Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, חרשתי לא מעט את ארכיון הפורום וכמובן את המאמר הנפלא של מוטי על ההתנהגות, ומצאתי כמה פיסות מידע מועילות, אבל אשמח אם תעזרו לי לפתור את הפאזל:

בכל מקום מוזכרת התרומה של חישוקים קלים ("ג'נטים מגנזיום") להתנהגות ו/או אחיזה של הרכב, עקב הקטנת המשקל שלא נתמך על ידי בולמי זעזועים.

עכשיו, האם למישהו יש נסיון אישי בהחלפה מחישוקי מתכת כבדים/מקוריים לחישוקי סגסוגת קלים ויכול לספר עד כמה יש שינוי בהתנהגות?

או לחלופין - מישהו יכול לחלוק את הנסיון שלו במעבר מחישוק כבד לקל יותר?

דבר נוסף - אם אני רוצה לבחור ג'נט מגנזים, כיצד אני יודע אם הוא בכלל קל יותר מהחישוק המקורי שיש כרגע? איך אני משווה בלי לפרק את הגלגל ולהסתובב עם החישוק המקורי בחנויות השונות? :loco:

בתודה מראש.

(אגב, לא מדובר בהגדלה - הכוונה להחליף 14 אינץ' ב-14 אינץ',

ויופי לא קריטי - העיקר ההתנהגות)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

Hans, שאלות מסוג זה מקומן בפורום הטכני להבא :wink:.

ברכב שלי החלפתי בין חמישה סטים של גלגלים (ג'אנטים) ויותר סטים של צמיגים ממה שאני ומנהל הבנק שלי רוצים לזכור.

את ההבדל במשקל בהחלט ניתן להרגיש, הרכב פשוט יותר נעים לנהיגה, פחות "מתרסק" לתוך בורות, ההיגוי מרגיש חי יותר ונוחות הנסיעה עולה... אבל כמה שמרגישים את ההבדל במשקל לטובה זה, את ההבדל ברוחב הג'אנט מרגישים פי כמה וכמה יותר (לפחות אצלי שכל הגלגלים שהחלפתי היו יחסית קלים).

אצלי באוטו החלפתי בין 14X6, 16X7.5, 15X6, 15X7 והאחרון שבהם 15X8 (יש עוד סט של 16X10 שמחכה ליום שיהיה לי זמן להתעסק עם הברקסים מקדימה כדי שאפשר יהיה להרכיב אותו)... ההיגוי עולה מבחינת רמת הדיוק והרגש באתה מקבל ממנו, כמובן שעם צמיגים תואמים תשתפר רמת האחיזה פלאים.

אין צורך להסתובב עם הגלגל בחנויות, בהרבה מקרים ניתן למצוא את המשקלים באינטרנט.. כנ"ל לגבי הצמיגים, גם ביניהם הבדלי משקל לא קטנים בכלל לפעמים... כל קילו קובע כאן.

מוטי.

פורסם

SSR מייצרים את החישוקים הקלים והחזקים בשוק בתהליך ייחודי להם

http://www.tirerack.com/wheels/ssr/ssr.jsp

תפחית 10 מהקוטר באינצ'ים ותקבל את המשקל בק"ג החוזק הוא פי 3

אני עברתי לסופר לגגרה וחסכתי בערך 24 ק"ג במשקל הגלגלים ,אבל

פה רק מתחיל הסיפור ,אם עברת למידה גדולה ורחבה יותר המשקל שחסכת בגלגלים

יתבזבז על המשקל שהוספת בצמיגים כבדים יותר.

בנוסף צמיג הכבד יותר מהגלגל יגרום להפרעות בהיגוי .

.I'm a blocked user

פורסם

Levil, שיטת הייצור של SSR אכן אכן יעילה מאוד בהפחתת משקל הגלגל אבל נוראית בקשר לחוזק...

הגלגלים של SSR הם אמנם קלים (ובלי קשר אני גם די אוהב את העיצובים שלהם) אבל גם רכים למדי ומתעקמים בקלות.

אם אתה באמת מחפש גלגל קל מאוד ובעל חוזק גבוה ביותר, חברת RAYS ENGINEERING מייצרת את קו הדגמים של VOLK RACING, הידוע שבהם הוא ה-TE-37, גלגל קל מאוד וחזק ביותר.

מוטי.

פורסם

אתה יכול לפרט יותר בקשר למידת הרכות של חישוקי SSR ,אלו חישוקים מחושלים ואמורים להיות חזקים

משמעותית .

VOLK אכן חברה מצוינת מכיר את החישוק הנ"ל .

יש גם את ה K1 של kosei

.I'm a blocked user

פורסם

מוטי, תודה רבה על התשובה (והתיקון).

יש עוד אנשים שהתנסו פה בהחלפה - בעיקר ב-14 אינץ'? אני פשוט רוצה לדעת

עד כמה השינוי משמעותי.

הצמיגים הנוכחיים הם ברידג'סטון Turanza שבהשוואה ל-MXV3 שהיו לי קודם אוחזים טוב יותר,

אך עם טיפה פחות רגש בהגה.

נניח שאני נשאר עם אותם צמיגים - לדעתך מעבר מחישוק של 14 על 5.5 (לפי ספר הרכב) ל-14 על 6

ייצור שינוי משמעותי?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

Levil, הגלגלים של Volk Racing מיוצרים בשיטת החישול הנורמלית בעוד ש-SSR משתמשים בשיטת חישול שהם קוראים לה Semi-Solid Forging שאמורה להוזיל את עלויות הייצור במקצת.. ההבדל במחירים הוא לא משמעותי, לעומת זאת ההבדל בחוזק משמעותי בהחלט.

בדגמים המקבילים כמו ה-TE-37 של VR ולעומתו ה-Competition של SSR יש הבדלים עצומים והרבה מאוד חבר'ה שקנו את הגלגל של SSR מצאו את עצמם מחליפים גלגלים עקומים... גם שאר דגמי SSR שמיוצרים בשיטה הנ"ל ידועים כפריכים למדי.. לי אישית יש חבר שהחליף כבר שלושה (!) מהם על האקליפס טורבו שלו, והם שימשו אותו אך ורק לימי מסלול, עוד חבר עם BMW 330CI כבר הרג שניים מהם, גם הוא בשימוש של מסלול בלבד ואפילו קצר למדי... לי אישית היה העונג לעקם שני גלגלי SSR TYPE 5 על מיאטה של חבר בירידה אחת בודדת מהמסלול, ואפילו לא אחת רעה במיוחד... יש לי אינדיקציה טובה, הגלגלים על המיאטה שלי הם אותם ה-Kosei K1 שדיברת עליהם קודם, הם באים בשני דגמים שונים (לחלוטין) - K1 Racing ו-K1-TS, שלי הספציפיים הם הדגם היותר כבד אבל גם יותר חזק, ה-K1 Racing שמנסיוני איתם בכמה שנים האחרונות ושני סטים (אחד 16X7.5 והנוכחי 15X8) הם חזקים מאוד.. עיקמתי שניים מהם אבל זה דרש התעללות מאסיבית ביותר כולל להקפיץ את האוטו באויר כמה עשרות פעמים ויותר פעמים שעפתי מהמסלול ממה שאני מעוניין להודות :wink:... ה-SSR כבר היו הופכים למרובעים.

מוטי.

פורסם

למוטי - אם כבר עוד שאלה בתחום - הוזכר כאן מספר פעמים שבבדיקה של ג'אנטים משומשים, יש לבדוק היטב שהם לא עקומים, לא רק בעין, אלא גם בעזרת מכונה (כיוון פרונט או משהו דומה..?) בכל מקרה - האם זה נכון? האם יש דרך לבדוק בוודאות את מצב הצמיגים הנ"ל ?

-מכיוון שאם ד'אנטים משומשים עולים בסביבות 500-1000 ש"ח, וכל כיוון פרונט עוד 250 בערך, אז זה קצת יוצא לא משתלם - לא?

...Carpe Diem

• תוכן חדש...