Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מוסטנג אקובוסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

התלבטתי האם לפתוח נושא גם בפורום טכני - אנסה לשייך הכל לכאן.

אני מעוניין לרכוש את המוסטנג אקובוסט (אני חושב שהחלו להמכר משנת 2015)

חשוב לי שברכב יהיו 4 מקומות , הנעה אחורית זה יתרון , טורבו זה יתרון , רכב חזק כמובן, היצע חלקים ואחזקה לא בשמיים (סטייל מרצדס בימרים ואאודי)

פזלתי לכיוון השברולט קאמרו החדשה, מדהימה אך התחברתי יותר לכיוון המוסטנג.

קורבט - בעייתי מכיוון נושא מקומות הישיבה (ידוע לי שאין הרבה מקום מאחורה זה מיועד לילדים קטנים)

מרצדס - התחילו להתרבות הרבה על הכביש לטעמי - אך אם יש דגם מעניין אשמח לשמוע המלצה.

אשמח לקבל דעות נוספות על רכבים אחרים - או חיזוקים )ולהיפך) לגבי המוסטנג הנוכחית .

כמו כן מבחינה המכאנית, אשמח להבין איך האקובוסט החדשני עובד - האם מדובר בטורבו רגיל (שבלול) או איזה שיטה אחרת ? האם הרכב מתנהג כמו כל רכב טורבו אחר? האם למישהו יש נסיון איתו? מה לגבי שיפור מחשב ניהול מנוע?

האם זה נכון שהאינטרקולר בדגם המקורי קטן מדי ולא מספיק ודורש החלפה בגדול יותר?

מזרקים/הצתה - מישהו אכן נתקבל בבעיות מהסוג הזה או שהשמועה סתם הגיעה לאוזני?

אשמח לפרטים/ להתרשמות (מבעלי נסיון) אודות הרכב.

פורסם

נהגתי ברכב מס' אלפי ק"מ לפני מס' חודשים בארה"ב.

בגדול-נחמד כרכב שכור לטיול.

בקטן-לא משהו.

קצת יותר לפרטים:מקום ל-4 אני בספק רב,אני לא גבוה ולא חושב שמישהו מאחורי היה יכול לשבת,אלא אם ינסרו לו את הרגליים.

כח,נחמד,לא הרגשתי חוסר באף מצב,אבל גם לא משהו "מטורף" (פעם ראשונה שלי ברכב בעל 300 סוסים,אולי ציפיתי למשהו אחר).

אבזור,הרכב השכור הגיע ברמת "פרימיום" והיה בעל אלפי ק"מ בודדים,מושבי עור חביבים,אבל לצערי הראו מעט סימני "שימוש",פלסטיקה יחסית קשיחה.

נהיגה-הרכב מאוד נחמד בתור רכב "שיוט",ברגע שמתחילים "לאתגר" אותו,מתחילים להבין שזה לא בדיוק זה,האף כבד ורוצה להמשיך ישר,ההגה במצב "ספורט" הופך לקשה יותר,אבל גם הוא לא ניתן להגדרה כ"מתקשר" ומעבר לכך כפי השהגדרתי אותו מתכתחילה "נחמד".

בתור רכב שכור-למה לא.

בתור "דיילי"-אני מעדיף לשים את כספי על משהו אחר.

פורסם

לגבי המקום לרגליים ידוע לי, מדובר במקום אשר משמש ילדים ..

לא מחפש את הרכב הכי חזק או להיות הכי חזק בכביש אם כך הייתי הולך לכיוונים אחרים .

כן מחפש את הכח והזמינות , את הצורה אני מאוד מתחבר, אשמח לפרטים נוספים על סוג המנוע הזה "אקובוסט"

בתור דיילי על מה היית מעדיף לשים את כספך ? אני פתוח להצעות ...

פורסם

כפי שציינתי כח לא היה לי חסר,האצה לצורך עקיפה מ-60 מייל ל-100 התבצעה בנחישות ובמהירות.

המנוע הוא 2.3 טורבו 4 ציל' ובמותניו 300-275 סוסים בתלות בסוג הדלק,לא זוכר את נתון המומנט,אבל היה מספיק ואפילו צריכת הדלק טובה מאוד (ארה"ב,לא באמת עניין אותי..).

כנראה שאם הייתי מוציא כ-200 אש"ח,הייתי הולך על משהו מתוצרת אירופאית,להמליץ על משהו ספציפי קצת קשה לי,כי אני לא מחפש.

אולי אם היינו שם אז ב-27000$ הפוני כן הייתה אופציה חביבה ולא יקרה,אבל אנחנו פה ולא שם.

פורסם (נערך)

לפני כמה חודשים, נסעתי על המוסטנג הזו במשך כחודש בארה"ב:

22.jpg

נסעתי עליה אחרי כמה שבועות שם עם שברולט קאמרו אז היתה לי נקודת השוואה מסוימת. מבחינת "יוקרה" על כל היבטיה וחלקיה ברכב- הוא הרגיש מעולה ונכון. מבחינת "ספורט", כמו שאמר קודמי, הוא לא הרגיש רכב ספורט ולא נתן ביצועים של כזה. הקאמרו בעניין הזה לקח אותו ובלי מאמץ. הקאמרו פשוט שד, תאוצה מדהימה ויציבות מעולה.

ועדיין, אחרי שנהגתי על כל אחד מהם כמה שבועות, אם היתי צריך לבחור רכב בינהם היתי הולך על המוסטנג. תנוחת וחויית הנהיגה בו מאוד כיפית ומהנה והרכב קלאסי ומפנק. אין לי הרבה ידע טכני יותר לתרום מלבד זה ששעון-דיגיטלי למד מהירות מאוד היה חסר לי במוסטנג ושהמושבים האחוריים כמעט ואינם ברי הושבה, אבל עדיין - כחוויית נהיגה כללית, מאוד אהבתי אותו.

גם שקלתי לקנות פה מוסטנג, אבל אחרי שאני מכיר את מחירי ארה"ב, כואב לי הלב

לשלם למדינה 100K תרומה.

עריכה אחרונה על ידי itzikc78
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה על התגובות,

האם צורת הפריקה של הטורבו באקובוסט הינה זהה לצורת העבודה של הטורבו הרגיל (בשפת העם שבלול)

האם בעזרת הצ'רגר הזה ניתן ליפרוק אויר בפורק חיצוני ?

האם מישהו יכול לומר כמה יקר (או מוגזם) החלקים המכאנים ברכב הזה בטיפולים השוטפים?

האם ישנם הבדלים בין השנתונים 2015(אני חושב שזה הדגם הראשון של האקובוסט) ל 2017?

האם אכן הקולר הסטנדרטי מגיע קטן מדי ?

מהי ההגדרה שלך לצריכת דלק טובה מאוד?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

http://www.americanmuscle.com/hks-ssqv-bov.html

קיט פורק חיצוני למנועי פורד אקובוסט.

הפורק באקובוסט הוא פנימי ורגיל ואפשר לקנות קיט ולהעביר לפורק

חיצוני, גם הטורבו הוא רגיל ללא תצורה אחרת שונה מכל השאר.

במידה וצריך או תרצה לשפר, תתקשר לאחת הסדנאות בארץ לקבל

אינפורמציה על הרכב, כל מה שנוגע להוספת תכנה, אינטרקולר והעלאת

הספק ועוד, תתיעץ עם אלה שמוכרים קיטים לרכב הנ"ל ומבינים בנושאי

השיפורים לרכב.

פורסם

מסכים עם קודמיי. קיבלתי אקובוסט כזו מההשכרה, אחרי יום התחננתי שיחליפו לי לקאמרו (לא עזר). המנוע מבחינתי פשוט דרעק. לא נושם בסלד גבוה, הרבה לאג, סאונד פושר (פורד מפצים על זה עם רעש מזוייף במערכת). קרוזרית בסדר, מכונית מרגשת או מעניינת היא לא. יפהפיה, זה כן (בכחול). המנוע הורג את האוטו, אני רק מתאר לעצמי איך היא הייתה עם הV8...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מבחינת סאונד לנשמה , ברגע שאחליט סופי שאני רוכש אותה , כמובן שאחליף לפורק חיצוני ומחליף לצנרת יעודית בעלת סאונד איכותי יותר... אני שקיימים קיטים כאלו...

אך מהדברים שעולים כאן, בינתיים גורם לי לרדת מהסיפור ולחפש אלטרנטיבות טובות יותר:(

לאגים, חנק בסלד גבוה זה מבאס:(

מנוע שחשבתי שאמור להיות מדהים במיוחד בחידוש האקובוסט והצורה שמאוד מושכת אותי...

חבריי המלומדים ,

אשמח לאופציות נוספות .

רכב שלא נראה סטנדרטי

מנוע טוב - חובה טורבו, אך יחד עם זאת לא מחפש להיות הכי חזק בארץ.

עדיפות להנעה אחורית

אאודי S3 פחות מושך אותי והנעה קדמית.

מרצדס נמאס.

סיאטים יש כמו חול

אמפרזה טורבו ומיצובישי איבו לא יודע לא עשה לי את הקליק בתקופה הזאת ... אך לא פוסל

מלבד הקאמרו ... מה עוד אוכל לחפש ??

בבקשה רעננו לחובב כמוני שהיה בתרדמת בתחום מספר שנים אופציות מעניינות .

פורסם
מבחינת סאונד לנשמה , ברגע שאחליט סופי שאני רוכש אותה , כמובן שאחליף לפורק חיצוני ומחליף לצנרת יעודית בעלת סאונד איכותי יותר... אני שקיימים קיטים כאלו...

אך מהדברים שעולים כאן, בינתיים גורם לי לרדת מהסיפור ולחפש אלטרנטיבות טובות יותר:(

לאגים, חנק בסלד גבוה זה מבאס:(

מנוע שחשבתי שאמור להיות מדהים במיוחד בחידוש האקובוסט והצורה שמאוד מושכת אותי...

חבריי המלומדים ,

אשמח לאופציות נוספות .

רכב שלא נראה סטנדרטי

מנוע טוב - חובה טורבו, אך יחד עם זאת לא מחפש להיות הכי חזק בארץ.

עדיפות להנעה אחורית

אאודי S3 פחות מושך אותי והנעה קדמית.

מרצדס נמאס.

סיאטים יש כמו חול

אמפרזה טורבו ומיצובישי איבו לא יודע לא עשה לי את הקליק בתקופה הזאת ... אך לא פוסל

מלבד הקאמרו ... מה עוד אוכל לחפש ??

בבקשה רעננו לחובב כמוני שהיה בתרדמת בתחום מספר שנים אופציות מעניינות .

S3 הנעה כפולה.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

אוקי, טוב לדעת תודה על התיקון.

עדיין לא להוט עליה ..

פרט נוסף שחשוב לציין ושכחתי

חובה חובה חובה 4 מקומות ישיבה.

פורסם (נערך)

מסכים שהמוסטנג אינה מלוטשת דיה, אך עם זאת סקסית הנעה אחורית מנוע דיי עוצמתי (0-100 ב5.5 שניות) בגירסאת הפרימיום מאובזרת יפה וכאן נכנס היתרון הגדול שהיא עולה קצת יותר מ200K .

כרכב פאן נטו הייתי הולך על משהו אחר,כרכב אול ראונדר עם שימושיות גבוהה ,יכולת שיוט מהנה מראה עם הרבה נוכחות על הכביש אני חושב שזאת חבילה מעולה.

סדרה 4 או סי קופה עדיפות בכל פרמטר אך הן כמעט כפול במחיר. אפילו הs3 מתחילה באיזור ה300.

נ.ב

הייתי שוקל גם את הצ'אלנצ'ר אני לא יודע איך היא זזה עם הבודי הכבד ומנוע וי6 אבל אולי תצליח למצוא אחת עם v8 במחיר טוב. גם קופה וגם מרווחת.

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

פורסם

תודה על התגובות, אתם מאוד עוזרים לי .

מה שאהבתי במוסטנג זאת האופציה החדשה של להנות ממוסטנג ממנוע "קטן" 2300 טורבו (עם יכולות שיפור שהשמיים הם הגבול) ולהיות מעט אופטימי בצריכת דלק ידידותית יותר

מאשר אטמוספרי שרירים אורגינל בסדרת הV8 או V6

מחיר מוסטנג חדשה נע סביב ה280 ואכן הרכב מיועד לשימושיות מגוונת .

(הילדים פשוט החליטו שהם רוצים מוסטנג.... ולא בא לי לשבור להם את הרצון)

איפה לדעתכם אוכל להתרשם מנסיעת מבחן או בדיקת הרכב ליום יומיים, מישהו מכיר אולי אופציה של השכרה לרכבים מהסוג הזה?

• תוכן חדש...