Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

היום אחרי נהיגה רצופה של כשעתיים הרגשתי חוסר נוחות שהתבטא במושב קצר במקצת וחוסר תמיכת הכרית בשריר האחורי לפני הברכיים.

אילו שינוים במושב עשויים לשפר את המצב.

אציין שכרית הגב מאוד נוחה.

לפני רכישת הקורולה כמובן ביצעתי נסיעת מבחן אך היא הייתה קצרה למדי, כחצי שעה בלבד.

אודה לכל המלצה בנושא.

לא נוח שהשריר האחורי ללא תמיכה.

ברור לי שלא ניתן לקבל תמיכה מלאה אך הייתי שמח עם תוספת תמיכה של כמה סנטימטרים מצד כרית המושב.

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם

הם אכן קיצצו את אורך בסיס המושב ביחס לדגם הקודם גם מקדימה וגם מאחורה, כדי ליצור מרחב טוב יותר לרגליים.

פורסם

לא ירדתי לרזולוציה כזו, לא השוואתי אורכי מושב בין הדגמים לפני ואחרי מתיחת הפנים, חבל שלא עשיתי זאת.

האם בכל זאת ישנו פתרון כלשהו לסוגיה?

פורסם

אפשר לייצר כרית שתותקן על המושב הקיים ותאריך את חלקו הקדמי . רפד רכב מומחה יוכל לעשות זאת.

ד"א, האם אתה מרים את המושב לגובה? הנמכה של המושב תגרום להגדלת הזווית בין הירך לשוק באופן שיפחית את הלחץ על החלק האחורי של השוק. גם הטיה קלה של גב המושב תעביר את מרכז הכובד של הגוף לאחור.

פורסם
לא ירדתי לרזולוציה כזו, לא השוואתי אורכי מושב בין הדגמים לפני ואחרי מתיחת הפנים, חבל שלא עשיתי זאת.

האם בכל זאת ישנו פתרון כלשהו לסוגיה?

לא מתיחת פנים אלא הדגם של 2008 עד 2013.

פורסם (נערך)
האם אתה מרים את המושב לגובה? הנמכה של המושב תגרום להגדלת הזווית בין הירך לשוק באופן שיפחית את הלחץ על החלק האחורי של השוק. גם הטיה קלה של גב המושב תעביר את מרכז הכובד של הגוף לאחור.

נכון.

מה שכן, בפתרון כזה (ובכל פתרון אחר למעשה) פותח השרשור צריך להתחשב בתמיכה לכל טווח התנועה של הרגל.

זה נחמד שהמושב תומך בזמן נהיגה רגילה (כשלא לוחצים את הדוושות מאוד עמוק), אבל צריך לוודא שבמצב חירום הרגל תיתמך, אך גם שהמושב לא יפריע ללחיצה כמה שיותר מהירה על הבלמים: הרגל צריכה להפעיל לחץ רק בכיוון הדוושה, לא כנגד קצה המושב.

הבדיקה: האם בלחיצה בכל הכוח על הבלמים (לאחר התנעה וכמה לחיצות קודמות כדי לבנות לחץ בבוסטר) ניתן לשרבב את אצבעות היד בין הירך לבין המושב? כנ"ל לבדוק עם המדרס השמאלי ו/או עם המצמד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אפשר בבקשה תמונה של דוגמה לכרית הנ"ל ?

אני רוצה לדעת מה בדיוק לבקש מהרפד.

אני אוהב ישיבה גבוהה זה מקנה תחושה של שליטה ברכב .

בד"כ אני לא מרגיש נוח כשהזווית בין שתי הכריות גדולה מדי , אני מעדיף זווית מעט גדולה מ90 מעלות- מחוון 90 מעלות ואז תנועה אחת של הגרית העליונה כלפי חוץ.

בכל מקרה אני תמיד מנסה להגיע לישיבה הנכונה ז"א - ישבן פנימה,כיפוף קל במרפק כאשר כפות הידיים בשעה 12 על ההגה.

אבצע את הבדיקה בפעם הבאה שאהיה ברכב.

פורסם (נערך)

בכל מקרה אני תמיד מנסה להגיע לישיבה הנכונה ז"א - ישבן פנימה, כיפוף קל במרפק כאשר כפות הידיים בשעה 12 על ההגה.

לא כך בודקים תנוחת ישיבה נכונה. כיפוף של המרפק הוא קריטריון לא מדויק כי הוא תלוי במנח הכתף ובאופן שבו היד אוחזת את ההגה הרבה יותר מאשר ברגל למשל.

צריך להניח את שורש כף היד על חלקו העליון של ההגה. אם אתה מסוגל לכופף את פרק כף-היד על גבי ההגה, ולא למשוך קדימה את השכמות מהמושב - הכיוון טוב, גם אם היד ישרה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
לא מתיחת פנים אלא הדגם של 2008 עד 2013.

אני נהגתי בקורולה של חבר מודל 2010,אחרי 10 דקות התחלתי לסבול מכאבי גב שלא היו לי בחיים בשום רכב אחר.

יכול להיות שהתחת שלי התרגל לכסאות צרפתיים אבל דבר כזה עוד לא היה לי.

פורסם

דווקא הכסא לא היה בעייתי (לא שיא הנוחות אבל היה בסדר) אלא השיכוך, בחדשה זה הפוך, הכיסא לא ממש תומך והשיכוך טוב יותר.

פורסם (נערך)

יש לי כרית עם "אפקט זיכרון" -היא מתאימה את עצמה לצוואר .

אם אניח כרית זו על הכרית העליונה במושב (כרית הגב ) -זה אמור להוריד לחץ מהמותן והגב התחתון

אם אניח את הכרית על הכרית התחתונה במושב, במה זה עשוי לעזור ?

לא הרגשתי חוסר תמיכה בגב התחתון , אני נמנע מפניות חדות או מהירות , אולי זו הסיבה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-V

פורסם

אני אגיד לך מה זה יעשה כמעט בוודאות: יקטין את התמיכה הצדית בזמן תמרונים או בהתנגשות, יקטין את יעילות החגורה (עד כדי מצב של צלילת האגן תחתיה) וקדם המותחן, ויהפוך את סגולות עיכוב הבעירה של המושב ללא-רלוונטיות.

פורסם (נערך)

הורדתי את המושב למטה עד הסוף וכן הטתי את כרית הגב אחורה במעט .

מצד אחד הרגשה מוזרה מצד שני לאחר כמה סיבובים בשכונה שמתי לב שתמרון הפרסה הפך ליותר טבעי וקל לביצוע .

בין סוף המושב לתחילת מפרק הברך ישנם כ 2 ס"מ .

הרגשתי יותר לחץ מצד המושב (חלקו הקיצוני) על השריר האחורי של רגל שמאל,יותר לחץ משמע יותר תמיכה , אולי זה לטובה אם כי ההרגשה מוזרה.

חפשתי קצת ברשת ומצאתי המלצות לפיהן יש להטות את חלקה הקדמי של כרית הישבן כלפי מטה (ובכך להרים את חלקה היחסי שתומך בישבן )-מה שיגדיל את הזווית בין כרית הגב לכרית הישבן ליותר מ90 מעלות.

בקורולה אין מנגנון מובנה במושב הנהג שאחראי על שינוי זווית הכרית.

עריכה אחרונה על ידי Uri-V

פורסם
דווקא הכסא לא היה בעייתי (לא שיא הנוחות אבל היה בסדר) אלא השיכוך, בחדשה זה הפוך, הכיסא לא ממש תומך והשיכוך טוב יותר.

כל כך כאב לי הגב שהתעלמתי מאיכות הנסיעה הנהדרת..

פורסם

כשכירופרקט אומר (אמנם בצחוק אבל כידוע בכל בדיחה יש טפה של אמת ) שבזכות המושבים של קורולה ופריוס ,יש לו פרנסה

• תוכן חדש...