Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה נתקלתי במודעה של חברת שלמה עם הצעה לעיסקה על ליסינג תפעולי מלא לפורד פוקוס סטיישן שנת 2012.

המחיר הוא 1755 ש"ח לחודש, ללא מקדמה או תשלום אחר בסוף.

המחיר כולל כל מה שליסינג ממקום העבודה כולל, למעט דלק ושטיפה (כולל רכב חלופי במקרה תקלה).

קילומטרז' שנתי מוגבל ל-30 אלף. אפשר לסיים עיסקה אחרי 12 חודשים. זה בעצם כמו שכירות לטווח ארוך.

סתם עניין אותי לבדוק אם זה משתלם בכללי, לא בשבילי.

רכב משפחתי סביר שנת 2012 אפשר לקנות בשוק הפרטי סביב 50-60K.

עלויות שנתיות :

ביטוח - 3500

רישוי - 1500

ירידת ערך שנתית - ניקח 20% על הצד הפסימי.

המשתנה ה'לא ידוע' הוא עלות טיפולים/תיקונים. בדקתי מה נקודת האיזון שבה מגיעים לעלות חודשית ממוצעת של 1755 ש"ח, וזה קורה בהוצאה שנתית של 8000 ש"ח במוסך.

כלומר אם נאמר החזקתם את הרכב שנתיים ובסה"כ הוצאתם עד 16000 ש"ח במוסך - יצאתם מאוזנים מול הליסינג. כל שקל פחות מזה - רווח נקי מול ליסינג (שזה הסנריו היותר סביר).

מה כן מרוויחים בליסינג? 'שקט נפשי' - לא מאבדים ימי עבודה על ללכת למוסך/טסט, לא מתעסקים עם קניה ומכירה, ולא חיים בחרדות שמא משהו יתקלקל ויפול עלינו 'תיק' במפתיע. אבל לשקט הזה יש מחיר והוא לא זול.

מול סנריו יותר סביר של ירידת ערך שנתית של 15% ועלות תיקונים שנתית של 3000 ש"ח - העלות החודשית לרכב פרטי היא 1200 ש"ח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

גם אני התעניינתי ועדיין שוקל,

דיברתי עם נציג מכירות והוא אמר שרכב חליפי מקבלים רק 24 שעות מרגע הכניסה של הרכב למוסך. זאת אומרת שאם הייתה תקלה(לדבריו, לא קורה לעתים קרובות, אבל הוא איש מכירות ואני לא מסתמך עליהם) יכול מאוד להיות שתמצא את עצמך יום שלם בלי רכב(אז איזו חלופה זו ללדאוג לטיפולים של הרכב?).

לאחר תאונה רכב חליפי לאחר 6 שעות.

אל תשכח שאתה משלם יקר יותר ובסוף אתה עדיין נמצא בלי רכב כל עוד הרכב בטיפול ואם זה קריטי לך אז תצטרך להשכיר רכב או להתנייד באוטובוסים, זה חצי כאב ראש אומנם אבל זה לא פותר אותך לגמרי.

בנוסף אתה משלם 2 חודשים מראש, וקנס יציאה על שכירות פחות מחצי שנה הוא בשווי חודש נוסף ואם עברת את החצי שנה אז כביכול אין קנס כי שילמת בהתחלה את החודש האחרון, לכן בפועל קנס היציאה הוא בשווי שני חודשים על שכירות קטנה מחצי שנה וחודש אחד על שכירות מעבר לחצי שנה ועד תום התקופה.

זה כל מה שידוע לי.

פורסם

אה, אז לא להיט. חשבתי שכמו בליסינג בעבודה מקבלים רכב מקסימום בסוף יום עבודה.

עדיין - באים לקחת ממך את הרכב למוסך ומחזירים לך אותו, או שגם זה לא? אם כן אז זה אומר שמקסימום תצטרך פעם אחת למצוא פתרון לחזור מהעבודה הביתה ומהבית לעבודה למחרת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אה, אז לא להיט. חשבתי שכמו בליסינג בעבודה מקבלים רכב מקסימום בסוף יום עבודה.

עדיין - באים לקחת ממך את הרכב למוסך ומחזירים לך אותו, או שגם זה לא? אם כן אז זה אומר שמקסימום תצטרך פעם אחת למצוא פתרון לחזור מהעבודה הביתה ומהבית לעבודה למחרת.

באים לקחת ממך את הרכב ומחזירים אותו.

אתה לא תקבל רכב חלופי בסוף יום העבודה אם הרכב שלך צריך להישאר במוסך אלא רק 24 שעות מרגע ההפקדה, בהנחה שהטיפול לא הסתיים עד סוף יום העבודה, במידה וכן, אתה תקבל את הרכב שלך בחזרה :).

העניין הנוסף הוא שעדיין לא יהיה לך רכב במהלך היום כשהרכב בטיפול, שזה יכול להיות חיסרון למי שחשב שיקבל את הפינוק אקסטרה הזה כשהוא משלם תשלום גבוהה עבור ליסינג(אני :))

פורסם

משתמע שאתה מדבר על ליסינג מימוני ולא תפעולי.

בתפעולי אתה משלם על הכל חוץ מדלק (יש מעסיקים שמכניסים דלק לתשלום החודשי).

בכל אופן מדובר על פוקוס 2012, מדובר על נבלת הנבלות! אתה יכול להיות בטוח שהרכב ישכב 24 שעות כמו כלום במוסך.

אני מדבר מניסיון של רכב אישי שלי.

הפוקוס החלופית של אבא שלי פשוט מתה לה וסירבה להניע.

חבר קיבל פוקוס חלופית שהדליקה התראה של תקלה בהילוכים, הוא קיבל פוקוס חלופית שהוחזרה בגלל שלל נורות שנדלקו באמצע הנסיעה והרכב החל להאט. פוקוס שלישית הייתה בדרכו אליו עד שדרש שזאת לא תהיה פוקוס.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

ההצעה לא נראית משתלמת בהיבט הכלכלי.

רכישה של כל רכב חלופי בשווי הרכב הנ"ל תהיה משתלמת הרבה יותר, מה גם שבמצב שוק המשומשות כיום ניתן למצוא אף רכבים חדשים יותר בתקציב הזה.

ד"א בסכום דומה ניתן לשכור רכב משנתון חדש בקטגורית סופר מיני.

פורסם

מדובר על עסקה בליסינג תפעולי מלא (כולל בלמים ונוזל שמשות...) ללא התחייבות גבוהה אלא 12 חודש בלבד.

יש אופציה גם לחצי שנה בתוספת תשלום.

ניתן להוזיל את העלות אם לוקחים רק 25,000 ק"מ.

נקודת האיזון נמצאת בדיוק על 350 שקל לחודש לפי החישוב שעשית (די מדויק).

בפועל אם יש תקלה והמוסך מעדכן שהרכב יושבת יותר מ24 שעות אתה מקבל רכב במיידי ולא ממתין, מניסיון.

אכן למי שלא יכול כלל ללא רכב וקריטי עניין ה24 שעות זה לא מומלץ.

מדובר בפורד פוקוס 2013 עם כ80,000 ק"מ שהיה בליסינג פרטי אצל אנשים, אין כבר 2012.

גילוי נאות: אני נמצא במסלול זה וניתן להצטרף דרכי למסלול זה.

זה המסלול היחידי שהמחיר ממש משתלם אך מנגד אתה מקבל רכב שרבים מהפורום לא אוהבים (לעיתים בצדק ובהרבה מקרים לא בצדק).

פורסם

מה הכוונה שלך שנקודת האיזון נמצאת בדיוק על 350 ש"ח לחודש? אין אפשרות לתת מספר מדוייק כי באופציה של רכב פרטי אין עלויות ידועות מראש, אפשר לתת טווח, אבל לא מספר 'ברזל'. איך הגעת ל-350? אצלי יצא 550 בסנריו הסביר, ו-0 בסנריו הגרוע שמאד לא סביר שיקרה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לדעתי מדובר בעסקה סבירה מאוד. ברור שהיא חייבת להיות מעט יקרה יותר מאחזקת רכב כזה באופן עצמאי (אחרת לחברת הליסינג לא היה שום אינטרס בלהציע אותה) . הרכב כאשר הוא תקין ונוסע הוא רכב טוב +. כנראה שמאות (או אלפי) פוקוסים יצאי ליסינג ששוכבים אצל שלמה כאבן שאין לה הופכין אילצו אותם להציע עסקה כזאת ,ויש לדעתי לא מעט אנשים שזה יכול להתאים להם . לדעתי מהלך חכם של שלמה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

העלויות שנתת: 3500 ביטוח (ממש זול) + 1750 אגרת רישוי (של פורד פוקוס) = 440 שקל לחודש, 1000 שקל ירידת ערך (למעט בודדים זה ממוצע ירידת הערך לרכבים שווה ערך), הגענו ל1440 שקל בחודש, עלות העסקה היא 1750, פער של 310 שקל בדיוק לחודש.

אין עוד עליות נלוות כלל, לא דמי הקמה ולא שקל מעבר, אפילו צמיגים פעם אחת כלול (סיניים)

פורסם

זה רכב איום ונורא שמתקלקל בלי סוף.

אנשים מתלוננים עליו בטירוף.

למה שתעשה עסקת ליסינג על רכב כזה?

כל רכב נורמלי כבר מזמן היה עובר מצי הרכב של שלמה לידיים של לקוחות פרטיים - פשוט הם לא יכולים למחוק את הערך שלו ולמכור אותו במחיר ריאלי, שהוא בערך 20 אלף שקל - ועדיף להם לנסות למשוך עם הרכבים האלה עוד קצת, העיקר לקזז מההפסדים של רכבים שעומדים.

אתה תהייה הרבה במוסך איתה ואתה גם תרגיש שדפקו אותך, כי אתה משלם עליה לא מעט - מבדיקה זריזה יש כבר הרבה פוקוסים למכירה (620) כרגע, ליתר דיוק - משנת 2012 בלבד.

לשם השוואה - פיקנטו, הרכב הנפוץ בישראל, שמכר כבר 55 אלף יחידות - יש 849 מודעות שלו, מכל השנתונים ביחד.

חלק נכבד מהמודעות מציעות את הרכב ב-35K, כאשר ברור לך שבפועל המחיר נסגר נמוך יותר - זאת אומרת שאתה משלם 21K על שנה עם פורד פוקוס, כאשר בסביבות 25K קונים פוקוס ליסינג ממישהו ונשארים איתה ביחד אח"כ.

עכשיו, כאשר אתה עושה את החישוב הזה עם המחיר הריאלי של הרכב ועם ידע מקיף יותר על כמה שהוא שנוא (ולמה) - תעשה את החשבון שלך.

פורסם

הגזמת קצת עם פחת של 1000 ש"ח לחודש. פחת חודשי צריך להיות מחושב כממוצע על פני תקופת האחזקה, מחולקת במספר החודשים.

תזכור שהפחת הוא באחוזים, לכן בשנה השניה כשהרכב כבר שווה פחות, גם מאבדים פחות בשקלים נטו.

הפחת הממוצע על רכב של 50K לאורך 3 שנים, בהנחה של 20% בשנה (שזה הרבה) הוא כ-700 ש"ח בחודש.

תוכל לשחק עם הנתונים באקסל הזה ולראות את הרגישות למשתנים השונים :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xLwKihO3-lGMh4HtLyhBKHcvm41rWBuaiz2bW45ni3g/edit?usp=sharing

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הרכב שביד 2 זה 2012, כאן מדובר על 2013, יש פער של 12,000 שקל ממוצע במחיר.

לגבי ירידת ערך אני משווה רק את ה12 חודשים הקרובים בלבד, שזה אורך העסקה הזאת, וכנגד זה עושה את ההשוואה לקניית רכב משפחתי באותו סגמנט כפי שהשוות. ירידת הערך בסגמנט משפחתי ברכבים בני 3-4 על הכביש כ1000 שקל ממוצע.

לא בא לסנגר על הרכב כי אני לא יצליח ואכן יש רכבים לימונים שאוכלים אתם קש, אני נהנה מאוד מהרכב ולכן הלכתי על העסקה הזאת.

• תוכן חדש...