Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מע"מ 0 - כמו מחיר למשתכן - זו סובסידייה ממשלתית להורדת מחירי דיור עבור הציבור(/קבלנים...)

שתי התוכניות חרא, שתיהן נובעות מפופוליזם בגרוש.

לפחות במע"מ 0 לא היה מדובר בפאקינג הגרלה(!!!!!) אלא בקריטריונים, וכך אפשר לבצע מיקוד להטבה לקבוצות מסוימות, דבר שברמה הרציונלית עדיף פי +/- גזיליון מהגרלה (שוב: זו נבלה וזו טריפה, אבל אני מעדיף נבלה ממוקדת מטריפה מוגרלת - למרות שאת שתיהן הייתי קובר עמוק באדמה). כל פעם שאנשים מביעים תמיכה בתוכנית המטומטמת הזו של כחלון אני חוטף חלחלה וייאוש בו-זמנית, כי בעיני זו עדות לעד כמה הציבור לא מסוגל להתמקד בהבנת דברים שחשובים לו.

מחיר למשתכן זו, בעיני, אחת התוכניות הכי ציניות מפי אחד הפוליטיקאים הכי ציניים. עשרות מליוני שקלים שיכלו להיות ממוקדים בהסרת חסמים, ייעול הליכים, הנגשת פריפריה, פיתוח קרקעות וכו' וכו' - אבל במקום זאת הלכו להגרלה בין כמה אנשים על מי יקנה דירה בהנחה.

ואם באמת נדרש הסבר מדוע סובסיידיה שמתקבלת ב*הגרלה* מה*ממשלה* זה דבר רע - אז באמת שאני לא יודע מה עוד אפשר לומר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור תרשה לי לחלוק עליך בנקודה הזאת.

גם במחיר למשתכן יש קריטריונים. מה לעשות שעדיין, אחרי הסינון והניפוי, יש הרבה יותר זכאים מאשר דירות.

מחיר למשתכן ממוקד מטרה - זוגות ללא דירה.

אבל בנקודה האחרת אתה צודק ובגדול - צריך להשקיע הון בתשתיות ובהנגשת הפריפריה כולל איזורי תעסוקה וכו', וכמובן הסרת חסמים וייעול הליכי התכנון.

אבל תתעורר, אתה בישראל!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מה לעשות? הנה כמה רעיונות לדוגמא, ואני בטוח שיש טובים ויעילים יותר:

או למקד קריטריונים (לדוגמא ניקוד המשקלל כל מיני פרמטרים, כמו כמה תורה למדת או כמה צבא עשית, כתלות במפלגה המובילה כרגע)

או להוריד כמות סובסידייה פר אדם בשביל לסייע ליותר אנשים

או כאמור להשתמש בכסף בשביל לסייע למי שבוחר לגור רחוק מאזורי הביקוש (ובעצם לנסות לאזן את גרף הביקוש/היצע בין המרכז לפריפריה)

או, ואני רק זורק כאן מחשבה לאוויר, לא לנסות לכבות שריפה ע"י השתנה - אתה אולי נראה מגניב שאתה שולף ככה את המלאולאו מול כולם, אבל זה לא פותר כלום בטווח הרחוק ועושה לא מעט נזק...

הרי זה אמור להיות די ברור שה"פתרון" הזה לא פותר כלום, זה סתם פלסטר שחלק מהאלקטורט הנוכחי שלך יוכל להרוויח - אבל בטווח הרחוק לא שווה מאום. אותה כמות דירות חדשות תכנס לשוק, חלק מהמזליסטים שזכו בהגרלה ירכשו אותן קצת בזול יותר, אין שום פרופורציה בין כמות המשאבים שהשקעת לכמות התועלת הציבורית שהתרחשה בפועל.

מצד שני זה כנראה עובד על רוב הציבור, ושווה לא מעט מנדטים - וזה הרי מה שחשוב בסופו של יום, לא ככה? (:

ולגבי השורה האחרונה שלך... בוא נדבר עוד שנה

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למה לבן אדם לא לחשוב על קניית דירה כשמעלים לו את השכירות כל שנה. בלי שום חוקים להגנתו. איזה מוטבציה יש לאדם להמשיך לגור בשכירות כאשר כל שנה הוא צריך להתחנן לבעל הדירה שלא יעלה לו את השכירות. אני באותה דירה כבר 3 שנים וכבר הספיקו להעלות לי את המחיר ביותר מ 350 שח אחרי שפעם אחת התחננתי שלא יעלו לי. ממש כמו כבלים, כמו טלפון, כמו אינטרנט. כל שנה צריך להתחנן להישאר על אותו המחיר או לא להעלות בהרבה.

אז תגידו תעבור לדירה אחרת. סבבה, להתחיל לחפש, לשרוף ימי עבודה, לארוז, לעבור, רהיטים במידת הצורך. ואז שוב, מלחמת אל תעלה בבקשה את שכר הדירה

פורסם

תחילה: לדעתי מעבר דירה הוא לא סיפור כזה גדול. מאמץ של שבוע, ובתמורה אתה גם עושה ניקיון יסודי ויש לך הזדמנות להפטר מכל מני ג'אנק שנצבר.

דבר שני, נסה לחתום על חוזה לשלוש שנים לפחות. אם אתה לא גר בתל אביב למשל, נסה להציע ערבות בנקאית של 3-4 חודשי שכירות, ובתמורה בקש אופציה לשנתיים נוספות. לחלופין, אם מדובר בדירה בה שכר הדירה נמוך מעט ממחיר השוק, נסה לקבע שלוש שנים עם עלייה צנועה במחיר השכירות בשנה השלישית.

פורסם
תחילה: לדעתי מעבר דירה הוא לא סיפור כזה גדול. מאמץ של שבוע, ובתמורה אתה גם עושה ניקיון יסודי ויש לך הזדמנות להפטר מכל מני ג'אנק שנצבר.

דבר שני, נסה לחתום על חוזה לשלוש שנים לפחות. אם אתה לא גר בתל אביב למשל, נסה להציע ערבות בנקאית של 3-4 חודשי שכירות, ובתמורה בקש אופציה לשנתיים נוספות. לחלופין, אם מדובר בדירה בה שכר הדירה נמוך מעט ממחיר השוק, נסה לקבע שלוש שנים עם עלייה צנועה במחיר השכירות בשנה השלישית.

נחמד בתיאוריה.

בפועל, חוץ מ"להיפטר מעל מיני ג'אנק על הדרך" אתה גם הורס את הרהיטים שלך. גם מוצרי חשמל לבנים לא אוהבים טלטולים.

בישראל פשוט לא קיימת תרבות השכרת דירות לטווח רחוק.

בניגוד לצרפת, למשל, בה סבתה של אשתי שכרה את אותה דירה משך למעלה מ 40 שנה, כולל שיפוץ איכותי כל כמה שנים.

בישראל כמו בישראל בעלי הדירות מסתכלים דרך החור של הלירה, ומבחינתם להחליף שוכרים בשביל עוד 50 שקל בחודש.

שוב, לצורך ההמחשה, מולי גרים בשכירות זוג צעיר ומקסים, ששומרים על הדירה בצורה הוגנת, ופלוס נוסף הוא שלבחור יש ידים טובות - מה שאומר שרוב התחזוקה השוטפת שלא דורשת חלפים יקרים פשוט נחסכת מבעל הבית.

לפני שבועיים הם פנו אלי שאחלה פניו של בעל הבית שלהם שרוצה להעלות להם בכ-300₪ לחודש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כל בעלי הדירות הם כאלה. לדעתי, אם מצאת שוכרים איכותיים עדיף לשמור עליהם ולא להעלות את המחיר רק כי ראית באינטרנט שברחוב שלך משכירים ב300 שקל יותר. נכון שזה "הפסד" של 3600 ש"ח בשנה אבל בהחלט שווה שקט נפשי, לפחות לטעמי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גר בדירות שכורות כ-12 שנה. עברתי דירה 3 פעמים.

מכונת הכביסה שלי והמקרר בני כ-10 שנים ועברו 3 פעמים. המדיח והמייבש בני 6-7 כמדומני ועברו פעמיים. טלוויזית פלזמה בת 8 כמדומני.

הנזקים היחידים הם שולחן שנשרט בצורה רצינית, רמקול שהמובילים תקעו בו אצבע ומראה שנשברה ותוקנה על ידי המובילים.

ארון אחד בן 20 שנה לדעתי לא ישרוד הובלה נוספת וילך לפח. שאר הריהוט נראה כמו חדש.

פעמיים הובלתי לבד, ופעמיים נוספות אחרי שכבר הצטבר ים של ציוד הובלה על ידי חברה מומלצת.

שכר הדירה עלה בבית הראשון שגרתי בו כ-4 וחצי שנים כמדומני, ובדירה הנוכחית בשנה השלישית תהיה תוספת מחיר של 5%, כאשר בשנה הראשונה והשנייה מעט מתחת למחיר השוק.

אמנם זה לא נוח כמו באירופה, אבל בסה"כ לא סיוט בלתי נסבל עבור זוג לטעמי. אולי זה קצת שונה בעין של המרכז של תל אביב היכן שכל בעל דירה מרגיש את עצמו מלך - לא יודע.

ייתכן וכאשר יהיה ילדים בגיל בית ספר השיקול יהיה שונה.

אנחנו לשוכרים שלנו מעולם לא העלינו שכר דירה בתוך חוזה. אף שוכר לא נשאר אצלינו יותר מ-4 שנים (עוברים עם התרחבות המשפחה), ייתכן שאם היו נשארים תקופה ארוכה מאוד בשלב מסויים היינו מבקשים להתאים לתנאי השוק אולי מינוס קצת. אני מניח שיש עוד משכירים כמונו.

פורסם

ולכן אין לי שום מוטיבציה להמשיך ולגור בשכירות. אם אני מגיע למצב ששכר הדירה עולה ועולה, ואני לא מצליח לחסוך כסף בסוף החודש עקב כך, אין שום סיבה שאמשיך לממן את בעל הדירה כדי שיעשה קרוזים לארה"ב על חשבוני. מעדיף לממן את הבנק. זה נבלה וזה טריפה.

פורסם

הדירה בה אני גר עולה בערך 2.2 מיליון ש"ח. דמי השכירות נכון להיום עומדים על 5,050 ש"ח.

נניח והיה ניתן לקבל משכנתא בסך 100% מערך הדירה.

בריבית של 3% שנתית (נמוכה למדי) אתה משלם בתשלום הראשון רק 5,500 ש"ח ריבית.

נניח והיית יכול לקחת משכנתא ל-30 שנה עבור כל הסכום בריבית קבועה לא צמודה של 3% היית משלם כ- 9,500 ש"ח בחודש משכנתא.

זה בכלל לא בטוח שלאחר 30 שנה הדירה שלך תהיה שווה יותר מאשר אם תשים את ההפרש בין השכירות לבין המשכנתא בצד ותשקיע אותם באפיקים מניתיים.

מול החסרונות צריך גם לזכור את היתרונות. אתה לא תקוע עם שכן חרא במקרה ונתקעת בבניין עם אחד כזה, ניתן לעבור בקלות אם איזור התעסוקה שלך משתנה ואפשר להצטמצם בקלות במידה ופתאום ההכנסה החודשית שלך חטפה מכה לטווח ארוך.

יש לכאן ולכאן.

פורסם
אין שום סיבה שאמשיך לממן את בעל הדירה כדי שיעשה קרוזים לארה"ב על חשבוני. מעדיף לממן את הבנק. זה נבלה וזה טריפה.

נבלה שכמותו, משכיר את הרכוש שלו תמורת תשלום, גוועלד!

תאמין לי צריך להעלות את כולם על רכבת לשלוח אותם לתיזנאעמו ואז נשאר רק אנחנו האנשים הטובים ששוכרים דירות ולא יהיו לנו יותר עסקנים עשקנים שמשכירים דירות בתשלום ונוכל לקחת אותן לעצמו ואז אם נרצה נניח לעבור דירה אז בשביל לממן את הדירה החדשה נשכיר את הדירה השלנו ונהפוך בעצמנו לעסקנים ואז רגע שיט

פורסם
ולכן אין לי שום מוטיבציה להמשיך ולגור בשכירות. אם אני מגיע למצב ששכר הדירה עולה ועולה, ואני לא מצליח לחסוך כסף בסוף החודש עקב כך, אין שום סיבה שאמשיך לממן את בעל הדירה כדי שיעשה קרוזים לארה"ב על חשבוני. מעדיף לממן את הבנק. זה נבלה וזה טריפה.

צ'מע נתנת לי רעיון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...