Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט עשיתי.

ושוב, בגלל עניין המכירה והפרש המחיר, (הלא זניח- 30% יותר מההצעה הנמוכה שקיבלתי למפרט טוב) הייתי עושה אצלם, רק שהשמן הרג אותי...

גם נזכרתי שבזמנו טיפלתי ברכב אחר, באותו מוסך ( אגב מוסך הגון ומומלץ ) ואחד העובדים שם זרק לי משהו בעניין השמן, אז ככה שהדילמה שלי, לא הגיעה לסיומה.

בכל אופן, תודה רבה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התקשרתי היום למוסך טיוטה מורשה ע"מ להבין איזו דרגת שמן sl או sm או sn הם שמים בהחלפה.

הפקידה הנחמדה אמרה לי 5w30 של פז. אמרתי לה שאת זה אני יודע אבל הייתי שמח לדעת, לאור המחיר היקר עד מופרז של השמן בהצעת המחיר, האם הם עומדים בתקן הנדרש ( חפרתי והתכתבתי פה.. ).

אמרה לי שהיא לא יודעת ושתחזור אלי במהרה. לאחר מס' דקות היא אכן חזרה ומסרה לי שנאמר לה שהשמן בדרגת c3 !!!

מה קורה פה ?? האם הם באמת לא מבינים את שאלתי, או שיש כאן היתממות מסוימת, או שבאמת יש משמעות שאני לא מבין ל- c3?? ( ממה שהבנתי שזה סוג של תקן של זיהום אוויר..?)

תודה לפותר החידה.

פורסם (נערך)

כנראה זה השמן המדובר :

http://pazlub.co.il/?catid=%7B5B88A1F6-A2E1-4A42-9E3F-26FD87163587%7D&itemid=%7B381DF2B6-6BC0-4B9D-B484-9F3615EEB6CA%7D

או את זה :

http://pazlub.co.il/?catid=%7B5B88A1F6-A2E1-4A42-9E3F-26FD87163587%7D&itemid=%7B2B3954C3-F22A-49A7-A344-91AC0BA84CC5%7D

והמחיר שלו משתנה בין המוסכים של טויוטה ( מניסיוני האישי בצורה משמעותית ) .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

גם הקישור הראשון לא אומר לי הרבה. יש לך הסבר פשוט יותר yuvk?

עריכה אחרונה על ידי שיין
פורסם

C3 זה תקן שמתאים לרכבים עם ממירים קטליטיים מודרניים עם

מסנני חלקיקים DPF ברכבי דיזל.

הם יכולים להיות בתקנים SL/sm/sn.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אז ה-c3 זה בעצם SL או כפי שחשבתי לא קיבלתי תשובה מהמוסך לגבי התקן?

עריכה אחרונה על ידי שיין
פורסם

לא קיבלת תשובה כי הפקידה באמת לא מבינה בזה, וכאשר היא שאלה מישהו אחר, היא קיבלה בשבילך תשובה C3.

בלינק השני השמן הוא с3 sn.

בראשון לא ברור האם הוא sm או sn. ואני לא יודע איזה שמן בדיוק ממלאים בכל מוסך טויוטה. יכול להיות שגם הם לא יודעים את התשובה, במידה והשמן נקנה מחברת פז במיכל גדול ולא בגלונים .

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. השמן עומד המפרט היצרן, ובתדירות ההחלפה של 15 אלף קילומטרים או שנה ( המוקדם מביניהם ) יעשה את העבודה. איך הוא בהשוואה לשמנים אחרים מחברות מובילות? אני לא חושב שנערך מבחן כזה.

אתה יכול לחפש מוסך מורשה יבואן, שיסכים למלא שמן אחר שתביא אליהם ( לא בטוח תמצא מוסך כזה, גם אם השמן עומד בדרישות היצרן). המחיר יהיה יותר זול, אבל הרווח של המוסך על השמן יתבטל. מוסך עופר קצב בחולון מתמחר את השמן של פז במחירים יותר נמוכים ( לפחות באפריל זה היה ככה ).

פורסם

יש לך קורולה 09', לא מקלארן. באמת שאתה לא צריך לדאוג ובדרך כלל המנועים האלו יסעו מאות אלפי ק''מ היטב גם עם שמן נחשים.

האם כתובה בספר הרכב הגבלה כלשהי לתקן מסויים? אם כן פשוט וודא בטיפול (תבקש לראות את המיכל או החבית) שהשמן עומד בו.

פורסם

קצב בהחלט מתמחר נמוך יותר, 50 ש"ח פחות, אבל מציין בפירוש שזה שמן בדרגת sl.

נכון אין לי מקלארן ועדיין ומניסיון של שנים רבות וברכבים שונים, ההקפדה על דברים מסוימים ושמן בפרט, הארכתי חיים של מספר רכבים.

נמסר לי כאן להתעקש על ה-sm בגלל שזה מורשה ומחירי מורשה ושזה תקנון יצרן ובאופן כללי, איך אחד המוסכים המובילים של טויוטה לא מעודכן/ יודע דבר כזה בסיסי.

תודה.

• תוכן חדש...