Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם לא קוראים הודעות?

במדינות האין אירו, פורטים בבנק 500 אירו.

משתמשים בכסף.

נגמר? קופצים לבנק ופורטים עוד שטר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב, ספרד זה מקום ידוע לכייסים. אל תשכח שבקרב צעירים יש שם איזה 50% אבטלה. אם מוסיפים למצבת העבודה את הקריירה של "כייס מומחה" אז כנראה שהמספר הזה יורד ל-20% :lol:

לי יצא להסתובב בחורים כמו לטביה ואוקראינה, בין השאר, ולא חששתי מכייסים.

כייסים לא חסרים במערב אירופה. פריז מלאה בהם, האיטלקים מפורסמים בעניין, לאחיין שלי "כייסו" מחשב נייד (!) מתיק גב ברחובות פרנקפורט. לגבי מזרח אירופה - נפגענו בפראג, לא יודע לגבי מקומות אחרים.

אתם לא קוראים הודעות?

קוראים ועוד איך. בדרך כלל עמלות ההמרה בבנקים גבוהות במיוחד. מבחינה זו אנחנו חיים בגן עדן, כמה שאנחנו מקטרים על הבנקים הישראליים הרי שבתחום הזה הם מהיותר הוגנים. שלא לדבר על כך שכנראה שבמדינות רבות מתיחסים לשטרות של 500 אירו (וגם המקבילים הדולריים שלהם) כאל אמצעי העברת נכסים של המאפיה, לא כמשהו לגמרי לגיטימי. כלומר - השטר חוקי לגמרי, אבל מסתכלים על המחזיק בו בעין עקומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תיאורים חסרי שחר ואחיזה במציאות.

בחיים לא נכנסתי לבנק בכל מקום בעולם ונבהלו שם משטר של 500 אירו.

בשוויץ קניתי מאות פעמים זוטות (ארטיק/סיגריות) בשטר של 1000 פרנק שוויצרי (למרות שלאחרונה בתחנות דלק נתקלתי בשלט שלא מקבלים שטרות של 1000 אבל כשמעמתים אותם עם העובדה שאין לי שטר אחר, לוקחים).

אתם מתכוונים ככל הנראה למנטליות האמריקאית שמקבלים חררה משטר של 100 דולר (אבל שוב, לא בנקים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני בדכ לוקח מזומן וכרטיס אשראי לתשלומים גדולים (מלון/רכב/קניות גדולות)

נגיד לקחתי 500 אירו- מפזר בנעליים 100, במזוודה עוד 50, בפאוץ 250 וכרטיס אשראי גיבוי ובארנק את שאר הכסף וכרטיס אשראי ראשי.

כל בוקר מעביר לארנק כסף עפי הצורך.

תיקי גב- לא שם כסף, מצלמה ודברים יקרים משפצר עם קליפס ככה שגם אם יפתחו רוכסן/יחתכו את התיק הוא יהיה נעול עם קליפס

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם
כמה הערות:

1. גם ברכישת מט"ח בארץ משלמים עמלה של כ-1% - ההפרש בין השער היציג לבין "שער המכירה", כך שהעמלה האמיתית של כרטיס האשראי היא כ-1.5% (תלוי בבנק בו אתה ממיר ובתנאי כרטיס האשראי). בטיול הממוצע זה מביא אותך לכמה עשרות אירו, לדעתי מחיר קטן יחסית לביטחון שהכרטיס נותן.

שער ההמרה הרשמי של ישראכרט הוא 2.3% ושער ההמרה של הדואר הוא פחות או יותר אותו הדבר.

איך אני מגיע לשערי המרה נמוכים יותר? יש כרטיסים ספציפיים? (במועדון הוט, הייטקזון וכד׳ לא ראיתי שער נמוך יותר)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני טסתי פעם אחת לאמסטרדם עם שטרות של 200 יורו.

אף אחד לא הסכים לקבל, פספסתי הופעה בגלל שהייתי חייב לפרוט את הכסף כדי לשלם למלון.

פורסם
אני זןכר קשחחפ אפילו עם שור של 200 אירו.

יש לך את זה בעברית?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

היה לי frame shift של יד ימין (זזה מקש ימינה)

בעברית זה "אני זוכר קשיים אפילו עם שטר של 200 אירו".

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקתי באתר בנה"פ, שבו אני מנהל את חשבוני.

יש שני שערי מכירה - למזומן הוא תוספת של כ-2.5% (כלומר כרטיס אשראי יותר זול). האחר הוא "להמחאות" - כלומר, למשל, המרה לחשבון מט"ח, והוא פחות מ-1% מעל היציג. יש אפשרות לקנות מט"ח לחשבון ואז לחייב את כרטיס האשראי מאותו חשבון מט"ח, ויש בכך חסכון.

פורסם

ברחוב עצמו אני מסתובב כמו בארץ - רק מה שצריך,

רשיון וכ"א בכיס+כמות שטרות/מטבעות נדרשים. כל השאר בתיק גב בפאוץ הכי פנימי.

מי שרוצה לכייס מגבונים לחים, חטיף ציפ'ס, אוזניות סיניות וחתיכת פרצעל יותר ממוזמן.

אני מודה שמעולם לא התעניינית בשערי המרה, מוציא בבנק-ממיר בבנק הדואר.

יתרון יחסי של מזומן בחו"ל (ובארץ) זה בקרה על הוצאות ותקציב.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

בחו"ל הרשיון בנרתיק של הדרכון, בפאוץ' הבטן.

מבחינת שליטה בהוצאות אני מעדיף כרטיס אשראי - יש מעקב אחר ספחים ואחר דוחות בבנק. מזומן נוזל בין האצבעות בלי תחושה.

פורסם

בחול אני גם בכלל לא מסתובב עם הדרכון. טז זה רק אשרי וקצת מזומן בכיס בלי ארנק. אז זה לא בולט בכלל שיש משהו בכיס.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אתה לא אמור להסתובב עם דרכון עליך לפי הנחיות משרד הפנים (או לפני מה שאמרו לי בשגרירות).

אף פעם לא הפרדתי בין להסתובב בחו״ל או בארץ, כאילו זה לא שגנבים מסתכלים עליך ואומרים: זה מקומי, לא נגע בו.

אני פשוט לא שם דברים בעלי ערך במקומות שקל לגנוב אותם (כמו טלפון בכיס צד של התיק).

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
אלון - לפני חצי שנה, בארץ גרמניה, בעיר קלן, בעלת הצימר דרשה את התשלום במזומן. חיסלה לי חצי המזומן שהבאתי.

למשלנו מאז הרפורמה בכרטיסי האשראי אן יותר עמלה קבועה על התשלומים בחו"ל אלא רק הפרש מעל השער היציג, אז קניתי באשראי גם את הלחם בסופר.

האמת שגם לי באחד הצימרים בבוואריה לא הסכימו לתשלום באשראי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...