Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש בגיר רובוטי חד מצמדי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפג'ו 107.

נניח שאני עוצר ברמזור/פקק ארוך ומעוניין להוריד את הרגל מדוושת הבלם. כאשר אני מעלה את בלם היד, אני צריך להעביר ל- N או שאין מניעה להשאיר את ההילוך משולב על E ? (שקול ל- D)

לפעמים אני שוכח להעביר ל- E, והזזה של ידית ההילוכים מ- N ל- E מתאפשרת אך ורק ע"י לחיצה על דוושת הבלם.

בנוסף אני משתמש בE + בלם יד, כאשר אני עוצר לפני עלייה גדולה ואני לא רוצה שהרכב ידרדר.

פורסם

השאלה זה איך הגיר מתנהג ברכב הזה.

יש גירים שיזיזו את הרכב בעת הרמת דוושת הברקס מבלי לחיצה על דוושת הגז - כל רכב אוטומטי סטנדרטי עושה את זה, אפילו חלק מכפולי המצמד עושים זאת.

ויש גירים שעל מנת שהרכב יתחיל לזוז, חייב שתהיה לחיצה על הגז, גם אם היא תהיה עדינה מאוד.

אני עם פיאט בראבו, גיר רובוטי חד מצמד, ואם מרימים רגל מהברקס, הרכב לא ינוע עד שאתן לחיצה על דוושת הגז.

אז קודם צריך לדעת איך הגיר ברכב הזה מתנהג, האם הוא מניע את הרכב בעת עזיבה של דוושת הברקס, או שנדרשת לחיצה על הגז.

אם הרכב זז בעת עזיבת הברקס = תוציא את הגיר ל-N ואז תרים את בלם היד. לא מומלץ בכלל להשאיר את הגיר ב-E עם בלד יד מורם במצב כזה.

אם הרכב לא זז בעת עזיבת הברקס = אפשר להשאיר ב-E ולהרים בלם יד שכן לא אמור להיות חיבור בין מנוע לגיר עד לחיצה על דוושת הגז.

אחרי שאמרתי את כל זה, אני חייב לציין שאני חושב שהכי כדאי להשתמש בעצתו של פריג'י. זה מה שנקרא ללכת על בטוח.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בדיוק כך. עם המעבר ל- E הרכב לפחות במישור מתקדם לבד עם שחרור דוושת הבלם מעין גלישה איטית.

כשיש שיפוע, נדרשת לחיצה על הגז אחרת הרכב יתחיל להתדרדר.

פורסם
בדיוק כך. עם המעבר ל- E הרכב לפחות במישור מתקדם לבד עם שחרור דוושת הבלם מעין גלישה איטית.

כשיש שיפוע, נדרשת לחיצה על הגז אחרת הרכב יתחיל להתדרדר.

אז כדאי לא להשאיר ב-E ולהרים בלם יד.

רוצה לעמוד עם בלם יד מורם? תעביר ל-N.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

Guest ספורטמוטורי
פורסם

היות ומדובר אצלך גם בפיג'ו, אני חושה שכדאי שתבדוק את זה טוב,

אצלי בפיג'ו 301 יש מערכת עזרה שמשחררת מצמד בעזיבת בלם, אך היא לא עובדת כאשר בלם היד מורם, וזה מורגש היטב,

ברגע שאני מרים את בלם היד ומשחרר, הרכב מתדרדר אחורה או קדימה תלוי בשיפוע, במידה ולא הוא לא מתדרדר אפילו סנטימטר אחד, אלא מתחיל בנסיעה לכיוון הנוכחי, אם זה קדימה או אחורה.

• תוכן חדש...