Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב הוא טנדר סאנגיונג אקטיון 2008, מנוע 2 ליטר דיזל, תיבת הילוכים פלנטרית 4 הילוכים.

בזמן ירידות ארוכות (וכשאני מתכוון לירידה ארוכה הכוונה היא לירידה כמו בעוקף באר שבע או ירידות שער הגיא) ובעת שימוש בבלימת מנוע בהילוך שני או שלישי וללא לחיצה על הגז או הבלמים, לאחר סדר גודל של דקה-דקה וחצי בירידה נשמע לפתע צפצוף התראה מלוח המחוונים, נורת חום המנוע האדומה מהבהבת ומד חום המנוע מזנק למקסימום.

הנורה כבית ומד החום חוזר מיידית לאמצע הסקאלה רק כאשר מחזירים את הידית ל D וחוזרים ללחוץ על הגז.

אין לי קצה-קצהו של הסבר לתופעה הזו.

אם אנחנו בירידה ומשתמשים בבלימת מנוע -> הגלגלים מסובבים את המנוע -> אין הזרקת דלק למנוע -> טמפ' המנוע יורדת -> יש זרימת אוויר טובה על הרדיאטור -> מפלסי שמן המנוע, תיבת ההילוכים ונוזל הקירור מלאים ובתקנים הנדרשים לרכב -> הרכב לא היה עמוס -> המנוע עובד על 3,000~ סל"ד ובכל המקרים הנסיעה הייתה ללא מזגן ובלילה קריר, אז למה המנוע מתחמם??

מדובר במד חום אנלוגי, אם באמת הייתה התחממות הייתי מצפה לראות עלייה וירידה הדרגתית, לא זינוק חד וירידה חדה.

ההשערה שלי היא שלא מדובר בהתחממות אלא בבאג בתוכנה או במנגנון הגנה אחר שנועד למנוע נזק למנוע או לגיר, למרות שזה מוזר כי אני לא רואה דרך בה בלימת מנוע יכולה לגרום לאיזשהו נזק, מה גם שבספר הרכב עצמו כתוב כי יש להשתמש בהילוכים על מנת לשמור על מהירות הרכב בירידה במקום בבלמי השירות.

אם מישהו נתקל בתופעה הזו ברכב אחר (לאו דווקא סאנגיאנג) או בעל רעיון באשר למקור התקלה או הפיצ'ר הזה אשמח לשמוע.

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שינוי חד מאוד בחום מנוע לא אפשרי פיסיקלית.

אין לי ספק שמדובר בדיווח שיקרי של החיישן\מחשב\מכוון או בעיה חשמלית אחרת

יום טוב גם לך

פורסם

איתמר נראה לי שהגיע הזמן לקנות צבע כחול ולהתקרב לים.

ניסית לחבר קורא תקלות ולראות מה מדווח המחשב ברגע שהנורית נדלקת?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אפשר גם בירוק, הירקון יותר קרוב לכאן.

אבל אני לא רואה סיבה לצבוע אותו לא בכחול ולא בירוק. ככל שאני לומד להכיר אותו אני דווקא מעריך אותו יותר. מכניקה פשוטה, מכלולים אמינים וסתם שוק שלא ידע איך לאכול אותו ובעלי מקצוע שלא מכירים אותו, זה לא די-מקס או היילקס.

לא חיברתי סורק תקלות כי פעם ראשונה קרתה לפני חודש והייתי בטוח שזו התראת שווא, אתמול זה קרה פעמיים נוספות.

יגאל גם אני לא מאמין שמדובר בהתחממות אמיתית וחבל שלא יכולתי לאמת את זה עם סורק. אני גם פחות נוטה להאמין שמדובר בבעייה בחיישן כי זה יותר מרגיש שה"התחממות" הזו מגיעה באופן מחושב לאחר פרק זמן ובתנאים מאוד ספציפיים.

אגב, אתמול בשער הגיא לאחר שהעלמתי את ההתראה ע"י חזרה ל D ונגיעה בגז, מיד החזרתי את הידית לבלימת מנוע בהילוך שלישי, 3,000 סל"ד וההתראה לא חזרה (אבל זה היה לפרק זמן של פחות מדקה כי נגמרו הירידות של שער הגיא, אני מאמין שעוד כמה שניות וההתראה הייתה חוזרת).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נשאר קבוע על האמצע לאורך כל הנסיעה (מלבד כמובן כשהרכב קר, אז עוברות כמה דקות עד שהוא מגיע לאמצע, כמו בכל רכב).

הוא שומר על סדר גודל של 84 מעלות בנסיעה.

הפעם הבאה שיזדמן לי לנסוע בתוואי הררי אחבר מתאם OBD ואראה מה קורה בזמן אמת.

פורסם

הייתי מציעה לחבר סורק תקלות ולבדוק את הטמפרטורה בזמן אמת.

במידה ויש התחממות היתי פונה ל3 כיווני בדיקה .

1. בדיקת הטרמוסטט שאינו תפוס אולי חצי פתוח

2.בדיקת יעילות משאבת המים מכיוון שתיארת שבהילוך סרק יש התחממות ,וניתן להסיק שבסרק סיבובי המשאבה נמוכים בהרבה ומבהילוך אך עדין זה לא סיבה שהרכב יתחמם לכן יכול להיות שיעילות המשאבה היא רק בסיבובים מהירים וחלשה בסרק ולכן אינה מתפקדת כראוי.

3. נשמע לי מופרך שאוויר החזק הפונה אל הרדיאטור בירידה במהירות כמו שער הגיא לא מקרר את נוזל הקירור,לכן נסה לנקות חיצונית את הרדיאטור מליכלוך ואבק.

פורסם

1. אני לא מאמין שיש בעייה בטרמוססטט, הרכב מתחמם כמו שצריך (ממצב קר לטמפ' עבודה) ושומר עליה, כאמור סביב ה 84 מעלות.

2. ההתחממות לא מתרחשת ב N, היא מתרחשת בבלימת מנוע בהילוך 3. החזרה ל D, ליטוף של הגז והיא משתתקת.

3. הרדיאטור נקי והוא בן שנה וחצי (רדיאטור מקורי, לא חליפי). נוזל הקירור ונוזל תיבת ההילוכים חדשים, מלאים ועומדים בתקנים הנדרשים ע"י היצרן.

פורסם

1.אז הכיוון באמת יכול להיות התרעת שווא ותקלה כל שהיא חשמלית

2. בכל מקרה הייתי ממליץ לבדוק תקינות טרמוסטט . כאשר בבלימת מנוע יש התחממות טרמוסטט שהוא פתוח אבל לא במלואו יגרום להתחממות אפילו שהוא 95 אחוז פתוח .

בדוק עם מד טמפרטורה

פורסם

את משאבת המים והטרמוסטט זממתי להחליף כתחזוקה מונעת אבל הם לא היו בראש סדר העדיפויות. אזמין.

ולמה שבכלל תהיה התחממות מנוע בירידה? להערכתי תרומת החיכוך הפנימי במנוע זניחה ביחס לטמפרטורה הנוצרת בזמן עבודתו הסדירה של המנוע.

פורסם

יכול להיות שזה בעיית חיוט לחיישן טמפרטורה. אולי כשמנוע נמצא בהטיה עקב בלימת מנוע, איזשהו חוט נמתח.

ברנו שהייתה לי ניתוק פלג מחיישן טמפרטורה היה מפעיל תוכנית גיבוי - שעון טמפ' למקסימום ומאוורר למהיורת גבוהה, בלי קשר לטמפ' בפועל.

פורסם

2.בדיקת יעילות משאבת המים מכיוון שתיארת שבהילוך סרק יש התחממות ,וניתן להסיק שבסרק סיבובי המשאבה נמוכים בהרבה ומבהילוך אך עדין זה לא סיבה שהרכב יתחמם לכן יכול להיות שיעילות המשאבה היא רק בסיבובים מהירים וחלשה בסרק ולכן אינה מתפקדת כראוי.

האם אתה מכיר שיטה יותר מדוייקת לבדיקת יעילות המשאבה שבעזרתה אפשר לקבוע חד משמעית כי המשאבה לא תקינה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אישית מכיר שתי שיטות . כמובן שהכל בתנאי שנוזל הקירור במערכת הוא לא מים

1. השיטה הראשונה היא וזיואלית ולבדוק את החופש במשאבה ומכך להסיק את מצב המשאבה.

2. שיטה מלוכלכת יותר - היא לפרק את צינור העליון של הרדיאטור ולהניע את הרכב ולבדוק את כוח המים שפורץ מהצינור, לדוגמא נתקלתי כבר עשרות פעמים במשאבה חלשה שלא דחפה נוזל והחלפתי משאבה לאחר ההחלפה הלחץ היה חזק כל כך שלא יכולת לחסום עם היד את פתח הצינור.

פורסם

אם מישהו נתקל בתופעה הזו ברכב אחר (לאו דווקא סאנגיאנג) או בעל רעיון באשר למקור התקלה או הפיצ'ר הזה אשמח לשמוע.

התופעה היא של בועת אויר במערכת היכן שהוא.

זה מה שאני היית עושה.

מרוקן את כל הנוזל קירור מהמערכת החוצה עד כמה שניתן וממלא מחדש ומבצע ניקוז אויר לפי מה שרשום בספרות היצרן.

אם הנוזל קירור שאתה מרוקן הוא תקין ומתאים לרכב, שמור אותו לשימוש חוזר כאשר אתה ממלא מחדש.

פורסם
יכול להיות שזה בעיית חיוט לחיישן טמפרטורה. אולי כשמנוע נמצא בהטיה עקב בלימת מנוע, איזשהו חוט נמתח.

ברנו שהייתה לי ניתוק פלג מחיישן טמפרטורה היה מפעיל תוכנית גיבוי - שעון טמפ' למקסימום ומאוורר למהיורת גבוהה, בלי קשר לטמפ' בפועל.

לא רק ברנו שהייתה לך...

אצלי התפורר הבידוד על החוטים של הקונקטור - מה שגרם להידלקות נורת חום באמצע שיוט רגוע בשעה 3 בלילה בינואר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...