Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי האתר הנ״ל, אני לא כ״כ מבין - הרי לא יתכן שהוא מכיל את כל העסקאות שנעשו בארץ (פשוט לפי הכמות). אילו עסקאות נכנסות למאגר ואילו לא?

פורסם

הוא אמור להכיל את כל העסקאות שדווחו לרשות המס.

בדקתי עסקאות שאני מכיר מהעשור האחרון וכולן הופיעו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לגבי האתר הנ״ל, אני לא כ״כ מבין - הרי לא יתכן שהוא מכיל את כל העסקאות שנעשו בארץ (פשוט לפי הכמות). אילו עסקאות נכנסות למאגר ואילו לא?

האתר מכיל את כל העסקאות שנעשו, בניפוי עסקאות חלקיות או לא ברורות, כגון רכישת זכויות חלקיות בנכס וכיוצ"ב.

פורסם
אל תשכח שבממשלה יש גם את כחלון ושאר חברי כולנו, שהתחייב להוריד את מחירי הדיור והמשך דרכו הפוליטית לכאורה פחות או יותר תלוי בזה. יש סיכוי שזה קצת יותר משמעותי מבחינתו מכמה מאות אלפי שקלים לכאן או לשם.

רשמית: האוצר דוחה את הדיווח למס דירה שלישית עד סוף יולי

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?fbdid=1001192435&utm_medium=referral&utm_source=facebook&utm_campaign=facebook-post

כמו שחשבתי מתחילים דחיות עד שהחוק הזה בכלל יעלם

פורסם

רק לא הבנתי, איך מה שכתבתי קשור לדחיית ביצוע החוק? או במילים אחרות, אתה באמת חושב שכחלון כל כך מפחד שערך הדירה שלו ירד שהוא החליט ברגע האחרון לבטל את החוק רק בגלל זה? ברצינות?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אתר הנדל"ן הממשלתי החדש, נראה לא רע בכלל.

https://www.nadlan.gov.il/

בדקתי את עסקת הרכשיה שביצעתי לפני כ-4.5 שנים - מופיע הבכתובת שגויה (בניין ליד) באתר רשות המיסים היא מופיעה נכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בדקתי את עסקת הרכשיה שביצעתי לפני כ-4.5 שנים - מופיע הבכתובת שגויה (בניין ליד) באתר רשות המיסים היא מופיעה נכון.

בד"כ ההסתמכות בבדיקה היא ע"פ גוש וחלקה.

פורסם

אני יודע, אבלאת הכתובת שלי אני זוכר, את הגו"ח לא. וגם העסקה בדירה השניה שנה יותר מאוחר נרשמה באותה כבתובת שגויה.

חוץ מזה - אם אני טועה תקם אותי, אבל עד כמה שאני מכיר כתובת וגו"ח קשורים חד ערכית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא.

אני חושב שהוא בובה על חוטים ופועל בגבולות שנותנים לו לפעול.

בנתיים מחיר למשתכן לא מוכיח את עצמו.

אתה כמובן צודק - כחלון הוא מנהיג מפלגת קואליציה בינונית, לא דיקטטור. אני מניח שיש עליו לחצים מכל הכיוונים - פנים מפלגתיים, קואליציוניים, מהאופוזיציה, מהפקידות המקצועית, מהציבור והעיתונות, ובסופו של דבר הוא מעוניין גם להיות בממשלה הבאה. אז כן, הוא די מוגבל ביכולותיו.

ועדיין (ואני ממש לא מעריץ של האיש, די רחוק מזה, ולא הצבעתי לו), במסגרת האפשרויות לפחות אפשר להגיד שהוא מנסה, גם אם לא תמיד בכיוון הנכון.

אפילו הדונלד, שנבחר בבחירות אישיות ויש לו רוב רפובליקאי איפה שהוא לא רוצה, לא ממש מצליח לבצע את כל ההבטחות שלו. זה מן קטע כזה שקוראים לו דמוקרטיה. אבל הי, תמיד אפשר להשוות לפוטין, או ארדואן. אלה מנהיגים אמיתיים!

מחיר למשתכן לדעתי לא אמורה ממש להוריד מחירים באופן גלובלי, אלא בעיקר "לשחרר לחץ'" בקבוצת אוכלוסיה מסוימת. סוג של כלכלה סקטוריאלית. השאלה הנכונה לדעתי זה אם היא מצליחה ביעד המצומצם הזה.

אני מסכים איתך

פורסם
אני יודע, אבלאת הכתובת שלי אני זוכר, את הגו"ח לא. וגם העסקה בדירה השניה שנה יותר מאוחר נרשמה באותה כבתובת שגויה.

חוץ מזה - אם אני טועה תקם אותי, אבל עד כמה שאני מכיר כתובת וגו"ח קשורים חד ערכית.

לא תמיד.

ישנם אזורים בהם שינו את הגושים והחלקות ובנוסף, כתובת הנכס השתנתה כתוצאה ממעבר של כתובת עם מספרי בניינים תלת ספרתיים, לכתובת עירונית רגילה.

פורסם

רק היום:

הגרלת 15,000 דירות במחיר למשתכן (נניח, אני מקווה שחצי מזה יצא לפועל)

הריבית בארה"ב ממשיכה לעלות

הירידה במספר העסקאות עדיין איתנו

אולי עוד יש לנו סיכוי...

אני מסכים איתך

פורסם

המחיר למסתכן 15,000 דירות, כמו שאני רואה את זה:

הגרלות? WTF לא יכלתם לחשוב על פתרון יותר אלגרנטי. כאשר המדינה אנטי הימורים בגלוי, הגרלות זה מה שצריך לעשות כדי להיות בעל נכס כאן?!

למרבית הפרוייקטים אין עוד היתרים. מה שבעצם זה אומר שהלחץ יעבור לעירייות לתת היתרים ואישור תחילת בנייה. מבחינת כחלון עבודתו נעשתה.

מישה אמר The elections are coming?

התחייבות לספק נכסים תוך 4-5 שנים. בנתיים בזמן הזה הקונים ישלמו משכנתא + שכירות. הגדלת חובות ונטל הכלכלי, במיוחד אצל אלו שייקחו 90% מימון ועוד על זה תוסיפו את המשכנתא היקרה שמ2014 רק ממשיכה רק לעלות.

אולי הפתרון לעבור לגור אצל ההורים?

לא לשכוח תשומות בניה שכנראה לבסוף הנכס יעלה בכמה עשרות ש"ח יותר.

איכות הבנייה והתשתיות נטולה בספק, ראו ערך פסגות ראש העין.

פתרון הזוי לבעיה ענקית.

חבל שחוק מע"מ אפס נפל...

פורסם

הגרלות? WTF לא יכלתם לחשוב על פתרון יותר אלגרנטי. כאשר המדינה אנטי הימורים בגלוי, הגרלות זה מה שצריך לעשות כדי להיות בעל נכס כאן?!

המדינה נגד הימורים פרטיים. הימורים בחסות המדינה קיימים כבר משנת 1951 (קישור להסטוריה של מפעל הפיס).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

א. זה לא הגרלות של מפעל הפיס או ניחוש מספרים או הפרחת יונים.

יש הרבה יותר זכאים מאשר דירות, ולכן מגרילים את זכות הקדימה. לא נראה לי כזה נורא.

ב. מה שאתה כותב לגבי היתרים נכון במאה אחוז. יש כ''כ הרבה גורמים שיכולים לתקוע הליכי תכנון ובניה לשנים ארוכות. צריך לשמן את כולם בדרך...

ג. אני לא רואה מצב ש4-5 שנים משלמים משכנתא + שכירות. סה''כ התשלום הראשון בחתימת חוזה הוא מההון העצמי, כנראה גם השני שהוא לפי קצת התקדמות הבניה - ואז הצפי לקבלת מפתח הוא כשנה וחצי עד שנתיים (אני מתכוון החל מהתשלום השלישי שבד''כ מגיע ממשכנתא, ואז כבר יש כמעט שלד גמור). אפשר לקחת גרייס מלא או חלקי במצב הזה. לא נעים, לא נורא.

ד. המשכתנא מתייקרת, זה נכון, אבל עדיין באופן יחסי להיסטוריה היא ברמות הנמוכות שלה. מי שייקח שני שליש בקל''צ ייקבע ריבית סבירה, והשינויים בפריים ישפיעו רק על שליש מהמשכנתא שלו.

ה. איכות בניה - כמו בכל רכישה מקבלן. יש יותר טוב, יש פחות טוב. מכיר דירות של מחיר למשתכן שהקבלן עשה עבודה הרבה יותר טובה מאשר דירות בבניין ממול ב350,000₪ יותר.

ו. מע''מ 0 היה אחד הדברים הגרועים שמישהו הגה פה.

ז. הגדלת היצעים (לא משנה מחיר למשתכן או לא) + עליית ריבית המשכנתאות​ (בין אם מלאכותית כמו בשנתיים האחרונות ובין אם אמיתית מתוך השפעה של מגמת הריבית בעולם) יגרמו יחד להפחתת מחירי הדיור. לא שום דבר אחר.

יש פחות כסף בשוק + יש יותר דירות בשוק = ירידה במחירי הדירות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...