Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עומד בפני רכישת יאריס 2015 מבעלות פרטית. הרכב מאוד יפה חיצונית ועם פחות מ 20,000 ק"מ.

מבדיקת הרכב עולה כי היתה תאונת חזית בה הוחלפו גשר קדמי, מכסה מנוע, שמשה קדמית ואחת הכנפיים הקידמיות. בבדיקה נאמר כי התיקון בוצע ברמה מאוד גבוהה.

מעבר לכך כל המדדים יצאו 100%

סוחר הרכב שמוכר לנו את הרכב ציין כי היתה ירידת ערך של בין 3 ל 5 אחוז בעקבות התאונה.

שאלותי:

1. האם זה רכב שיהיה קשה למכור אותו בבוא היום?

2. כמה יש להפחית בפועל ממחיר הרכב? האם הפחתה של 15% ממחיר המחירון לאחר שיקלול (ולפני שיקלול ירידת ערך בעקבות התאונה) היא מספיקה ומהווה מחיר ריאלי לרכב?

תודה לעונים!

פורסם

ברגע שנאמרו צוות המילים "סוחר רכב" אחוז גבוהה שהעסק הרבה יותר פישי ממה שהוא נראה בפועל ויש סיכוי סביר שהרכב עם נזק גבוהה יותר,

בשביל 15% לא הייתי קונה רכב עם תאונה בזמן שהשוק מוצף ביאריסים ולא בעיה למצוא אחת שמורה יותר.

השוק הוא של קונים ויש סיכוי טוב למצוא רכב כזה עם הורדה דומה גם בלי לקנות רכב שעבר תאונה.

במילים אחרות,

להמשיך לחפש ולהעדיף להימנע מסוחרי רכב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

שתי שאלות:

1. האם ראית דו"ח שמאי ודו"ח תיקון הנזק?

2. האם הבדיקה נעשתה במכות מטעמך מחוץ לשטח הפעולה של הסוחר?

אישית הייתי מתרחק מרכב כזה,למרושת שאישית קניתי (מאבא שלי, במחיר מתאים) רכב לאחר נזק דומה ונהניתי ממנו כ-5 שנים. בתנאים של אותם יצים גם נמכר תוך שעיים מהדבקת מודעה בחלון, אבל, כאמורף המריכה היתה ב-2006 ותנאי השוק היו שונים לחלוטין מהיום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שתי שאלות:

1. האם ראית דו"ח שמאי ודו"ח תיקון הנזק?

2. האם הבדיקה נעשתה במכות מטעמך מחוץ לשטח הפעולה של הסוחר?

אישית הייתי מתרחק מרכב כזה,למרושת שאישית קניתי (מאבא שלי, במחיר מתאים) רכב לאחר נזק דומה ונהניתי ממנו כ-5 שנים. בתנאים של אותם יצים גם נמכר תוך שעיים מהדבקת מודעה בחלון, אבל, כאמורף המריכה היתה ב-2006 ותנאי השוק היו שונים לחלוטין מהיום.

1. לא ראיתי. אוכל לראות אם אבקש. מה אני בדיוק רוצה לראות שם?

2. הבדיקה נערכה מטעמי והסוחר לא ידע לאן אני לוקח לבדיקה ולא היה איתי בבדיקה.

אני לא מבין, למה אני צריך להתרחק מרכב כזה? מה הבעיות הצפויות?

פורסם

חפש במנוע החיפוש ״ירידת ערך מסחרית״.

תמצא מידע רב.

סוחר רכב אמר שירידת הערך רק 3%?

לפחות לא נפלת על סוחר שביקש על זה תוספת.

יש במנוע החיפוש שרשורים רבים על ירידת ערך מסחרית, וגם על ירידת ערך הנובעת מבעיות בטיחותיות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

1+ לברוח - ויפה שעה אחת קודם...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יכול מאוד להיות שסוחר הרכב קנה את הרכב הזה לאחר הכרזת "אובדן להלכה", תיקן אותו ועכשיו הוא מנסה למכור אותו.

אפשר לבדוק את זה כשמקבלים הצעת מחיר לביטוח הרכב ומוסרים את מספר הרישוי.

גם אני הייתי מוותר עליו.

פורסם

מניסיוני עם סוחרי רכב ורכבים לאחר תאונה-

הלכתי למגרש וראיתי פיאט שממש מצאה חן בעיני. הסוחר רצה עליה בזמנו 35 (מחירון היה 37).

הלכתי ל-2 בדיקות על הרכב כיוון שלא הייתי מרוצה מהבדיקה הראשונה.

אני עכשיו אסביר למה- הלכתי למכון בדיקות שאני בחרתי ומה הסתבר? מכירים אותו כ"בן בית" והאוטו היה עם "תיקוני פח קלים".

הלכתי למכון נוסף, הרי לא ייתכן כי מכון בעיר קרובה גם הוא יהיה "חבר של..." ומה הסתבר? גם שם מכירים אותו.

אחרי שעימתתי את הסוחר עם העובדה כי הרכב כולו צבוע (הוא הכחיש מספר פעמים עד שכבר לא יכל להתכחש לצביעה הגרועה שזלגה לחלונות) הוא הודה שהרכב עבר מעט תיקונים אצלו.

לבסוף, הסתבר שהרכב עשה תאונה בעבר, הוחלף חצי רכב.

לא הייתי קונה רכב כזה גם בשביל 50 אחוז הנחה.

אני אסביר לך, ברגע שהרכב עובר תאונה המרכב שלו, זה שאמור להיות אמיד בתאונה, מתעוות. בכדי להעלות אותו חזרה המרכב עובר סוג של "מתיחה" על מנת להחזירו למצב המקורי ו/או ריתוכים וכו' כדי שיחזור למראהו המקורי. בפועל, המרכב עמיד פחות (הרבה פחות) במקרה של תאונה, וזה עלול להיות בעייתי מאוד.

לא הייתי חוסך, בטח לא כשמוכרים יאריס חדשה מליסינג 0 ק"מ בפחות מ 90 אלף.

פורסם

חברים, תודה רבה!

קראתי בעיון מה שכתבתם וגם קצת על ירידת ערך מסחרית ולאחר בדיקה החלטתי לרדת מהרכב.

המוכר רצה מאיתנו 75K על הרכב לאחר שקלול כל הפרמטרים. קודם חשבתי שזו עיסקה טובה כי אותו דגם עולה במחירון כ 88K. לא הבנתי את כל המשמעויות של התאונה.

בדקנו ומסתבר שיש יאריס אוטומאטית חדשה 2016 0 ק"מ ב 90K (אמנם לא sky אבל זה לא משהו שאנחנו צריכים אז מבחינתינו זה לא שיקול). אז בשביל 15K ברור לנו שלא שווה לקחת רכב משומש ממודל יותר ישן ועוד עם תאונה רצינית.

עזרתם רבות!

• תוכן חדש...