Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עובד בחברה קטנה שמספקת שירותי תרגום לפי דרישה (לא, זו לא החברה של סמירו). כרגע אני ושאר העובדים נחשבים שכירים, אך ראש החברה רוצה שכל עובד יפתח ״עוסק פטור״ כדי להמשיך לעבוד שם.

ברורה לי המטרה שלו (להפסיק לשלם תנאים סוציאליים להם הוא מחוייב ע״פ חוק והחוזים שנחתמו עימנו) גם אם הדרך נראית מטופשת להחריד.

1) האם מותר לו בכלל לדרוש דבר כזה?

2) האם זה מהווה הרעת תנאים ומה ההשלכות?

3) האם נוכל לתבוע פיצויי פיטורין?*

4) אם העובדים שלא יסכימו לפתוח עוסק פטור יזכו לפיצויים? אחרי הכל, מדובר פה במשהו קצת יוצא דופן.

5) יש עובדים שמתכננים לפנות מחר להסדרות כי לטענתם יש להם שליש מסך העובדים. מה ההסתדרות תוכל לעשות במצב הזה?

6) החוזים שחתמנו נחתמו ללא הגבלת זמן כלשהי, האם זה משנה משהו?

*לא כל העובדים הגיעו לוותק של שנה, ככה שלא כולנו באותו המצב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נקודה 6 מתירה למעביד לנתק את הקשר ביניכם בהודעה מוקדמת של חודש ימים ( אלא אם נרשם בהסכם תקופת הודעה ארוכה יותר ), כמובן שעליו לשלם פיצויי פיטורין.

ברור שדרישה כזו מזכה עובד להתפטר כדין מפוטר.

כמובן שאם היום אתה מקבל לדוגמה שכר של 50 ש"ח + סוציאליות , ובהסדר החדש מוצע לך שכר של 80 ש"ח ללא תנאים סוציאליים, אתה צריך לעשות חישוב האם זה כדאי לך.

כיון שכתבת עוסק פטור ברור שהסכומים המשולמים נמוכים בהרבה מאשר כתבתי כדוגמה.

אלה שעובדים עם וותק של 10חודשים ומעלה ייזכו לפיצויי פיטורין.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במידה ואתם חתומים על סעיף 14- אתם זכאים לפיצויים גם אם תחליטו להמשיך עם אותו מעסיק כעוסקים מורשים

במידה ואתם לא חתומים על סעיף 14- אתם גם זכאים לפיצויים אבל פה אולי יש מקום למו"מ על זה מצידו במידה ותחליטו להמשיך לעבוד איתו כעוסקים מורשים (הוא יכול להתנות את זה- גם אם זה לא ממש חוקי). במידה ולא תרצו להמשיך איתו כעוסקים מורשים, אתם זכאים לפיצויים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
נקודה 6 מתירה למעביד לנתק את הקשר ביניכם בהודעה מוקדמת של חודש ימים ( אלא אם נרשם בהסכם תקופת הודעה ארוכה יותר )

לפי הידוע לי ברירת מחדל להודעה מוקדמת לעובד שמועסק פחות משנה היא יום פר חודש עבודה.

פורסם

כתלות

אם הוא עובד יומי את צודקת

אם הוא עובד חודשי מקבל יותר. יום לכל חודש מ 6 החודשים הראשונים אח"כ 2.5 ימים לכל חודש מקסימום 21 ימים. עברה שנה, חודש ימים.

לפי ההערה בסוף ההודעה היה צורך לספק את שני הנתונים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
במידה ואתם חתומים על סעיף 14- אתם זכאים לפיצויים גם אם תחליטו להמשיך עם אותו מעסיק כעוסקים מורשים.

כל עובד שהמעסיק מפריש עבורו לפנסיה (קרי, כל עובד שכיר) - יש לו סעיף 14 אוטומטי.

1) האם מותר לו בכלל לדרוש דבר כזה?

2) האם זה מהווה הרעת תנאים ומה ההשלכות?

3) האם נוכל לתבוע פיצויי פיטורין?*

4) אם העובדים שלא יסכימו לפתוח עוסק פטור יזכו לפיצויים? אחרי הכל, מדובר פה במשהו קצת יוצא דופן.

5) יש עובדים שמתכננים לפנות מחר להסדרות כי לטענתם יש להם שליש מסך העובדים. מה ההסתדרות תוכל לעשות במצב הזה?

*לא כל העובדים הגיעו לוותק של שנה, ככה שלא כולנו באותו המצב.

1. המעסיק יכול לדרוש כל דבר. במקרה הזה - אתם אינכם חייבים למלא אחר דרישתו.

2. מבלי לדעת פרטים על משכורת נוכחית ועל משכורת בתור עובד פטור - אין אפשרות לדעת אם יש הרעת תנאים או לא.

3+4. אם אינכם מוכנים לעבור לשיטה של עובד עצמאי, אז אל תעשו את זה. במקרה כזה, יש למעסיק 2 אפשרויות : להבליג או לפטר אתכם. במידה ומפטר - תלוי כיצד מפריש עבורכם לפנסיה. אם מפריש את כל הפיצויים לפנסיה (8.33% לחודש עבור פיצויים) - אז אינכם זכאים לפיצויים, כי כבר קיבלתם הכל. אם מפריש רק את המינימום שנדרש בחוק (6% לחודש) - אז כל מי שיש לו ותק של שנה ויותר - זכאי לקבל את ההפרש של פיצויי פיטורים (בין מה שמגיע לבין מה שהופרש). מי שיש לו ותק פחות משנה - לא זכאי לקבל הפרש פיצויי פיטורים באופן אוטומטי (מצריך פניה לבית דין לעבודה)

http://bit.ly/2fca6hl

5. יכולה להגיש עזרה משפטית/ להשבית את העסק ועוד. כרגע מוקדם מכדי לבנות עליהם.

6. לא רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

.

.

6. לא רלוונטי.

בוודאי רלבנטי,

כי חוזה לתקופה קצובה, יצטרך לשלם עד לסיומו.

בחוזה לתקופה בלתי קצובה נותן הודעה מוקדמת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

עדכון: יש 3 עובדים עם וותק של שנה, השאר בין 8-10 חודשים.

נאמר לנו שתיתכן אופציה שיכניסו חברה חיצונית ״לנהל את העובדים״, כלומר שנהיה עובדי קבלן. האופציה הזו אינה בטוחה, יש העדפה ללכת בכיוון של עוסק פטור. התאריך האחרון להחלטה הזו (נאמר לנו) הוא 1.1.17. האם כדי לקבל פיצויי פיטורין במידה וזכאים עלינו להתפטר עכשיו, או להמתין עד לתאריך האמור ואז להחליט?

תודה על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שאלה כללית בעקבות השאלה שלך. יש איזה עניין של "הסכמה בשתיקה" לשינוי תנאים אם הבעת התנגדות זמן רב אחרי שבוצעו, לפי מה שאני זוכר...לפחות לפי בית משפט.

יש משהו שרלבנטי אולי לפה?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כל עוד לא קיבלתם מסמך בכתב על השינויים, ( אפילו לאיזה כיוון המעביד אינו סגור )או לא בוצעו השינויים בפועל, לא קרה דבר.

מבחינתכם הייתי מודיע למעביד בכתב כי לא מקובל עליכם השינוי, לא כעובד קבלן ולא לעבור לסטטוס של עצמאי.

אלא אם השינוי הוא אטרקטיבי מבחינתכם.

על פניו נראה לי כי מדובר בעסק קטן ולא ברור לי מה תהיה השרידות שלו בכלל.

האם אני טועה?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה טועה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כל עוד לא בוצע שום שינוי, אין לך על מה להגיב ולא קרה כלום

אבל ברגע שתעבור לסטאטוס חדש, תוודא שאתה מפוטר רשמית ומקבל את כל מה שמגיע לך לפני שאתה מתחיל לעבוד בצורה אחרת - אם בכלל שווה לך להישאר

פורסם
כל עוד לא קיבלתם מסמך בכתב על השינויים, ( אפילו לאיזה כיוון המעביד אינו סגור )או לא בוצעו השינויים בפועל, לא קרה דבר.

מבחינתכם הייתי מודיע למעביד בכתב כי לא מקובל עליכם השינוי, לא כעובד קבלן ולא לעבור לסטטוס של עצמאי.

אלא אם השינוי הוא אטרקטיבי מבחינתכם.

על פניו נראה לי כי מדובר בעסק קטן ולא ברור לי מה תהיה השרידות שלו בכלל.

האם אני טועה?

ממה שהבנתי דווקא מדובר באופרציה די גדולה (לא מבחינת בגודל הפיזי, אלא מבחינת כמות השירותים שמסופקים).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...