Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא משנה, מי שיש לו כסף רק לשיומי ביד2 אבל לוקח הלוואה בשביל אייפון חדש, שלא יבכה שאין לו כסף לשלם על מצרכים בסופר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הסיבה היחידה שחידשתי את ליין התחתונים המחוררים שלי זה כי הייתי צריך להשלים הזמנה ל50$ באמזון.

טישרט ב-2000 שקל? בערך התקציב שלי לביגוד+הנעלה לעשור.

אולי אני הומלס ?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

הסיבה היחידה שחידשתי את ליין התחתונים המחוררים שלי 

אולי אני הומלס ?

המונח המדעי הוא "ביטוח לאומי" 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

פוזה עולה ביוקר. או בהלוואה ב-8 אחוז ריבית, ואז פורסים ל-36 תשלומים ולא מרגישים

סתם שתדע שהיום זו נחשבת ריבית נמוכה יחסית. לפני שבועיים התעניינתי במימון לרכישת רכב בלובינסקי טרייד - הם נותנים הלוואות ב-9% צמוד מדד, זה הזיה. 

פורסם
לפני 5 שעות, natco כתב:

כדאי מאד לקרוא את כל הכתבה, לא רק את הכותרת.

מדובר על מכרזים לשכירות ארוכת טווח. המחירים שם היו תמיד נמוכים משמעותית מהמחירים במכרז רגיל.

בזמן האחרון (משום מה אחרי הקורונה) זה פתאום קפץ, בעיקר כי יזמים ניצלו פרצות שאפשרו לשחרר את הדירות לשוק אחרי 5 שנים (חוק עידוד השקעות הון) במקום אחרי 15 (במסלולים האחרים).

עכשיו, כשהריבית מזנקת וחוק עידוד השקעות הון תוקן, כדי שגם שם יהיה אפשר לשחרר רק אחרי 15 שנה, אז הכדאיות יורדת דרמטית, ואיתה המחיר שיזמים מוכנים להציע.

ושוב, כדאי לנסות לקרוא בין השורות את האג'נדה שמנסים "להאכיל" אתכם בה בכתבה

(משפטי מפתח: "המדינה צריכה להציע הגנה מפני הריבית העולה", "במדינות אחרות בהן רוצים לעודד שכירות לטווח ארוך מציעים סבסוד ריבית", "זה אינטרס של המדינה והיא צריכה לעודד את זה"...)

בכל מקרה - עם כל ההזדהות - אין לזה שום קשר למכרזי מכירה.

לא מסכים.

קודם כל, המכרז שבו זכתה גזית גלוב בתל השומר זהה לחלוטין לתנאים שבהם זכתה אקרו, בחצי מחיר לקרקע פלוס פיתוח. מדובר בשכירות לטווח ארוך כאשר חצי מהדירות יושכרו במחיר מופחת.

דבר שני, מבחינת מכרזי המכירה, יש קשר חלקי- בשכירות ארוכת טווח היזם לוקח על עצמו גם את תפקיד המשקיע, ואפילו משקיע עם הטבות מס שאין למשקיע פרטי. הפער במחירי המכרזים נובע מזה שבגלל עליית הריבית הרבה פחות כדאי להיות משקיע, ואם היזמים מבינים את זה, גם המשקיעים הפרטיים יבינו את זה. 

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

נדלן!!!!

יש לי אחלה חולצות של היצרן הזה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

אולי אני הומלס ?

אם אתה הומלס מה אני אומר שאני עדיין לובש גופיות מימי התיכון והצבא ... 😂

ואם נחזיר את השרשור לנושא שלו, כמה דברים, בעיקר לאור הדברים הנוכחים שכתב  @natco:

1. כשעוד לא בנו כלום, אפשר (אולי) "לשים את המפתחות על השולחן". כשכבר התחלת בניה אתה בבעיה. קחו לדוגמא פרוייקט תמ"א באזור שלי שאני מכיר את איש המכירות. זה פרוייקט שאני מניח שעשו לו שמאות סביבות 2019 ושהתעכב כי הקבלן ניסה למקסם זכויות והלך לבתי משפט ונתנו לו בראש, אז גם אם היה מוכר את כל הדירות מראש הריבית לבנק היתה אוכלת לו הרבה מהרווח, והוא כבר היה חייב לבנות כי הדיירים הקיימים איימו בתביעה ... אממה, בגלל שלא נתנו לו עוד זכויות בניה הוא דפק מחיר "ג'מבו" בפריסייל שהתחיל לפני כחצי שנה ולא מכר בינתיים דירה אחת. בא אליו מישהו שרצה לרכוש 3 דירות ואחרי מו"מ של כמה חודשים טובים הגיעו להנחה של כ-20% מהמחירון ... ואז אותו אדם פוצץ את העסקה על כלום. רק שאני מכיר את האיש והוא אמר לי שהוא יודע שכאן הוא גם יכול לקבל הנחה יותר גדולה עוד מספר חודשים שהכל יעמוד והריבית תדפוק (תרתי משמע) כי אין בדיוק מאות אנשים שיכולים לקנות במזומן 3 דירות ...

2. מאידך, בפרוייקט תמ"א אחר ממש לידי, הבנין פונה לפני כמעט שנה. המתווך (הפוץ-פלוץ-דביל) ממשיך לפרסם את הדירות שם במחירים שהם מעבר להזויים (וכבר כתבתי עליו) ... אבל כנראה ששם באמת יש פחות לחץ, למרות שכבר כמעט שנה המתווך כותב ש"מחר מורידים את הבנין ומתחילים לבנות" ... יהיה מעניין מה יקרה שם.

3. ואחרון חביב, חבר שמעורב בתמ"א בלב ת"א. הבנין פונה לפני כ-3 חודשים וכבר הורידו אותו כי שם הקבלן מכר את כל הדירות שלו מהר כשעוד היה סבבה במחצית השניה של 2021 ... מה שמראה שצריך מזל בחיים.

אז לסכם - אם הריווחיות של דוח האפס היא 15% לפי מחירי סוף 2021, היום חלק מהקבלנים באמת נמצאים בתוך "סופה מושלמת" ומולם יהיו רוכשים שיש להם נזילות, שאינם פראיירים והם יקבלו הנחות יפות שגם עוברות את ה-15%, כי בסופו של יום הקבלן חייב לגמור לשלם לבנק ואולי לחלץ (חלק) מההון שלו.

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, תחבצ כתב:

לא הבנתי, אתם קונים מותגים כדי שאנשים ידעו שאתם לובשים חולצה בX כסף? 
אם אני קונה מותג זה כי אני אוהב את האיכות ולא אכפת לי שיחשבו שזה מזויף כמו שלא אכפת לי אם יחשבו שאני עשיר או עני.

זה נקרא סטטוס

מדי פעם אני מארח אצלי פרלמנט של חברים מכל מיני מקומות

לפני כמה שבועות ישבנו ואחד המוזמנים בן 65 איש שוק ההון שאל מה הקטע בלהוציא 4000-5000  על נעל סניקרס

חבר הסביר לו שזה עניין של סטטוס, מעמד

בדיוק כמו להוציא 150 אלף על שעון ומליון שח על רכב.

מכירים אותך, אתה מתלבש יפה, אופנתי, יודעים שיש לך כסף, בין היתר זה כולל גם מותגים, והבגדים האלה נראים טוב אז למה לא

הנעל זה לא האישו, זה כל המעטפת

זה התיק של לואי ויטון שאתה לוקח עלייך ליום יום לצ'קים ולדברים כאלה,

זה הרכב, השעון, המשקפיים של הובלוט, כל המעטפת.

ברור שאם שכן שלך לא מסתובב בקליקה כזאת וסבבה לו לנסוע על מאזדה 3 2008, הוא לא מתאים לטייפ הזה

כמו האורח הבן 65 שמרוויח המון ממניות אבל חי חיים פשוטים

הם שונים ולכל אחד סבבה להיות בדרך שלו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

דירות ב-1.35 מיליון שקל בראשל"צ: הנחות מטורפות במחיר מטרה

תוצאות מכרזי מחיר מטרה  של רשות מקרקעי ישראל מתפרסמות ואלו המחירים בהם תימכרנה דירות בישובים הבאים: פתח תקווה: דירות החל מ-1.29 מיליון שקל (רובע סירקין), בראשון לציון  דירות החל מ-1.35 מיליון שקל (שכונת חצבים) ובנתיבות דירות החל מ-693 אלף שקל (מעלות הנחל)

לא הבנתי

המדינה משווקת תוכנית שמוכרת דירות בקדימה ב 2.5 מליון שקל

ותוכנית דומה עם שם אחר ומוכרת שם דירות בראשון ופתח תקווה ב 1.3? באר יעקב אפילו פחות 1.2

או שמדובר רק על דירות 3 חדרים עם הנחה של 300 אלף

https://www.ice.co.il/realestate/news/article/923380

ואיך בתוכנית הזאת המחירים כן מצליחים להיות סבירים ובתוכנית השניה המחירים דומים למחיר שוק?

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 10 שעות, G. P. Magnus כתב:

אם אתה הומלס מה אני אומר שאני עדיין לובש גופיות מימי התיכון והצבא ... 😂

ואם נחזיר את השרשור לנושא שלו, כמה דברים, בעיקר לאור הדברים הנוכחים שכתב  @natco:

1. כשעוד לא בנו כלום, אפשר (אולי) "לשים את המפתחות על השולחן". כשכבר התחלת בניה אתה בבעיה. קחו לדוגמא פרוייקט תמ"א באזור שלי שאני מכיר את איש המכירות. זה פרוייקט שאני מניח שעשו לו שמאות סביבות 2019 ושהתעכב כי הקבלן ניסה למקסם זכויות והלך לבתי משפט ונתנו לו בראש, אז גם אם היה מוכר את כל הדירות מראש הריבית לבנק היתה אוכלת לו הרבה מהרווח, והוא כבר היה חייב לבנות כי הדיירים הקיימים איימו בתביעה ... אממה, בגלל שלא נתנו לו עוד זכויות בניה הוא דפק מחיר "ג'מבו" בפריסייל שהתחיל לפני כחצי שנה ולא מכר בינתיים דירה אחת. בא אליו מישהו שרצה לרכוש 3 דירות ואחרי מו"מ של כמה חודשים טובים הגיעו להנחה של כ-20% מהמחירון ... ואז אותו אדם פוצץ את העסקה על כלום. רק שאני מכיר את האיש והוא אמר לי שהוא יודע שכאן הוא גם יכול לקבל הנחה יותר גדולה עוד מספר חודשים שהכל יעמוד והריבית תדפוק (תרתי משמע) כי אין בדיוק מאות אנשים שיכולים לקנות במזומן 3 דירות ...

2. מאידך, בפרוייקט תמ"א אחר ממש לידי, הבנין פונה לפני כמעט שנה. המתווך (הפוץ-פלוץ-דביל) ממשיך לפרסם את הדירות שם במחירים שהם מעבר להזויים (וכבר כתבתי עליו) ... אבל כנראה ששם באמת יש פחות לחץ, למרות שכבר כמעט שנה המתווך כותב ש"מחר מורידים את הבנין ומתחילים לבנות" ... יהיה מעניין מה יקרה שם.

3. ואחרון חביב, חבר שמעורב בתמ"א בלב ת"א. הבנין פונה לפני כ-3 חודשים וכבר הורידו אותו כי שם הקבלן מכר את כל הדירות שלו מהר כשעוד היה סבבה במחצית השניה של 2021 ... מה שמראה שצריך מזל בחיים.

אז לסכם - אם הריווחיות של דוח האפס היא 15% לפי מחירי סוף 2021, היום חלק מהקבלנים באמת נמצאים בתוך "סופה מושלמת" ומולם יהיו רוכשים שיש להם נזילות, שאינם פראיירים והם יקבלו הנחות יפות שגם עוברות את ה-15%, כי בסופו של יום הקבלן חייב לגמור לשלם לבנק ואולי לחלץ (חלק) מההון שלו.

זה תמצית העניין. חלק מהמשתתפים פה בשרשור מסרבים להבין דבר אחד פשוט, דוח אפס, התחייבויות נזילות מול הבנק וכו' וכו' הכל טוב ויפה.

במצב שבו השוק יורד וכבר יודעים שאי אפשר למכור במחיר שתכננו, ימכרו בכל מחיר.

איזה מחיר? כל מחיר שלקוח יסכים לשלם במצב שוק קטסטרופלי.

כי תמיד עדיף להפסיד 10 שקל במקום 100 שקל.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 14 שעות, MiniMiz3r כתב:

סתם שתדע שהיום זו נחשבת ריבית נמוכה יחסית. לפני שבועיים התעניינתי במימון לרכישת רכב בלובינסקי טרייד - הם נותנים הלוואות ב-9% צמוד מדד, זה הזיה. 

סתם נכנסתי לאתר של הבנק לראות מה התנאים ואני לא איזה אוליגרך, על רכב חדש הציעו פריים+0.5.

אחרי שיצאתי היה רשום "ההוצאות מכבידות עלייך? בוא לקחת הלוואה". כן, אני בבעיות תזרים ומה שיפתור לי את הבעיות זה עוד הלוואה.

פורסם

הפריים של היום זה לא הפריים של לפני 7 חודשים
ובדקת מימון בנקאי
בלובינסקי כמובן שהגיוני שהמימון יקר

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני חושב שבקרוב מאוד נתחיל לראות ירידה גם בעסקאות בראשות המיסים.

אם באיזור שלי לפני מספר חודשים לא היתה מפורסמת דירת 4 חדרים אחת בפחות מ-3 מיליון ש"ח, לפני חודש היתה סנונית אחת, ועכשיו יש כבר מספר דירות מתחת ל-3, והן כבר לא קומה 1 פונה לכביש.

• תוכן חדש...