Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלכס,

למעסיקים בשוק הפרטי פחות משנה התואר, ויותר מה אתה יודע לעשות. כפי שנאמר, ראשית תגדיר לעצמך מה המטרה.

לתואר שני בהנ' מכונות (או תחום הנדסי אחר) עשויה להיות משמעות אם תמנף את עצמך ותתמחה בתחום נדרש מצד אחד, ומצד שני מורכב ודורש ידע תיאורטי מעמיק. דוגמאות: אנליזות אלמנטים סופיים, זרימה חישובית, מעבר חום וכו'. מן הסתם יש עוד הרבה דוגמאות לנישות כאלה. לבלות שנתיים-שלוש במחקר בתחום איזוטרי מאוד זה נחמד מאוד, אבל מבחינה תעסוקתית לא ייקדם אותך לשום מקום.

חזיר דיזל

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וחוץ מזה גם ככה בקושי זוכרים משהו מהתיכון, יש שעושים מכינה קצרה למרות שהם לא צריכים רק בשביל לרענן את הזיכרון.

זה פחות משנה מה למדת לפני, השאלה אם אתה מצליח להתחבר לזה ואם יש לך ראש לזה.

תיכון... זה היה לפני 20 שנה :-D מאז הספקתי להשלים בגרות ל-3 יחידות (מודה ומתוודה) מתמטיקה.

כמו כל תואר בהנדסה, נדרש ידע ברמה גבוהה במתמטיקה, בהתחלה בפרט. תשאל את עצמך האם יש לך גישה לנושא והאם אתה מוכן להתאמץ.

גם לך אמליץ לבדוק עם עצמך מה המניע שלך בסופו של דבר. ההשקעה גדולה מאוד, האם זה מה שמתאים לך? רק אתה יודע לענות על זה...

אני יודע בדיוק מה המניע שלי- אני אוהב את זה. ראה מטה.

ברווז - תואר אוניברסיטאי בהנדסה בישראל דורש הרבה מאד מתמטיקה. לא יודע לגבי מכללות.

חוץ מזה, הקשר בין תואר בהנדסת מכונות לבין שימוש בכלי עבודה מקרי למדי.

אני מתאר לעצמי.

עבורי, התואר יהיה מחד מקפצה לשכר, בתחום שאני מנסה להתברג אליו נדרש תואר בזה או בהנדסת אלקטרוניקה (או במעשייה וטיול).

ראש, יש לי. רעיונות מקוריים ויצירתיים, יש לי.

תחשוב כמה "נזק" אוכל לעשות אם יהיה לי את הידע...

פלוס, תחום שמושך אותי. אני אוהב לתכנן דברים, להבין איך דברים עובדים, וכל הקשור בכך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז ידידי, בפיסקא האחרונה ענית לעצמך. אם אתה אוהב את זה אז לך על זה. אל תפחד מהמתימטיקה ולא מהפיזיקה. מקסימום תקבל בהם 60 (לא אני אלא משרד החינוך הוא זה שקבע ש 60 זה מספיק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברווז - תואר אוניברסיטאי בהנדסה בישראל דורש הרבה מאד מתמטיקה. לא יודע לגבי מכללות.

חוץ מזה, הקשר בין תואר בהנדסת מכונות לבין שימוש בכלי עבודה מקרי למדי.

ועדיין, יש הבדל בין מתמטיקה שלומדים בהנדסת חשמל לבין זאת שלומדים בהנדסת תעשייה וניהול למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת שהופתעתי לראות היכן הם(תעשיה וניהול) עוצרים לעומת מקצועות אחרים מבחינת מתמטיקה נטו, אך הם משלבים גם כלכלה וסטטיסטיקה בין היתר.

ברווז, לא כולם כמו אלכס (אני מניח שהוא מבין מהר וטוב מהממוצע) אבל זה אפשרי בהחלט אם אתה רוצה את זה. קח בחשבון שזו עצירה כמעט של כל החיים הרגילים שלך לזמן מה. לא קל כשאתה כבר לא צעיר.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

לדעתי זה פחות עניין של הבנה וקליטה מהירה. למדו אתי אנשים שהתקשו מאד וההבנה שלהם היתה מאד איטית. בכל זאת הם למדו, השקיעו ולבסוף קיבלו את התואר.

Renault clio RT 1994

פורסם
גיא באיזה תחום אתה עושה את התואר?

אומנם אני שנתיים בתעשיה אבל אני מתעסק בתכנון בלבד. אין לי נגיעה בנושאים שנלמדים בתואר שני ולכן אני לא יודע במה לבחור. קראתי קצת על אלקטרואופטיקה, נשמע ממש מעניין אבל שוב, מעולם לא התעסקתי בזה.

היתה לי אפשרות להמשיך לתואר שני מיד עם סיום הראשון אבל העדפתי לקבל קצת ניסיון כדי להמע ממקרים של "מוסמכות יתר".

אני עושה תואר שני בתחום האנרגיה בטכניון (פירוט יותר ספציפי בפרטי אם מעניין אותך).

דוגמא לנושאי הלימוד ולמנחים האפשריים (בד"כ כל אחד גם מפרט את התחומים הספציפיים שהוא חוקר) אפשר למצוא באתר של הפקולטות, לדוגמא אצלנו: http://meeng.technion.ac.il/he/areas-of-graduate-studies/

בנוסף, אני רוצה לחזק את ההודעה שאני מצטט פה למטה. לא הייתי יכול לכתוב את זה יותר טוב בעצמי... קח בחשבון את מה שכתוב.

קשה לי להאמין שהתואר השני ייתן לך קפיצה משמעותית בשכר. גם אם כן, שנתיים נסיון בעבודה + העלות של היותך סטודנט לא עובד (גם אם אתה עוזר הוראה...) עוד שנתיים, כנראה תתקזז עם משכורת גבוהה יותר שאולי תקבל.

אם נהנית מאוד בתואר הראשון, אם יש תחומים שאתה יודע שאתה רוצה להעמיק בהם ולטעום קצת מה זה מחקר, הייתי הולך על זה. במיוחד אם אין לך מחויבות. אבל לא הייתי עושה את זה משיקולי שכר. תואר שני בד''כ מוסיף שכר במשרות ממשלתיות או ארגונים גדולים שיש בהם דרגות. בשאר המקומות זה פשוט בונוס לקו''ח שלך, אלא אם ממש עשית תזה בתחום הספציפי שמנסים לגייס אליו.

אני באותו המצב, צעיר ללא התחייבויות, מתחיל עוד חודש את התואר השני (כבר יודע מה זה לעבוד בהייטק, להיות סטודנט זה ממש כיף).

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

גיא (וגיא), התואר השני יתן לי את האפשרות להתעסק בדברים שקשה מאד להגיע אליהם עם תואר ראשון. לדוגמא אלקטרואופטיקה, אנרגיה, אווירונאוטיקה וכו'. בתחומים האלה השכר גבוה משמעותית מהתחומים שעוסקים בהם בעלי תואר ראשון. בתחומים אלו נדרש ידע שבעל תואר ראשון לא יכול לקבל.

Renault clio RT 1994

פורסם

אל תשכח שמעבר פקולטה יצריך השלמות, שיכולות להיות ממושכות וקשות.

אם מדובר במעבר בין מוסדות יתכנו מכשולים עוד יותר גבוהים.

היכן למדת את התואר הראשון, והיכן אתה מתכוון ללמוד את השני?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את התואר הראשון סיימתי במכללת סמי שמעון. בגלל שסיימתי כמצטיין יתרה מאפשרים לי מסלול מאד נוח באוניברסיטת בן גוריון (מלגה גבוהה ומגורים תמורת תרגול סטודנטים מתואר ראשון). על מנת לעבור לאלקטרואופטיקה אצטרך להשלים 3 קורסים (בלי קשר למעבר מוסדטת אלא מכיוון שלא למדתי הנדסת חשמל). עבור תואר שני בהנדסת מכונות לא רצטרך לבצע השלמות כלל.

אני לא מפחד מהשלמות ועבודה קשה כל עוד זה משתלם.

Renault clio RT 1994

פורסם

אני בוגר תואר ראשון בהנדסת חשמל ותואר שני באלקטרואופטיקה (בבן גוריון).

את התואר השני עשיתי משתי סיבות: 1. כי זה תחום שעיניין אותי בזמן התואר הראשון. 2. כדי לא להתנוון בצבא.

מאז סיום התואר השני לא עבדתי בתחום האלקטרואופטיקה יום אחד בחיים שלי. כך גם 2 חברים קרובים שעשו איתי את התואר.

הסיבות לכך מגוונות.. קודם כל התחום הזה צר מאוד בארץ, רובו תפוס על ידי פיסיקאים ובוגרי תואר ראשון באלקטרואופטיקה.

שנית, בסיום התאר השני כבר היו לי 5 שנות נסיון בחומרה ו0 שנות נסיון באלקטרואופטיקה, נחש איפה היה לי קל יותר למצוא עבודה. לבסוף, במהלך התאר גיליתי שאלקטרואופטיקה זה מעניין כל עוד לא חופרים בזה יותר מידי (למוות).

מה אני בא לומר פה בעצם?!

אם ממש רע לך בתחום שלך או שאתה עושה את התואר להעשרה, תשבור כיוון ותעשה תאר שני בתחום שונה מהתאר הראשון שלך (זה לא תקף למקצועות הניהול).

אם אתה נהנה מהתחום שלך ורוצה להתקדם בו, תעשה תאר שני בתחום שלך. יהיה לך קשה לפלוש לתחומים אחרים ,יש סיכוי לא רע שתזנח את זה ואם תשאר בתחום שלך אז התאר השני ישאר להעשרה בלבד ולא יתרום לך יותר מידי.

יום טוב גם לך

פורסם

אלכס, בהמשך להודעתך (#23), בהחלט יש בוגרי תואר ראשון שעובדים בתחומים שמנית. אם כוונתך לעשות הסבה מקצועית לאחד מתחומים אלה, או לתחום הנדסי אחר, אזי תואר שני הוא בהחלט דרך לגיטימית ואף מתבקשת. רצוי שתעצור לרגע ותעשה חושבים:

1. אילו תחומים מעניינים אותך?

2. מהן הנישות בהן יש לך סיכוי טוב להתברג? תשובה לשאלה זו דורשת מחקר מסויים.

3. האם יש חיתוך בין שתי קבוצות אלה?

חזיר דיזל

פורסם

תודה רבה על התגובות. הן עוזרות לי מאד.

קורן, מכיוון שאני מהנדס יחסית חדש והתעסקתי בתכנון ואנליזות בלבד (בעיקר מבני) לא נגעתי בתחומים אחרים. מקריאה באינטרנט אלקטרואופטיקה ואווירונאוטיקה מאד מעניינים אותי אך מכיוון שלא התעסקתי בתחומים אלו אני לא רואה אפשרות להתברג לנישות אלו.

אני בעיקר רוצה לשדרג את העבודה שלי לעבודה מחקרית יותר (אני מאד אוהב להתעסק בתוכנת MATLAB ולבצע חישובים).

Renault clio RT 1994

פורסם

רק עיצה אחת קטנה.

אם אתה רוצה ללכת לתחום המחקרי מאוד כדאי שיהיה לך ניסיון קודם בתחום היישומי כי אחרת תגדל להיות פרופסור ממוצע שיודע המון דברים אבל מנותק מהיישום. היה לי פעם מועמד לעבודה שעשה פרוייקט של מנוף לאתרי בנייה שעל פניו נראה יפה מאוד והפרוייקט קיבל ציון 100 אבל כששאלתי איך הוא מגיע לשטח, כמה עולה לבסס אותו (עשו אותו מקובע ביציקת 6 קוביות בטון של 2 מטר על 2 מטר על 2 מטר) ומאיפה הוא מקבל אנרגיה התשובה היתה שלא חשבו על זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חשוב שתבין שלא מנסים להוריד אותך מזה, רק קצת לנער ושתדע למה אתה נכנס, וכן שתלך לשם מהמטרות הנכונות - אבל אני מתרשם שהן קיימות אצלך.

נשמע לי שאתה בעניין ודי נלהב. במצבך הייתי הולך על זה. מי אם כן הם האנשים שילכו לתואר שני? זה לא דוקטורט, סה''כ שנתיים בגילאי העשרים. שיהיה בהצלחה!

Gesendet von meinem Nexus 6P mit Tapatalk

• תוכן חדש...