Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצלחתי למכור כמה דברים קטנים מהמערכת הישנה שלא תכננתי למכור אז יש לי כמה מאיות בצד.

כפי שידוע למי שקרא, קניתי סאבוופר של Focal והעבודה שהוא עושה לא בשמיים, הוא חזק מאוד אבל הוא סתם מרעיד את האוטו וסתם שולח באסים לכל עבר והדבר היותר מעצבן זה שהוא איטי, זה אומר שאם הבאס בקומפוננט נותן בום, הבאס מאחורה יגיע באיחור של חצי שנייה וכל השאר יוצא מקצב.

אז אני מחפש כרגע סאב יד שנייה 10-12 אינצ' [בגאז' של פיקנטו], שיהיה חזק, עמוק, מדוייק, ומהיר.

יש פה בחור בפורום שהוא מהעיר שלי ומוכר Hertz ES300 ב-500 ש"ח, היה רק אצלו, העניין הוא שלסאב הזה יש ותק של 6 שנים אצלו ואני מפחד מהבלאי.

עוד המלצות?

פורסם

ההימור שלי - אחרי שתפגוש את חבר הפורום הזה ותבין איזה בן אדם אתה פוגש ואחרי שתשמע את הסאב וופר אתה פשוט תחטוף אותו ממנו - תלחץ עליי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אמרתי - אחרי שתשמע אותו - לדעתי, אתה כנראה תחטוף אותו.

היו לי כמה סאב וופרים של JL - פשוט תענוג.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נפגשתי עם הבחור, חיברנו את הסאב למערכת שלי. האמת? לא שמעתי הבדל גדול, אבל הוא משמעותית חלש משלי. כנראה שהסאב שלי לא כזה גרוע אחרי הכל, אז אשאר איתו.

שאלה: יש שירים חלשים יותר (ז'אנרים כמו היפ הופ וראפ) שיצא לי להגביר טיפה יותר מהמקובל, נגיד אם המערכת מגיעה עד ווליום 45, דרור אמר לי לא לעבור 35-36, אבל זה היה תקף על ז'אנרים כמו מטאל שכבר על 35-36 חזקים בצורה מטורפת. הייתי על הווליום הזה כמה דקות, ואחרי שירדתי חזרה ל-35 השירים במטאל נשמעו מלוכלכים יותר, אני לא יודע אם זה פסיכולוגי אצלי ואני בוחר לשמוע את זה או שבאמת משהו מלוכלך. נגעתי בפרימה (כל זה קרה בלילה ככה שלא היה חם), והוא היה די רותח. למיטב הבנתי מגבר דיגיטלי לא אמור להתחמם. יש מצב שהסאונד התלכלך כי המגבר רתח (זה קרה לי בעבר עם הרוקפורד והסתדר כשהוא התקרר) או שהטוויטרים נהרסו? כמה בקלות טוויטרים כאלה נהרסים? אני קצת פרנואיד כרגע.

פורסם

שונא להגיב תגובה אחרי תגובה אבל משום מה זה לא נותן לי לערוך.

מיותר לציין שאת הלכלוך הזה אני שומע/מדמיין רק במטאל בשירים הממש כבדים עם הדיסטורשן. בשאר השירים הכל נשמע רגיל.

יש אולי טראקים מסויימים לבדיקה שיכולים להעיד בוודאות שהטוויטרים תקינים לחלוטין? או שזה יכול להיות שהטוויטר נהרס רק באיזור מסויים שלו ובגלל זה צלילים כמו דיסטורשן פתאום מתלכלכים? [אין לי ידע לגבי מבנה של טוויטר או איך הוא עובד].

פורסם
נפגשתי עם הבחור, חיברנו את הסאב למערכת שלי. האמת? לא שמעתי הבדל גדול, אבל הוא משמעותית חלש משלי. כנראה שהסאב שלי לא כזה גרוע אחרי הכל, אז אשאר איתו.

שאלה: יש שירים חלשים יותר (ז'אנרים כמו היפ הופ וראפ) שיצא לי להגביר טיפה יותר מהמקובל, נגיד אם המערכת מגיעה עד ווליום 45, דרור אמר לי לא לעבור 35-36, אבל זה היה תקף על ז'אנרים כמו מטאל שכבר על 35-36 חזקים בצורה מטורפת. הייתי על הווליום הזה כמה דקות, ואחרי שירדתי חזרה ל-35 השירים במטאל נשמעו מלוכלכים יותר.

תשמע, אני אומנם לא ברמה של המומחים בפורום, אבל אני יכול להגיד לך דבר אחד.. הסאב של jl audio הוא סאב שדורש מגבר חזק בשביל לפתוח אותו. אני מאמין שאין לך מגבר שנותן 400RMS נקיים. הסאב נשמע לך חלש בגלל שההתנגדות שלו גבוהה (84 db אם אני לא טועה). ברגע שמשדכים אליו מגבר עם בשר הוא ידהים אותך.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

שידכתי לו מונובלוק Hertz HCP D1 שנותן 380.

הבחור ששמע את הסאב שלי אמר מראש ששלי יהיה חזק יותר כי שלי 12" ושלו 10"

פורסם

לאאא הפוקל הם יצרני מפלצות כשמדובר על סאבוופרים.

הjl סדרה 3 הוא סאב עדין, נעים לאוזן ועדיין מדוייק, אתה רוצה מפלצת תלך על סדרות 6 ו 7 שלהם.

אבל ממה שתיארת זה היה נשמע שזה מה שחיפשת.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

כל אחד והמדהים והגרוע שלו. הוא שמעה אצלי ברכב (המגבר שלי מספק 640 RMS ב4 האום) והיה חסר לו עוצמה. וואטים זה לא הכל בשביל להיות שמח. מישהו אוהב עוצמה מישהו אוהב משהו אחר.

וזה פשוט - הסאב 12 דוחף הרבה יותר אוויר (נכון יש סאבים 10 שמיועדים לעוצמה)

הסאב הספציפי הזה (jl10w3v3-4) לא נועד לעוצמה (מה שנראה לי שאתה מחפש, זה מה שאמרתה שחסר לך)

אם אתה מחפש עוצמה לך על jl10w7 (אבל על תשכח לשדרג את המגבר שלך) אבל כפי שאמרתי לך, עזוב שדרוגים,מגברים,סאבים,טוויטרים. אתה חייב כיוון. זה שקנית מגבר עם DSP זה יפה מאוד אבל צריך לדעת לכוון.

זה שסאב שלך מגיע באיחור זאת בעית כיוון.זה שצורם לך מהטוויטר זאת בעית כיוון.

ושוב - לא כל אחד שמוכר, מתקין או מייבא יודע לכוון כמו שצריך. כוון בסיסי זה לא מדע. אבל כיוון שיקח אותך לעולם אחר זה לא כל אחד יודע לעשות.

בהצלחה בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי _boo

phone

-> HELIX DSP PRO MK2 -> Mosconi AS100.4 -> ScanSpeak D3004 & ScanSpeak 12M

Mosconi AS200.4 -> JL ZR800-CW & JL 10W3v3

פורסם

אתה חייב כיוון.

זה שקנית מגבר עם DSP זה יפה מאוד אבל צריך לדעת לכוון.

זה שסאב שלך מגיע באיחור זאת בעית כיוון.זה שצורם לך מהטוויטר זאת בעית כיוון.

ושוב - לא כל אחד שמוכר, מתקין או מייבא יודע לכוון כמו שצריך. כוון בסיסי זה לא מדע. אבל כיוון שיקח אותך לעולם אחר זה לא כל אחד יודע לעשות.

בהצלחה בכל מקרה.

phone

-> HELIX DSP PRO MK2 -> Mosconi AS100.4 -> ScanSpeak D3004 & ScanSpeak 12M

Mosconi AS200.4 -> JL ZR800-CW & JL 10W3v3

פורסם

כיוונים זה אחלה אבל למה אף אחד לא עונה לי על השאלה

אני בלחץ ואני עדיין שומע את זה, כל פעם שיש דיסטורשן שומעים את ה"כככככככככ" שהיה לי במערכת הקודמת.

איך אני בודק אם משהו נהרס בטוויטרים והאם הם באמת יכולים להיהרס חלקית וכזה מהר?

• תוכן חדש...