Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתאום אין בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יחידת abs במאזדות בשנים האלו גם ידועה כבעייתית.

אינני מכיר בצורה מעמיקה את המזדות אבל אם קיימת בעיה במערכת ה-ABS בדרך כלל נדלקת מנורת אזהרה בלוח השעונים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביצעתי את הבדיקה וגם עניתי לך שהכל תקין ואכן הדוושה יורדת מעט לאחר הנעה. אם יש עוד מה לבדוק אני ישמח. מוזר לי שאני לא מזהה את מפלס הנוזל בלמים מבחוץ למיכל.

פורסם

ייתכן שהמיכל מלוכלך חיצונית ואולי גם פנימית ומכיוון שצבע הנוזל הוא יחסית שקוף לפעמים קשה לראות את המפלס של נוזל הבלמים. אי לכך ובהתאם לזאת פתח את המכסה של המיכל ובדוק את המפלס.

הדברים הבאים ניתן לבדוק באופן עצמאי, הבדיקות הללו לא שוללות בעיה במשאבת הבלם המרכזית ורצוי שהבדיקה תעשה על-ידי מכונאי רכב שהינו בעל מקצוע מוסמך !

בדיקת תפקוד מערכת הוואקום

1. התנע את הרכב.

2. סע עם הרכב 2 דקות לפחות במקום ללא תנועה ואנשים.

3. עצור וכבה את המנוע.

4. לחץ על דוושת הבלם בצורה רגילה.

5. במידה ומהלך הדוושה ארוך ולאחר מספר לחיצות נוספות מהלך הדוושה מתקצר כנראה שמערכת הוואקום תקינה.

בדיקת איבוד וואקום

1. תניע את הרכב.

2. לחץ על דוושת הבלם והחזק את הדוושה במצב לחוץ למשך 30 שניות לערך.

3. במידה ובמשך 30 שניות גובה הדוושה לא משתנה ניתן להסיק שלא קיים איבוד וואקום.

* בדיקה יותר מקצועית מובצעת בעזרת שעוני לחץ ובהתאם להוראות הייצרן.

• ספונסר פורום
פורסם

ככל הנראה משאבת בלם מרכזית או משאבת abs לא תקינות, כל מטר שאתה נוסע ברכב הזה את מסכן את עצמך ואת הסובבים

פורסם

האם בבדיקה אצל מכונאי הוא יכול לבודד את הבעיה ממה היא נובעת או פשוט מחליף את 2 המשאבות? במידה ואין נזילה.

פורסם
האם בבדיקה אצל מכונאי הוא יכול לבודד את הבעיה ממה היא נובעת או פשוט מחליף את 2 המשאבות? במידה ואין נזילה.

אם הבעיה לא משתחזרת, אין כלכך איך לבודד אותה..

יום טוב גם לך

פורסם

לא בכול רכב חייבים להחליף גם את יחידת הבלימה המרכזית וגם את הבוסטר במידה וקיימת תקלה באחד מהיחידות.

אולי בדיקה של הלחץ הידראולי בעזרת שעון לחץ ניתן לזהות האם הלחץ תקין או/גם ירידה בלחץ.

אני מציע שתפנה אל חבר הפורום אורן שירותי רכב לבדיקה מקיפה.

פורסם (נערך)
לחץ על דוושת הבלם והחזק את הדוושה במצב לחוץ למשך 30 שניות לערך. במידה ובמשך 30 שניות גובה הדוושה לא משתנה ניתן להסיק שלא קיים איבוד וואקום.

יש לי תהיה בנוגע לנקודה הזו ; במספר רכבים בהם נהגתי הבחנתי בכך שלאחר שאני מפעיל לחץ אחיד על הדוושה והרכב הגיע לבלימה מלאה, לאחר מספר שניות אני חש שהדוושה ממשיכה לשקוע עוד קצת. מאחר וזה התרחש במספר רכבים מודרניים, אני יצאתי מנק' הנחה שהתופעה היא תקינה. לפי מה שאתה מתאר, זה לא המצב.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

הבדיקה שכתבתי היא די סטנדרטית וצריך לבצעה כפי שכתבתי ולא בזמן בלימת הרכב בנסיעה.

שים לב ! שיניתי קצת את ההודעה.

בדיקת איבוד וואקום

1. תניע את הרכב.

2. לחץ על דוושת הבלם.

3. כבה מנוע והחזק את הדוושה במצב לחוץ למשך 30 שניות לערך.

4. במידה ובמשך 30 שניות גובה הדוושה לא משתנה ניתן להסיק שלא קיים איבוד וואקום.

* ביצעתי לפני שעה את הבדיקה בכדי לוודא שאני לא טועה והכן אצלי ברכב הדוושה לא משנה את גובהה במהלך 30 שניות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

עדכון:

השבוע הייתי במוסך וביקשתי להחליף את כל הברקסים: 4 רפידות. 4 דיסקים ונוזל בלמים במערכת ליישור קו. כאשר הגעתי למוסך הדוושה הייתה יורדת למטה ועוד לפני העבודה המכונאי אמר לי תקווה שזה לא abs. כי זה בטוח לא בלאי של הרפידות והצלחות

לאחר החלפת הברקסים עשינו סיבוב והדוושה נשארה למטה. הוא אמר לי שזה abs והם לא מתעסקים עם זה ( אלה אם כן אני ישיג את החלקים) ובקיצור לגשת למוסך מרכזי של מאזדה.

במהלך הנסיעה הוא נתן בלימת חירום ופתאום הדוושה הסתדרה. הוא עצמו התפלא מהתופעה וביקש שהעקוב אחר הנושא והעדכן אותו. בכל אופן לחזור אליו וגם לבדוק מול המרכזי לדעת מה הסיפור.

היום במהלך נסיעה הגלגל הימני הקדמי קפץ מבור קטן שעליתי עליו ושוב הדוושה ירדה. לאחר כמה מטרים נתתי ברקס חירום והכל הסתדר.

אני חייב לציין שכמה ימים שלפני שהחלפתי בלמים פירקתי את הקליפרבגלגל ימין קדמי ( אותו גלגל) על מנת למדוד את עובי הדיסק והרפידות ואז התופעה חזרה.

בדקתי דרך תוכנת touruqe ולא נמצאה שום תקלה

בהמשך אני יקפוץ למוסך המרכזי.

שאלתי היא האם יש בגלגל עצמו חיישן כל שהוא שקשור למערכת abs? כי אם כן אז זה החשוד העיקרי.

פורסם

אתה מבין שיש סיכוי שזה יקרה לך מחר, ועד שתסדר את זה תוך כדי נסיעה אתה תמרח מישהו ?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

השאלה היא איך ניתן לבודד את הבעיה ולא להכנס להרפתקה של החלפת חלקים ובסוף זה לא זה. בעבר היו לי רכבים שתקלות מסויימות גרמו למוסכניכים להחליף חלקים רבים לשווא. הבעיה שהתקלה לא קבועה.

פורסם

עד לשרשור הזה לא הייתי מודע לכך שמשאבת abs תקולה יכולה לפגוע בתפקוד הבלמים עד לכדי השבתה שלהם.

זה ככל הנראה מסביר את ההתנהגות המפחידה של האקסנט של חבר שלסירוגין מחליטה לא לבלום כלל או בעוצמה ממש חלשה. החבר לא הצליח לשחזר את התופעה ומבחינתו הרכב תקין, חרף כל הבקשות שלי שייקח אותו למוסך לאבחון מקצועי ; לי זה קרה מס' מועט של פעמים ובאופן בכלל לא עיקבי, כשבקריטית שבהן נאלצתי להרים את בלם היד + שילוב להילוך הנמוך ביותר.

Sent from my OnePlus 3T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...