Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג לאפשר לעובדים שלי לעשותדברים פרטיים אם זה סביר ולא מוגזם (אצלי זה לא רק זמן מחשב. אלה מכונות וחומרי גלם). הכלל הוא שעובד שרוצה לעשות משהו בא ואומר מראש והם יודעים שאם אפשר אני אגיד להם כן.

זה מונע מרמור של עובד שצריך איזה בורג או איזה ריתוך ולא מפריע לעבודה השוטפת כי תמיד יש זמן מת שניתן לאפשר לעובדים ליהנות ממנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב, גם אם העובד יושב ומגרבץ כי אין לו מה לעשות ויחליט לעשות משהו םרטי בלי להגיד מראש הוא יקבל על הראש. הבסיס הוא שקיפות ואמון.

פורסם

טוב כי הוציאו אותי קצת קטנוני וקמצן:

1. אין אצלי שעות מתות ויש 2 אמהות שעובדות רק עד שעות שהגן עובד, והרבה בחופשים

2. כל שניה שהעובד לא מייצר הוא דוחה עבודה לזמן אחר וזה עולה כסף

3. אין לי שום בעיה שהעובדים יעשו דברים פרטיים בתיאום מראש ותמיד עושים אצלי, מה שגם אני מצ'פר המון את הטנדר של העבודה כל פעם שעובד צריך לעשות איזו הובלה וגם את המשאית+מנוף שזה לא מעט כסף בחוץ ולדעתי צ'ופר ענק.

אז לדעתי, אם עובד רוצה לעשות מדבקות למתנות שהילד עושה יום הולדת בגן או פעוטון - בכיף

אם הוא רוצה לעשות עיצוביים פרטיים שהוא מקבל עליהם כסף בזמן שיש עבודות על השולחן של לקוחות שלא מקבלים יחס - פחות מקבל

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

ממש לא מוציאים קטנוני וקמצן. עבודות בתשלום אני גם לא אאשר אצלי כי מי שרוצה להיות עסק שיהיה עסק עד הסוף וישלם על הזמן שלו ושלי מכיסו ולא מכיסי.

פורסם

אצלי כל עובד יודע שהוא בא לעבוד.

אני משלם לו שיעבוד במסגרת שעות העבודה ושלא יעסוק בכתיבת פוסטים בפייסבוק.

אני נותן לעובדים שלי יד חופשית לעשות מה שהם רוצים אחרי שעות העבודה. חלק כותבים תזה בחדר הישיבות, חלק עושים עבודות פרטיות במחשבים וחלק לומדים למבחנים.

כמובן שאם יש שעות מתות בלי עבודה, ויש המון בתקופת הקיץ, כולנו (כולל אותי) שורצים רוב הזמן בים ועושים אח"כ מנגל אצלי בבית.

פורסם

תודה רבה באמת שאחרי שעות העבודה אתה לא אומר להם מה לעשות :)

תרשה לי להעריך שאיפשהו במהלך היום מיתפלק לעובד שלך איזה פייסבוקון קטן או חלילה הודעת וואטסאפ...

ואם הכל חסום בראוטר ואתה חוסם גם גלישה סלולארית AKA רפא"ל אז אולי מחביאים בלייזר במגירה של המשרד.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עובדים זה עם יצירתי, וכשהם מרגישים שמתקטננים איתם על כל שניה שהם לא מקליקים במרץ על המחשב, הם ימצאו את הדרכים הקטנות שלהם "להתמרד", ובדיוק מהסיבה הזו אני בדר"כ ממליץ דווקא לעשות הפוך: להימנע ממיקרו-ניהול, להימנע מ"לחפש" את העובדים, לגרום להם להרגיש מחויבים לחברה, וליצור אצלם מוטיבציה פנימית לתרום לחברה, שהיא ב 99.99% מהמקרים חזקה הרבה יותר ממוטיבציה חיצונית.

מנהל טוב (אפילו ברמת ראש צוות, לאו דווקא מנכ"ל) יודע בדיוק גם בלי שום אמצעי מעקב חדשניים, מי מהעובדים שלו יעיל יותר ומי פחות, מי לוקח יותר הפסקות, התוצרים של מי איכותיים יותר, ועל ידי בניית תוכנית תגמולים נכונה (לאו דווקא כספית - יכול להיות גם "עובד החודש") יכול להעצים התנהגויות כאלו גם בלי להתחיל לנבור במסכים שלהם כל היום ולגרום להם לרצות לעשות יותר.

פורסם

כמה שאלות לפתוח השרשור:

1. עד כמה קל\קשה יהיה לך למצוא עובדים חדשים במידה ותחליט להיפטר מעובד\ים קיים? (כמובן עובד חדש שלא נופל ברמה המקצועית אותו עובד שפוטר).

2. יכול להיגרם לך נזק כתוצאה מפיטורי עובד? גניבת לקוחות למשל.

3. שים את ההתנהלות הפסולה בצד, האם העובד, כל אחד בהתאם לרמתו, עומדים ביעדים שלהם, גם מבחינת כמות וגם מבחינת איכות עבודה?

לדעתי אין פתרון אחיד לכל עובד, יש כאלה שתרומתם לעסק נמוכה וניתן למצוא במהירות עובד חדש שיחליפם, מצד שני יכול להיות שיש לך עובד שהוא "עילוי" עם תרומה משמעותית לעסק ואז לא בטוח שיהיה נכון לפטר אותו, במיוחד אם לא קל למצוא עובד חדש ברמה זהה.

לדעתי יהיה לך קשה מאוד לעקוב אחר המחשבים שלהם, זה מתיש וגוזל הרבה זמן שלא בטוח שיש לך וגם אם תעקוב באדיקות בפרק הזמן הראשוני סביר להניח שלא יחלוף הרבה זמן עד שתתחיל להזניח את העניין.

אני גם בדעה שאולי צריך לשקול לתת לזה "הכשר" בכפוף לאישורך ואך ורק בידיעתך ועם התניות והגבלות כראות ענייך.

בנוסף, מאחר והם עושים שימוש במשאבי החברה שעולים ושווים הרבה כסף, עובד שיבצע עבודה פרטית יפריש למשרד אחוז מסוים משווי העבודה.

זה דבר שמקובל בענפים ועיסוקים שונים ולדעתי לגיטימי בהחלט במקרה שלך.

לחלופין, שכל העבודות האלה יעברו דרך המשרד ולא כעבודות פרטיות ובגין עבודות כאלו העובדים יקבלו תגמול גבוה.

לטעמי זה סוג של win win, העובד לא יצטרך להרגיש כמו גנב כשעובד "פרטי" ואתה כמעסיק תקבל תמורה עבור השימוש הפרטי במשאבי החברה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תודה רבה באמת שאחרי שעות העבודה אתה לא אומר להם מה לעשות :)

תרשה לי להעריך שאיפשהו במהלך היום מיתפלק לעובד שלך איזה פייסבוקון קטן או חלילה הודעת וואטסאפ...

ואם הכל חסום בראוטר ואתה חוסם גם גלישה סלולארית AKA רפא"ל אז אולי מחביאים בלייזר במגירה של המשרד.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אחרי שעות העבודה הם יושבים אצלי ועושים מה שהם רוצים. הם משתמשים בציוד האישי שלי למטרתם ועושים ככל העולה על רוחם. אני לא מגביל אותם ולא עוקב אחריהם.

אני ממש לא מעסיק מהסוג הזה.

יש המון מעסיקים שנועלים את הדלת והמחשבים אחרי שעות העבודה, מכיוון שהם לא מעוניינים לבזבז כספים נוספים.

כל עמדה כזו, אם אני משקלל את ההוצאות מסביב, עולה עשרות אלפי ש"ח לשנה שיוצאים לי מהכיס.

צריך להחזיר את ההוצאות האלו.

אין לי בעיה עם הודעות וואטס אפ או פייסבוק במהלך העבודה, כל עוד הם לא מגרבצים בזמן שהעבודה נערמת, והלקוחות אוכלים את הראש שלי ושל המזכירה, ומבקשים הסברים מדוע העבודה מתעכבת.

פורסם

אתה לא חייב שזה יהיה בזמן אמת,

יש תוכנות שמצלמות screenshot לפי הגדרה מראש בפרקי זמן מוגדרים, רק תוודא שזה שומר את זה לתיקייה נסתרת \

חיפוש פשוט בגוגל העלה

https://sourceforge.net/projects/hidden-capture/

לא נסיתי אבל לדעתי תעשה את העבודה

והחיפוש עצמו:

https://www.google.co.il/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1CAFA_enIL626IL626&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=hidden%20auto%20screenshot

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)

אני חושב שמעקב הוא טעות. כי העובדים כמו שכבר הזכירו ימצאו דרכים יצירתיות לפצות על כך.

אם יש צורך במעקב, אני חושב שזה מעיד על כישלון בניהול. זה גם יוצר סביבת עבודה מאוד קשה שלא מוסיפה למוטיבציה. אף אחד לא רוצה להרגיש את את עצמו עבד.

בסופו של דבר העובדים יעלו על זה שעוקבים אחריהם. אני חושב שכדאי למדוד את העובדים לפי תפוקה. אם העובד עושה את העבודה בזמן ובצורה איכותית כפי שמצופה ממנו, אז מה אם הוא פעם ביום נכנס לראות חדשות ל5 דקות. זה שהוא לוקח הפסקה, אולי דווקא מעל את הפרודוקטיביות שלו.

אני מבין שבעסקים קטנים מנהל הוא גם בעלים ולעיתים קשה לו לראות שהעבודה מתבצעת לא ב100% מהזמן, כי זה הכסף מהכיס שלו. אבל מנהל שמבין, יספור לפי הפרודוקטיביות ולא לפי מה שהעובד בוהה במסך. יושב בתוכנה = "עובד" זה לא תמיד נכון. הרי יש גם אינטרנט בסלולארי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עצוב!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אני מסכים גם כן, לגבי כל מה שנאמר למעלה על ידי אנשים וותיקים ובעלי עסקים גם כן, כגון ניר לוי.

בסופו של יום, צריך למדוד הצלחת המשרד, תפוקה, האם עומדים ביעדים? האם יש גידול שנתי נאה? האם ישנם רווחים נאים? מה עוד אפשר לבקש אם כך?

הרי שאם יש גידול חודשי/רבעוני/שנתי סביר ונחמד = המשרד מתפקד ונכנסות מספיק עבודות ואפילו גדלים.

במידה ויש סטטיסטית ירידה/פגיעה ברווחים ובאיכות העבודה = כאן יש לטפל במה שגורם לכך.

בסופו של יום, לכל עובד יש סמארטפון, תגביל גישה במחשבים? גולשים על דור 4 ומה תעשה עם זה? פשוט נוח יותר במחשב מבחינת כל האמצעים ולהמשיך גם בעבודה תוך כדי.

החיים שלנו השתנו מאוד, היום כולם מחוברים 24/7 ויושבים על וואטסאפ WEB, מגיעות עשרות הודעות עד מאות הודעות ביום לכל אחד, תכלס, מבלי לשים לב אנחנו מנהלים המון דברים במקביל ודואגים שהכל ירוץ בין אם זה במשפחה, חברים, עבודה ומחוץ לשעות העבודה בעיסוקים שלנו.

צריך להבין, להסתגל לשינויים האלו ולדעת, שבמידה והכל מתנהל כשורה, אז הכל תקין וכשר.

אם המנהל/בעל העסק מעוניין בצמיחה גדולה יותר של העסק, לקוחות חדשים ובכלל, תוכנית עבודה חדשה, יש לו הזדמנות לקראת השנה החדשה (2017) לעשות תוכנית עבודה, מה הכוונה?

לרענן נהלים, לתת מוטיבציה, לחשוב על צ'ופרים, בונוסים, החדרת מוטיבציה בעובדים תגרום להם להרגיש שייכים יותר ופרודקטיביים יותר ובכלל, ההצלחה של העסק כפי שתסביר = ההצלחה שלהם, זה מה שהעובד רוצה לדעת בסופו של יום שהוא מועיל והעסק מצליח ולפיכך, גם הוא מרוויח ולא חייב כספית, יש המון דרכים לגרום פסיכולוגית ובתת מודע, שהעובד יעריך את מקום העבודה עוד יותר.

כאן זה כבר תחום של מנהלים תותחים, אנשים שלמדו פסיכולוגיה, קורסים בנושאים, היו בייעוצים ובכלל, למדו משהו בתחום הניהול בן אם זה מהנסיון, המלצות או מקורסים כאלו ואחרים, לא חסר.

אגב, ממליץ מאוד באתר של LYNDA יש קורסים לניהול, ראשי צוותים, ניהול זמן וצוות ובכלל כיצד לגרום להצלחה ולהחדיר מוטיבציה בעובדים, אני לא צוחק, זה שווה כסף והמון.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

לא קראתם מה הוא כתב?

הוא לא כתב שמצו'טטים בוואטסאפ או גולשים ב- ynet. הוא כתב שחלקם עושים עבודות פרטיות (בתשלום/לא בתשלום) על חשבון זמן העבודה והציוד של המשרד...

• תוכן חדש...