Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי מצערת פיג'ו 206 1600

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מאחר שלמיטב ידיעתי המצערת לא נוקתה מעולם, ותגובת הדוושה יכולה להיות טובה יותר, החלטתי לנקות את בית המצערת. לצורך כך עשיתי מספר ש"ב והשגתי מתאם XS EVOLUTION עם תוכנת DIAGBOX 7.53 (תוכנה מקורית של פיג'ו).

נראה שהתוכנה עובדת כמו שצריך ואני מצליח להתחבר לרכב, לקרוא תקלות, לראות פרמטרים ולשנות כל מיני הגדרות (למשל התראת חגורות וכ"ו). אולם לא מצאתי שום מקום שבו מתבצע איפוס \ כיול למצערת. קראתי ברשת שהפרוצדורה יכולה להשתנות כתלות בהאם הרכב קר או חם, אולם לא מצאתי תמונות מסך מהתוכנה שיראו לי היכן נמצאים התפריטים הקשורים לכיול המצערת.

לדוגמא מצ"ב תמונות מסך של כיול שנעשה ב307 2.0 אוטומט, הבעיה היא שאצלי אין את התפריטים הללו כי הגיר אצלי ידני.

http://www.peugeotforums.com/forums/general-discussion-2/throttle-calibration-recalibraton-reset-65066/

האם ישנה פרוצדורה של כיול מצערת לאחר פירוק ב206?

האם הכיול נעשה על מנוע קר \ חם?

מה יקרה במידה ולא אבצע כיול למצערת?

דגשים מיוחדים לפני ביצוע הניקוי? איך אני מנקה את החיישן מצב מצערת עצמו? באיזה חומרים להשתמש וכ"ו. כל מידע יעזור.

הרכב הוא 206XS 1.6 2005

תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

קודם כל הרכב חייב להיות קר!

ליתר דיוק פחות מ30 מעלות של המים.

דבר שני, מוזר שאתה לא מוצא את המצב של כיול המצערת כי זה אותו דבר כמעט ובדגש על כעמט בכל ה1.6 2.0.

אם לא מצבעים כיול, יגרמו גמגומים, חוסר סיחבה, ולפעמים כיבוי הרכב בעמידה.

אני לא זוכר במדויק אם כשמפרקים את המצערת חייב איפוס או לא... אז אני לא רוצה להטעות.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

במצערת אצלך ברכב אתה צריך לבצע לימוד רק אם יש בעיה,אתה יכול לפרק אותה,תחליף את האטם התחתון{בבסיס} אם אתה מפרק.

אתה תרגיש שיפור מיידי בתגובה ובהתנהגות של המנוע בכלל.

פורסם (נערך)

תודה על התשובות.

לא משנה כמה חפרתי בתוכנה הארורה אני לא מצליח למצוא את הסעיף הרלוונטי לכיול מצערת.

אם אני מפרק אותה ומחזיר למקום בטוח לא צריך כיול, אבל אני רוצה לפרק את המצערת, לפתוח את הפרפר להתיז ספריי קרב' ולנקות את הפרפר עם מברשת ונייר. לאחר מכן לנקות (עם אלכוהול?) את חיישן מצב המצערת. אני חושב שבהכרח אצטרך לכייל את המצערת.

על איזה אטם תחתון מדובר? מצ"ב תמונה מהסרוויס בוקס, מדובר על אטם 2?

TB.jpg

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב חפרתי בתוכנה הארורה הזאת וכל מה שמצאתי זה 2 פעולות שצריך לבצע שקשורות לכיול המצערת.

שתי הפעולות מתבצעות כשטמפ' המנוע היא בין 30-100 וכוללות הפעלת סוויץ, המתנה של מספר שניות, כיבוי סוויץ והמתנה. בדומה למה שמתואר בהודעה 2 כאן:

http://www.peugeot206cc.co.uk/viewtopic.php?f=1&t=14511&p=116234&hilit=throttle+body#p116234

אין שום זכר לפעולה שצריכה להתבצע על מנוע קר ולוקחת חצי שעה כמו ששמעתי (כולל חימום מנוע עד לכניסת וונטה). מי השו יודע האם זוהי הפעולה היחידה שיש לבצע לאחר ניקוי ופירוק המצערת?

שאלה נוספת, ברגע שהמצערת מפורקת מהרכב, האם ניתן להזיז את הפרפר ידנית ולהשאירו במצב פתוח ע"מ לבצע ניקוי טוב יותר?

נ.ב

שכחתי לציין כי האופציות הנ"ל נמצאות תחת Bosch ME7.4.4, יכול להיות שאצלי מדובר במצערת אחרת (למרות שניסיתי מצערות אחרות, והתוכנה לא זיהתה אותן אצלי)

תודה מראש לעונים

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם
תודה על התשובות.

לא משנה כמה חפרתי בתוכנה הארורה אני לא מצליח למצוא את הסעיף הרלוונטי לכיול מצערת.

אם אני מפרק אותה ומחזיר למקום בטוח לא צריך כיול, אבל אני רוצה לפרק את המצערת, לפתוח את הפרפר להתיז ספריי קרב' ולנקות את הפרפר עם מברשת ונייר. לאחר מכן לנקות (עם אלכוהול?) את חיישן מצב המצערת. אני חושב שבהכרח אצטרך לכייל את המצערת.

על איזה אטם תחתון מדובר? מצ"ב תמונה מהסרוויס בוקס, מדובר על אטם 2?

כן,אטם 2.

אל תדאג לגבי פתיחת הפרפר,שהמצערת תהיה לך ביד אתה תמצא את השיטה לניקוי יעיל.

תנתק את הפלוס של המצבר לפני שאתה מתחיל לעבוד.

פורסם

עדכון:

3 ברגי T30 והמצערת בחוץ (הצרפתים פישלו, יכלו לסבך יותר, כמיטב המסורת :twisted:), ניקיתי עם ספריי קרב' ומברשת והרכבתי בחזרה. אגב, אין שום בעיה להזיז את הפרפר באופן ידני - להפעיל מעט כוח והוא נפתח.

למען השקט ביצעתי את 2 הפעולות המתוארות בלינק מעלה והנעתי, לא נצפו שום תופעות לוואי וכעת אין השתקנות בעת הנעה קרה ראשונית ונראה כי תגובת הדוושה השתפרה, כמו כן נעלמו מעט רעידות שהיו בסרק.

ROOONEEYY

פורסם

אם לא מזיזים אז איזה משמעות יש לכיול? מה מכיילים אם לא מזיזים את הפרפר? הרי אם לא נגעת בפרפר אין מה לכייל...

כמו כן איך לנקות כראוי ללא הזזת הפרפר?

ROOONEEYY

פורסם

אם היא חשמלית אתה משאיר אותה מחוברת לקונקטור שמזיז את מנגנון הפרפר, שם חצי סוויץ ומישהו ברכב לוחץ את דוושת הגז וכך פרפר המצערת זז וניתן לניקוי בדרך הבטוחה!

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 30.11.2016 בשעה 17:28, פליקס כתב:

כעיקרון אתה צודק, אולם ישנם רכבים (לא יודע מה המצב ב206) אשר בהם הפרפר לא זז כל עוד המנוע אינו מונע.

אהלן!

יש לי פיג'ו 107 שממש מקרטעת בהתנעה קרה. ההליך הזה יכול לעזור לי? 

במידה וכן, תוכל אולי להפנות אותי למקור טוב שמצאת שיכול לעזור לי להתחיל? 

תודה רבה! 

• תוכן חדש...