל זה לעומת לשבת בפקק שעה ורבע לכל הפחות ואז או לשלם על חניה או לחפש אחת זמן ארוך.

כל התענוג אגב עולה 750 שקלים ב-5 חודשים עם רב קו סטודנטיאלי. כלומר 150 שקלים בחודש.

עבורי לחלוטין עדיף רכבת, אלא אם אני עושה הלוך וחזור בשעות שמחוץ לפקקים. אז באמת זה עניין של חצי שעה ברכב לעומת השעה ברכבת ואני מוכן לשלם את המחיר הכלכלי לעומת הזמן שלי.

לגבי תל אביב, אני אחד שלא סובל ערים גדולות (חיפה, ירושלים, תל אביב) ועדיין תל אביב היא המועדפת עליי בהפרש ניכר. בזמנו התקבלתי ללימודים בטכניון ובעברית ולא הלכתי. העדפתי ללמוד בתל אביב, כי היא העיר שאני הכי פחות שונא מהגדולות. האמת, גם אם לשים את שיקול הלימודים בצד, אחרי שאני מבלה חלק ניכר מזמני בתל אביב (גם עבודה ובילויים), אין ספק שיש לה קסם שאין לאף עיר אחרת. מכך שאני סופר שלם עם הבחירה שלי ושמח שעשיתי אותה. התחב"צ, חיי הלילה וחיי הסופ"ש, האווירה וכולי. דברים שאין במקומות אחרים.

אם כי אני מודה שאני מתחיל לפתח חיבה קלילה לחיפה :shock:

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...