Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחברה שאני עובד בה (חברת תקשורת שיווקית) מחפשים בתי תוכנה לפיתוח מוצרים דיגיטאליים שאנחנו משלבים באירועים של לקוחותינו (קיוסקי מידע, אפליקציות HTML לאייפדים, וכדומה). לא מדובר בפרויקטי ענק, אבל מדובר בפרויקטים עבור חברות ענק רב לאומיות, ולכן הרמה חייבת להיות מאוד גבוהה והמוצר חייב להיות מהודק.

הבעיה היא שבכל חיפושי מצאתי או פרילנסרים שעובדים מהבית, הרבה מהם ללא ניסיון רב, או בתי תוכנה גדולים שלא מוכנים לקחת פרויקט של פחות מכמה עשרות אלפי דולרים. בלעבוד עם פרילנסרים שהם one man show יש לנו ניסיון רע (מספיק שהאדם חולה או שפתאום נכנס לו פרויקט רווחי יותר, ולוח הזמנים עף ברוח), ובתי התוכנה הגדולים לא מוכנים לעבוד על פרויקטים כמו שלנו.

אנחנו צריכים בית תוכנה קטן-בינוני (חברה ממש, עם משרד ועובדים), שידעו לבצע פרויקטי HTML מאפס, לא פרויקטים גדולים אבל ברמה גבוהה מאוד, ואני כבר לא יודע היכן לחפש.

פורסם

יש סתירה מהותית בין הדרישה לרמה מאוד גבוהה (ציטוט מדויק) לבין דרישות התשלום. מוצר מהודק ברמה גבוהה דורש הרבה זמן פיתוח, והרבה זמן זה הרבה כסף. צר לי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מסכים שמוצר מהודק דורש הרבה זמן פיתוח (יחסית) והרבה זמן זה הרבה כסף - אבל במוצרים שאני מדבר עליהם מפתח "חאפר" יסיים את העבודה ביומיים, ומפתח חזק ישקיע יותר זמן בתפירת כל הפינות, ויסיים את העבודה בשבוע. הרבה זמן? כן (יחסית למפתח החאפר). הרבה כסף? כן (יחסית למה שהייתי משלם לחאפר) - אבל אבסולוטית החברות הגדולות לא נכנסות לפרויקט של שבוע-שבועיים עבודה, כיון שהפרויקט בכללותו "קטן" עליהן, ואם הם כן נותנים הצעת מחיר זה תמיד מחירי "אל תיקח אותי".

פורסם
אני מסכים שמוצר מהודק דורש הרבה זמן פיתוח (יחסית) והרבה זמן זה הרבה כסף - אבל במוצרים שאני מדבר עליהם מפתח "חאפר" יסיים את העבודה ביומיים, ומפתח חזק ישקיע יותר זמן בתפירת כל הפינות, ויסיים את העבודה בשבוע. הרבה זמן? כן (יחסית למפתח החאפר). הרבה כסף? כן (יחסית למה שהייתי משלם לחאפר) - אבל אבסולוטית החברות הגדולות לא נכנסות לפרויקט של שבוע-שבועיים עבודה, כיון שהפרויקט בכללותו "קטן" עליהן, ואם הם כן נותנים הצעת מחיר זה תמיד מחירי "אל תיקח אותי".

אני חוזר על הדברים של האנס - יש סתירה בין הדרישות לבין מה שהחברה שלך מחפשת. אם הם קיבלו מחירים גבוהים עבור פרוייקט שהם רוצים אותו ברמה גבוהה אז זה פחות או יותר המחיר. רוצים יותר זול ? תמיד יהיה חאפר שיעשה את זה אבל זה לא מה שהם רוצים.

האמת שגם צורת ההסתכלות של מישהו שיעשה פרוייקט ייצוגי ותפור מכל הכיוונים בשבוע לא נשמע טוב. אני אני מצליח להבין מה רוצים אצלכם - זה דורש איש מקצוע מתחום העיצוב הגראפי, יחד עם מפתח, ואולי גם איש UI אם מדובר במשהו אינטראקטיבי, צריך לעשות איפיון, להסכים על כל הדרישות, ולרוב יש מספר מעברים בין המעצב ללקוח ולמפתח התוכנה עד שהכל מוסכם. רק זה יכול לקחת יותר משבוע.

ההסתכלות הזו של פרוייקט שלוקח יומיים או שבוע גורמת לתחושה שהחברה שלך אין לה שום מושג בכמה עבודה מדובר ועד כמה השלבים הקודמים לתחילת הפיתוח שדורשים תיאום הבנה והסכמה בין 2 צדדים יכולים להיות ארוכים ומתישים.

פורסם

~

לא התחום שלי, אז התייעצתי עם אחד שמבין.

את הבעייתיות בעבודה עם חברת פרוייקטים (גדולה או בינונית) כבר אבחנת. נראה אם כך שהאלטרנטיבה היא לבנות על קבוצת פרילנסרים ולהפנות את הפרוייקט למי מהקבוצה שזמין באותה עת. או שפשוט תגייסו אדם יעודי לתפקיד, מולטידיסציפלינארי, שיכול בזמנו החופשי מהפרוייקטים הנ"ל לסייע גם בתחומים נוספים.

פורסם

אולי אם נבין לאיזה סדר גודל של מחירים החברה מכוונת יהיה יותר קל ?

אני יודע שליפני כמה שנים מחיר עבודה מהנדס אאוטסורס נעו סביב ה 150-100 דולר לשעה, לזה יהיה צורך להוסיף גם שכר למעצב שאין לי מושג כמה זה לשעה.

צריך לכמת את העבודה בשעות ואז יהיה אפשר לקבל איזשהיא הערכה ריאלית.

פורסם

מה שמרטינס אמר נשמע בBallpark - סביב ה100-150 דולר לשעה למפתח (חזק שידע להעמיד פרוייקט ואפיון) ועוד על הצד הנמוך של הסכום הזה למעצב טוב.

בכ״א - לספורט - פייזר - אתה יכול לשים דוגמא של פרוייקט כזה? (או בפרטי אם אתה רוצה לשמור על אנונימיות) - יש לי מכר שאולי רלוונטי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שלך נראה שבוע עבודה של מפתח זה בפועל חודש אדם לחברה נורמלית. מאחורי שבוע פיתוח יש ימים של מנתח מערכת, בודקי תוכנה, תיעוד, אריזה וכו', בד"כ גם כוללים תקופת תמיכה ללא תשלום נוסף. יש תקורות של ראשי צוותים, מכירות ומנהלות. מרווחי בטחון למקרה שיתברר כמו לעתים קרובות שלא הגדרת נכון מה אתה רוצה, וכמובן רווחיות. פרויקט כזה לא יהיה פחות מ15-20,000$ אלא אם נפלת במקרה על חברה שרעבה לעבודה ולא רוצה לקצץ כ"א עודף.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
פרויקט כזה לא יהיה פחות מ15-20,000$

סליחה שאני קצת ציני, אבל האם אפיינת את הפרויקטים שלי או האם אתה מכיר אותם כדי לקבוע שפרויקט כזה כזה לא יעלה פחות מ 15-20 אלף דולר? קצת מצחיקות אותו למען האמת התגובות כאן, שבעיני מראות קצת על יהירות, והרבה על קפיצה למסקנות (מוטעות) מדוגמאות שהבאתי לשם הדוגמה.

יש סתירה מהותית בין הדרישה לרמה מאוד גבוהה (ציטוט מדויק) לבין דרישות התשלום.

האם פרטתי בהודעה שלי איזושהי דרישות תשלום כזה או אחר? נתתי דוגמאות כלליות בלבד, לא דיברתי על פרויקט ספציפי, על הצעות מחיר שקיבלנו, או על כמה היינו מוכנים לשלם.

והנה תגובה לכולם:

1. מי שחושב ש"כמה יותר יקר ככה יותר טוב" טועה, ובגדול - האם אתם הולכים למוסך מורשה רק כי הוא יותר יקר, או שגבע/רון גם טובים מהמורשים ובה בעת זולים מהם? כך גם בספקים - גם בין חברות באותו הגודל ובאותה רמה מקצועית, יהיו לפעמים הבדלים גדולים מאוד בתמחור של פרויקט. אז נכון, לא יקרה מצב שספק אחד יתן לי הצעה של 10 ש"ח (דוגמה, דוגמה, אל תקפצו עלי ששעת תכנות לא עולה 10 ש"ח), וספק אחר יתן הצעה של 1000 ש"ח, אבל בהחלט יהיו הבדלים שיכולים להגיע גם ל 20% בין חברות ברמה דומה. אנחנו עברנו לפני מספר חודשים מספק אנימציה אחד לאחר, והתוצאה היתה איכות גבוה יותר, ומחירים נמוכים באזור ה 10% ממחירי הספק הקודם.

2. יש בתי תוכנה שלא מוכנים לעבוד על פרויקטים בסדר גודל שלנו. קיוסקי מידע ואפליקציות לתערוכות נחשבים לפרויקטים זניחים ולא מאתגרים לחברות בסדר גודל של eWave ודומיה, ולכן חברות בסדרי הגודל האלו לא מוכנות לקחת אותם והצעות המחיר הן תמיד "מחירי סירוב". חברות קטנות-בינוניות, כמו אלו שאני מחפש, כן יעשו פרויקטים כאלו - לפחות חלקן - בין היתר כיון שזה כסף נאה בטווח קצר.

3. עד היום עבדנו עם מתכנתים פרילנסרים "קטנים" - one man show שכאלו, אבל הם נוטים לא לעמוד בלו"זים, והגענו למצב שגם אנחנו צריכים להעלות את הרמה, וגם כמות העבודות מצדיקה עבודה עם בית תוכנה מסודר (אחד או שניים) שידע להיות פרטנר טוב לאורך זמן. אנחנו בודקים גם בארץ וגם בחו"ל (מזרח אירופה), כדי למצוא פרטנרים טובים (ברמה ובמחיר) לעבודה כזו.

אין לי כל כך איך להעלות דוגמאות לפרויקטים ספציפיים, כיון רובם המוחלט הם מוצרים אד-הוק לתערוכה כזו או אחרת או מוצרים אינטראנטיים, כשאמצא בתי תוכנה רלוונטיים אזמין אותם לקפה אצלי במשרד ואראה להם הכל. לא מדובר על פרויקט נקודתי, מדובר על שיתוף פעולה לאורך זמן.

פורסם

האם פרטתי בהודעה שלי איזושהי דרישות תשלום כזה או אחר?

כן!

כתבת, ואני מצטט ציטוט מדויק: ״בתי תוכנה גדולים שלא מוכנים לקחת פרויקט של פחות מכמה עשרות אלפי דולרים״.

זאת אומרת שציפיות התשלום שלכם היו בוודאות פחות מכמה עשרות אלפי דולרים.

בקיצור, נתת כיוון מאוד מדויק של כמה אתם מוכנים לשלם, ומכאן התגובות.

המצב נכון לכתיבת שורות אלה הוא שוק של קונים בלבד, עם ביקוש עז למתכנתים ולפתרונות תוכנה שונים,

ומכאן המחירים הגבוהים והתמורה הבעייתית. זאת לא אשמה של אף אחד, ככה זה.

החיפוש במזרח אירופה הוא כיוון טוב, במידה ואין דרישות מיוחדות של התאמה לעברית וכיו״ב,

יש בהחלט מה לחפש באוקראינה, ביילרוס, רומניה ועוד, הן מבחינת מחיר והן מבחינת איכות עבודה, מנסיון.

לא יכול לעזור מעבר לזה, לצערי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הניסיון שלי עם בתי תוכנה ברוסיה לא טוב. השאירו של תחושה של ״שיטת המטריה״ - מחירים תחרותיים אבל אז מתברר שזה לא כולל כל מיני דברים וכל שינוי עולה הון.

כמובן שיתכן שישנם בתי תוכנה יותר טובים אבל זה מה שהיה במקרה שלי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...