Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שאתה מגיב אולי כדאי שתשתה כוס מים.הרכב לא מאחר.הם הסתירו מאיתנו שיש "בעיה" במספר שלדה עד היום.למה לא אמרו לנו יותר מוקדם? אני שבוע רודף אחריהם.ולגבי הצבע בוא אני אגלה לך סוד.הנציג מכירות אמר שזה הצבע היחידי שנשאר להם בארץ והרכב היחידי.והוא לעצמו קנה 108 בצבע אחר.מה תגיד על זה?

אני אסביר לך לאט כדי שתבין מהר.

א. נורא נורא מעניין אותי הסוד השמור שלך על הצבע של המכונית המדהימה שלך.

ב. אתה מנהל דו שיח עם נציג אודות הצבע. שורה תחתונה, הסכמת להזמין בצבע X? אז על מה אתה מתלונן?

לא הסכמת? חתמת על צבע אחר? הם חייבים לספק לך בדיוק מה שכתוב בהזמנה.

ג. שוב, אני מציע לך להוריד קצת אמוציות בכל התהליך הזה. הזמנת רכב, חדש מהניילונים, תהנה מהתהליך! לא חייבים להיות ישראלי עצבני וממורמר ולרטון. זה באמת לא נעים שיש רכב שמתעכב, אבל זה דבר שקרה קורה ויקרה.

השאלה היא איך אתה מנהל את זה.

בהצלחה בכל אופן. ותהנה מהרכב, זה מה שחשוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מכל הסיפור דליתי שתי עובדות ושאלה:

1. הזמינו בהתחלה רכב שלא בצבע הרצוי. אבל ברגע שהלקוח הסכים לקבל את הצבע האלטרנטיבי, לא מבין על מה נשאר להלין?

2. הרכב איחר בכמה ימים. זו אכן לא עילה לביטול עסקה. מקסימום פיצוי, קטן, מסויים. כשקניתי רכב הוא איחר בשבוע, בגלל איזו טעות בהזמנה. לא רואה איך מישהו סביר יכול לצאת מהכלים בגלל זה.

והשאלה: אמרו שיש "בעיה במס' שלדה".

מה זה אומר?

בלי להבין את זה, כל הסיפור תמוה.

אחרי שנבין את זה נראה אם לקרוא ללובינסקי נוכלים ורמאים יכול להחשב כדיבה או לא, כי על סמך שני הסעיפים הראשונים, טוב עשה פות"ש שלא ציין שמות, כי אם אני איש המכירות, הייתי תובע אותו. להזמין צבע לא נכון ולאחר כמה ימים באספקה, עדיין לא הופך איש מכירות "לנוכל".

מה שצריך לקחת מהפוסט הזה זה איך עדיף לדייק בעובדות ולפרטן ולמעט 'בסופרלטיבים', כי העובדות לא ברורות והמחמאות... נו, עדיף לשקול מילים משקלים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קח טיפ קטן, מותר לך לסרב לקחת את הרכב. גם אם כבר הונפק רישיון והשם שלך עליו, ליבואן יש אופציה לבטל את הרישום הזה.

מה שקורה זה, שכאשר לקוח קונה רכב, היבואן מעביר אותו את התהליך הנדרש על מנת להעלותו לכביש (התקנות, בדיקות, טסט, הנפקת מסמכים וכו') ולבסוף מנפיקים לרכב רישיון. לאחר מכן שולחים את הרכב לסוכנות שבה נרכש הרכב והלקוח צריך להגיע לקחת את הרכב החדש שלו.

רק לאחר שהרכב נמסר, היבואן עושה דבר שנקרא "סגירת תיק" ובעצם מעדכן את משרד התחבורה ורשות הרישוי שרכב מסוג X עם מספר רישוי Y עלה לכביש.

סגירת התיק אמורה להתבצע רק לאחר מסירת הרכב ללקוח, מה שאומר שאם תסרב לקחת אותו, הם בהחלט יכולים לבטל לו את הרישוי ולמכור אותו אחר כך למישהו אחר.

פשוט לא נכון וחבל שאתה מטעה. נכון שיש יבואנים שעובדים לפי השיטה שאתה מתאר, אבל יש יבואנים שעובדים שונים ומוסרים רכב ללקוח לאחר סגירת תיק הרישוי ולכן לא ניתן לבטל רישוי (ישנה אפשרות למקרים חריגים מאוד, אבל היא בעלת השלכות על היבואן).

לעניין עצמו, לדעתי נפלת על נציג שפשוט לא מסביר נכון מה הבעיה ברכב. "בעיה בשלדה" יכולה להיות גם בעיה בלרשום שעבוד על הרכב הזה לטובת הבנק, זה לא אומר תקלה ברכב. אני לא יודע אם ספרת 14 ימים ברוטו או 14 ימי עסקים, אבל באמת שלא ברור לי על מה אתם רצים לבטל ולתבוע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קח צעד אחורה, תסתכל על הסיטואציה מבחוץ ותבין שסך הכל כל מה שאתה מתלונן עליו זה שהם מאחרים (14 ימי עסקים?) באספקה.

במידה ואכן עברו 14 ימי עסקים (או כמה שכתוב לך בחוזה) אפשר וגם כדאי לבקש פיצוי על העיכוב הזה.

דרך נפוצה במצבים כאלו, זה קבלת רכב שכור, על חשבונם, עד שתקבל את הרכב שלך.

(קשה לי להאמין שיורידו במחיר הרכב, גם כי זה במימון וזה אומר לשנות חוזים, וגם כי אין הרבה בשר ברכבי המיני).

הצבע שכתוב בחוזה זה הצבע שתקבל.

אם הסכמת לקבל צבע אחר ממה שרצית, מבלי להגיד לנציג, "הבנתי. סבבה. ביי." וללכת לסוכנות אחרת, זאת תלונה שאתה יכול להפנות רק לעצמך.

בין השורות אני שם לב שאתה מתלונן על דברים שהם לא מהותיים באמת, מה שגורם לי לחשוד, ש לא דאגו שתבין בדיוק מה קורה עם הרכב, מה קוראים אותו שקיפות, ומזה יוצא שאתה מרגיש מרומה כי אתה לא רואה את כל התמונה.

יכול מאוד להיות שכל מה שקורה זה בעיה בירוקרטית או טכנית עם המימון (טופס הלך לאיבוד \ רשומה נמחקה מהמחשב \ מישהו לא הכניס מספר שילדה לחוזה המימון) ואף אחד לא יודע להסביר לך מה הבעיה אז אתה מרגיש שמסבנים אותך, ובצדק.

פורסם
פשוט לא נכון וחבל שאתה מטעה. נכון שיש יבואנים שעובדים לפי השיטה שאתה מתאר, אבל יש יבואנים שעובדים שונים ומוסרים רכב ללקוח לאחר סגירת תיק הרישוי ולכן לא ניתן לבטל רישוי (ישנה אפשרות למקרים חריגים מאוד, אבל היא בעלת השלכות על היבואן).

אם יש יבואנים שפועלים בשיטה שתיארתי, אז זה כבר אומר שלא טעיתי ושאני לא מטעה.

יבואנים אשר לא פועלים בשיטה הזאת, עובדים בצורה לא תקינה.

אם לקוח מסרב לקחת את הרכב מסיבה כלשהיא, ובוא נגיד שהסיבה מוצדקת לצורך הדיון, והיבואן כבר סגר את התיק, אז היבואן בבעיה ושיתמודד, וההשלכות עליו לא מעניינות אותי בתור לקוח.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

רכב לא קונים בפזיזות. משהו הדליק לך נורה אדומה כשחשת שהטעו אותך בבחירת הצבע, אבל "כבר רצית אוטו".

חסרים פה הרבה פרטים. מה ז"א יש בעיה עם הרכב אבל חוץ מזה הכל בסדר? פרדוקס מייד אין איזראל.

פורסם

באמת שחוץ מעניין העיכוב ( שגם הוא בטח מגובה בחוזה מבחינת לובינסקי ) אני לא רואה שום בעיה בהתנהלות של לובינסקי. לא ברור בכלל מה רשום בחוזה רכישה שלך. הצבע שרצית או האחר?

פורסם
אם יש יבואנים שפועלים בשיטה שתיארתי, אז זה כבר אומר שלא טעיתי ושאני לא מטעה. יבואנים אשר לא פועלים בשיטה הזאת, עובדים בצורה לא תקינה. אם לקוח מסרב לקחת את הרכב מסיבה כלשהיא, ובוא נגיד שהסיבה מוצדקת לצורך הדיון, והיבואן כבר סגר את התיק, אז היבואן בבעיה ושיתמודד, וההשלכות עליו לא מעניינות אותי בתור לקוח.

אתה מטעה בכך שקבעת שכל היבואנים עובדים כך וזה פשוט לא נכון. זה שכתבת דברים נכונים מהיבואנים שאתה מכיר לא אומר שכל היבואנים עובדים כך (אני לא יודע איך לובינסקי עובדים, נראה לי שגם אתה לא) כי עובדה שיש יבואנים שעובדים אחרת ממה שאתה מכיר.

לא ברור למה אתה חושב שסגירת תיק הרישוי לפני קבלת הרכב היא "לא תקינה". דווקא כשעבדתי אצל יבואן רכב שסוגר תיק רישוי לאחר קבלת הרכב הלקוחות נתקלו באי נעימויות כאלו ואחרות (למשל אין אפשרות להפיק תו נכה כאשר הרכב לא מופיע במסופון של משרד הרישוי). לכל שיטה יש סיבות, יתרונות וחסרונות. אם הצורך בהחלפת הרכב הוא באשמת היבואן, היבואן יתמודד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה קורה.

אחותי הזמינה טוסון חדש.

עברו 14 יום והתקשרו לומר שהרכב עבר תאונה בנמל.

הוצע להם לקבל את הרכב לאחר תיקון וירידת ערך של 1.5% עקב צביעת טמבון ובנוסף הנחה של 1500 שקל.

הם סירבו לקבל את הרכב, והיבואן מצא להם רכב אחר ובזמן ההמתנה שכרו להם רכב.

מה שהיה מעניין בכל הנושא זה שהרכב החדש קיבל את המספר שהרכב הפגוע היה אמור לקבל מה שמלמד שהרכב הפגוע לא עבר רישוי לפני התאונה עדין.

פורסם

קורה שמסרבים לקחת רכב לפעמים אפילו "מחזירים" רכב אחרי כמה ימים , אבל זה באמת מקרים חריגים .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
אתה מטעה בכך שקבעת שכל היבואנים עובדים כך וזה פשוט לא נכון. זה שכתבת דברים נכונים מהיבואנים שאתה מכיר לא אומר שכל היבואנים עובדים כך (אני לא יודע איך לובינסקי עובדים, נראה לי שגם אתה לא) כי עובדה שיש יבואנים שעובדים אחרת ממה שאתה מכיר.

לא ברור למה אתה חושב שסגירת תיק הרישוי לפני קבלת הרכב היא "לא תקינה". דווקא כשעבדתי אצל יבואן רכב שסוגר תיק רישוי לאחר קבלת הרכב הלקוחות נתקלו באי נעימויות כאלו ואחרות (למשל אין אפשרות להפיק תו נכה כאשר הרכב לא מופיע במסופון של משרד הרישוי). לכל שיטה יש סיבות, יתרונות וחסרונות. אם הצורך בהחלפת הרכב הוא באשמת היבואן, היבואן יתמודד.

אבל לא אמרתי ש*כל* היבואנים עובדים ככה, אלא תיארתי איך זה אמור להיות. כמובן שאין לי מושג באיזה שיטה לובינסקי משחררים רכבים, אני מניח שבשיטה לא חכמה במיוחד אם לשפוט לפי דברים שקראתי פה בפורום ומהיבכרות עם כמה חברים שקנו רכבים מהם.

לא היה לי ספק שיש יבואנים שעובדים אחרת, זה יהיה מטומטם לחשוב שכולם עובדים באותה שיטה.

לגבי ה"אין אפשרות להנפיק תו נכה" - אז שוב, פאלטה של היבואן. הרכב נמסר? נא לעדכן במערכת בהקדם האפשרי את סגירת התיק. וכן, אני גם מכיר מקרים שנציג שכח לעדכן מסירה במחשב ובעצם לא בוצעה סגירת תיק, הלקוח הלך להנפיק תו נכה וכמובן שלא יכל, רק שמהרגע שהלקוח העיר את תשומת ליבו של הנציג (בטלפון, בעודו נמצא במשרד הרישוי), לקח בערך 4 דקות עד שהכל טופל, והלקוח קיבל את התו שלו.

אז שוב, אם יש יבואן שעושה סגירת תיק טרם המסירה ללקוח, זה לא תקין לדעתי. אמנם זה טוב בשביל היבואן אבל פחות בשביל הלקוח.

אם יש צורך בהחלפת רכב באשמת היבואן, ואותו יבואן עושה סגירת תיק לפני המסירה, מה שהיבואן יעשה זה יגלגל את הלקוח מכל המדרגות כמה שהוא רק יכול כי אי אפשר כבר לבטל את הרישוי כך שהעלות ליבואן תהיה גבוהה יותר - צריך למכור את הרכב שהלקוח מחזיר כמשומש, מה שאומר מחיר מכירה נמוך יותר, במקום להחזיר אותו לבונדד ולמכור אותו כחדש אחר כך (שגם זה רק חצי תקין, אבל נעזוב את זה כרגע).

בסוף הלקוח יצטרך להתפשר בצורה כלשהיא בגלל משהו שהיבואן או מי מנציגיו עשה (כאמור, בהנחה והאשמה אכן חלה על היבואן).

מעניין אותי אם יש איזה תקנה או חוק בנושא הזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...