Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ב150K ק"מ יש להחליף שרשרת תיזמון ביאריס? אם לא אז איך לטפל בה וכמה זה יעלה בערך במוסך מורשה?

בספר הרכב רשום החלפה או סיכה כל 150Kק"מ

בנוסף, מבחינה מכאנית איזה טיפולים נוספים כדאי לבצע ב150Kק"מ,

האם יש מקום לשקול לעבור לשמן סינטטי מלא?

בנוסף לרכב יש בעיה של רעידות חזקות בתחילת נסיעה ובמיוחד בעליה, רעידות סיבוביות בסרק, והילוך R לא נכנס בפעם הראשונה, למישהו יש מושג מה צריך לבדוק\להחליף?

אני פשוט מתכנן על הרכב הזה שישרת אותי עוד זמן רב בנאמנה...

כמה ק"מ צפויה להחזיק יאריס יחיסת שמורה ומטופלת בזמן עד שאמינותה תתחיל להחלש?

אודה לעצות וטיפים נוספים לגבי טיפול מכאני ליאריס...

תודה מראש!!!

פורסם

את שרשרת התיזמון ביאריס לא צריך להחליף לכל שנות חייה, היא גם לא דורשת טיפול למיטב ידיעתי. ביאריס שלנו בספר הטיפולים אין טיפול מיוחד ב-150000 (בעצם, רשום רק עד 120000, כנראה שאח"כ הטיפולים פשוט חוזרים על עצמם).

אין סיבה לשנות לשמן סינטטי, המשך עם המלצות היצרן מדי 15000.

בנוגע לרעידות - כנראה תושבות מנוע. לך למוסך ובדוק.

לא ניתן להעריך כמה ק"מ יחזיק האוטו, המשך לטפל בו "לפי הספר" וקווה לטוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מר בחור לא הבנתי אותך. למה אתה לא הולך לסוחר ומעיף את הרכב ולוקח את הכסף חזרה + פיצוי.

אם מתחילות אצלך בעייות בשביל מה לך להתעסק עם זה?

פורסם

אין סיבה לשנות לשמן סינטטי, המשך עם המלצות היצרן מדי 15000.

למה אין מקום לשמן סינטטי?

תמיד יש מקום. בכל מיני דברים קטנים כמו שמן וכד' אין שום סיבה לחסוך... באמת שאין... לטווח הארוך זה משתלם - לדעתי לפחות.

ולפותח הת'רד - כמה זמן הרכב בבעלותך? רעידות מתי? בסרק? בעמידה ברמזור? מאיפה הרעש מגיע?

כמה קילומטראז' עשית עם הרכב? אחרי 150 אלף הייתי שוקל לשים פחית K44...

אני אישית היום הוספתי פחית למאזדה אחרי 108 אלף ק"מ...

פורסם
למה אין מקום לשמן סינטטי?

תמיד יש מקום. בכל מיני דברים קטנים כמו שמן וכד' אין שום סיבה לחסוך... באמת שאין... לטווח הארוך זה משתלם - לדעתי לפחות.

ולפותח הת'רד - כמה זמן הרכב בבעלותך? רעידות מתי? בסרק? בעמידה ברמזור? מאיפה הרעש מגיע?

כמה קילומטראז' עשית עם הרכב? אחרי 150 אלף הייתי שוקל לשים פחית K44...

אני אישית היום הוספתי פחית למאזדה אחרי 108 אלף ק"מ...

הרעידות הם בסרק ומתחילות כמה שניות לאחר העברה לסרק, מגיעות מכיוון המנוע, לפי הרגשה בלבד זה נראה כאילו שהרעידות נגרמות כתוצאה מסיבוב, ובשלב מסויים של הסיבוב רעש הרעידות מתגבר(בצורה מחזורית) + רעידות בתחילת נסיעה ובמיוחד בזינוק בעליה (נראה לי שזה עקב מאמץ גבוה של המנוע - נסיון להעלות את הסל"ד במהירות בזמן קצר...)

פורסם

שלום

מחזק את דברי רוני -:wink: .לפי המצב שאתה מתאר נראה כאילו טחנו את הרכב,בכול מיקרה התופעה מוזרה ולא שמעתי מבעלי יאריס על דבר דומה.גש למוסך לטיפול מלא,טויוטה מתהדרת באמינות יוצאת מן הכלל ואני אישית מכיר בעלי יאריס שנושקים כבר לכיוון ה-230K והרכב נוסע מצוין.כך שמבחינת קילומטרים אים טופלה כראוי מסוגלת להרבה יותר.

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם
שלום

מחזק את דברי רוני -:wink: .לפי המצב שאתה מתאר נראה כאילו טחנו את הרכב,בכול מיקרה התופעה מוזרה ולא שמעתי מבעלי יאריס על דבר דומה.גש למוסך לטיפול מלא,טויוטה מתהדרת באמינות יוצאת מן הכלל ואני אישית מכיר בעלי יאריס שנושקים כבר לכיוון ה-230K והרכב נוסע מצוין.כך שמבחינת קילומטרים אים טופלה כראוי מסוגלת להרבה יותר.

אולי זה סה"כ בעיה בפלאגים?

אם זה בעיה בתושבת מנוע אז מה ניתן לעשות?

פורסם

גיר ידני? אם יש לך בעיות בתושבות אתה תרגיש את הרעידות גם בפניות וכדומה, בדפיקות ורעידות...

רעידות גם יכולות לנבוע מזה שהמנוע עובד בפחות סיבובים ממה שהוא אמור לעבוד...(הכוונה כאן לסטייה של לא יותר מחמישים סיבובים)

תושבות מנוע זה בעיה... לא מי יודע מה נזק אבל ללכת למוסך שיחליפו לך תושבות/גומיות וכד'...

פורסם
עפ"י הוראות היצרן יש להחליף רצועת תיזמון כל -150000 ק"מ.

כל 150000 או כמה שנים? ביאריס אין רצועה, יש שרשרת. אין לי מושג בנוגע לעלותה אבל עדיין לא שמעתי על רכב שבו היא אמורה להיות מוחלפת במסגרת הטיפולים השוטפים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
עפ"י הוראות היצרן יש להחליף רצועת תיזמון כל -150000 ק"מ.

כן, אבל שים לב שרשום "החלפה או סיכה"

למישהו יש תשובה ודאית לגבי השרשרת, האם להחליף את כולה אחרי 150Kק"מ או שאין מצב שמחליפים שרשרת?

פורסם
למישהו יש תשובה ודאית לגבי השרשרת, האם להחליף את כולה אחרי 150Kק"מ או שאין מצב שמחליפים שרשרת?

אני אגיד לך למי יש תשובה ודאית, מוסמכת, בטוחה, ועם אחריות... למוסך!!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני אגיד לך למי יש תשובה ודאית, מוסמכת, בטוחה, ועם אחריות... למוסך!!

אני אלך,

אבל אני סומך על הפורום יותר מאשר על המוסך,

שכן הפורום חסר כל אינטרסים(חוץ מאשר לעזור)

מה גם שמהביקור הקודם שלי במוסך המורשה הייתה לי הרגשה שמסבנים אותי...

עושים מה שבא להם עם האוטו, אח"כ מביאים לי רשימה של מה הם עשו ואומרים תשלם...

פורסם
מה גם שמהביקור הקודם שלי במוסך המורשה הייתה לי הרגשה שמסבנים אותי...

עושים מה שבא להם עם האוטו, אח"כ מביאים לי רשימה של מה הם עשו ואומרים תשלם...

אין דבר כזה. אסור להם לעשות את זה. פשוט אל תסכים לשלם על משהו שלא ביקשת. יותר טוב - כשאתה מכניס את הרכב למוסך, דאג שיכתבו בהזמנת התיקון/טיפול, כי אין לעשות שום תיקון בלי אישור שלך. או שתלמד מאמא שלי (גם לה יש יאריס). היא לא מבינה כלום במכוניות, אבל בכל טיפול של הרכב היא יושבת על הורידים של המכונאים, שואלת כל דבר קטן שהם עושים ודואגת שלא יסבנו אותה. למזלה היאריס שלנו עד היום מפגינה אמינות מוחלטת, כך שהיא רואה את המוסך רק פעם בשנה. (האוטו בן 3.5 ועדיין אין לו 35000 ק"מ...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...