Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני הראשון שבעד להעניש את המעסיק על דברים לא חוקיים אבל כשמדובר על עניין טכני (וברור שאם היה נערך שימוע זו היתה הצגה אחת גדולה בשביל הפרוטוקול. השימוע נועד למקומות גדולים עם אנשי כוח אדם ומחלקות כשיש אפשרות לנייד את העובד לתפקידים אחרים) זו קטנוניות ונצלנות. בגלל זה אמרתי לדראוש מה שמגיע ולא יותר.

השימוע נועד גם לתת לעובד אפשרות להשמיע את דעתו, ולענות לטענות שהובילו לפיטוריו. זה נכון לגבי כל מעסיק.

נכון שפועל מדובר בכסת"ח, ואני בספק כמה מעסיקים שינו את דעתם עקב דברים שעלו בשימוע, אבל הקבעון המחשבתי של המעסיק אינו רלוונטי.

פורסם (נערך)
תחשוב טוב לפני שאתה פונה לבית דין לעבודה עם דרישות סחטניות של 3 חודשי עבודה. היום דוד גוגל רואה וזוכר הכל וכשתבוא למקום חדש תיתפס כאדם מסוכן.

פנה אליו בטוב ונסה להגיע להסדר על הפיצויים וההבראה תוך ציון העובדה שלא רק שהעיתוי מריח לא טוב ושהוא מחפש עובד אחר ויש לך הוכחות לכך אלא שגם הפיטורין לא נעשו כדין. תשאיר תביעה כמוצא אחרון.

דרישות סחטניות ? אתה החלטת ? ואיזה הסדר אתה מציע לגבי הפיצויים ? הוא צריך לקבל את כספי הפיצויים שמגיעים לו כולם, לא הסדר לגביהם.

זה עובד לשני הכיוונים, גם המעסיק ימצא את השם שלו מרוח בכל האינטרנט כאחד שפיטר עובד רגע לפני שמסתיימת שנה, וניסה למנוע ממנו לקבל את הפירורים שכן מגיעים לו על פי חוק. אחר כך אותו מעסיק יכול להיות בטוח שהעובדים היחידים שיהיו מוכנים לעבוד אצלו יהיו בדיוק הסוג שהוא לא כל כך יאהב.

אני הראשון שבעד להעניש את המעסיק על דברים לא חוקיים אבל כשמדובר על עניין טכני (וברור שאם היה נערך שימוע זו היתה הצגה אחת גדולה בשביל הפרוטוקול. השימוע נועד למקומות גדולים עם אנשי כוח אדם ומחלקות כשיש אפשרות לנייד את העובד לתפקידים אחרים) זו קטנוניות ונצלנות. בגלל זה אמרתי לדראוש מה שמגיע ולא יותר.

אתה כותב שטויות במיץ ומטעה !, שימוע מחוייב בכל מקומות העבודה קטנים כגדולים, ובכל המקרים, אפילו במקרים והפיטורים הם על רקע סגירת חברה. אם בית המשפט יתרשם שהשימוע הייתה הצגה, המעסיק מסתכן בפיצויים מוגדלים כך שזה לא כדאי לאף אחד.

לא ברור לי למה אתה מנסה להפחיד את הבחור מלפעול במסגרת החוק ולתקן את העוול שנעשה לו ?

החוק לא החריג אבל יש חוק כתוב ויש רוח החוק. וכאן ברור שרוח החוק לא התכוונה לדברים כאלה. גם נשאלת השאלה כמה אתה מוכן לשלם מחיר אישי רק כדי להעניש מישהו אחר.

שאר הדברים לא פחות חמורים ועליהם יש לעמוד.

רוח החוק ? אתה מתכוון לפסיקה, ואכן השימוע הוא דבר הנדרש לפי הפסיקה. לשלם מחיר אישי ? אם הבחור מרגיש שנעשה לו עוול, זה בדיוק המצב שצריך לפעול.לא כדי להעניש אף אחד אלא כדי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לו על פי החוק והצדק.

עד כמה שאני מבין אין חוק שמחייב שימוע, אבל יש צוי הרחבה, החרגה ושאר זבלים. בקיצור - שימוע זה חובה.

יחד עם זאת עורך דין שישר אומר "3 משכורות" ראוי שרשיונו ישלל. זה לא כזה פשוט.

בדיוק בגלל זה אמרתי שמשכורת אחת תהווה פשרה ראויה ולא תלושה מהמציאות.

עורך הדין שביקש מבית הדין פיצוי 3 חודשי שכר הלך ובדק בפסקי דין של השנים האחרונות ומצא שבמקרים דומים נפסקו נפסק לשלם פיצויים של עד 6 חודשי שכר, אז עורך הדין הזהיר הלך על הקו השמרני ועל מה שנראה סביר מאד, וביקש רק 3 חודשים. + כמובן את השכר שלו. השופט כמובן יחליט מה סכום הפיצוי שהוא פוסק, וכמובן אפשר להגיע לפשרה (סיכוי לא רע שהמעסיק יבקש להפשר) ואז אפשר להחליט כמה מוכנים להתפשר.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אגב, בלי קשר לכל השאר, תקופת ההודעה המוקדמת שהוא חייב לך על 10 חודשי עבודה היא 16 יום, שהם שבועיים ויומיים. אין בעיה שתעבוד רק שבועיים, אבל את האקסטרה יומיים האלה הוא עדיין חייב לשלם.

לשיקולך אם לדרוש או לא.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)
דרישות סחטניות ? אתה החלטת ? ואיזה הסדר אתה מציע לגבי הפיצויים ? הוא צריך לקבל את כספי הפיצויים שמגיעים לו כולם, לא הסדר לגביהם.

זה עובד לשני הכיוונים, גם המעסיק ימצא את השם שלו מרוח בכל האינטרנט כאחד שפיטר עובד רגע לפני שמסתיימת שנה, וניסה למנוע ממנו לקבל את הפירורים שכן מגיעים לו על פי חוק. אחר כך אותו מעסיק יכול להיות בטוח שהעובדים היחידים שיהיו מוכנים לעבוד אצלו יהיו בדיוק הסוג שהוא לא כל כך יאהב.

אתה כותב שטויות במיץ ומטעה !, שימוע מחוייב בכל מקומות העבודה קטנים כגדולים, ובכל המקרים, אפילו במקרים והפיטורים הם על רקע סגירת חברה. אם בית המשפט יתרשם שהשימוע הייתה הצגה, המעסיק מסתכן בפיצויים מוגדלים כך שזה לא כדאי לאף אחד.

לא ברור לי למה אתה מנסה להפחיד את הבחור מלפעול במסגרת החוק ולתקן את העוול שנעשה לו ?

רוח החוק ? אתה מתכוון לפסיקה, ואכן השימוע הוא דבר הנדרש לפי הפסיקה. לשלם מחיר אישי ? אם הבחור מרגיש שנעשה לו עוול, זה בדיוק המצב שצריך לפעול.לא כדי להעניש אף אחד אלא כדי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לו על פי החוק והצדק.

עורך הדין שביקש מבית הדין פיצוי 3 חודשי שכר הלך ובדק בפסקי דין של השנים האחרונות ומצא שבמקרים דומים נפסקו נפסק לשלם פיצויים של עד 6 חודשי שכר, אז עורך הדין הזהיר הלך על הקו השמרני ועל מה שנראה סביר מאד, וביקש רק 3 חודשים. + כמובן את השכר שלו. השופט כמובן יחליט מה סכום הפיצוי שהוא פוסק, וכמובן אפשר להגיע לפשרה (סיכוי לא רע שהמעסיק יבקש להפשר) ואז אפשר להחליט כמה מוכנים להתפשר.

הסדר כוונה לקבל מה שמגיע לו בלי שום ויתור. הסדר זה לא לויתר על מה שמגיע אלא לקבל הכל בלי הצורך לערב בתי משפט (ומכתב מההסתדרות ברוב המקרים עושה את שלו). הוא יכול לתבוע ואולי אפילו יקבל (וזה לא בטוח כי בעסק של שלושה אנשים הדברים יותר שקופים ושיחות מתנהלות כל הזמן) כבל כשיבוא למקול עבודה אחר ודוד גוגל ישטנקר המעסיק יחשוב לעצמו יכול להיות שהוא צודק ויכול להיות שהוא אצד שמחפש איך להוציא כספים אז מעדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. ולא, המעסיק לא ישאל את המועמד מה קרה כדי שההוא לא יבוא אח רך בטענות שמפלים אותו ופיטרו אותו שלא בצדק.

ודבר אחרון, בתי הדין לעבודה כמעט תמיד יפסקו לטובת העובד ובנדיבות (ובצדק. העובד הוא הצד החלש וזקוק יותר להגנה. מעבר לזה טעות לרעת העיבד יותר מזיקה מאשר טעות לטובת המעביד) כז תבדוק מה קורה בערעורים. לרוב מעסיקים לא מערערים כי ההתעסקות הם הערעור עולה יותר אבל תראה איך במקרים שכן הוגש הפסיקה השתנתה משמעותית.

שוב, אני לא אומר לויתר על אגורה אלא לשמור את בית הדין כמוצא אחרון ולא הראשון כמנוף לעשיית קופה.

עריכה: מיקה, אם אני זוכר נכון יש הבדל בין עובד שעתי לעובד חודשי. אם אני זוכר נכון שעתי זכאי ליום עבור חודש. בכל מקרה המעסיק לא יכול להוציא לחופש בזמן ההודעה המוקדמת אבל צריך להשתדל לתת לעובד להשתחרר לחיפוש עבודה (על חשבון העובד כמובן).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חברים, שוב המון תודה על העזרה. אני מסיים לעבוד בפועל ביום שלישי, בראשון אקרא לו לשיחה ואבהיר לו שאני מצפה לפיצויי פיטורין מלאים, למרות שהתגובה שלו ברורה לי מראש (הוא פאקינג התקמצן על להזמין למשרד קופסאת עוגיות ב-20 שקל, אז משכורת שלמה של חודש הוא ישלם...). במקרה הזה לא חושב שתהיה לי ברירה אלא להסביר לו יפה שזה לא חוקי, ושאם הוא עדיין מתעקש לא לשלם, ניאלץ לפתור את זה בבית משפט.

פורסם

לא ההיתי משתמש בטקטיקה הזאת.

במקומך הייתי ממתין לראות מה תקבל/ מה לא תקבל ואז לנהל את ההליך(לא משנה כרגע אם מכתב או תביעה ישר) שאתה כבר לא נמצא במערכת.

אתה בעצמך אומר שפיצויים הוא לא ישלם אז לדעתי עדיף שתשמור את הקלפים שלך קרוב לחזה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

חכה לסיום העבודה, לך להסתדרות ותקבל ייעוץ מקצועי וחינם בדיוק מה מגיע לך. הם גם ינסחו בעבורך מכתב.

פורסם

עריכה: מיקה, אם אני זוכר נכון יש הבדל בין עובד שעתי לעובד חודשי. אם אני זוכר נכון שעתי זכאי ליום עבור חודש.

נכון, הוא כתב שהוא עובד שעתי? הנחתי שזה חודשי משום מה...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מנסיקים מהסיג שמתחמק מתשלום זכויות לעובד יבחר באופן ההעסקה עם המינימום היצאות. אני גם לא אתפלא אם התלוש מורכב מבסיס מינימום ותוספות לא פנסיוניות.

פורסם

צודקים, זה מה שאעשה.

מיקה -לא כתבתי, אבל כן, אני עובד שעתי.

נהג לילה - התלוש דווקא היה בסדר גמור ויחסית לעבודת סטודנט קיבלתי שכר מכובד ביחס לתחום (יעוץ עסקי), גם ביחס לעובדים אחרים וקודמים שכבר לא סטודנטים. מבחינת הפרשות לפנסיה, אני צריך לבדוק מול הסוכן שכל מה שכתוב בתלוש אכן נכנס לחשבון, כבר שמעתי על מקרים בעבר שבתלוש זה היה כתוב אבל בפועל שום דבר לא הועבר.

שוב תודה על העזרה, מניח שאעדכן פה בקרוב.

• תוכן חדש...