Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתאום אין בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מדובר על מאזדה 3 2008 1.6

היום אחרי נסיעה של שעה עם הפסקה קטנה באמצע. הייתי בתוך העיר על 30. מגיע לכיכר ואין לי ברקסים. הדוושה יורדת עד הסוף והרכב בקושי עוצר. אחרי כמה פימפומים הכל הסתדר.

יש לציין שלא הוחלפו ברקסים כשנתיים (במוסך טענו שהם טובים כל הזמן ואין צורך)

למה זה קרה?

יכול להיות שנוזל בלמים או הרפידות התחממו?

תכננתי להחליף רפידות בכל מקרה בעוד חודש

תודה לעוזרים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב הסיכויים שקיימת בעיה במשאבת בלם מרכזית.

בכול מקרה תבדוק האם קיים נוזל בלמים במיכל.

למוסך בגרירה.

איזה כייף לי :)

פורסם
רוב הסיכויים שקיימת בעיה במשאבת בלם מרכזית.

בכול מקרה תבדוק האם קיים נוזל בלמים במיכל.

למוסך בגרירה.

מרק ,תיתכן גם תקלת מגבר בלם (בוסטר) או שאין סיכוי ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

התקלה לא נגרמה בגלל התחממות הבלמים. אין סיבה שבנסיעה מנהלתית רגילה הבלמים התחממו ונוזל הבלמים ירתח עד כדי מצב שהדוושה נופלת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

בהתחממות בלמים הדוושה לא יורדת עד הרצפה,וחוץ מזה למה שיתחממו הבלמים המזדה שוקלת 20 טון או משהו כזה...?

טו שאין שמן כתוצאה מנזילה וכו' או בוסטר ברקס לא תקין.

אל תיסע ברכב!! אם תאבד בלמים במהירות גבוהה יותר אתה תפגע באחרים בנוסף לעצמך.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם
מרק ,תיתכן גם תקלת מגבר בלם (בוסטר) או שאין סיכוי ?

הבוסטר מחובר 'בטור' למשאבת בלם מרכזית לכן אינני פוסל בעיה בבוסטר כפי שכתבת.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה. אך אם הבוסטר לא תקין אז הדוושה לא הייתה אמורה לרדת לאט למטה בזמן לחיצה ממושכת על הדוושה?

בנוסף אני לא מצליח לזהות את המפלס של הנוזל בלמים. האם כאשר יש חוסר בנוזל אמורה להדלק נורת אזהרה?

פורסם
בהתחממות בלמים הדוושה לא יורדת עד הרצפה,וחוץ מזה למה שיתחממו הבלמים המזדה שוקלת 20 טון או משהו כזה...?

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

חבל לירות שטויות בצרורות.

ברגע שהנוזל רותח, בעצם יש גז במערכת, הגז דחיס בקלות, והדוושה מגיעה לריצפה ללא מאמץ.

ניתן להרתיח בלמים בכל רכב, בכל משקל, גם באופנוע וגם באופניים (עם בלמים הדראולים).

כשהייתי נהג צעיר, הצלחתי להרתיח בלמים פעמיים בסוזוקי סויפט ששוקלת 700 קילו. פעם בירידות של אוניברסיטת חיפה, פעם בירידות פוריה.

להגנתי יאמר שזה רכב שלא הוחלף בו נוזל בלם קרוב ל200K ק"מ..

מסכים לחלוטין עם מרק שבנסיעה מנהלתית ובשטח לא הררי במיוחד זה לא יקרה.

מעבר לכשל נקודתי של משאבת בלם, התופעה שמתאר פותח השירשור עלולה להתרחש כתוצאה מכשל נקודתי במשאבת הABS.

בוסטר בלם תקול יגרום לדוושה קשה, לא לצניחת דוושה..

יום טוב גם לך

פורסם

אז כרגע המצב הוא שהצלחות נראות טוב עם מדרגה של פחות ממ״מ אבל עברו בעבר חריטה. הרפידות עם בשר של כ 30-40%. לגבי נוזל בלמים אני לא מצליח לזהות את המפלס אך המיכל שלי הוא אלכסוני. כך שאני רואה מעט נוזל. אבל ממש מעט בחלק העליון. כך שאני מסתמך על המנורה. ומאד מוזר שלאחר כמה לחיצות על הדוושה הכל הסתדר. כך שאני מאמין שאם הייתה נזילה לא יכלתי כבר לבלום כלל. כי היה נכנס אוויר למערכת

פורסם (נערך)

תנסה את הבדיקה הבאה !

1. כנס לרכב ואל תניע את המנוע.

2 לחץ מספר פעמים על הדוושה (פמפם) עד אשר היא נהפכת להיות קשה והמשך להחזיק את הדוושה במצב זה.

3. תניע את הרכב.

האם הדוושה נהפכה להיות רכה וירדה מעט ?

חזור על התהליך עוד פעמים לפחות.

זה ממש לא מוזר שאחרי כמה לחיצות הכול הסתדר. זו תופעה שבדרך כלל מצביעה על משאבת בלם מרכזית תקולה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ברגע שאני מניע הדוושה אכן נעשת רכה ויורדת אך לא עד הסוף. עד נקודה שבה הוא צריך להיות. זה כך מאז ומתמיד

פורסם

האם ביצעת את מה שכתבתי בהודעה הקודמת ? במידה והתשובה היא כן הדבר מצביע שמגבר הבלם כנראה תקין.

האם אתה רוצה לבצע עוד מספר בדיקות של מערכת הבלמים לפני שאתה מגיע למוסך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...