Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאחר ואני במשא ומתן ללקיחת משכנתא, נאלצנו למכור את הרכב שהיה שנת 2014 מאחר והיה תחת הלוואה אשר פגעה לנו בהון העצמי וכתוצאה מכך הקשתה על מתן המשכנתא.

(לפי הבנק, ההון העצמי הוא ללא הלוואת, אם יש הלוואות הן נגרעות ממנו כך שיש לנו x כסף הון עצמי פחות ההלוואה)

לכן, אנחנו שוקלים לקחת רכב בליסינג פרטי תפעולי שזו האופציה היחידה שמצאנו שלא דורשת הלוואה (100% מימון דורש הלוואה ע"י פתיחת חשבון בנק בבנק אחר)

ובכן, קיבלנו הצעה על קיה פיקנטו חדשה 0 ק"מ (הדגם היוצא) לתקופה של 3 שנים כולל ביטוחים + טיפולים + אבזור הכולל מנוי שטיפומט שנתי, מרימי שמשות, מיגון, חיישני רוורס, מצבר, צמיגים ו-3 סטים מגבים.

ניתן לבטל את העסקה בכל שלב ולהחזיר את הרכב כמו כן אין השתתפות עצמית ואין צורך להשיב את הרכב לקדמותו במקרה שמשהו דפק אותו בחניה או שרט או פגע במזיד והתחמק.

כל העסקה בעלות של 1050 לחודש למשך 36 חודשים + 7900 מקדמה.

סה"כ יוצא שמשלמים על הרכב 45700 לכל התקופה ומחזירים אותו נשארים בלי כלום ביד.

מתוך ה- 45700 אין לשכוח ביטוחים, טיפולים ואבזור שאם הייתי רוכש רכב פרטי הייתי משלם כנראה סכומים הרבה יותר גבוהים לביטו/טיפול/אבזור.

אשמח לדעה ולכדאיות העסקה.

פורסם

קח בחשבון שהעסקה מוגבלת ל-20000 ק"מ בשנה, ואם תסעו מעבר תצטרכו לשלם קנס מסוים.

בדוק היטב שאתם מסוגלים לעמוד בהחזרים, אחרת תצטרכו להחזיר את הרכב תור זמן קצר ולהפסיד את המקדמה.

אם המגבלות לעיל לא מפריעות לך - כנראה שהעסקה יכולה להתאים לך.

לו אני במקומך הייתי שוקל רכישה של רכב מיני כדוגמת פי'גו 107 בסביבות 20000 ש"ח ואולי לוקח הלוואה מהמשפחה לצורך הרכישה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

20K בשנה זה המקסימום, אנחנו בד"כ עושים 17-18K ככה שזו לא בעיה.

באשר להחזרים אנו יכולים לעמוד בהם.

פרט לאלו, האם מדובר בעסקה משתלמת?

ממה שבדקתי אם הייתי לוקח רכב חדש, הייתי לוקח הלוואה ומשלם עליה ריבית, משלם ביטוח + טיפולים במחיר גבוה יותר עם תנאים פחות טובים. כך שלפי החישובים שלי זה יוצא פחות או יותר זהה לרכישת רכב.

זה החישוב שעשיתי:

לפי לוי יצחק, ירידת הערך ב-3 שנים היא 28 אלף שקל. (06/2014-06/2017) ביטוחים יעלו 3200 לחודש (מקיף + חובה) להכפיל ל-3 שנים, טיפול 700-1000 להכפיל ב-3. מצבר וצמיגים יעלו יחד כ-1000 ש"ח.

לכן בפרטי יצא שאשלם עם ירידת הערך 41000 לא כולל עלות ההלוואה/המימון שמסתכמת בעוד כ-3K. סה"כ כ-44K.

בעוד בלסינג התפעולי פרטי אשלם 45700 כולל הכל.

האם פיספסתי משהו, האם אין/יש כדאיות לעסקה?

פורסם

לא אמרתי שאין כדאיות לעסקה, אמרתי שייתכן שכדאי לקחת משהו שירידת הערך שלו תהיה הרבה יותר צנועה, וגם לא תחייב אותך להוצאה גדולה בעוד שלוש שנים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
20K בשנה זה המקסימום, אנחנו בד"כ עושים 17-18K ככה שזו לא בעיה.

באשר להחזרים אנו יכולים לעמוד בהם.

פרט לאלו, האם מדובר בעסקה משתלמת?

ממה שבדקתי אם הייתי לוקח רכב חדש, הייתי לוקח הלוואה ומשלם עליה ריבית, משלם ביטוח + טיפולים במחיר גבוה יותר עם תנאים פחות טובים. כך שלפי החישובים שלי זה יוצא פחות או יותר זהה לרכישת רכב.

זה החישוב שעשיתי:

לפי לוי יצחק, ירידת הערך ב-3 שנים היא 28 אלף שקל. (06/2014-06/2017) ביטוחים יעלו 3200 לחודש (מקיף + חובה) להכפיל ל-3 שנים, טיפול 700-1000 להכפיל ב-3. מצבר וצמיגים יעלו יחד כ-1000 ש"ח.

לכן בפרטי יצא שאשלם עם ירידת הערך 41000 לא כולל עלות ההלוואה/המימון שמסתכמת בעוד כ-3K. סה"כ כ-44K.

בעוד בלסינג התפעולי פרטי אשלם 45700 כולל הכל.

האם פיספסתי משהו, האם אין/יש כדאיות לעסקה?

עסקת ליסינג (כמעט) תמיד תהיה יקרה יותר מרכישה ומכירת הרכב לאחר מכן.

החישוב שלך לדעתי קצת מוטעה, לא סביר שתחליף מצבר תוך 3 שנים (בהחלט ייתכן שהוא יחזיק יותר)

לגבי צמיגים - כנראה שכן.

הבעיה היחידה שאתה נמצא בה היא המימון (בגלל המשכנתא) ולכן בהחלט יכול להיות שזו עסקה משתלמת עבורך בנקודת זמן הזאת.

מבחינת עלויות, גם אם תשלם קצת יותר (ליסינג לעומת רכישה) ההבדל הוא לא מהותי ובהחלט מצדיק את העסקה בנקודת זמן שאתה נמצא בה כרגע.

נראה לי שזאת עסקה טובה בשבילך.

אופציה נוספת היא, לסגור את נושא המשכנתא ואז לרכוש רכב :)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

1. תחזיר במצב הרוס - תשלם קנס גדול.

2. עוד 3 שנים תצטרך לרכוש רכב אחר...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מדובר על בלאי סביר, אם תשתמש בסעיף הזה יותר מדי, החוכר יכול להשתמש בסעיף שמאפשר לו להפסיק את העסקה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בעסקה אתה יכול להוסיף עוד 70 שקלים כדי להימנע מבדיקת שמאי בסוף תקופה להשבה לקדמותו וביטול השתתפות עצמית במקרה תאונה.

• תוכן חדש...