Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח דירה לאחר משכנתה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתה מחשיב כמבנה מסוכן ?

הבניין ישן ואין בו ממ"ד, מצד שני ברעידת אדמה חזקה מאוד גם ממ"ד יקרוס. לא לכולם יש כסף לקנות בית חדש עם ממ"ד ואני אומר תודה שהקירות שלי לאחר משכנתה.

אני לא מזלזל בשום ביטוח אני רק אומר שנזק קטן יחסית של 10-20 אלף ש"ח וגם 50K הרבה פחות מטריד אותי מאשר קריסה של המבנה שבו אאלץ לשעבד שוב את החיים שלי לבנק כזה או אחר.

לא הבנתי את הסעיף האחרון. יבוא שמאי לאחר קריסת המבנה ויבדוק מה שוויה של הדירה שקרסה ? אף אחד לא דיבר איתי על שליחת שמאי.

לא נשוי ולא עונד תכשיטים :)

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הבאת את הדף הכספי

בכל שורה מופיע לפי פרק א' לפי פרק ב' וכך הלאה.

יש לך מושג מה נאמר בפרקים האלה?

ותבדוק האם סכומי הביטוח מתאימים למצבך?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הבאת את הדף הכספי

בכל שורה מופיע לפי פרק א' לפי פרק ב' וכך הלאה.

יש לך מושג מה נאמר בפרקים האלה?

ותבדוק האם סכומי הביטוח מתאימים למצבך?

הבנתי שהסעיפים בתמונה הראשונה שצילמתי משויכים לסעיפים בפוליסה. הלכתי לקרוא את סעיף 1 בפרק ג' ולא הבנתי מה רוצים מהחיים שלי.

למה השפה צריכה להיות כל כך קשה ?

לגבי מימוש הביטוח, הכלל הידוע אומר "הלוואי ויהיה לנו על מה לשלם ביטוח ושאף פעם לא נצטרך לבדוק על מה שילמנו".

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר - אולי אני מסתכל ממקום אחר.

שמאות ראשונה היא של ערך הרכוש כעת: יבוא מעריך אשר יבדוק את הדירה, ויעריך את ערך המבנה וערך הקרקע. אם תרצה יעריך גם את שווי התכולה.

אם יקרה "מקרה ביטוח" תזזקק לשמאי שיבוא, יעריך את הנזק, יכוון אותך מה התיקונים הדרושים, יסייע לך למצוא בעלי מקצוע, וכמובן יגיש את החשבון לחברת הביטוח.

הטעות הגדולה שלך היא שאתה מסתכל על הביטוח רק במבט של אבדן מוחלט. אתה צריך לחשוב גם על מצבי ביניים, שדווקא הם השכיחים: צינור מים שפקע והמים דלפו וגרמו נזק לדירה שלך ולדירה של שני שכנים. לי היה סיפור כזה - הנזק הסתכם בקרוב ל-500,000 ש"ח. לא שריפה ולא קריסה. סתם צינור שהתפוצץ ולקח זמן לאתר את מקור הדליפה ד"א - התיקון עצמו עלה בסביבות 15 אש"ח. הנזק המשני פי 30. או המנקה של חדר המדרגות שהחליקה ושברה רגל וכעת מושבתת מעבודה חצי שנה. במצב כזה, שהוא שגרתי למדי, צפה לתביעה שמנה נגד כל בעלי הדירות בבניין, כולל אותך. או שריפה קטנה במטבח שלך שמכלה רק אותו, אבל העשן חודר לדירות של השכנים, וצריך לתקן גם את נזקיהם. שוב, נזק שיכול להגיע למאות אלפי ש"ח.

ואני מדגיש שוב את מה שכתבתי קודם: אין לך מושג מה ערך המטלטלים שלך. בגדים - ספור את מספר זוגות המכנסיים והחולצות שלך, והכפל באיזה מחיר ממוצע, נניח 100 ש"ח לזוג מכנסיים, 50 ש"ח לחולצה. חותם לך שתגיע ל-5000 ש"ח, לא כולל גרביים ונעליים. או הטלויזיה, המחשבים, מכונת הכביסה, הכיריים, התנור, המקרר, הסירים - אם הם שוים 50,000 ש"ח הרי שיש לך מעט מאד מכשירים. אתה קונה את החפצים אחד אחד ולכן לא מרגיש מה עלותם, אבלאם תחשב תגיע למספרים גדולים מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שציינת

הם כתובים בעורך דינית, כאשר כל מילה ופסיק הם תולדה של מאות שנות ביטוח, מקרים שקרו פסיקות שניתנו והכל ביחד עיצב את הנכתב.

תעלה את הפרק הספציפי שמדיר שינה מעיניך נתרגם אותו לעברית

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שמאות ראשונה היא של ערך הרכוש כעת: יבוא מעריך אשר יבדוק את הדירה, ויעריך את ערך המבנה וערך הקרקע. אם תרצה יעריך גם את שווי התכולה.

אם יקרה "מקרה ביטוח" תזדקק לשמאי שיבוא, יעריך את הנזק, יכוון אותך מה התיקונים הדרושים, יסייע לך למצוא בעלי מקצוע, וכמובן יגיש את החשבון לחברת הביטוח.

לא נראה לי שהם שולחים שמאי לבצע שמאות מכיוון שאף אחד לא דיבר איתי על שליחת שמאי. זה חוזה סטנדרטי שלהם שנסגר טלפונית.

אני מקבל את הערתך בנוגע לנזק שנגרם לצד ג'. לפי התמונה שהעליתי אני מבוטח עד 582K. נראה לי שזה מספיק.

כמו שציינת

הם כתובים בעורך דינית, כאשר כל מילה ופסיק הם תולדה של מאות שנות ביטוח, מקרים שקרו פסיקות שניתנו והכל ביחד עיצב את הנכתב.

תעלה את הפרק הספציפי שמדיר שינה מעיניך נתרגם אותו לעברית

כמו שציינתי קודם, הנציגה טענה שבמקרה ביטוחי אני מקבל 620K (מופיע בצילום המסך הראשון) והוא מפנה לסעיף 1 בפרק ג'.

תחילת ציטוט

1 .ביטוח סכום נוסף בבית המשותף

1.1 .מקרה הביטוחמקרה הביטוח הוא נזק שנגרם לדירה בבית משותף, אשר נמצאת בבעלות או בחכירהלדורות של המבוטח, כתוצאה מסיכון רעידת אדמה כאמור בסעיף 1.9 בפרק א' לעיל,בשיעור שאינו קטן מ– 70% מסכום ביטוח הדירה, כנקוב במפרט ועל פי קביעת שמאימקרקעין, כהגדרתו בחוק שמאי מקרקעין, התשס"א -2001 5 ,או מהנדס רשוי, כמשמעובחוק המהנדסים והאדריכלים, לפי העניין, או אם בעקבות הנזק שנגרם כאמור ניתן צוהריסה לבית המשותף.

1.2 .חישוב הפיצוי

1.2.1 .לאחר קרות מקרה ביטוח, תגמולי הביטוח שיגיעו למבוטח על פי סעיף זהיחושבו וישולמו לפי סכום הביטוח הנוסף שצוין במפרט, והכול בכפוף לאמורבסעיף 2 בפרק ו' להלן.

1.2.2 .סכום הביטוח הנוסף יהיה בשיעור של %100 לפחות מסכום ביטוח הדירההנקוב במפרט הפוליסה.

1.3 .אי תחולת ביטוח חסרסעיף 60 לחוק חוזה הביטוח לא יחול על סעיף זה.

סוף ציטוט

כמו שרואים בסעיף 1.1 קיימת הפניה לסעיף 1.9.

תחילת ציטוט

1.9

.רעידת אדמה, לרבות צונאמי שנוצר כתוצאה מרעידת אדמה, ובלבד שהמבוטח לא ויתרעל כיסוי כנגד סיכון זה.ויתר המבוטח על הכיסוי, יתועד הדבר בידי המבטח ויצויין גם במפרט הפוליסה.

1.9.1 .לעניין השתתפות עצמית בנזק כתוצאה מסיכון זה, רעידות אדמה שאירעובמשך 72 שעות רצופות אחרי התרחשותה של רעידת אדמה ראשונה, ייחשבוכאירוע אחד.1.9.2 .ההשתפות העצמית בקרות מקרה ביטוח שנגרם עקב רעידת אדמה תהיהבשיעור מסכום הביטוח הקבוע במפרט בסעיף רעידת אדמה למבנה הדירה.

סוף ציטוט

fiat x1/9

פורסם

מה נכתב בסעיף 2 בפרק ו'?

מקרה הביטוח יחול רק אם הנזק לדירה עולה על 70% כתוצאה מרעידת האדמה. 70% מתוך ה 280K

את זה יקבע שמאי או מהנדס או אם ניתן צו הריסה לבניין.

בכל מקרה לא יפחת הסכום שתקבל , עבור הביטוח הנוסף על 280K

כמובן שיש לך השתתפות עצמית של 10%

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אמיר - מה אתה נדבק לנושא רעידות האדמה? תתחיל בדברים יותר שגרתיים כמו נזקי מים ואש.

לגבי השמאות התחלתית - איני מכיר את נהלי החברה המדוברת, אבל ב-30 השנים שבהן אני מבטח דירות הרי שבכל מעבר דירה או בתדירות של פעם בכ-5 שנים נשלח אלי "סוקר" שמעריך את הרכוש. בהחלט יש מצב שבו אני מבטח דירה לפי איזו הערכה גנרית ואז הסוקר משנה את הסכומים והביטוח מתעדכן בהתאם. בין לבין, אם יש שינוי משמעותי בערך הרכוש המבוטח, שהוא, כמובן, התכולה, אני מדווח לסוכן עם חידוש הביטוח על השינוי והוא מעדכן את הפוליסה. בעבר כל החלפת מכשיר חשמלי הצדיקה זאת, כיום, עם הוזלתם, העניין פחות משמעותי אלא אם אתה מבצע החלפה מאסיבית של מספר מכשירים יקרים בתוך התקופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקפיץ,

סבתא וסבא גרים בבניין עמידר(6 דירות בבנין) ורכשו לפני כמה שנים את הנכס מחברת עמידר,

מאמין שיש אולי עוד דירה שהיא בבעלות הדיירים והשאר עדיין תושבי עמידר.

הבניין כמובן ישן ומתפרק ואני דואג כל שנה לעשות להם ביטוח מבנה.

האם כדאי לדעתכם לבטח את הקרקע?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

עריכה:

כרגע הודיע לי הסוכנת שלא קיים דבר יותר "ביטוח ערך קרקע" מאוגוסט 2015.

האופציה היחידה היא תוספת עבור נזקי רעידת אדמה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

ראשית קיים תחת שם אחר

שנית כאשר עמידר בעלת הדירות יש לה את החוסן הכלכלי לבנות מחדש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...