Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון, זוג +ילד תקציב 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

חדש כאן ואני בטוח שלחלק מהשאלות אני יכול למצוא תשובות אם אחפור עמוק בפורום, אז תסלחו לי.

כפי שכתוב בכותרת, אני מחפש לרכוש רכב ראשון ( עדיפות על משומש ולא חדש מפאת תקציב) למשפחה קטנה, זוג+ ילד תקציב בסביבות ה 50K.

אני חופר כבר המון זמן ביד2 ואתרים דומים, ומקבל המלצות רבות לכאן או לכאן, והאמת, הלכתי כבר קצת לאיבוד בכל כמות המידע וההמלצות שנחשפתי אליהם.

אני מבין לחלוטין שחיבה לרכב כזה או אחר היא סוביקטיבית לחלוטין, אבל אשמח מאוד להמלצות על רכבים שיכולים להתאים.

אני מחפש רכב עם תא מטען סביר בגודלו, אמין ככל הניתן, ובטיחותי. אם אפשר מאובזר מה טוב.

לחלק התיעצותי של הפוסט:

לאחרונה ביקרתי בשלמה סיקסט - סוכן המכירות הציע לי אופל אסטרה 2012 1.4 טורבו, עם פלוס מינוס 86000 קילומטר,לשעבר ליסינג נהג יחד (לטענת הסוכן) ב49 אלף שקל פחות או יותר.

למראית עין הרכב נראה נהדר , אני אישית מאוד אוהב את הצורה החיצונית של רכבי האצ'באק על פני הסדאן, ועוד לא עשיתי עליו נסיעת מבחן.

לאבא שלי אסטרה 2001 כבר כמה שנים והוא מרוצה ממנה מאוד.

הבעיות שלי עם האסטרה הן רמת הגימור שלה, אני כבר לא בטוח אם יש מחשב דרך אין מחשב דרך, יש חיבורי USB אין חיבורי USB, והפאנל המרכזי שלו, חושש שיעלה לי את הסעיף ( אבל זה כבר עניין של להתרגל אני מניח) על כל זה החשש העיקרי שלי מהרכב הזה, לא רואים אותו על הכביש כמעט בכלל. וזה מטריד אותי.

נוסף לזה שקלול של המחיר מחירון שלו ביד2 עם כל הנתונים שלמעלה, מראה על הבדל משמעותי במחיר בין ה"מחירון" למחיר המכירה שמוצע לי ע"י שלמה סיקסט..

עברתי על הפורום וקראתי את כל מה שרשום כאן על האסטרה, ומכל הביקורות שאני רואה עליה, נראה שאנשים מאוד מרוצים ממנה סך הכל, צריכת דלקת מעט גבוהה, אבל סך הכל "אחלה אוטו"

אז למה לעזעזל לא רואים אותו על הכביש כמעט?

עם כל הנתונים האלו, האם כדאי לי לרכוש את הרכב הזה?

מודה לכם מראש על הענות- וסליחה אם חפרתי/העלתי שאלות שכבר נשאלו פה.

וגיל, אם אתה קורא את זה, תודה רבה על ההמלצות :)

פורסם

לגבי האסטרה שאתה מתעניין בה (זו של אביך אינה רלוונטית)

לשני עמיתים מהעבודה יש אסטרע עם מנוע 1.4 טורבו. שניהם חווים תקלות חוזרות ונשנות, ברמה שלידן רנו סניק 1999 היא טויוטה קורולה.

לעניין רכישה משלמה סיקסט - תעשה חיפוש כאן באתר.

למה לא רואים יותר אסטרות על הכביש? כי היבואן הוא שלמה (אותו שלמה ממנו אתה רוצה לקנות את הרכב) וכל עוד הוא מוכר לעצמו לשוק הליסינג שלו, החיים שלו תותים.

אישית - לא הייתי קונה אסטרע ולא הייתי קונה משלמה.

אם אתה רוצה מגרש מנו אתה יכול לקנות יחסית עם יותר 'שקט נפשי' - זה כלמוביל טרייד אין, ואל תצפה למחירי השחיטה של שלמה או יתר חברות הליסינג.

פורד פוקוס, למרות שיציע לך אותה במחירים מפתים סובלת מבעיות גיר, ולכן אינה מומלצת, את תוצרת קונצרן VW (פולקסוואגן/ סיאט/סקודה) עם מנועי TSI ותיבות הילוכים DSG הייתי משאיר בחוץ (אין לך את הכסף לתקן תקלות משמעותיות שיבואו בוודאי ברכב משומש) .

בתקציב של עד 50.0 אש"ח - עם מקסימום שקל נפשי של אמינות וסחירות, הייתי מחפש קיה סיד או יונדאי I30. לשתיהן גירסאות סטיישן שיכולות להיות לכם יותר שימושיות. כמובן שגם טויוטה אוריס או קורולה יכולות לבוא בחשבון, למרות שהן יצריכו ירידה בשנתון או שניים, או מיצובישי לאנסר מהשנים האחרונות, שמציעות תמורה גבוהה למחיר נמוך יחסית.

בכל מקרה, לא משנה כמה אמין ייראה לך זה שמוכר לך את האוטו, לא משנה כמה הבגדים שלו יהיו מגוהצים ומבריקים, ולא משנה כמה הוא הבריק בבוקר את השם שלו שתלוי על החולצה - אתה לא מאמין לאף מילה שאומרים לך. אתה לוקח את הרכב לבדיקה מטעמך, ולא חושב "בשביל מה? הרי הם מציגים לי בדיקה שהם עשו כבר, הם לא ישקרו לי".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש פה הרבה ניואנסים שצריך לשים לב אליהם:

- נהג יחיד, חולה על זה, יש לי רכב ליסינג בן פחות מ6 חודשים שקיבלתי אתמול - אני נהג יחיד עליו, אחרי שקודמי היה נהג יחיד עליו והבא אחרי יהיה כזה אבל לך זה יהיה נהג אחד

- חברות הליסינג ומגרשיהן זה לא מציאה טובה

- שלמה בעיקר למרות שהם מורשה של אופל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

למשפחה עם ילד אחד ובתקציב 50 אלף ש"ח הייתי קונה ניסאן נוט 2012 ממוכר פרטי.

רכב שימושי, אמין וחסכוני. גם אם תחליטו להרחיב את המשפחה, הוא יספיק.

גם סוזוקי SX4 האצ'בק על אותו העקרון.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמי שקנה לאחרונה ניסאן נוט 2013 אני מסכים עם הכוון אבל בהסתייגות .

לרכב זה יש משום מה ירידת ערך גבוהה ואם הצפי למכור תוך זמן קצר קח זאת בחשבון

פורסם

במקרה הזה ירידת ערך גדולה היא לטובת הרוכש - במחיר של נוט 2012 אפשר לקנות קורולה אוטומטית 2009 ( דוגמה של רכב סחיר ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכם על ההתייחסות.מעריך מאוד.

אשמח לעוד דעות, הצעות אם יש.

עדיין מתלבט בנוגע לאסטרה הזו. או לאסטרה בכלל, הרבה אומרים לי שזה רכב טוב. אשמח לעוד חלופות, ואפילו המלצות לרכבים שמעט חורגים את התקציב שנקוב בכותרת.

ותוד למי שערך את הכותרת, סליחה אם היא לא הייתה קריאה, או עמדה בכללי הפורום.

פורסם

כתבו לך בקשר לאסטרה הזאת - אל תקנה.

מיצובישי לנסר, קיה פורטה/ סיד / סיד סטיישן, יונדאי i30cw, ניסאן נוט - כל אלה מתאימים לדרישות ובדרך כלל נותנות גם שקט יחסי מכיוון המוסך.

• תוכן חדש...