Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נשמע חברים,

קצת מבולבל מכל עניין פיצויי הפיטורין, ואשמח לעזרה.

בעוד שבוע אני עוזב את מקום העבודה הנוכחי שלי (פוטרתי כפי שניתן להבין), אחרי עשרה וחצי חודשים. אני חתום על סעיף 14, אבל לא באמת הבנתי מה זה אומר - אני יודע שיש פיצויי פיטורין אחרי שנה, אבל המעסיק בכל מקרה מפריש כסף לפיצויי פיטורין כל חודש כחלק מסעיף 14 (6% במקרה שלי, אם אני זוכר נכון). האם זה אומר שאני מקבל את הכסף שהופרש בכל מקרה? הוא חוזר למעסיק? הבנתי שיש חוק שפיטורין לפני 12 חודשים במטרה להמנע מפיצויי פיטורין דינם כאילו הפיטורים היו אחרי 12 חודשים, איפה זה נכנס פה, אם בכלל?

תודה :-)

פורסם

פיטר אותך 6 שבועות לפני תום שנה ? המעסיק צריך להוכיח שהפיטורים היו בתום לב ולא כדי למנוע ממך לקבל את מה שמגיע לך בתום שנה, כמו דמי הבראה וכו.

הקישורים הבאים יענו על כל השאלות שלך

סעיף 14

ועוד על סעיף 14

ועוד שאלה חשובה, האם נעשה לך שימוע כדין לפני ההחלטה לפטר אותך ?

פורסם

על פניו, אין ספק שהפיצויים נעשו ע"מ להימנע מכל התשלומים הנלווים - עשיתי עבודה מצויינת, לקוחות לא הפסיקו להרעיף שבחים ולמעסיק עצמו לא היו אף פעם שום טענות כלפיי. כשהודיע לי על הפיטורים, אמר בעצמו שעשיתי עבודה טובה וניסה לתרץ את הפיטורים ב"צמצום הוצאות" (חברה קטנה של 3 אנשים, בפועל אני יודע שמחפשים עובד אחר ושהרווחתי הכי הרבה בחברה, גם יש לי הוכחות לכך שאספתי אחרי שהוא הודיע לי).

לגבי השימוע - לא, קרא לי בסוף היום, הודיע לי על הפיטורים, הביא את המכתב ואמר שיש לי עוד שבועיים לעבוד (לכשעצמו קצת מצחיק, אני לא הייתי דורש מעובד שהרגע פיטרתי להמשיך לעבוד "כרגיל" כאילו כלום לא קרה, רק נזק יכול לצאת מזה). הוא גם "התנה" את המכתב המלצה בזה שהכל ילך "חלק" בשבועיים האלה, כאילו זו התקופה שרלוונטית ולא כל עשרת החודשים הקודמים, אבל זה כבר דיון אחר על כמה הוא בנאדם קטן.

תודה על הלינקים, אקרא. בגדול אני מנסה להבין אם כרגע אני יכול ללכת עם זה לבית משפט (במידה והוא מסרב לשלם) או לא.

פורסם

תבוא אליו בטוב שאין לך בעיה לעזוב בטןב תמורת משכורת אחרונה נוספת. אחר הוא יעלה על טיל כמו טירון מטומטם. פיטורין בלי שימוע ועוד בעיתוי בעייתי יעלו לו יותר בבית משפט לענייני עבודה

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

נכון מה שנאמר לגבי פיטורים לפני שסיימת שנת עבודה במטרה לחמוק מתשלום פיצויים, אתה תצטרך לריב עם המעסיק על זה בבית הדין.

העניין הזה לא תופס לגבי דמי הבראה ששם אין סעיף ספציפי שמתייחס לעניין כמו בחוק פיצויי פיטורים.

בכל מקרה, מה שהופרש לקרן הפנסיה הוא שלך. כשתעזוב את העבודה תדרוש טופס 161 ומכתב לשחרור הכספים מהקופה.

על פניו יש לך קייס סביר בעניין הפיטורים שלא כדין ובהעדר שימוע.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

רק לסבר את האוזן, פיצוי מקובל על פיטורים ללא שימוע כדין (אחרי תקופה עבודה קצרה כמו שלך) הוא 3 חודשי שכר.

כותב את זה מניסיון אישי מול מעסיק שלי לשעבר. זה מה ששני עורכי דין שבדקו את הקייס שלי אמרו לי.

תאמין לי שברגע שתגיש תביעה לבית הדין לעבודה, סיכוי גבוה שפתאום המעסיק יתחיל לדבר יפה אליך ומאד ירצה להגיע לפשרה. אבל בשביל זה חייבים להגיע למעמד של הגשת התביעה, שהוא הליך קל מאד.

פורסם

תודה על התשובות, עזרתם לי המון. ממה שקראתי הליך הגשת התביעה לא מסובך כפי שציין martines, מישהו התנסה בזה? אין צורך בעו"ד להבנתי, נכון?

רק לסבר את האוזן, פיצוי מקובל על פיטורים ללא שימוע כדין (אחרי תקופה עבודה קצרה כמו שלך) הוא 3 חודשי שכר.

אתה בטוח בזה? זה נשמע המון ביחס ל"עבירה". חוסר בשימוע באמת נתפס ככל כך חמור בבית משפט?

פורסם

אמנם לכאורה זה נראה פשוט אבל הייתי ממליץ לך בכל זאת להעזר במקצוען.

עדיף לתת גם למישהו שמבין שיעבור על תלושי השכר שלך, אולי יש שם עוד דברים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם (נערך)
תודה על התשובות, עזרתם לי המון. ממה שקראתי הליך הגשת התביעה לא מסובך כפי שציין martines, מישהו התנסה בזה? אין צורך בעו"ד להבנתי, נכון?

אתה בטוח בזה? זה נשמע המון ביחס ל"עבירה". חוסר בשימוע באמת נתפס ככל כך חמור בבית משפט?

אין צורך בעורך דין אבל הייתי ממליץ לך לקבוע פגיעה עם עו"ד בלשכת שי"ל בעיר שלך - תוכל לקבל ייעוץ משפטי חינם שם ויעזרו לך לנסח את כתב התביעה.

לגבי החומרה , זה לא רק עניין של חומרה, בית המשפט מנסה לאמוד את הנזק שנגרם לעובד בעקבות הפעולות של המעסיק. החלטה חד צדדית ופזיזה של פיטורין גורמת לעובד בין היתר לאבד את הפרנסה למספר חודשים, ואם בית המשפט מגיע למסקנה שהפיטורין נעשו שלא בתום לב, ושלא מוצו כל האפשרויות להשאיר את העובד לעבוד, אזי הוא יזכה את העובד בפיצוי על התנהלות המעסיק.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

תחשוב טוב לפני שאתה פונה לבית דין לעבודה עם דרישות סחטניות של 3 חודשי עבודה. היום דוד גוגל רואה וזוכר הכל וכשתבוא למקום חדש תיתפס כאדם מסוכן.

פנה אליו בטוב ונסה להגיע להסדר על הפיצויים וההבראה תוך ציון העובדה שלא רק שהעיתוי מריח לא טוב ושהוא מחפש עובד אחר ויש לך הוכחות לכך אלא שגם הפיטורין לא נעשו כדין. תשאיר תביעה כמוצא אחרון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הראשון שבעד להעניש את המעסיק על דברים לא חוקיים אבל כשמדובר על עניין טכני (וברור שאם היה נערך שימוע זו היתה הצגה אחת גדולה בשביל הפרוטוקול. השימוע נועד למקומות גדולים עם אנשי כוח אדם ומחלקות כשיש אפשרות לנייד את העובד לתפקידים אחרים) זו קטנוניות ונצלנות. בגלל זה אמרתי לדראוש מה שמגיע ולא יותר.

פורסם

מצטער אבל אני עדיין חולק על דעתך,

הפסיקה לא החריגה את הזכות לשימוע רק עבור "מקומות גדולים" (הזכות לשימוע היא כמובן יציר הפסיקה), מכאן המסקנה היא שגם אצל מעסיק "קטן" לא ניתן לבוא לעובד בסוף היום ולהגיד לו "שומע אחי אתה מפוטר" בלי להענש על זה. גם עובד אצל מעסיק קטן זכאי לכיבוד מינימאלי של נורמות יחסי עבודה בין עובד למעביד. אי עריכת שימוע היא סטיה ברורה מהנורמות האלה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

החוק לא החריג אבל יש חוק כתוב ויש רוח החוק. וכאן ברור שרוח החוק לא התכוונה לדברים כאלה. גם נשאלת השאלה כמה אתה מוכן לשלם מחיר אישי רק כדי להעניש מישהו אחר.

שאר הדברים לא פחות חמורים ועליהם יש לעמוד.

פורסם

עד כמה שאני מבין אין חוק שמחייב שימוע, אבל יש צוי הרחבה, החרגה ושאר זבלים. בקיצור - שימוע זה חובה.

יחד עם זאת עורך דין שישר אומר "3 משכורות" ראוי שרשיונו ישלל. זה לא כזה פשוט.

בדיוק בגלל זה אמרתי שמשכורת אחת תהווה פשרה ראויה ולא תלושה מהמציאות.

• תוכן חדש...