Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב 90,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגדרות

רכב יד 2, כשנה על הכביש (קצת יותר), עד כ 15,000 ק"מ.

שיהיה מקום בתא מטען לכיסא נכה, יש רכב כזה?

בנזין, ידני.

לא גבוה.

זהו בנתיים, נראה איך ימשיך הדיון מכאן.

העניין הוא שאני עדיין לא נעול על עצמי, כרגע אני דאצ'יה דאסטר שגם מגובהת קלות (3 ס"מ) וקשה לאימי להכנס לרכב, אימי אחרי שבר בירך ומתקשה מאוד בתנועה.

מי שמכיר ממליצים להכנס לרכב, בצורה שעומדים עם הגב לרכב מתישבים על הכיסא ואז תוך כדי סיבוב מכניסים את הרגלים פנימה, מכיון שהדאסטר גבוהה יחסית אימי יושבת רק על קצה הכיסא ואז קשה לה להכנס לתוך הרכב.

פורסם

נסה סוזוקי קרוסאובר, הכיסא ליד הנהג מתכוונן לגובה.

ברכב נמוך יותר (משפחתית סטנדרטית) יהיה לה כנראה נמוך מידי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

כדי שיהיו פחות בעיות עם הכסא, כדאי להתחיל מרכבים קצת יותר גדולים מסופר מיני. הראשון שנראה לי סביר זה יונדאי i30. די נדיר, אבל יש אחד ביד2 עכשיו ממש קרוב לתקציב שלך:

http://yad2.co.il/s/c/9ojlw9

אופציה נוספת היא פוקוס דור 3. הכי חדשה שיש ביד2 היא מ-2014, אז היא רק קרובה למה שאתה מחפש:

http://yad2.co.il/s/c/epwxcy

ועוד אופציה מעניינת, שלא ממש עומדת בדרישות מבחינת ק"מ ועדיין מהווה דיל מעולה, פלואנס דיזל ידנית, למשל זו:

http://yad2.co.il/s/c/th36sd

אפשרויות נוספות הן מקבוצת התת-משפחתיות. פיאט טיפו, פיג'ו 301 וסיטרואן c אליזה הגיעו ידניות, וכנראה שיתאימו במחיר, רק שאין כאלו שעונות על הדרישות ביד2 כרגע. סקודה ראפיד מצאתי רק בדיזל, לא נראה לי שהגיעו ידניות בנזין (כלומר, כאלה שלא הפכו מיד למוניות). סיאט טולדו (אחותה הכמעט תאומה של הראפיד) יש עם מנוע בנזין, שוב, אין כרגע אקזמפלר רלוונטי ביד 2.

אם סופר מיני רלוונטיות אז יש כמובן פיאסטה, i20, 208, איביזה, פאביה וקליאו. חלק מהן (אם לא את כולן) אפשר גם לקנות חדשות בתקציב. הסוויפט תהיה קטנה מדי לדעתי. קיה ריו הצ'בק כמעט נכנסת בתקציב כחדשה, יש גם יד2:

http://yad2.co.il/s/c/3hygiz

גם הונדה ג'אז יכולה להיות אופציה טובה, לא יודע אם היא נכנסת בתקציב.

חוץ מהואגיות ברשימה (סקודה, סיאט) והרנו, לכולם מנועים אטמוספריים פשוטים שלא אמורים להיות בעייתים. גם הרנו, ביחוד הפלואנס, אמינות מספיק.

אישית אם אין לי בעיה עם האורך הפלואנס אופציה מצויינת, תהיה מאוד חסכונית בדלק ודי נעימה בסה"כ. היונדאי i30 גם אופציה סולידית ולא רעה, אבל קצת יותר אנמית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

פו, תשובה מקיפה, אך לא התייחסת לסוגיית המקום בתא המטען לכסא נכה. קשה לי להאמין שסופר מיני יכולה להיות רלוונטית, כנ"ל לגבי i30 עם תא מטען "קצר".

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם (נערך)

לכאורה זה לא מה שמפריע לו בסנדרו, אז קשה לי לראות איך תהיה בעיה בi30. מהמעט שאני יודע כשמקפלים כיסא גלגלים אפשר לפרק ממנו את הגלגלים והידיות ומה שנשאר הוא לא גדול מדי, אבל אני מודה שאני לא מבין גדול בעניין. בגלל זה התחלתי במשפחתיות וירדתי למטה.

עריכה: לא שמתי לב שזו דאסטר, מתנצל. משום מה קפץ לי סנדרו לראש. אז כן, חשוב לבדוק שהכיסא נכנס, וזה תלוי כיסא. קבל ביטול כל על רשימת הסופר מיני הארוכה. באסה.

אני הצלחתי להכניס כיסא גלגלים אחרי פירוק וקיפול לקסארה. נראה לי שייכנס גם לi30, צריך לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

pooh, תודה רבה על התשובה.

(תשובה יפה עם דוגמאות וקישורים)

מה הכוונה פירוק גלגלים בכיסא נכה, הסתכלתי כרגע על הכיסא שיש בבית (כיסא כמו שיש בבתי חולים), לא ראיתי דרך קלה ו/או מהירה לניתוק גלגלים.

ה I30 נראה ממש תפור לתנאים שכתבתי, למעט תא מטען שלא הצלחתי למצוא ברשת מידות שלו (מידות בליטרים מצאתי, אך נתון זה לא עוזר לי).

אם לצורך העניין 10,000 או 15,000 נוספים (את אומרת לקנייה בסכום של עד 105,000 ש"ח) יביאו אותי למשהו יותר מומלץ אפשר לשקול את העניין.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

אני באמת לא מכיר כיסאות גלגלים לעומק, כאמור. אני זוכר שלסבתא שלי ז"ל היה כיסא (פשוט, סטנדרטי, מיד שרה) שאפשר היה לשלוף בקלות יחסית את הגלגלים והידיות ואז הוא היה מתקפל למשהו שטוח יחסית. לא יודע יותר מזה.

עוד שאלה ברשותך - למה לא הפלואנס? מה רע בדיזל? זה אותו מנוע שיש בדאסטר, אמין, חסכוני בטירוף, בגאז' גדול - מה רע בה?

אני מסכים איתך

פורסם

למה? הטסט לא יקר יותר היום, ליטק דלק עולה פחות או יותר אותו דבר, וגם הטיפולים לא ממש יקרים יותר, בטח אם אתה לא נוסע הרבה. מהניסיון שלך, מה היה יקר יותר בדאסטר דיזל?

אני מסכים איתך

פורסם

כשאני קניתי הייתה אפשרות רק לדגם דיזל, היום יש גם דגם בנזין, ההבדל להרגשתי רק במחיר הרכב.

אני מתדלק היום סולר במחיר שהוא אפילו נמוך ממחיר הבנזין, צריכת דלק אף מעלה עוד יותר את הכדאיות.

טיפולים להערכתי עולים אותו מחיר.

פורסם

ב10 או 15 נוספים אולי תמצא גם אוקטביה, כרגע אין משהו רלוונטי ביד2. או שתחפש איזו סטיישן - פוקוס או i30 משנתון קצת יותר ישן. גם טיפו ידנית חדשה מהניילונים נכנסת, ובטח גם הצרפתיות המקבילות והדאצ'יה לוגאן. לא בטוח שטיפו, 301, לוגאן או c אליזה יהיו מציאה גדולה מבחינת שמירת ערך (או מהרבה בחינות אחרות), אבל יענו על הדרישות שלך.

לא הבנתי את הקטע עם הדיזל. אתה מקבל רכב ידני, מספיק גדול, נעים, אמין יחסית (אם לא מאוד) וכבונוס גם מאוד חסכוני. לא שאין לו חסרונות, אבל יחסית לאופציות האחרות הוא נראה לי הכי מתאים. למה לא? בגלל מחיר הרכישה המקורי? את מי זה מעניין?

אם אין אופציות ידניות, אולי אפשר להתפשר על אוטומט?

אני מסכים איתך

פורסם

על אוטמט אפשר להתפשר, אני מעדיף לא להתפשר על שנתון.

לגבי הדיזל, כוונתי שאם ניקח שני רכבים דיזל ואחד מהם בנזין אזי הדיזל יהיה יותר יקר, במקרה אני מעדיף בנזין יותר חדש מאשר דיזל יותר ישן.

הסתכלתי קצת על הטיפו, נראת הצעה מעניינת

• תוכן חדש...