Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם גרינלנד היא עיניין אסטרטגי מהותי, שמספר פעמים כבר הודיעו שארהב רוצה אותו, אז זה הגיוני שיקחו אותו?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא מבין את המילה "הגיוני" בהקשר הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מסתכלים אחורה, את רוב מה שהוא אמר שיעשה הוא גם עשה. אז כנראה שכן "יקחו" את גרינלנד אלא אם התכנית שלו תשתנה. במקביל יש איומים על קובה ועל איראן, משהו מתוך זה כנראה יתממש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוא אומר הרבה מאוד דברים, אז קשה לבור את המוץ מהתבן. 

אני לא מכיר את סוגיית גרינלנד, אבל ארה"ב תמיד התייחסה לאיזורי ההשפעה הקרובים שלה ככאלו שהיא תפעל בהם בהתאם לאינטרסים שלה. אם זו קובה, צי'לה, פנמה או אחרות, ארה"ב תמיד התערבה בנעשה בחצר האחורית שלה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 שעות, David32 כתב:

אז זהו, שזה לא. רק שזה בפנים עכשיו.

לא יודע אם זה בפרונט כמו שהביצוע הטקטי חוסך פשיטות/כיבושים סיזיפיים ויקרים בחיי אדם וכסף. 

אני לא חושב שזאת דוגמא טובה עכשיו.

התייחסתי ברמה הטקטית. 

יש קונפליקט אקטיבי, לא מומצא, עם הצהרות של הצד השני על רצון להשמיד את ישראל. 

ועדיין אני לא בטוח שאני חושב שלהוריד את חמינאי יעזור, ולא יודע עד כמה התערבות ע"י התססה טובה, במיוחד כי בסופו של דבר ההתערבויות האלה לא תמיד נגמרות בטוב.

זה קצת לשרשור השני, אבל בגדול לא ברור אם יש משהו אחר לעשות בנקודת זמן הזו. המשטר קיבל החלטה ועכשיו מתמודדים עם ההשלכות. 

אולי בתחילת המלחמה. עכשיו זה רק יהרוס להם.

כן, התייחסתי ל22'. עכשיו אין לו מה לגעת.

אני בטוח ב 1000% שאף אחד מהמגיבים

כמובן שלא. מצד שני זלנסקי לא משתייך לציר רוסיה-סין-צ' קוריאה וחבריהם. 

לפני 14 דקות, David32 כתב:

גם גרינלנד היא עיניין אסטרטגי מהותי, שמספר פעמים כבר הודיעו שארהב רוצה אותו, אז זה הגיוני שיקחו אותו?

מה זה אומר הגיוני בכלל?

פחות או יותר כל הקומביה שאנחנו חיים בה בעולם התאפשרה ומתאפשרת בזכות ארה"ב. 

האינטרס האמריקאי הוא המוביל ולכן, במהות, אם הוא כולל את גרינלנד, אז כן, הם "יקבלו" אותה, בדיפלומטיה או בכוח. 

ואני לא מצפה לפחות ממעצמה שמובילה את העולם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

זה לא מדוייק, כי לפעולות כוחניות מול יישויות שיש איתן שיתוף פעולה ואפילו שותפות לדרך, משדרת מסר אחר לשותפות דומות מאשר כוחנות כלפי מי שלא.

למסר כזה יכולות להיות השלכות לא טובות על המשך שיתוף הפעולה של ארה"ב עם מדינות שיש להן איתן יחסים שהם מעבר לאינטרסים רגעיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

שותפות

אני מסכים. ואמנם ארה"ב משתמשת בטרמינולגיה של שיתוף פעולה ושותפות אני חושב שכלפי פנים, ולעיתים כלפי חוץ, היא רואה את עצמה מובילה (כתבתי גם קודם) באופן בו המשקל הסגולי שלה גדול הרבה יותר מכל שותף, ולעיתים מרוב השותפים גם יחד. וכמובן שיש מספרים מאחורי זה, כמו הכלכלה והצבא של ארה"ב.

מסר ה-FAFO הוא לא רק כלפי אויבי ארה"ב, אלא גם לשותפים. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

אז כן, הם "יקבלו" אותה, בדיפלומטיה או בכוח. 

אז מה ההבדל ביניהם לבין הסינים או הרוסים?

איך אמרת? את כול הקומביה גם הסינים מאפשרים ובגדול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הקרב הזה על עצמאות הפד, הוא מפתח לכיוון של הכלכלה האמריקאית בשנים הקרובות.

ההיסטוריה מלמדת שכשהחלטות הריבית נלקחות לפי אינטרסים פוליטים של הממשלה\נשיא, התוצאות גרועות מאוד.

פאוול עומד לסיים את התפקיד, אם ימונה תחתיו נגיד שכפוף לטראמפ או מפחד ממנו, זה לא דבר טוב בכלל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 10.1.2026 בשעה 06:41, פינדר כתב:

נראה לי שהוא מתחיל לקבל ייעוץ מנעמה לזימי.

image.thumb.png.1e09d2951e55e2799ee0d3d9daff9eee.png

עניין הריבית על הכרטיסי אשראי הוא השתוללות גופים פיננסים מטורפת פה.

אין את הקונספט של אוברדראפט אז אנשים חיים על ריביות של כרטיסי אשראי שחלקן מגיעות בקלות ל25% שנתי אפילו וזה גורר את כל שוק ההלוואות למעלה בריביות.

הוא אגב ממש לא היחיד שדיבר על הגבלת הריביות באשראי והנושא עלה אפילו בצורה של הצעות לקונגרס (שכנראה יצטרך לאשר כזה צעד לפחות אם זה לתקופה כזו) משני הצדדים של המפה הפוליטית עד לרמה שאחת ההצעות של היתה של AOC + תמיכה רפובליקנית מסנטורית מפלורידה אם אני זוכר.

זה צעד לא פשוט כי גופים פיננסים יכולים גם כתגובה לקצץ / להעלות את הדרישות לקווי אשראי חדשים בגלל זה / להגביל את הכמויות אבל זה בהחלט יעשה שינוי עצום בכיס לאנשים.

On face value זה צעד טוב אבל יש לו השלכות.

יהיה אבל בריא בכלליות לנסות להפחית את התלות והרווחיות של ריביות אשראי ושימוש בכרטיסי אשראי כמקור מימון לאורך חיים וגם להפחית את הנטל הנוכחי על ציבור עצום של אנשים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...