Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המשך תעסוקה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. קצת רקע. בן 33 רווק. רקע טכני חזק (מוקד טכני עסקי במשך 7 שנים). תוך כדי העבודה , החלטתי להרשם ללימודים(בגיל 27). סיימתי ללמוד משפטים. חיפשתי התמחות ולא מצאתי עדיין. כרגע עובד בתחום שלא ממש מעניין אותי אבל מכניס לי כסף לחשבון. בזמן האחרון לקראת מיסוד הקשר ומחשבות על עתיד משותף (חתונה) , החברה מנסה להניא אותי מלחפש התמחות ולחזור לתחום המחשוב(כרגע השכר המוצע לי הוא בין 8-10) כאשר ההתמחות תכניס לי גג 6. מה שהיא אומרת בעצם זה שלא מספיק שאני אכניס רק 6 בחודש, לאחר השנה של ההתמחות אני צריך לשבת בבית לפחות חודשיים וללמוד למבחני לשכה(במקרה הטוב כשאני אעבור במכה ראשונה), ואז בכלל אין לי הכנסה. כמובן שאחרי שאעבור את המבחני לשכה ואתקבל למשרד , השכר לא יהיה להיט. חברים שלי שסיימו הכל (קיבלו רישיון) והתחילו לעבוד בחודש האחרון מרוויחים בין 7500-9300.

היא מרוויחה בערך פי שתיים מהמשכורת הממוצעת במשק. היא אומרת שהיא לא יכולה לפרנס אותי שנה וזה לא הגיוני. כמובן שאני חושב שדי הגיוני מה שהיא אומרת, אבל מצד שני השקעתי בלימודים מעל 100k. באמת שאני לא יודע מה לעשות. צריך לקחת במכלול גם כנראה שתהיה חתונה אוטוטו באופק וזה מוסיף עוד בלאגן למצב המסובך גם ככה.

מה אתם הייתם עושים ?

 

 

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אם היית מתייעץ לפני שלמדת 6 שנים ייתכן שהתשובה שלי היתה שונה.

 

במצב הנוכחי, אחרי השקעה כ''כ גבוהה, לא רק כספית, אין ספק שצריך ללכת להתמחות ולקבלת רשיון בכל הכח.

 

היא מרוויחה פי שניים מהשכר הממוצע, זה אמור בכיף להחזיק זו''צ ברווח. גם אם נתעלם מההכנסה שתהיה לך בנוסף.

 

מה זאת אומרת "לא מוכנה לפרנס אותך שנה וזה לא הגיוני"?

 

אם תתחתנו היא לא מפרנסת "אותך". היא מכניסה כסף לתא המשפחתי.

 

נ.ב. תזכור עוד דבר, תואר במשפטים לא נותן לך רק את האופציה לעבוד כעו''ד. זו מקפצה למשרות שונות שדורשות רקע מתאים (בהי טק, בחברות גדולות וכו').

תחשוב לטווח הרחוק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

 

אוף. למה אני מגיב פה? 

 

פורסם

תעשה כל מאמץ להוציא רישיון לעיסוק כעו"ד.

לגבי החברה שלא רוצה "לפרנס" אותך שנה שלמה, עם כל הכבוד, אני אמנע מלהביע את דעתי.

אם המצב היה הפוך היו מצפים מבן הזוג להכיל את הצרכים של החברה, ולאפשר לה להגשים את עצמה בתחום המקצועי.

הוצאת התעודה היא השקעה לא הפסד. זו השקעה בעתיד המשותף שלכם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

 

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לדעתי כדאי לך לסיים את התואר - אין כל רע בהתמחות, זה זמני וזה עדיין כסף - אתה לא עובד בחינם.

אתה צריך להבהיר לחברה כבר עכשיו שיש לזה יתרון עתידי ועל כך אתה חושב. ממה שאתה אומר - היא רוצה את הפתרון אינסטנט שאתה כלל לא מרוצה ממנו.

תעשה את מה שאתה חושב שנכון לעשות ותעמוד על כך. החברה לא "מממנת" אותך. יש לך משכורת משלך ואחרי חתונה בכל מקרה זה תקציב משותף.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

זוג ללא ילדים זה בערך השיטה שמכניסה הכי הרבה כסף. כמו שותפים בדירה, רק יעיל יותר. זה בדיוק הרגע המתאים לתת פוש אחרון בכל הכוח לסיום הלימודים וההתמחות, תוך כדי משרה חלקית עד אפסית.

בנוגע למשפטים בסגנון "לא מוכנה לפרנס אותך", זה כבר לשרשור אחר ודורש טיפול בהקדם. אצלנו מעולם לא היה "שיוויון" בגובה המשכורת שנכנסת לתא המשפחתי המשותף, והתרומה שלי לחשבון המשותף הייתה אפסית כשהייתי במצב דומה של התמחות/התמקצעות/התברגות. מעולם לא הפריע לנו ומעולם לא היה נושא לשיחה או מתח, מתוך מחשבה לטווח ארוך על עתיד משותף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסכים עם כל מה שנאמר לפני.

 

הייתי רוצה גם להוסיף, ברשותך, שלפני שאתה מתחתן, תלבנו ביניכם את העניין הפיננסי. אין צורת התנהלות אחת שמתאימה לכולם, אבל נשמע כאילו יש לכם אי הבנות כאלו ואחרות, וחשוב להבין מה כל אחד מצפה לפני שמתחייבים.

 

לשאלתך, לא ברור לי למה אתה לא יכול להצטמצם ולחיות מהמשכורת של ההתמחות לשנה, ובאותה צורה למה חודשיים בלי שכר הם לגמרי בלתי אפשריים. במקרה הגרוע תשנמך את הרכב ותשלם בסכום הזה על החודשיים האלו. היא לא חייבת לעזור לך כספית (למרות שיהיה מאוד נחמד אם כן), אבל לא נראה לי שזו צריכה להיות החלטה שלה אם תרוויח אלפיים שקל יותר או פחות כל חודש.

 

ועוד משהו: לדעתי זוגיות אמורה לספק לך תמיכה (וגם להיפך, כמובן). יכול להיות שאשתך לעתיד חוששת שקריירה משפטית פחות מתאימה לך ולא נעים לה להגיד, אבל גם יכול להיות שהיא מצפה ממך לספק רמת חיים מסויימת ממחר בבוקר. אם זה המקרה השני, אני אמנע מלהביע את דעתי, אבל נראה לי שאתה מבין את הרמז.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אבל מצד שני השקעתי בלימודים מעל 100k.

 

פה כבר אמרת הכל.

 

להשקיע ככה ולוותר רק כי לא נראה לה?

 

כמו שכתבו,לך על זה בכל הכוח,נראה שזוגתך באמת מחפשת פתרון אינסטנט ומסתכלת רק על עכשיו,במקום לראות את כל התמונה (הכנסה עתידית,מקצוע,אפיקים אחרים כמו שגם כתבו,ועוד..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בלי קשר לכסף והמצב הנוכחי אתה רוצה לעסוק בעריכת דין?

 

אם כן, לך על זה בכל הכוח! יש מלא משרות בשוק לאנשים עם השכלה משפטית.

 

לגבי ה'יציאה' של זוגתך, אם חלילה תאבד את מקום העבודה שלך ויקח לך כמה חודשים למצוא עבודה? מה יקרה אז? גירושין?

פורסם

ברור שלסיים את הלימודים. זה הזמן להצטמצם ולתת את הפוש האחרון.

אם חתונה זה בלגן אז לדחות אותה לאחרי מבחני הלשכה.

אם הגברת לא מוכנה להצטמצם מעט היום כדי להשקיע בעתיד משותף, יכול להיות שהיא לא רואה את הטווח הרחוק ורוצה את החבר המפנק והאירוע הגדול כאן ועכשיו.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

 

פורסם

אוסיף שהביקוש לאנשים עם קרע טכני ורשיון עו"ד הוא מאד גבוה.

כשחברה של אישתי נפרדה מבעלה והריקושטים הגיעו אלי על 95% מהדברים שאלתי "הם לא דיברו על הנושאים האלה לפני שהם התחתנו?"

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נניח ותמשיך ללא התואר, מה צפי השכר נניח ב-20/30 השנה הקרובות? אם הצפי גבוה וזהה פחות או יותר אז אין טעם. אבל אם הצפי עם הרישיון גבוה משמעותית מהמשכורת ללא הרישיון, אין פה שאלה בכלל. לגבי החברה, קח אותה לטיול בקווקז שתירגע קצת.

פורסם

ההודעה השמידה את עצמה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

 

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מבין את אלו הנמנעים.

 

אשתך לעתיד אמורה לתמוך בך וברצונות שלך, במיוחד אם אתם משתכרים מספיק כדי להתקיים. אם מחר היא תרצה לקחת קצת פסק זמן ותרצה שאתה תמשיך להזין את התא המשפחתי - אתה לא תגיד לה "אני לא יכול לפרנס אותך שנה".

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

יש כאן עניין לא רק של כמה כסף תרוויח אלא גם של הרגשה אישית.

 

אני למשל הייתי ממש חש החמצה אם הייתי משקיע כ״כ הרבה זמן ומאמץ במשהו ולא מסיים אותו כ״כ קרוב לסוף (ודאי מהסיבות שתארת ולא מתוך אילוץ אמיתי). אם גם האופי שלך דומה באיזושהי רמה, ממליץ לך מאוד לסיים את העניין, אחרת יש מצב שזה יבאס אותך בהמשך חייך. לא הכל נמדד בכסף.

 

בנוסף, אפילו אם נוח לך ואתה נהנה בתחום שאתה נמצא בו (וזה לא כ״כ נשמע ככה..), שנת התמחות בכל זאת תתן לך איזשהי טעימה (לא קטנה) מהמקצוע שלמדת, ואת האפשרות בעצם להבין ולהחליט אם אתה רוצה להמשיך במה שאתה עושה עכשיו או אולי כן לממש את התואר ולעבור לתחום המשפטים. אחרת יש מצב שתמיד תשאר עם הספק הזה של ״מה היה אם..״.

 

ובלי קשר לאמור למעלה, לדעתי - השקעה של שנה+ במשכורת נמוכה ב-25% כדי שבשארית חייך תהיה לך עוד אופציה לעסוק בתחום שונה לגמרי מזה שאתה נמצא בו, שעניין אותך מספיק כדי ללמוד אותו 4 שנים ושיש בו פוטנציאל לרמת השתכרות טובה - היא השקעה כדאית מאוד.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
×
×
  • תוכן חדש...