Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש להתקין מזגנים בדירת קבלן חדשה. הדירה תיהיה מוכנה בעוד כחצי שנה באיזור פרדס חנה. קיבלתי הצעות מחיר מאיש המזגנים של הקבלן - במילה אחת: שחיתה. החלטתי שיותר זול לי לחכות לסיום הבניה וקבלת טופס ארבע ואז להתקין את המזגנים בעצמי.

הדירה נמצאת בקומת ביניים, חמישה חדרים. מחודש מאי עד חודש אוקטובר ישן כל לילה עם מזגן - חובה. בנוסף, עוד כמה חודשים הולכת להוולד לנו ילדה ולכן יהיה צורך למזג גם את החדר שלה בחורף. לפיכך מה שנראה לי הכי נכון יהיה לקחת מולטי אינוורטר.

בדירה יש הכנה למיני מרכזי, וכבר הונח ריצוף וקירות ככה שאי אפשר להוסיף ניקוזים בחדרים בודדים. בנוסף, אין מקום ליותר משני מעבים במרפסת כביסה (וגם זה רק בתצורה של אחד מעל השני).

השאלה שלי היא איזה מזגן עדיף? והאם אתם מכירים איש מיזוג וגבס טוב באיזור חדרה-פרדס חנה?

בנוסף, המנהל עבודה שאל אותי אם לסגור את הנמכות הגבס (יש מערכת ספרינקלרים אז בכל מקרה יש הנמכות) ובאיזה גבהים לעשות אותם. מה דעתכם?

מצ"ב שרטוט הדירה.

2016_11_27_10_37_47_.jpg

תודה רבה!

פורסם

מבחינת איזה מזגן עדיף - תראה: השולטים בשוק המיינסטרים היום הם תדיראן ואלקטרה. טורנדו נכנסים חזק מאוד לתחום האינוורטר (כולל אינוורטר מיני מרכזי) בזכות אחריות מלאה ל-5 שנים.

אתה קודם כל צריך לבחון את התקציב שלך ובהתאם לצורך את האפשרויות.

מה ההצעת מחיר שקיבלת ומה היא כוללת ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני, אבל זה רק אני, כן הייתי מנסה בכל מחיר להתקין מזגנים עיליים בחדרים לפחות [סלון ומטבח מיני מרכזי]

ניקוז נראה שתוכל לסדר דרך חדרי הרחצה

ממילא יש הנמכות עד המסתור כביסה, אז אין בעיה עם שאר הצנרת.

מדובר במעבים קטנים מאוד, ואני מאמין שעם מעט רצון ויצירתיות אפשר להתקין שם 3 / 2 קטנים לחדרים + אחד גדול למטבח+סלון

בגלל שאתם ישנים עם מזגן כל הלילה, חודשים ארוכים, זה הפתרון האידיאלי ביותר.

לדעתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

היי איציק,

מצרף את שתי הצעות המחיר שקיבלתי מהקבלן למזגנים, אחת עם מולטי אינורטר אחד והשנייה עם מולטי אינוורטר לחדרים ומיני מרכזי למטבח וסלון.

מבחינת תקציב, אין לי משהו מובהק. לא מחפש את הזול ביותר - 1000 ש"ח לפה או לשם לא משנים בהשקעה כזאת. אבל כן רוצה עבודה טובה ואמינות לאורך שנים.

new doc 7_1.jpg

new doc 7_2.jpg

היי avargel,

גם אני מעדיף מזגן בודד לחדר שינה. זה מה שיש לי עכשיו (בניין בן 40 שנה) ואין יותר טוב מזה. אבל הגבלות המקום במסתור הכביסה הן משמעותיות. מדובר על רוחב חזית של 165 סנטימטר. אפשר להכניס 2 מעבים (אחד מעל השני). לא רואה דרך להוסיף נוספים. מדובר בדירת 5 חדרים..

פורסם

אני מצרף פה טיוטה ששירבטתי בלי יותר מדי מחשבה

למה אי אפשר להכניס יותר מעבים לגובה?

הגובה הוא כמעט 3 מטר לדעתי [במסתור כביסה בד"כ אין ריצוף ועוד כל מיני]2016_11_27_10_37_47_.jpg

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כמו שכבר כתבתי בשרשור אחר. מזגן מיני מרכזי לחלל הדיור, סלון+מטבח ומולטי אינוורטר לחדרים.

אצלי מותקן סידור כזה ואני מרוצה וכך גם חשבון החשמל.

פורסם

היי avargel,

גובה יחידה חיצונית הוא כ-60 סנטימטר. תוסיף עוד 20 סנטימטר רווח בין יחידה והגעת ל-80. וזה ליחידה קטנה. מנוע של מיני או של מזגן גדול אף גדול יותר. מקסימום ניתן לדחוס 3 יחידות, לא מספיק לדירת 5 חדרים...

פורסם

ההצעה שקיבלת טובה, למעט הצנרת שמאוד יקרה (160+מעמ למטר זה הרבה... וזה בכלל לא 3/8+5/8 לאורך כל הקו אלא 1/4+3/8 ברוב המקרים (למזגן 1 כ"ס) ו 1/4+1/2 למזגן 2 כ"ס).

להערכתי לא תהיה ברירה אלא "להתפשר" על מיני מרכזי ON\OFF לממד+סלון+חדר צמוד לסלון (אמור להיות חדר מס' 3 בשירטוט) ובנוסף - 2 מזגני 1 כ"ס לחדרים הנוספים (יחידת הורים + חדר שינה מס' 4 בשירטוט).

נראה לי שמיני מרכזי (כמו האלקטרה ELD) בגודל של 3.5-4 כ"ס יכול לשבת מצויין במסדרון (2 יציאות של 8" כל אחת לחדרים ועוד 3 יציאות של 8" כל אחת לסלון [או לחילופין 2 של 10"] אמורים להספיק לגמרי) .

בנוגע לעלויות - אני לא יודע כמה תחסוך (ואם זה בכלל שווה לך) בכל הסיפור הזה.

בהערכה גסה - מיני מרכזי והתקנה בסיסית זה בשקט 12-13 אלף שח

עוד 2 מזגני 2 כ"ס והתקנה בסיסית - 5 אלף שח

איפה הצנרות ? הנמכות גבס (שצריך להרוס או לפתוח מחדש ואז לסגור) ? ניקוזים ?

תריסים למיני מרכזי ?

אתה תגיע בקלות לאיזור ה-25 אלף שח (אם לא יותר), כאשר יש לך כבר הצעה ביד של הכל כולל הכל ב 32K ש"ח ועוד על מערכת יותר מתקדמת (מולטי אינוורטר). נכון שנראה לך עכשיו שמדובר בהפרש של אלפים וזה נראה המון כסף - בסופו של יום זה לא. אם נשווה תפוחים לתפוחים יש סיכוי שהחיסכון הכספי (אם תעשה את זה אחרי קבלת מפתח) יהיה זעום במקרה הטוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי איציק,

תודה רבה על התגובה. בגדול, הדירה כבר לקראת מסירה - לכן הכנה של תשתיות ניקוז למזגנים הנפרדים על ידי הקבלן תעלה די יקר. בגדול, המטרה שלי היא לאו דווקא לחסוך בגדול (אם כי חסכון זה תמיד טוב), אלא לעשות עבודה טובה יותר ממה שאיש המזגנים של הקבלן יעשה. בגלל זה לא לקחנו את המטבח של הקבלן אלא מטבח מספק חיצוני, ומאותה הסיבה אנחנו לא רוצים שהוא יעשה את המזגן.

השאלה היא האם מישהו מכיר אולי מתקין טוב באיזור חדרה-פרדס חנה. שעושה עבודה באמת טובה ואמינה (ואקום, גבס וכל הסיפור)

שאלה נוספת היא האם לסגור את הנמכות הגבס או להשאיר אותן פתוחות?

• תוכן חדש...