Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל אחד זה שונה: אוטו שלי גם 1.2 TSI עם DSG7 ואני מאוד נהנה מכל הנקודות שאתה לא אהבת באוקטביה.

DSG7 (עם כל השם הרע שיש לו) כשהוא תקין, לטעמי הוא תענוג - חלק וזריז.

S&S - אני לא מכבה אותו. לפחות בנסיעות בתוך ירושלים (עם לא מעט עליות וירידות) לי מרגיש מאוד מתאים. חוץ מזה, אני מאוד אוהב את הכל של התנעת המנוע הזה, עם השריקה הקטנה:)). יתרון נוסף - אם אתה עומד בפקק, רוצה להתקדם אבל נהג ברכב שלפניך "נרדם" או "מביא ביד", קול של התנעה מזיר אותו לחיים:))

נכון שצריך להיות הבדל באופי הנהיגה בין אם משתמשים בגיר יפני לבין DSG. אני עברתי לסקודה אחרי הונדה. טוב שקראתי באינטרנט על הDSG ובאתי מוכן לשנות את אופי הנהיגה שלי. בעיקר, במקום להעיץ ואז לשחק עם הבלמים (בתוך העיר) אני צובר או מנמיך מהירות לאט ובסבלנות בשאיפה כמעט לא לגעת בבלמים.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לכל אחד זה שונה: אוטו שלי גם 1.2 TSI עם DSG7 ואני מאוד נהנה מכל הנקודות שאתה לא אהבת באוקטביה.

DSG7 (עם כל השם הרע שיש לו) כשהוא תקין, לטעמי הוא תענוג - חלק וזריז.

נכון תיארת,

אני כנ''ל DSG7 מנוע 1.4 ממש נהנה מכל רגע,

תצרוכת דלק בערך כמו שתיאר פות''ש.

פורסם

מהפוסט של פותח השירשור נשמע שיזדקק לטיפול נפשי בטרם יסיים את תקופת הליסינג עם האוקטביה. ממש ניחוח של דיכאון.

פורסם

נהגתי הרבה על אוקטביה 1.2, בתחילת כל נסיעה הייתי מכבה את ה S&S כי הוא היה מאוד מציק (מתניע לאט ומכבה את המזגן ברמזור).

את הגיר dq200 דווקא מאוד אהבתי מבחינת ביצועים.

באוטו החדש שלי ה S&S ניהיה הרבה יותר חכם, הפסקתי לכבות אותו ובקושי מרגיש איך הוא נכנס לפעולה.

והגיר dq381 זה בכלל עולם אחר :inlove:

פורסם

קח עוד סיבה לאהוב אותה, לא תצטרך לתקן אותה מכספך;)

נהגתי פעם אחת על גולף עם DSG, וזה הספיק. במהירות מפלצתית של 60 קמ"ש היא כבר בהילוך 6 או אפילו 7, ומעבירה הילוכים בלי סוף, כמו נדנדה, נורא מעצבן.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

פות"ש קצת מתוסכל. ממליץ על GTA V כל ערב לפני השינה.

לגבי ה S&S : רעה חולה. מסכים איתו. הכי נורא שאין טיימר שניות תוך כמה זמן מעצירה הוא ייכנס לפעולה.

פורסם

גם ברנו הstop and start מעצבן ותמיד מכובה.

אבל דווקט אישית את הגיר מאוד אהבתי גם בפקק הוא מתנהל טוב כי רוב הזמן יכול להיות על הילוך שני גם במהירות מאוד נמוכה.

כמו כן הגיר מהיר מאוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עכשיו אני מבין למה חבר בלאון מכבה את המערכת לפני כל נסיעה.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
גם ברנו הstop and start מעצבן ותמיד מכובה.

אבל דווקט אישית את הגיר מאוד אהבתי גם בפקק הוא מתנהל טוב כי רוב הזמן יכול להיות על הילוך שני גם במהירות מאוד נמוכה.

כמו כן הגיר מהיר מאוד.

בן כמה הרנו שלך? לצערי ברנו המצב מדרדר, אני כבר ים פלואנס שניה שלי (וממש לא מרחם על הרכב), בשניהם כבר מ80K ק"מ בערך התיבה לא מגיבה טוב בפקקים ובעקיפה אני עובר למצב ידני ע"מ להעביר הילוך,

רעש מנוע הדיזל גם מתחזק עם הזמן.

בכל מקרה הS&S של ההונדה לדעתי עובדת סבבה לגמרי.

והערך מוסף של האוקטביה מגיע רק בדמות מרחב הפנים, הבאגז', וצריכת הדלק.

פורסם

הקליאו של אבא שלי בת שנה וחצי בערך.

עברה 11 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

2 הסנט שלי:

א. מתפלא שהרכב נוח לך, לי הכסאות בגרסא הזו היו לא מספיק נוחים וגם הנסיעה עצמה, אבל זה כנראה אינדיבידואלי...

ב. באטקה המנוע חוזר לעבוד טוב יותר (כנראה שיפור דור של המערכת ss), אבל החוקיות שלה לא ברורה ומציקה מאוד, לפעמים היא ממש מכבה את הרכב ואתה חייב להניע (!) מחדש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עולה הרושם שמי שאוהב את הגיר המחורבן הזה פשוט לא מכיר דברים אחרים. כמי שמתנייד גם על אוקטביה כזו, גם על וואגית עתיקה עם גיר פלנטרי ארבעה הילוכים, גם על רובוטי צרפתי וגם על בראבו טורבו ידני, אצלי הגיר הזה של וואג מצוי עמוק בתחתית מבחינת חיבור לנהג, הוא לא לינארי בתחושה, הוא מגיב בשתיקה דווקא כשצריך אותו "מה שיותר דחוף", יש לו תחושה מלאכותית מאוסה למדי, הוא מייצר רעשים מתכתיים במעבר על מהמורות, הוא מגמגם בזחילות, בקיצור, לא תודה. אפילו הרובוטי הצרפתי יותר ידידותי ממנו, כי אותו לפחות אפשר ללמוד.

פורסם

הרובוט ברנו?

פורסם

טוב, כמה הערות

בעניין הנוחות - דווקא בסעיף הזה הייתי בטוח שהרכב יהיה על גבול ה'נוקשה מדי', אבל הופתעתי לטובה. אין לי מילת ביקורת אחת בעניין הנוחות. אולי הגיע הזמן לבדוק לחץ אוויר.

לעניין ה S&S - הוא אכן מכבה את הרכב גם כשהוא בתנועה מאוד מאוד איטית, בגלישה, וזה ממש לא לעניין. מערכת שבנויה מטופש.

בלם יד רגיל. לא חשמלי.

לגבי הגיר במצב ספורט - הוא עוד יותר מציק במצב ספורט. סתם מכריח אותך לאנוס את האוטו. אם היה מצב 'סבאל'ה' ייתכן שהייתי יותר מתחבר אליו.

בשורה התחתונה אני לא סובל, אבל ממש לא נהנה.

הבת הגדולה שלי, באחת הנסיעות שאלה אותי מבין אילו מכוניות יכולתי לבחור - עניתי לה שכרגע היתה הסקודה, קורולה ואלנטרה. (היא יודעת ומבינה את ההבדלים בין הדגמים השונים) התשובה שלה היתה "יוווו, איזה שיעמום, לא היה להם קקטוס או משהו דומה שיגרום לך לחייך בכניסה לאוטו בבוקר?"

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...