Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי קהילה יקרה,

ברשותי פיג'ו 208 משנת 2018, ובתקופה האחרונה אני נתקל בתקלה במערכת המיזוג.
לעיתים המזגן מקרר בצורה תקינה, ולעיתים הוא אינו מקרר כלל, כאשר בפועל פועל רק המאוורר.

פניתי לבדיקה במוסך פיג'ו נתניה אמפאר, ושם נמסרה לי שהבעיה היא במדחס וקיבלתי הצעת מחיר בסך 6,539 ש"ח, כולל הכול(מציג את הפירוט של המחיר).

לפני קבלת החלטה על ביצוע התיקון, אשמח להבין האם מישהו נתקל בתקלה דומה ברכב מסוג זה.
בנוסף, אשמח לדעת האם סכום כזה נראה סביר ביחס לתקלה מהסוג הזה, ומה יכולות להיות הסיבות האפשריות למצב שבו המזגן עובד לסירוגין.

כמו כן, אשמח מאוד אם מישהו יוכל להמליץ על מוסך אמין באזור נתניה או בסביבה, שמתמחה במערכות מיזוג אוויר לרכב, כדי שאוכל לקבל חוות דעת נוספת והשוואת מחיר.

אודה מאוד לכל מי שיוכל לשתף מניסיונו או להמליץ אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע לפני אישור תיקון בסכום כזה.

תודה מראש.

condensor_2.JPG

עריכה אחרונה על ידי julio12
פורסם (נערך)

תגש למוסך גבע בתל אביב

וגם לאורן שירותי רכב בחולון

אבל תדאג שמקצוען בודק את זה

לא מישהו מתחיל

הם מומחים לפגו

זה מה שהייתי עושה במקומך

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

אם הבעיה במדחס, למה צריך להחליף מעבה?

בכל מקרה, תקבל חוות דעת שניה ממזניסט רכב. כלומר מוסך שמטפל רק במזגנים וזה תחום המומחיות שלו, לא מוסך מכונאות. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

לא יודע מה הבעיה אבל רוצים למכור לך חלקים משומשים במחיר שמתאים לחלקים חדשים.

לך למקום אחר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, julio12 כתב:

לעיתים המזגן מקרר בצורה תקינה, ולעיתים הוא אינו מקרר כלל, כאשר בפועל פועל רק המאוורר

כיוון שהוא כן פועל טוב לפעמים, נשמע כמו סלנואיד תקול, בזמנו הזמנתי חלופי ב55$ מאיביי ונפתרה הבעיה עד היום (3 שנים כבר)

אם יש לך מדחס מזגן עם ספיקה משתנה, זה החשד הראשון

תבדוק אם יש לך חיבור חשמלי למדחס כמו זה(לא ספציפית):

image.png.ab7588c9a56fc8fc35592ae8e37dd16f.png

לפני 18 דקות, Buki כתב:

אם הבעיה במדחס, למה צריך להחליף מעבה?

רוב הסיכויים שהבעיה לא במדחס, אבל אם מדחס באמת נהרס פנימית -שבבי מתכת עוברים בכל המערכת, צריך להחליף הכל, גם מעבה וגם מייבש וכמובן שלנקות את הצנרות לפניי, אחרת המדחס החדש ייהרס מהשבבים של הישן שרצים במערכת

• מעניין 2

כבר חתמתי...

פורסם
Just now, yairw כתב:

אבל אם מדחס באמת נהרס פנימית

זה פחות מסתדר עם מדחס שעובד תקין לסירוגין כמו שפותח השירשור ציין.

פורסם

אם היה צריך לנקות, היו תוקעים עוד עבודה על ניקוי...

ההגיון אומר שיש המון רכבים כאלה שירדו מהכביש נמכרו לברזל עקב מנוע תקול וכו. 

זה נשמע מחירים ממש יקרים לחלקים משומשים, אמרו לך כמה זמן האחריות? בדכ זה חצי שנה אחריות או 3 חודשים...

המחירים של היבואן זה שחיטה. וצריך קצת משא ומתן כדי לתת הנחות. פה אין הנחות. תתחיל מלבדוק עם אורן וגבע מחירים של מה שתקעו לך פה. מה שאמרו פה לגבי הסלנואיד, אולי שווה להחליף.

פורסם

יכול להיות שיש איזה צדיק או שניים בארץ, אבל הרוב או שלא מבינים או שלא אכפת להם,

גילוי נאות, אני עובד במחלקה שמייצרת מזגנים, אבל זה לא התחום שלי (אני חזק בלוגיסטיקה)

כשמדחס משמיד את עצמו פנימית (נדיר מאוד מאוד), אנחנו צריכים לפרק הכל, לשטוף (ולעיתים גם להחליף) את הצנרת וכל הרכיבים חדשים (מדחס, מייבש, מעבה).

כתבתי את זה בעבר, אז אתן את הסיכום על רגל אחת,

המזגן שלי עשה את אותה הבעיה, עבד טוב לסרוגין,

הלכתי ל4 בתי עסק שמתמחים רק במזגן, כולם עם המלצות מניסיון אישי של אחרים,

כולם לקחו כסף, כולם האשימו את הקודם שלא יודע את העבודה וכולם לא סידרו את הבעיה ולבסוף הציעו החלפת מדחס (אצלי רק המדחס אזור ה6000+)

הלכתי לחקור באינטרנט, חוכמת ההמונים הצביעה על הסלנואיד, ההסבר עשה הגיון, החלפתי וכבר 3 שנים המזגן מיליון דולר.

ממליץ להתקשר לבתי עסק, לשאול אותם אם הם מבינים במדחסים עם ספיקה משתנה והאם יש להם יכולת להשיג סלנואיד אם צריך ורק אם כן נוסע לכיוון, חבל על הזמן שלך אחרת

• אהבתי 4

כבר חתמתי...

פורסם

בזמנו הייתה לי בעיה כזאת בגולף. קראתי הרבה גם כאן בפורום וקיבלתי את עצתו של מרק10 ז"ל.

הזמנתי סולנואיד מעליאקספרס, הרכיבו לי במוסך רגיל ונפתרה הבעיה.

הקושי העיקרי הוא לזהות את דגם המדחס המדויק שיש לך ברכב על מנת להזמין את הסולנואיד הנכון, ורצוי בלי לפרק את המדחס כי הוא עדיין עובד בחלק מהימים.

נעזרתי בבורוסקופ על מנת להגיע לתוית הזיהוי של המדחס, שהיה גם צריך לנקות בלי לראות מה אתה מנקה. אבל הצלחתי.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

צודק עמוס, דף המכירה באיביי היה 80% אזהרה בענק - חייב לוודא את סוג המדחס ולציין זאת בהזמנה

הרכב שלו די חדש, אולי יהיה ניתן לראות את המדבקה על המדחס בקלות,

הרכב שלי סגר 15 השנה, אבל האבק שמר יופי על המדבקה של המדחס :)

כבר חתמתי...

פורסם

זה לא קשור לחדש/ישן. המדחס מותקן בדרך כלל נמוך ולא נגיש.

מנקים את האבק ואז אפשר לקרוא, בעזרת הבורוסקופ.

עמוס

פורסם

אם כבר מדברים על תקלות שונות, הייתה לי תקלה שהמדחס לא נכנס לעבודה לסירוגין, ברלינגו 2016.

אחרי כיבוי המנוע והתנעה מחדש היה בדרך כלל מסתדר לתקופה. 

הסתכלתי עם סורק תקלות, יש קוד תקלה על פרסוסטט לחץ גבוה.

שיחקתי עם החוטים שלו, באותו רגע המדחס נכנס לעבודה. 

הוצאתי את הקונקטור של הפרסוסטט וריססתי עם ספריי מגעים, עזר לתקופה ארוכה של כמה חודשים או חצי שנה, חזרתי על הניקוי עוד פעם,  הידקתי טיפה את הפינים בקונקטור וחשבתי להזמין פרסוסטט ולהחליף אבל זה עובד בנתיים.

• אהבתי 1

פורסם

רציתי לשאול כשאני מפעיל את המדחס שומעים רעש מוזר  וכל זמן שהמדחס פועל שומעים יחסית חזק את הגז זורם

לאחרונה המזגן לא מקרר כמעט ובצד שמאל רק אוויר

אשמח לעזרה

אשמח גם להמלצה על מוסכניק בירושלים

תודה מראש

פורסם
בתאריך 15.4.2026 בשעה 23:24, 1010 כתב:

רציתי לשאול כשאני מפעיל את המדחס שומעים רעש מוזר  וכל זמן שהמדחס פועל שומעים יחסית חזק את הגז זורם

לאחרונה המזגן לא מקרר כמעט ובצד שמאל רק אוויר

אשמח לעזרה

אשמח גם להמלצה על מוסכניק בירושלים

תודה מראש

זה חוסר קרר (גז).

אם לא בוצע מילוי קרר כמה שנים, תתחיל במילוי קרר במשקל לפי הוראות היצרן ותעקוב.

אם הדליפה מזערית יכול להיות שזה יחזיק לחצי שנה - שנה או יותר.

אם תוך זמן קצר הקרר בורח שוב וביצועי המזגן יורדים צריך להתחיל לחפש את הדליפה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...